Tekniska livskvalite prylar man inte tänker på?

Permalänk
Medlem
Skrivet av GooGeL:

En BRA ficklampa som ständigt hänger med i fickan. Midnattssolen har ju nattat sig.
Använder själv en Eagletac TX25C2.

Det är en nyttig pryl som behövs mer än vad man tror, när man beger sig ut i vardagen.

Måste vara något lokalt problem. Har 1 ficklampa med jobbet, 2 hemma... använder inte en enda av dem.

Vi i mer befolkade ställen är vana vid upplysta nätter även vintertid, och man har med sig mobilen. Så njae...

Skrivet av myusername:

Induktionshäll!

Oh... ja.
Är en sådan sak som när man väl vant sig vid tiden det tar att laga mat på en, vill man aldrig gå tillbaka till vanlig spis igen.

Skrivet av Hurtigbullen:

Mmm, hatar bolag som inte har e-faktura, som t.ex. min ISP som lever kvar i sjuttonhundra-frös-ihjäl...

Värre... Klarna.
Avskyr detta bolag, som medvetet lägger betalningsdatum mitten på månaden för att folk ska missa och sedan lägger på saftiga pålägg när du gör. Sen tar de din "info" och delar ut ens hemliga mobilnummer överallt också... för självklart är det inte det nummer man skrivit, utan det som var hemligt som man vill använda.

Och när du får fakturor från dem, måste du gräva som F för att få fram en vettig vanlig pdf faktura med OCR nummer, via inloggningar, bank-id och hemsidor.

Annars håller jag med @Bulan75
Mobilen är idag något enorm viktigt för 9/10 svenskar. Tänk dig att behöva jaga en telefonautomat. Inga SMS, ingen chat, inget forum på mobilen, inget bank-id, ingen OCR läsare för räkningar, ingen kamera med på festen, behovet av en 230V alarmklocka, behovet av CD-kassett spelare för musik... osv.

Allt detta finns i dagens mobiler, och såååå mycket mer.

Permalänk

Med båda oss föräldrar förvärvsarbetandes (inom IT), och med två småbarn på fyra, respektive 2,5 år, så var den bästa "tekniska livskvalitetsprylen" att skaffa hemhjälp två dagar i veckan (2 x 4 tim) för städning, tvätt och strykning. Frigör enormt mycket tid och energi på kvällar och helger till att fokusera på familjen - och inte minst att ha roligt tillsammans med de "andra" tekniska prylarna.

Visa signatur

Apple MacBook Pro 16-inch | M2 Max with 12C CPU, 38C GPU | 64GB unified memory | 4TB SSD storage | 3x Thunderbolt 4 | HDMI | SDXC | MagSafe 3 | Touch ID | Liquid Retina XDR display | Force Touch Trackpad

Permalänk
Medlem

Ett bra surround-system. Mycket trevligt att kolla på film med bra ljud.

Visa signatur

R7 7800X3D | 4070Ti | 32GB DDR5 6000mhz | 1TB SSD | 1TB M.2

Permalänk
Inaktiv

Diskmaskin. Ökade min livskvalitet AVSEVÄRT!

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon15480:

Diskmaskin. Ökade min livskvalitet AVSEVÄRT!

helt sjukt att jag inte sett detta förrns nu, kan ha missat någonstans iof. Om det så är en bänkdiskmaskin så är det värt det.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

What the fuck hände med tråden.

Hah, antar att jag kanske ska erbjuda lite tips själv?

Smart lampor (Philips Hue) med smart plugs (Kontakter som styrs av WiFi). Så jag kan sätta på kaffet från sängen Stänga av tv med siri m.m. Bästa jag köpt.

Har även motion sensor till badrummet, som blir "nattlampa" under natten och vanlig under dagen. Sån lyx att aldrig behöva tänka på det. Speciellt på natten, att inte bli bländad.

Att sedan alla lampor styrs av sig själva är rätt gött. Speciellt i rum som man oftast inte är i, skapar ett varmare hem.

Samsung Pay måste vara det coolaste jag upplevt på ett tag. Har inte ens plånbok med mig längre ID kort i telefon caset.

Tillsammans med wireless charger är mobilen mycket skönare att använda.

