Tekniska livskvalite prylar man inte tänker på?

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon5930:

Prylar som underlättar vardagen helt enkelt. Tvättmaskin och diskmaskin är bland det viktigaste som jag ser det. Tvättstuga har många nackdelar som en egen tvättmaskin tar bort, otroligt skönt att bara starta tvättmaskinen när man behöver något än att försöka passa in användandet av kläder efter när man kan tänkas få nästa tvättid. Samt att få tillgång till rena maskiner och liknande.

Diskmaskin för att dra ner på den tid diskandet tar, blir trots allt en hel del tid på en vecka.

Robotdammsugare. Jag håller själv på och letar en, ska även klara att moppa. Ersätter inte dammsugandet och moppandet helt men bra att ha under arbetsveckan förstås.

Riskokare har jag funderat på till och från, ett framtida projekt.

Nu bor jag i lägenhet men hade jag haft hus så hade jag skaffat robotgräsklippare med. Ett ganska självklart köp idag, personligen vet jag ingen som ångrat sitt köp. Sedan räknar jag med att det lär komma någon form av robotsnöslungor framöver, tänk att slippa hantera en sån sak.

Vad för robotdammsugare har du? Just en som moppar är vad jag själv letar efter också.

Jag ville inte lägga ut massvis med pengar på den första, så jag köpte en iLife V5 Pro. Tror jag pröjsade runt tusenlappen inklusive frakt i Asien. Vet inte om den finns i Sverige, men borde finnas på Amazon eller dylikt.

Moppningen är inte särskilt avancerad och man måste byta ut behållaren där smutsen hamnar när man dammsuger mot en vattenbehållare som sedan släpper ut vatten på undersidan, där det sitter en mikrofiberduk. Resultatet blir alltså att den fuktiga mikrofiberduken dras runt på golvet, utan att rotera eller på annat sätt röra sig. Tuffare fläckar på golvet tar den alltså inte (så länge den inte passerar flera gånger över samma fläck), men den gör ett helt klart godkänt jobb.

Detta är inte en av de smartaste robotarna och den har ingen egentlig koll på hur rummet faktiskt ser ut. Den drar runt lite på måfå, men verkar har bra sensorer när det kommer till att upptäcka hinder och ramlar inte nedför trappan. Den går ibland även in i ett "kantläge", där den följer väggar och dylikt ett tag, vilket är jäkligt bra. Den är dessutom riktigt tyst; inte i närheten av en vanlig dammsugare.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaveMcGroin:

Riskokare. Riset blir så jäkla perfekt varje gång.

"Åh men det är så lätt att koka ris i en kastrull varför skulle man koka ris i en riskokare?" - Någon som inte har koll på ris

Jo för att det riset du kokar i en kastrull behöver du ha koll på.

"Vadå ha koll på du behöver ju bara koka det sen ställa ner värmen och vänta tills det är klart"

Två moment? TVÅ MOMENT?!?! Vad sägs som att klicka på en knapp och bara vänta tills du har perfekt ris, du behöver inte hålla koll på något. Du kan lira en match cs och komma tillbaka så är riset bara klart. Du kan laga vad du nu ska ha till ditt ris under tiden det är helt sjukt.

"Meh det blir ju lika gott som om man kokar i kastrull ändå"

Skojar du eller? Har aldrig käkat ris som varit godare ur kastrull än ur en riskokare. Skärp dig, väx upp. Framtiden är här och den innehåller ris.

----

Okej låt oss dra fram lite dåliga argument också.

Vilka käkar mest ris? Folk i Asien. Vilka är således risgurus nr 1? Folk i Asien. Hur kokar merparten av folk i Asien sitt ris? Riskokare.

Hitta någon från Thailan, Japan, Kina eller vad som och fråga dem hur de kokar sitt ris. Fråga dem ifall du borde skaffa en riskokare. Om du vågar. Kan ju vara säkrast att bara skaffa en innan så det inte blir pinsamt. Det är 2017, kom igen.

Så nu undrar du vad för riskokare ska du skaffa? Det beror på, du kan skaffa nån skit från prisjakt bara. Det kommer funka, det kommer förmodligen funka bra. Jag sitter på en riskokare någon lämnade i ett grupprumskök för 5+ år sedan. Teflonet är repat, den ser ut som skit men den kokar ris som om det vore dens jobb. Vilket det är.

