CD För att bränna Musik till bilen?

Permalänk
Medlem

CD För att bränna Musik till bilen?

Har en helt "vanlig" cd-spelare i bilen, vilken slags CD brukar man använda när man bränner musik till bilen? Jag är lite oldschool jag vet, men CD är det bästa alternativet för min del just nu Jag behöver inte någon CD som man kan bränna om och om på eller någon med hur mycket plats som helst, en helt vanlig billig CD som man kan bränna Mp3 filer på 1 gång.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

AMD 5800x3d | ASUS x570 | Samsung SSD EVO 850 500GB | Corsair 32GB (2x8GB) 3600Mhz | Noctua NH-D15 | ASUS TUF OC 4090 | Fractal design R6 | Corsair RM1000X | LG UltraGear 27GL850 x2

Permalänk
Medlem

CD-R Alltså, fungerar alla CD-R skivor eller finns det speciella? Uppskattar länkarna!

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H 1440p

Permalänk
Medlem

https://se.wesellcd.dk/index.php?page=products&product_id=332

Där säjer de billiga cd/dvd-r skivor. Handlade där mycket förr.

Visa signatur

Fractal R5 | MSI B550-a PRO | 3900x@PBO | Noctua D15 | G.Skill Trident Z Neo@3.7GHz | Asus 1080ti | Evga SuperNOVA 750 G2 80+ Gold |1TB 970 EVO |0.5TB 980 PRO | 240GB OCZ, 6TB WD RED

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Viradise:

CD-R Alltså, fungerar alla CD-R skivor eller finns det speciella? Uppskattar länkarna!

Alla fungerar men frågan är hur länge, bilen är en ganska påfrestande miljö och är skivorna av låg kvalitet kommer de inte att överleva så länge om du utsätter dem för hög värme typ i en bil som är parkerad i solsken.
Kolla också upp vilket format din bilstereo accepterar för en audiocd ger ju kortare speltid än om du kan spela cdrom med mp3 eller flac på men alla spelare läser inte cd romskivor, en del bilstereos kan även läsa dvder och då ryms det ju väldigt mycket mer än om det bara går att läsa audio cd.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Värme verkar inte vara något problem - baserat på CD:er som legat > 10 år, året om i min bil, däremot får man cirkulära repor om man slarvar att lägga in i fodralen och bara slänger in dem i förvaringsfacken... - det är reporna som sätter gränsen för spelbarheten.

nu skall man ändå betrakta CD i bil som 'offringsbara' och ha kvar sina image för att göra nya CD vid behov.

Permalänk
Medlem

Hur "helt vanlig" cd-spelare pratar vi om?
Är det en standard och inte ingjutit i panelen så gör dig själv en tjänst och byt till en som har stöd för usb/blåtand, det är busenkelt.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Avstängd

Beror mer på cdspelaren i sig själv vad dom sväljer men skulle säga dom flesta tar vilket cd-r som helst i.a.f på modellerna jag haft som varit mest billigt skit men kör nu mera bara usb så mycket skönare

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem

Jag har integrerad CD-stereo som innehåller backsensorfunktionens skärmvisning och kan därför inte heller byta stereo enkelt på min bil så jag sitter i samma sits.

Det är bara att köpa vanliga CD-r skivor och bränna dem i en vanlig Cd-Dvdbrännare för datorn.(se bara till att de är stängda/avslutade/finalize i brännarprogrammet om det inte väljs automatiskt i brännarprogrammet)

Om stereon klarar mp3 får man plats med mycket mer musik på skivan, jag brukar köra som lägst med 192kb/s som ger en någorlunda vettig kompromiss mellan ljudkvalitet och utrymme i bilen. Väljer man att bränna som helt vanlig CD-skiva får man bäst ljud men får byta skivor oftare och klarar stereon inte mp3-skivor är det enda valet.

Har haft en mängd brända skivor liggande i handskfacket sommar som vinter i ett sådant där fodral med tunna mjukplastfickor varav en del skivor är 10+ år och de fungerar fortfarande perfekt så miljön är inte ett stort problem.

Jag brukar göra en dator-image av alla köpta cd-skivor och använda kopior både hemma och i bilen, går en skiva sönder/repas är det bara att bränna ut en ny. Dessutom har jag kvar alla original om det skulle hända något med imagen.