Visa signatur

Fractal North | AMD 7 7800XD | Asus 1080 TI Turbo | Noctua D15 | MSI B650 Tomahawk | Corsair Dominator Platinum 32GB | MSI A1000G | WB Black NVMe 500 GB | WB Blue NVMe 1 TB | Samsung 840 250GB | Seagate 7200RPM 500GB

Pixel 7 pro

Permalänk

Trådlösa hörlurar och headset, att gå runt på jobbet, samt hemma och kunna lyssna på poddar och musik är guld värt!

Visa signatur

PC #1 CPU: R5 1600 @3.8 Motherboard: B350-A PRIME GPU: EVGA 1080 Ti
PC #2 CPU: i7 3770K @4.2 Motherboard: P8P67 GPU: AMD R9 290X

Permalänk
Medlem

Elektrisk pennvässare är ovärderligt om man använder mycket blyertspennor.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaveMcGroin:

Riskokare. Riset blir så jäkla perfekt varje gång.

"Åh men det är så lätt att koka ris i en kastrull varför skulle man koka ris i en riskokare?" - Någon som inte har koll på ris

Jo för att det riset du kokar i en kastrull behöver du ha koll på.

"Vadå ha koll på du behöver ju bara koka det sen ställa ner värmen och vänta tills det är klart"

Två moment? TVÅ MOMENT?!?! Vad sägs som att klicka på en knapp och bara vänta tills du har perfekt ris, du behöver inte hålla koll på något. Du kan lira en match cs och komma tillbaka så är riset bara klart. Du kan laga vad du nu ska ha till ditt ris under tiden det är helt sjukt.

"Meh det blir ju lika gott som om man kokar i kastrull ändå"

Skojar du eller? Har aldrig käkat ris som varit godare ur kastrull än ur en riskokare. Skärp dig, väx upp. Framtiden är här och den innehåller ris.

----

Okej låt oss dra fram lite dåliga argument också.

Vilka käkar mest ris? Folk i Asien. Vilka är således risgurus nr 1? Folk i Asien. Hur kokar merparten av folk i Asien sitt ris? Riskokare.

Hitta någon från Thailan, Japan, Kina eller vad som och fråga dem hur de kokar sitt ris. Fråga dem ifall du borde skaffa en riskokare. Om du vågar. Kan ju vara säkrast att bara skaffa en innan så det inte blir pinsamt. Det är 2017, kom igen.

Så nu undrar du vad för riskokare ska du skaffa? Det beror på, du kan skaffa nån skit från prisjakt bara. Det kommer funka, det kommer förmodligen funka bra. Jag sitter på en riskokare någon lämnade i ett grupprumskök för 5+ år sedan. Teflonet är repat, den ser ut som skit men den kokar ris som om det vore dens jobb. Vilket det är.

Men du kan också drömma stort, vilket jag gör. Blicka mot framtiden. Köpa en riskokare som kommer hålla hela livet. Amerikanskt buy-it-for-life style.

Zojirushi. Holy grail of riskokare. Från Japan, folket som jag skulle vilja kalla världens rismagiker. De har gjort mer saker med ris än vad USA har gjort med majs. De super ju till och med på ris! Detta är vad som är målet med livet. Att skaffa en Zojirushi riskokare.

Men lycka till. Zojirushi säljer inte sina riskokare i Sverige. De tror inte på oss. Men man kan förstå dem, hur ska ett gäng potatisätare förstå vad de tittare på när de visar upp sin magiska rismaskin? Så de säljer bara sina termosar här. För kaffe dricker vi. Det har de listat ut. Men då går att hitta, de säljs i Europa. Det finns hopp. Men fram tills du har skaffat mod så finns det alternativ. In på prisjakt och hitta något med bra recensioner. Eller om du vågar leva lite så scouta lite i olika asiatiska livsbutiker, det händer att de har. Och inte bara har utan har balla, såna med 40 knappar och som spelar hello kitty musik när riset är klart. Eller en simpel med bara en knapp. Och det räcker, för det är oändligt mycket bättre än en kastrull. En kastrull har inga knappar. En kastrull har inte koll på något. Men när du ändå är där så kolla ifall de har Royal Umbrella Rice. Den röda påsen. Det är bra grejer.