Men du kan också drömma stort, vilket jag gör. Blicka mot framtiden. Köpa en riskokare som kommer hålla hela livet. Amerikanskt buy-it-for-life style.

Zojirushi. Holy grail of riskokare. Från Japan, folket som jag skulle vilja kalla världens rismagiker. De har gjort mer saker med ris än vad USA har gjort med majs. De super ju till och med på ris! Detta är vad som är målet med livet. Att skaffa en Zojirushi riskokare.

Men lycka till. Zojirushi säljer inte sina riskokare i Sverige. De tror inte på oss. Men man kan förstå dem, hur ska ett gäng potatisätare förstå vad de tittare på när de visar upp sin magiska rismaskin? Så de säljer bara sina termosar här. För kaffe dricker vi. Det har de listat ut. Men då går att hitta, de säljs i Europa. Det finns hopp. Men fram tills du har skaffat mod så finns det alternativ. In på prisjakt och hitta något med bra recensioner. Eller om du vågar leva lite så scouta lite i olika asiatiska livsbutiker, det händer att de har. Och inte bara har utan har balla, såna med 40 knappar och som spelar hello kitty musik när riset är klart. Eller en simpel med bara en knapp. Och det räcker, för det är oändligt mycket bättre än en kastrull. En kastrull har inga knappar. En kastrull har inte koll på något. Men när du ändå är där så kolla ifall de har Royal Umbrella Rice. Den röda påsen. Det är bra grejer.

Och som sista grej innan jag drar, skölj dit ris. Det är viktigt. En liten ramsa för att inte glömma att skölja ditt ris: Var inte en fis, skölj ditt ris.

gör inte ofta ris hemma, men fan vad sugen jag blev på en riskokare och äta ris.

http://www.yumasia.co.uk/rice-cookers/zojirushi-ns-ysq10-rice...
3200kr

Permalänk
Medlem

Säng/sovrum

Permalänk
Medlem

https://m.prisjakt.nu/category/527
Luftrenare
Kommer att köpa så fort jag får eget place.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

En riktigt stor frysbox. Lagar alltid flera portioner och fryser in massa matlådor. Hade aldrig gått att göra med ett litet frysfack. Tycker även timers är oerhört skönt att ha på lampor så man slipper gå och tända och släcka hela tiden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baptisten:

Bluetooth-hörlurar och storytel.

Ha!

Blev nyss ägare till storytel konto, samt köpte bluetooth hörselkåpor. Det är som dag och natt på jobb nu. Innan ville jag hänga mig av tristess, nu lär jag mig en massa.

Bästa köpet på länge.

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Medlem

Mobilen

Visa signatur

PS3 Slim 320GB (1TB) | Wii U Premium | Xbox 360 250GB | X1 1TB | PS5 + Corsair MP600 Core 2TB | New 3DS XL + Katsukity's Capture Card | PS Vita 32GB | Ryzen 5800X3D, 32GB DDR4 3000Mhz, 240GB SSD, 4TB SSD (Kingston KC3000), Radeon 6700XT, 3TB+4TB HDD, B450M-DS3H | Nintendo Switch

Permalänk
Medlem

Styra belysning med fjärrkontroll. Går att springa runt men trevligt att släcka belysning på avstånd.

Riktig väckarklocka. Går att använda mobil men underbart att inte ha mobiltelefon sovrummet.

Flera av köksredskapen. Fanns inte för 100 år sedan och då behövs inte idag. Stavmixer, hushållsmaskiner och allt vad det nuheter. Men då hade man en fruga hemma som lagade mat och städade helt enkelt. Fruga är då något man inte klarar sig utan för vem skall annars använda köket?

Permalänk
Medlem

Crockpot.
Ingen stress med mat efter jobbet längre.