Det är som andra sagt repor som tar livet av skivan om man tappar den på golvet eller på annat sätt repar den. Även om de kan dö av åldersskäl (cd-röta) är det väldigt sällan det hänt mig utan är nästan alltid repor som knäckt skivan.

Vad jag gjort i min bil är att jag köpt en Bluetooth-handsfree med fm-sändare som sätts på solskyddet(Jabra Freeway) så jag kan spela upp med Bluetooth från telefonen genom fm-sändaren till bilradion. (spotify, webbradio, mediafiler) detta då det inte finns någon Aux-ingång i bilen.

Även om det fungerar hyggligt bra så märks det att ljudet inte blir riktigt lika bra som från skivorna,
men det låter ändå tillräckligt bra med fm-sändaren för att man ska kunna stå ut med det.

Mer irriterande att man då och då måste byta frekvens för att undgå störningar från andra radiostationer när man åker genom landet. (hemma i närområdet går det att välja någon ostörd frekvens, men åker man långt är det ofta något som stör så man får byta ibland flera gånger)

Helt klart något att titta på för vid nästa bilbyte kommer jag välja antingen en bil där man lätt kan sätta dit en valfri eftermarknadsradio eller så ska den som minimum klara musikstreaming och handsfree över Bluetooth och gärna ha Aux/usb också så det även går att köra med kabel om man vill.

Permalänk
Medlem

möjligtvis en volvo som du kör?

annars som sagt är det bara och köra på vanliga CD-R

Visa signatur

Dator 1: i7 5960X | ASUS X99-E WS | EVGA Titan X + MSI Titan X SLI | 3x Qnix 2710| 1.2TB PCI-E SSD+120gb SSD | 64gb RAM | Seasonic X-1250
Dator 2: i5 4670k | 1x 780 | 256gb SSD | 16gb RAM | BeQuiet L8 650w
Laptop: Asus G551jm | GTX 860m | i7 4710HQ | 8gb RAM

Permalänk
Medlem

Vet inte om detta gäller fortfarande då jag inte bränt en skiva på åratal.
Men förr var iaf vissa CD-spelare (och särskilt i bilar) lite känsliga för hur man bränner skivan.
Kör alltid på lägsta bränn-hastighet för att vara säker på att det ska fungera, stega dig sen uppåt för att se om/när stereon får problem med skivorna om du vill ha snabbare bränning.

Permalänk
Medlem

Under många år har det alltid framförts att bränna långsamt ger bäst kvalitet...

Det är inte sant - inte om man tittar på bitfelstakten när man bränner ISO-image och feltakten därmed är mätbar med nero diskspeed och med rätt brännare med rätt chipset i sig.
(CD-ljudinspelning är svår att mäta på det inte finns riktiga checksummor eller redundans att mäta emot och heller kunna avgöra vad som är 'rätt'...)

Påfallande ofta är 'max fart' eller brännarens egen val av hastigheten som ger bästa kvaliten med den skivan som är insatt.

Men som sagt - fungerar det inte direkt 'out of box' så kan man prova med olika brännhastigheter men också olika typer av fabrikat av skivor (dvs. har olika MID, vilket redovisas om man använder brännarprogram som 'imgBurn')

OBS - att man byter 'märke' på spindeln av CD-skivorna behöver inte betyda att man byter MID - då nästan alla 'märken' outsourcar sin pressning på batch-basis och i många fall kommer från samma plant under ungefär samma tidsperiod...

En av de idag bättre är om det kommer från Ritek, CMC och verb* och de man skall undvika om möjligt är om det kommer från Moser Baer (Indien) under PHIL***-label (de köpte Philips press-anläggningar och visade sedan hur mycket sämre man kunde pressa skivorna och ändå lyckas sälja dessa... - tidigare 'skitmärken' som Ritek seglade upp plötsligt som kvalitetsmärken i jämförelse... - inte för att Ritek ökat i kvalitet i nämnvärd grad mot tidigare utan för att de övriga blev så väldigt mer uselt i kvalitet samt japanpressarna en efter en slog igen butiken)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Airborne:

wall of text

Oftast kan du fixa en aux-ingång via uttag för cd-växlare.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."