Och som sista grej innan jag drar, skölj dit ris. Det är viktigt. En liten ramsa för att inte glömma att skölja ditt ris: Var inte en fis, skölj ditt ris.

Du frågade vem som inte använder riskokare, jo världens enda (och bästa?) Sushirestaurang med tre michelinstjärnor. Se dokumentären "Jiros dreams of sushi"

Visa signatur

Intel Core i5-3570K Processor || AMD Radeon HD 7970 || MSI Z77A-G45 (MS-7752)
3DMark06 30 781, SM2.0 Score - 11982 - HDR/SM3.0 Score 15632 - CPU Score 7631

Permalänk
Medlem
Skrivet av JHN:

@TotalF: Fråga, vilken musiktjänst använder du? samt i vilken utsträckning kan du styra ljudet? (pausa/starta, byta låt? välja låt?

På jobbet så postar en lank

https://support.google.com/googlehome/answer/7030379?hl=en&re...

Alltså, det ar ju inte så att man sparar sig nå speciellt mkt tid och det kanns småfånigt att prata med en apparat, men det ar kul med prylar

Also, anvander spotify. Har noll koll på itunes, Google Music eller vad nu deras egna tjanst heter...

Visa signatur

Ryzen 7 7800x3d | MSI 650 Tomahawk Wifi | Corsair Vengeance RGB 2 × 16 GB 6000 MHz | GWD GeForce RTX 4090 Phantom GS | 3x SSD 256+512+512GB | ASUS TUF Gaming 1000W Gold | Corsair 7000D Airflow | Samsung Neo G9 240Hz HDR/LG 27GN950 4k 140Hz | Oculus Quest 2

Permalänk
Medlem

@buchno och @cncepic: Wow. Precis vad jag letat efter för att arkivera massor av papper jag har. Tack!

Visa signatur

Laptop: HP ZBook 15.
WS : i9-9900K, Asus Prime-A, 24 GB ram @3600 MHz, Qaudro K4000, 2 TB SSD + blandade HDD.

Permalänk
Avstängd

En bärbar dator, drog mig i det längsta, men så krachade den gamla stationära och jag var tvungen att panik köpa något hyggligt bra tills vidare...
Vet inte om det blir någon ny efter denna, men den är pinsamt mycket använd vid detta laget, imponerad att den överlevde både kaffe och att jag råkade bjuda den på en halv bärs en dag också...

Visa signatur

Daisy, Daisy...
Three is a magic number
Yes it is, it's a magic number

Permalänk
Medlem

En riktig backup med särskilt extern hårddisk, cloud och programvara.

En sak man inte tänker på förens det är för sent. Den räddade nyligen samtliga bilder jag byggt upp under livet. Cloud ger extra säkerhet för det absolut viktigaste eftersom att en extern hårddisk inte direkt skyddar mot brand.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaveMcGroin:

Riskokare. Riset blir så jäkla perfekt varje gång.

"Åh men det är så lätt att koka ris i en kastrull varför skulle man koka ris i en riskokare?" - Någon som inte har koll på ris

Jo för att det riset du kokar i en kastrull behöver du ha koll på.

"Vadå ha koll på du behöver ju bara koka det sen ställa ner värmen och vänta tills det är klart"

Två moment? TVÅ MOMENT?!?! Vad sägs som att klicka på en knapp och bara vänta tills du har perfekt ris, du behöver inte hålla koll på något. Du kan lira en match cs och komma tillbaka så är riset bara klart. Du kan laga vad du nu ska ha till ditt ris under tiden det är helt sjukt.

"Meh det blir ju lika gott som om man kokar i kastrull ändå"

Skojar du eller? Har aldrig käkat ris som varit godare ur kastrull än ur en riskokare. Skärp dig, väx upp. Framtiden är här och den innehåller ris.

----

Okej låt oss dra fram lite dåliga argument också.

Vilka käkar mest ris? Folk i Asien. Vilka är således risgurus nr 1? Folk i Asien. Hur kokar merparten av folk i Asien sitt ris? Riskokare.

Hitta någon från Thailan, Japan, Kina eller vad som och fråga dem hur de kokar sitt ris. Fråga dem ifall du borde skaffa en riskokare. Om du vågar. Kan ju vara säkrast att bara skaffa en innan så det inte blir pinsamt. Det är 2017, kom igen.