Visa signatur

Bosna u <3

I7-6700K :-: 16gb DDR4 :-: ASUS 1080TI :-: MSI Gaming Carbon :-: NH-U14S :-: FD R5 :-: Seasonic X 760W

Permalänk
Medlem
Skrivet av PlogarN97:

Ett litet tips, http://minimalisterna.se

Att köpa massa skit har i mitt liv visat sig inte vara till någon nytta. Tvärtom att det försämrat.
Skickades från m.sweclockers.com

Haha !
Fantastisk länk
Har inte tänkt på att man kan motivera nyköp med "men jag slänger ju två saker, så en ny sak är ju en mindre !"
Brilliant ironi !

Permalänk
Medlem
Skrivet av buchno:

Paperless

Automatisering av allt är så skönt.

Vad är det för papper ni har hemma som behöver skannas och indexeras?

Visa signatur

5600x/B550i @+200mhz/-30 PBO2 | Crucial (E-die) 2x16gb 3000c15 @3800c16 | XFX 319 MERC 6700XT

Permalänk
Skrivet av DaveMcGroin:

Du kan ju inte droppa den sjukaste infon någonsin och sen inte förklara! Jag googlar men hittar inget om det. Vad är grejen? Vad luktar man? Varför? Hur? Hur har jag missat det här i 25 år?

Det kan ju lika gärna sitta i kläderna faktiskt, att de kokar ris så mycket hemma att det sätter sig i kläderna.
Hmm, yes det är min nya tes.

Visa signatur

Mitt kärnkraftverk
|Asus PRIME-B350-PLUS|PH-TC14PE_OR|Ryzen 5 1400@3890MHz|Vega 56@Vega64bios |Corsair 2x4GB 3200MHz|Corsair TX 650w Bronze|CM Storm Enforcer|AOC G2460PF / 24"144Hz FreeSync|

Permalänk
Medlem

Som har nämnts tidigare:
Robotgräsklippare
Robotdammsugare
Riskokare

Men jag måste även nämna min hörlursförstärkare (SMSL AD18) som även agerar förstärkare till mina 50W högtalare. Helt klart den bästa produkt jag köpt sedan jag skaffade en mus-bungie!

Visa signatur

Dual XP1900+ & Radeon 9700Pro - När hårdvaran och vattenkylning var spännande! Dubbla XP processorer upplåsta till MP med ledande silverfärg...

Permalänk
Medlem

Kyl, frys
Elljus
Elspis.
Elvärme
Rinnande/rent kallt och varmt vatten.
Toalett inomhus.
Avlopp.

Visa signatur

Huvuddator: i5-6600K, GTX 970, 8GB DDR4 2660MHz, Maximus VIII Gene MK, 120GB SSD+250GB SSD+240GB SDD, Linux Mint 18.2/Win7

Mest använda datorn Acer E3-112: Linux Mint 18.1, helt fläktlös, N2830 500GB 750EVO. För surf+film+musik vid "nanna kudde dax.

Permalänk
Medlem

@FBGKimpan omöjligt att svara på om du inte beskriver din vardag och vad du brukar göra.
De bästa tipsen får man oftast från folk som känner en väl och vet vad man gör mest (köp fint) och vad man gillar minst (automatisera).

Skrivet av Jaco8:

https://m.prisjakt.nu/category/527
Luftrenare
Kommer att köpa så fort jag får eget place.

Motivera gärna varför. Behagligare att andas? Mindre att damma?

Visa signatur

Arch | 1440p 165Hz IPS | 7800X3D | 1080ti | 64GB@6GHz | SN850 2TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av sniglom:

@FBGKimpan omöjligt att svara på om du inte beskriver din vardag och vad du brukar göra.
De bästa tipsen får man oftast från folk som känner en väl och vet vad man gör mest (köp fint) och vad man gillar minst (automatisera).

Motivera gärna varför. Behagligare att andas? Mindre att damma?

Jag letar inte speciellt efter mig själv. Tänkte allmänt.

Jag har en luftfuktare och det är skillnad på min sömn. Vaknar utan torr näsa etc

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Fractal North | AMD 7 7800XD | Asus 1080 TI Turbo | Noctua D15 | MSI B650 Tomahawk | Corsair Dominator Platinum 32GB | MSI A1000G | WB Black NVMe 500 GB | WB Blue NVMe 1 TB | Samsung 840 250GB | Seagate 7200RPM 500GB

Pixel 7 pro

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Leoms:

Styra belysning med fjärrkontroll. Går att springa runt men trevligt att släcka belysning på avstånd.