Så nu undrar du vad för riskokare ska du skaffa? Det beror på, du kan skaffa nån skit från prisjakt bara. Det kommer funka, det kommer förmodligen funka bra. Jag sitter på en riskokare någon lämnade i ett grupprumskök för 5+ år sedan. Teflonet är repat, den ser ut som skit men den kokar ris som om det vore dens jobb. Vilket det är.

Men du kan också drömma stort, vilket jag gör. Blicka mot framtiden. Köpa en riskokare som kommer hålla hela livet. Amerikanskt buy-it-for-life style.

Zojirushi. Holy grail of riskokare. Från Japan, folket som jag skulle vilja kalla världens rismagiker. De har gjort mer saker med ris än vad USA har gjort med majs. De super ju till och med på ris! Detta är vad som är målet med livet. Att skaffa en Zojirushi riskokare.

Men lycka till. Zojirushi säljer inte sina riskokare i Sverige. De tror inte på oss. Men man kan förstå dem, hur ska ett gäng potatisätare förstå vad de tittare på när de visar upp sin magiska rismaskin? Så de säljer bara sina termosar här. För kaffe dricker vi. Det har de listat ut. Men då går att hitta, de säljs i Europa. Det finns hopp. Men fram tills du har skaffat mod så finns det alternativ. In på prisjakt och hitta något med bra recensioner. Eller om du vågar leva lite så scouta lite i olika asiatiska livsbutiker, det händer att de har. Och inte bara har utan har balla, såna med 40 knappar och som spelar hello kitty musik när riset är klart. Eller en simpel med bara en knapp. Och det räcker, för det är oändligt mycket bättre än en kastrull. En kastrull har inga knappar. En kastrull har inte koll på något. Men när du ändå är där så kolla ifall de har Royal Umbrella Rice. Den röda påsen. Det är bra grejer.

Och som sista grej innan jag drar, skölj dit ris. Det är viktigt. En liten ramsa för att inte glömma att skölja ditt ris: Var inte en fis, skölj ditt ris.

Jag antar att du jobbar som säljare för jag blev helt såld! Nästa inköp blir utan tvekan en riskokare.

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem

Chromecast
Funnits i mitt liv sedan första generationen släpptes i Sverige och nu ser jag det som en självklarhet att från soffan utan fjärrkontroll kunna dra igång valfri stream från twitch, film från plex, svtplay, netflix, cmore eller youtube och TVn startas automatiskt och byter till rätt input via CEC så länge USB-kabeln har separat strömkälla.

Trådlösa gaminghörlurar (Corsair H2100)
Kan numera i lugn och ro gå och göra mig en kopp kaffe i köket och direkt höra om det är dags gå tillbaks för att klicka accept i CSGO-lobbyn, eller om det är läge att hoppa ur flygplanet i PUBG. Köra över hörlurssladden med gamingstolen - ett minne blott.

Robotdammsugare (Cleanmate S800)
Sedan vi blev med hund (och därmed robotdammsugare) är golven fria från både damm och grus varje dag jag kommer hem från jobbet - dammsugning/våttorkning behöver vi knappt göra en gång i månaden.

Luftrenare (Z9124)
Aldrig mer täppt i näsan när det är läggdags.

Hemautomatisering (Samsung Smartthings)
Lamporna tänds och släcks utan min inverkan, med belysningsnivå utifrån dygnets timmar. Lamporna släcks automatiskt när jag åker till jobbet eller när vi har gått och lagt oss, samt tänds automatiskt när någon av oss kommer hem igen (samtidigt som mysmusik spelas genom Sonos). Taklampan i sovrummet fungerar som wakeuplight. Drömmen är att automatisera rullgardiner så att de lirar med bioupplevelsen och ytterligare förbättrar sömnkvalitet genom automatisk upp/nedrullning beroende på om det är dags att vakna eller inte. Endast fantasin och den egna förmågan till logiskt tänkande sätter gränserna.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Värre... Klarna.
Avskyr detta bolag, som medvetet lägger betalningsdatum mitten på månaden för att folk ska missa och sedan lägger på saftiga pålägg när du gör. Sen tar de din "info" och delar ut ens hemliga mobilnummer överallt också... för självklart är det inte det nummer man skrivit, utan det som var hemligt som man vill använda.

Och när du får fakturor från dem, måste du gräva som F för att få fram en vettig vanlig pdf faktura med OCR nummer, via inloggningar, bank-id och hemsidor.

Ok, så du gillar inte klarna, det behöver man inte göra. Men senare i samma inlägg skryter du över hur bekvämt och enkelt det är att använda telefonen till fakturor. Jag har aldrig sett något enklare sätt att betala fakturor än med klarnas app.
1. Få notis när faktura kommer
2. Öppna appen, klicka på betala
3. Signera med mobilt bank-id.
4. Klart

On Topic:

  • Trådlös termostat till värmeelement. Har alltid tyckt att man kan gå fram och vrida på ratten på elementet bara. Men nu; mycket exaktare temperaturinställning (har ju placerat termostaten en bra bit bort från elementet så att man slipper felkällan av att termostaten sitter på själva elementet), profiler, nattläge osv....

  • Som många andra sagt, bluetooth-hörlurar. Du tror det kommer vara besvärligt att ha en till pryl att ladda, men det är värt det. Någon sa nåt om ljudkvaliteten. Jag tvivlar på att BT begränsar märkbart. Dessutom är hörlursförstärkarna i mobiler rätt så kassa

  • En bra multimeter, inget biltema-trams. Auto range är din gud.

Visa signatur

Antag en perfekt sfär i ett vakuum...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Archaea:

Ok, så du gillar inte klarna, det behöver man inte göra. Men senare i samma inlägg skryter du över hur bekvämt och enkelt det är att använda telefonen till fakturor. Jag har aldrig sett något enklare sätt att betala fakturor än med klarnas app.
1. Få notis när faktura kommer
2. Öppna appen, klicka på betala
3. Signera med mobilt bank-id.
4. Klart

Och exakt detta kan jag göra via banken redan sedan fler år tillbaka, men jag slipper göra det mitt i månaden, och det fungerar för alla e-fakturor (som är en standard), där jag också kan se alla detaljer om fakturan, i pdf, tydligt, enkelt och kan välja hur och när jag vill betala den också, utan att default är någon delbetalning eller annat trams som klarna älskar.

Det har i flera år funnits en standard för detta hos bankerna, och med vettig bank har du haft allt detta redan, och banken har trots allt dig som kund, så dig bryr de sig om att behålla, vs klarna som bara vill ha pengarna och tar fina avgifter för sina tjänster, som gör att det du köper kostar mer i priset.

Klarna är inget mer än pest. Och att du tror de är enklare säger jag bara... vänta tills du behöver bestrida en faktura. Då ska du få se på skoj...

Har bråkat flera gånger med detta företag när de har dragit pengar 2-3 gånger tom för samma tjänst... och sen måste man kontakta dem för att ens få rätta på det och jag slipper tjafsa med klarna i 30 min för att de ska sluta sprida min personliga info. Nej.. bort med skiten.

Permalänk
Medlem

Som nevnt og hermed anbefalt:
Philips lysterapilampe (HF3531). Overrraskende effektiv lampe, og tilsynelatende av veldig god kvalitet. Solnedgang-/ og soloppgangfunksjon

Jeg går til sengs kl 10:00 og våkner 04:00. Har insomnia, så dette er noe jeg bare prøver ut. Tidspunktet er satt til slik jeg opplevde sommersola, når sola begynte å skinne på morgenen allerede ved firetida eller så. Det var da det ble mørkt igjen etter sommeren, at jeg så meg nødt til å anskaffe en lysteriapilampe, for da hadde jeg lært at naturlig solskinn hadde en veldig god effekt på meg, til min store overraskelse.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Findecanor:

Hur gör du för att skölja ditt ris på bästa sätt? Finns det riskokare med funktioner som hjälper till med det?

Jag som kokar i kastrull brukar dosera ris och vatten i kastrullen, röra om och sedan hälla bort vatten ner i decilitermåttet för att veta hur mycket mer rent vatten jag behöver lägga till. För häller jag i vatten ovanpå vått ris så skulle jag ju dosera för stor mängd vatten.

Har ni testat att steka det okokta riset i smör innan ni kokar det? Det skall bara få en liten tendens till att bli brunt. Blir mycket godare och fastare ris när man sen väl kokar det.