Riktig väckarklocka. Går att använda mobil men underbart att inte ha mobiltelefon sovrummet.

Flera av köksredskapen. Fanns inte för 100 år sedan och då behövs inte idag. Stavmixer, hushållsmaskiner och allt vad det nuheter.

Alltså om du klarar dig bra utan en del av grejerna som inte fanns för 100 år sedan så kan du testa hur tidsödande det är att tvätta kläder för hand. På riktigt alltså, haha!
Tvättmaskinen måste väl ändå vara bättre än än att kunna styra belysning med fjärrkontroll?

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Skrivet av sniglom:

Motivera gärna varför. Behagligare att andas? Mindre att damma?

Vet inte riktigt. Tycker det föll väldigt bra under "Tekniska livskvalite prylar man inte tänker på?".

Jag tänker så här:
Äldre byggnader har ofta dålig ventilation. Vissa kanske snålar vintertid för att dra ned på värmekostnad. Då istället för att andas in den dammiga och mindre kvalitativa inomhusluften (tänk på när solen lyser in och dammet i luften blir synligt), så kan man köpa en luftrenare och andas i alla fall lite renare luft.

Läser man Prisjaktsomdömen verkar luftrenare underlätta för dem med allergier, pollenallergi till exempel.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av FBGKimpan:

Undrar om ni har några tips på coola tech prylar eller prylar som helt enkelt underlättar ens liv. Som man egentligen inte behöver.

Kaffekvarnen! Färskmalet kaffe av hög kvalitet höjer livskvaliteten. "Som man egentligen inte behöver" - nja, dog min kaffekvarn skulle jag skaffa en ny omgående och avstå kaffedrickande till den nya kvarnen fanns hemma. Nymalet är djupt beroendeframkallande...

Visa signatur

Dator: [FD Define Mini | i7 2600K | Asus Maximus IV Gene-Z | MSI GTX 970 4GB | Seasonic X-560 560W | G.Skill Ripjaws 4x4GB | Intel 730 240GB + Kingston A400 1,92 TB] Server: [HP Microserver Gen8 m. unRaid] Mobil: [Samsung S22 Ultra]

Permalänk
Medlem
Skrivet av [SH]:

Kaffekvarnen! Färskmalet kaffe av hög kvalitet höjer livskvaliteten. "Som man egentligen inte behöver" - nja, dog min kaffekvarn skulle jag skaffa en ny omgående och avstå kaffedrickande till den nya kvarnen fanns hemma. Nymalet är djupt beroendeframkallande...

Tipsar om denna som jag personligen inte har råd med, förutom att mala kaffe så kan den mala sten, kroppsdelar, eller göra en varm spenatsoppa helt på egen hand, allt i vakum om man vill det för endast 6000:-. https://www.froothie.se/store/froothie-blenders/optimum-vacuu...

EDIT: Fan nu blev jag sugen, dags att börja spara , är för övrigt minimalist 32kvm så äger inte prylar men den där vill jag ha. Ha behäret kanske hinner försvinna innan kontot är fyllt

Permalänk
Medlem

@lappen81: Ledsen, men den suger som kaffekvarn. Den maler inte bönorna utan krossar dem och gör det omöjligt att upprepa samma malningsgrad från gång till gång (utom möjligen mixat till finast möjliga pulver). En bra kaffekvarn är enkel att justera för att passa olika bryggmetoder och klarar av att upprepa samma resultat från gång till gång.

Visa signatur

Dator: [FD Define Mini | i7 2600K | Asus Maximus IV Gene-Z | MSI GTX 970 4GB | Seasonic X-560 560W | G.Skill Ripjaws 4x4GB | Intel 730 240GB + Kingston A400 1,92 TB] Server: [HP Microserver Gen8 m. unRaid] Mobil: [Samsung S22 Ultra]

Permalänk
Medlem

Bil - Inget man måste ha, men det kan underlätta ganska mycket att äga en.

Visa signatur

There is always a price to pay for convenient

Permalänk
Medlem
Skrivet av erssn:

Vad är det för papper ni har hemma som behöver skannas och indexeras?