Permalänk
Medlem

Elcykel. Valde ALLTID bilen tidigare men nu när det går snabbare med cykel till jobbet än att ta bilen så har min motion förbättrats och bilen står ofta hemma på parkeringsplatsen.

Permalänk
Medlem

@zeleni: Den espressomaskinen gick på 17500 kr
Modell: ECM Technica IV, Profi Switchable. Har rotationspump så den går att koppla till vattenledning eller vattentank.

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem
Skrivet av ggalaxyy:

har nu köpt en riskokare.

Samma här. Och en Crock-Pot.
Riskokaren kommer vara kopplad till en wifi strömbrytare, så riset klart lagom tills jag kommer innanför dörren och kan avnjutas med en god gryta.

Framtiden ser onekligen god ut.

Permalänk
Medlem

Jag håller på och byter el-radiatorer i huset och är nästan klar. Det blev LVI Yali Ramo (frun tyckte att de var snyggast...) och till dem kan man köpa en liten fjärrstyrningspryl som heter E3 Clever Touch. Den är naturligtvis WiFi ansluten oxå så nu kan jag styra temperaturen i varje rum när jag vill och hur jag vill - sätta program som sänker värmen mellan 9 och 15 eller lägga semestersänkningsschema, allt via appen i telefonen - vet inte hur jag klarade mig innan....
Väntar bara på att någon skall hacka LVI och sätta alla mina element på OFF........

Visa signatur

Fractal Define R4 / MSI B550 MPG Gaming+ / Ryzen 5 5600G / 32 GB DDR4 @3600MHz / Crucial RealSSD C300 128 GB / MSI 6800 XT 16 GB@2560x1440 / CM Silent Pro M850W / Lurar: Roccat Elo Air / Mus: Roccat Kone / HTC Vive

Permalänk
Medlem
Skrivet av eatme@live:

Har ni testat att steka det okokta riset i smör innan ni kokar det? Det skall bara få en liten tendens till att bli brunt. Blir mycket godare och fastare ris när man sen väl kokar det.

Bara när jag gör risotto.

Visa signatur

Fractal Define R4 / MSI B550 MPG Gaming+ / Ryzen 5 5600G / 32 GB DDR4 @3600MHz / Crucial RealSSD C300 128 GB / MSI 6800 XT 16 GB@2560x1440 / CM Silent Pro M850W / Lurar: Roccat Elo Air / Mus: Roccat Kone / HTC Vive

Permalänk
Medlem
Skrivet av catamaran:

Ris innehåller ganska mycket arsenik. Men genom att sköja riset, helst blötlägga över natten, så reduceras nivåerna. Googla så får du se.

Sorry, det är inte därför man sköljer ris. Att ris innehåller mycket skit är vida känt men nej man kan inte skölja bort det då det finns i riset inte utanpå.
Enda sättet att få ner mängden arsenik är att koka riset i så pass mycket vatten att du måste hälla av det (likt pasta). https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/press/nyheter/pressmed...

Man sköljer ris för att få bort stärkelse vilket medför att riset känns luftigare eller fluffigare, vad man nu vill kalla det samt att man sköljer bort smuts som missfärgar riset vid kokning.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem

Tänker nämna två saker.

För det första mina Parrot Zik. Riktiga bluetooth-hörlurar gör verkligen att man använder sååå mycket mer. Kan förstå att man inte vill lägga 3000 kr på ett par hörlurar men när man gjort det kommer man verkligen inte ångra sig.

Har byggt min lägenhet kring Telldus TellStick och Nexa prylar. Att kunna använda mobilen för att styra all belysning är sjukt nice. Kan släcka hela lägenheten när jag lagt mig. Har dessutom lagt in ett plugin i Kodi som göra att det släcks när filmen börjar. Sätter jag paus så har jag valt att mitt vitrinskåp ska tändas och lite över min diskbänk som ledbelysning då ofta vill hämta något i köket när jag sätter på paus.
Pluginet heter TempLight och är utvecklat av en svensk kille.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaveMcGroin:

Riskokare. Riset blir så jäkla perfekt varje gång.

"Åh men det är så lätt att koka ris i en kastrull varför skulle man koka ris i en riskokare?" - Någon som inte har koll på ris

Jo för att det riset du kokar i en kastrull behöver du ha koll på.

"Vadå ha koll på du behöver ju bara koka det sen ställa ner värmen och vänta tills det är klart"

Två moment? TVÅ MOMENT?!?! Vad sägs som att klicka på en knapp och bara vänta tills du har perfekt ris, du behöver inte hålla koll på något. Du kan lira en match cs och komma tillbaka så är riset bara klart. Du kan laga vad du nu ska ha till ditt ris under tiden det är helt sjukt.

"Meh det blir ju lika gott som om man kokar i kastrull ändå"

Skojar du eller? Har aldrig käkat ris som varit godare ur kastrull än ur en riskokare. Skärp dig, väx upp. Framtiden är här och den innehåller ris.

----

Okej låt oss dra fram lite dåliga argument också.

Vilka käkar mest ris? Folk i Asien. Vilka är således risgurus nr 1? Folk i Asien. Hur kokar merparten av folk i Asien sitt ris? Riskokare.

Hitta någon från Thailan, Japan, Kina eller vad som och fråga dem hur de kokar sitt ris. Fråga dem ifall du borde skaffa en riskokare. Om du vågar. Kan ju vara säkrast att bara skaffa en innan så det inte blir pinsamt. Det är 2017, kom igen.

Så nu undrar du vad för riskokare ska du skaffa? Det beror på, du kan skaffa nån skit från prisjakt bara. Det kommer funka, det kommer förmodligen funka bra. Jag sitter på en riskokare någon lämnade i ett grupprumskök för 5+ år sedan. Teflonet är repat, den ser ut som skit men den kokar ris som om det vore dens jobb. Vilket det är.

Men du kan också drömma stort, vilket jag gör. Blicka mot framtiden. Köpa en riskokare som kommer hålla hela livet. Amerikanskt buy-it-for-life style.

Zojirushi. Holy grail of riskokare. Från Japan, folket som jag skulle vilja kalla världens rismagiker. De har gjort mer saker med ris än vad USA har gjort med majs. De super ju till och med på ris! Detta är vad som är målet med livet. Att skaffa en Zojirushi riskokare.

Men lycka till. Zojirushi säljer inte sina riskokare i Sverige. De tror inte på oss. Men man kan förstå dem, hur ska ett gäng potatisätare förstå vad de tittare på när de visar upp sin magiska rismaskin? Så de säljer bara sina termosar här. För kaffe dricker vi. Det har de listat ut. Men då går att hitta, de säljs i Europa. Det finns hopp. Men fram tills du har skaffat mod så finns det alternativ. In på prisjakt och hitta något med bra recensioner. Eller om du vågar leva lite så scouta lite i olika asiatiska livsbutiker, det händer att de har. Och inte bara har utan har balla, såna med 40 knappar och som spelar hello kitty musik när riset är klart. Eller en simpel med bara en knapp. Och det räcker, för det är oändligt mycket bättre än en kastrull. En kastrull har inga knappar. En kastrull har inte koll på något. Men när du ändå är där så kolla ifall de har Royal Umbrella Rice. Den röda påsen. Det är bra grejer.

Och som sista grej innan jag drar, skölj dit ris. Det är viktigt. En liten ramsa för att inte glömma att skölja ditt ris: Var inte en fis, skölj ditt ris.

Ja! Köpte en Zojirushi riskokare från http://www.yumasia.co.uk/ för snart tre år sedan. Fantastisk apparat! Helt perfekt ris varje gång.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MatsDahlgren:

Jag håller på och byter el-radiatorer i huset och är nästan klar. Det blev LVI Yali Ramo (frun tyckte att de var snyggast...) och till dem kan man köpa en liten fjärrstyrningspryl som heter E3 Clever Touch. Den är naturligtvis WiFi ansluten oxå så nu kan jag styra temperaturen i varje rum när jag vill och hur jag vill - sätta program som sänker värmen mellan 9 och 15 eller lägga semestersänkningsschema, allt via appen i telefonen - vet inte hur jag klarade mig innan....
Väntar bara på att någon skall hacka LVI och sätta alla mina element på OFF........

På det temat får jag säga bergvärme, ställ in och glöm bort.
Testade en gång att sänka rejält när jag var bortrest i januari, märktes inte på elräkningen.
Så lagom temp hela vintern

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaveMcGroin:

Riskokare. Riset blir så jäkla perfekt varje gång.