Räkningar, avtal och annat skräp. Småsugen och installera det dör.oxh prova

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

i5-12600KF | Noctua NH-D15S Chromax Black | MSI MAG B660M | 64 GB G.Skill Trident Z | 3 * WD Black SN750 | Asus TUF OC RTX 3080 | Fractal Design Torrent | Corsair RM750W | Samsung Odyssey G9 49" |

Permalänk
Medlem

Apple TV modell senare. Så sjukt skönt att kunna installera appar själv så jag slipper se på hockeyn etc via mobil/surfplatta/datorn.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 7800x3d, Noctua nh-d15, ASUS B650Plus, 32GB DDR5 6000MHz, KFA2 RTX 4080, AW2723DF, Corsair RM850x, Zalman Z9 Iceberg Vit, Logitech G502 Lightspeed, Galaxy S23, Xbox Series X, Triangle Esprit Comete EZ, Triangle Esprit Titus EZ, Triangle Esprit Voce EZ + SVS SB2000 pro drivs av Yamaha RX-V6A, Beyerdynamic - DT 770 PRO 250 Ohm + Røde AI-1, Moza R5, Meta Quest 3.

Permalänk
Medlem
Skrivet av [SH]:

@lappen81: Ledsen, men den suger som kaffekvarn. Den maler inte bönorna utan krossar dem och gör det omöjligt att upprepa samma malningsgrad från gång till gång (utom möjligen mixat till finast möjliga pulver). En bra kaffekvarn är enkel att justera för att passa olika bryggmetoder och klarar av att upprepa samma resultat från gång till gång.

Pratar vi smak skillnad motsvarande bild eller ljudskillnad i en 1000kr's kabel mot en 100.000kr's kabel? typ finsmakare/audiofiler där 98% inte kommer att märka någon skillnad?

Permalänk
Medlem

Min Chromecast utan tvekan!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tokas:

Min Chromecast utan tvekan!

Delar du med dig av den då?
För jag vill ju också ha lite mer teknisk livskvalite och det är just din som ger detta?

On topic: Håller med om Crockpot, fantastiskt att göra långkok. Brukar rädda min vecka ganska ofta om man ställer sig på morgonen på söndag och förbereder så har man lådor för större delen av veckan sen

Visa signatur

And Jesus said "Come forth and I will grant you eternal life!" I came fifth and won a blender.
| MSI X99A Raider | i7-6850K | 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz | Palit GTX 1080 Super Jetstream | ASUS ROG Swift PG279Q |

Permalänk
Inaktiv

Nexa fjärrströmbrytare! Ska jag behöva lyfta på röven och gå tre steg för att tända lampan i bokhyllan? Aldrig igen!

Permalänk

Vidhåller tidigare talare med en Chromecast! Har nog aldrig köpt något en dag och sedan känt som att "HUR klarade vi oss utan denna igår?", sån suverän liten manick!

Ser verkligen fram emot att få egen tvättmaskin och torktumlare med snart, att kunna spontant tvätta när det behövs istället för att i panik boka en tvättid när man upptäcker att kläderna sinar..

Visa signatur

2x GeForce GTX 760 SLI - Samsung SSD 840 EVO 120 GB - i5-4670K @ 3.4 Ghz - MSI Z87 - 2TB Seagate - Corsair 2x4GB
be quiet! 700W - Fractal Design R4 - Windows 8.1 - Asus ROG Vulcan - BenQ XL2411Z - Corsair KB & Mouse

Wii U Premium - Xbox One S - Huawei Nexus 6P - New 3DS XL

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Lathranir:

Vidhåller tidigare talare med en Chromecast! Har nog aldrig köpt något en dag och sedan känt som att "HUR klarade vi oss utan denna igår?", sån suverän liten manick!

Ser verkligen fram emot att få egen tvättmaskin och torktumlare med snart, att kunna spontant tvätta när det behövs istället för att i panik boka en tvättid när man upptäcker att kläderna sinar..

Problemet är att tvätta aldrig blir roligt vare sig man måste boka eller spontantvätta på en lördag. Skönt att ha en tant som löser sånt åt en. De är inte billiga men ibland väldigt bra att ha😀

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10