"Åh men det är så lätt att koka ris i en kastrull varför skulle man koka ris i en riskokare?" - Någon som inte har koll på ris

Jo för att det riset du kokar i en kastrull behöver du ha koll på.

"Vadå ha koll på du behöver ju bara koka det sen ställa ner värmen och vänta tills det är klart"

Två moment? TVÅ MOMENT?!?! Vad sägs som att klicka på en knapp och bara vänta tills du har perfekt ris, du behöver inte hålla koll på något. Du kan lira en match cs och komma tillbaka så är riset bara klart. Du kan laga vad du nu ska ha till ditt ris under tiden det är helt sjukt.

"Meh det blir ju lika gott som om man kokar i kastrull ändå"

Skojar du eller? Har aldrig käkat ris som varit godare ur kastrull än ur en riskokare. Skärp dig, väx upp. Framtiden är här och den innehåller ris.

----

Okej låt oss dra fram lite dåliga argument också.

Vilka käkar mest ris? Folk i Asien. Vilka är således risgurus nr 1? Folk i Asien. Hur kokar merparten av folk i Asien sitt ris? Riskokare.

Hitta någon från Thailan, Japan, Kina eller vad som och fråga dem hur de kokar sitt ris. Fråga dem ifall du borde skaffa en riskokare. Om du vågar. Kan ju vara säkrast att bara skaffa en innan så det inte blir pinsamt. Det är 2017, kom igen.

Så nu undrar du vad för riskokare ska du skaffa? Det beror på, du kan skaffa nån skit från prisjakt bara. Det kommer funka, det kommer förmodligen funka bra. Jag sitter på en riskokare någon lämnade i ett grupprumskök för 5+ år sedan. Teflonet är repat, den ser ut som skit men den kokar ris som om det vore dens jobb. Vilket det är.

Men du kan också drömma stort, vilket jag gör. Blicka mot framtiden. Köpa en riskokare som kommer hålla hela livet. Amerikanskt buy-it-for-life style.

Zojirushi. Holy grail of riskokare. Från Japan, folket som jag skulle vilja kalla världens rismagiker. De har gjort mer saker med ris än vad USA har gjort med majs. De super ju till och med på ris! Detta är vad som är målet med livet. Att skaffa en Zojirushi riskokare.

Men lycka till. Zojirushi säljer inte sina riskokare i Sverige. De tror inte på oss. Men man kan förstå dem, hur ska ett gäng potatisätare förstå vad de tittare på när de visar upp sin magiska rismaskin? Så de säljer bara sina termosar här. För kaffe dricker vi. Det har de listat ut. Men då går att hitta, de säljs i Europa. Det finns hopp. Men fram tills du har skaffat mod så finns det alternativ. In på prisjakt och hitta något med bra recensioner. Eller om du vågar leva lite så scouta lite i olika asiatiska livsbutiker, det händer att de har. Och inte bara har utan har balla, såna med 40 knappar och som spelar hello kitty musik när riset är klart. Eller en simpel med bara en knapp. Och det räcker, för det är oändligt mycket bättre än en kastrull. En kastrull har inga knappar. En kastrull har inte koll på något. Men när du ändå är där så kolla ifall de har Royal Umbrella Rice. Den röda påsen. Det är bra grejer.

Och som sista grej innan jag drar, skölj dit ris. Det är viktigt. En liten ramsa för att inte glömma att skölja ditt ris: Var inte en fis, skölj ditt ris.

Känns som ditt inlägg kommer göra så att årets julklapp blir riskokare!
Dags att gräva fram min riskokare ur någon flyttkartong..... Tack för inspirationen!

Visa signatur

Intel Core i9 10850K @ 5Ghz.
64GB DDR4 3200Mhz.
1TB NVMe M2, 1TB SSD.
Lian Li PC-O11 Dynamic PCMR Limited Edition.
ASUS 3080 Strix OC

Permalänk
Medlem
Skrivet av MatsDahlgren:

Jag håller på och byter el-radiatorer i huset och är nästan klar.

Man skulle inte köpa el-radioter som utvinner kryptovalutor? Tänk vilken affärsidé.