Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Skämmiga misstag vid datorbygge/elektronikhantering?

Permalänk
Medlem
Skrivet av M1NT:

Skulle byta CPU-kylare en gång... När jag drog lite (eftersom kylflänsen satt som klistrad på CPUn) - så hängde hela skiten med... Och pinnar böjdes givetvis på köpet.. Var en AM3-socket.

Tror jag tänkte att processorn skulle sitta lite bättre i sockeln.. Minns hur förvånad jag blev, kanske var nåt fel med mekanismen på det där moderkortet dock, för tyckte inte att jag tog i med särskilt mycket kraft..

Har gjort exakt samma sak fast på en AM2 sockel, kylaren satt verkligen som klistrad. Preovade att vrida loassa den och när det inte fungerade så drog jag och då följde CPU med, samtliga pins klarade sig och jag vill minnas att jag i princip dränkte skiten i vad jag nu än hade för medel hemma.

Många svordomar senare startade datorn med ny kylare utan problem

Visa signatur

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Permalänk
Inaktiv

Under min tid som en extreme gamer av spelet Diablo 2 när man använde cd-skivor så blev de en spricka i skivan. Använde den ett bra tag tills den exploderade i CD läsaren.
Plockade ur läsaren som nu hade förvandlats till en Maracas. Skakade ur de bitar som gick och fick en ny på garantin. Haha

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Bränt ett par CPU:er på tiden de inte hade överhettningsskydd. Kopplat in fläkten fel eller teststartat utan. Det tar inte många sekunder innan det börjar ryka.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oneoff:

Under mitten av nittiotalet så var min datormässiga tillvaro väldigt begränsad. Det fanns en 286 i källaren som någon hade skänkt oss... Dvs inget att ha. Det var i skolan samt hos kompisar som jag kom i kontakt med moderna PCs som det gick att spela på.

Min styvfar hade på den tiden en stor bärbar dator (tror att skärmen var monokrom, blåvit), win 3.11. Ibland hade han datorn med sig hem från kontoret, liggandes i en brun portfölj. Det hände att jag i smyg lånade datorn när han hade gått och lagt sig.

Ni ska bara veta hur svårt det var att installera spel på den tiden. Men till slut hade jag lärt mig en hel dröse MSDOS-kommandon, tagit reda på hur pkunzip fungerade, etc. Så jag lyckades med konststycket att installera DOOM från några piratdisketter. (Nej, internet fanns inte. Man fick lista ut saker själv och fråga varenda kotte som ev visste vad ett tangentbord var. Böckerna på ett bibliotek kunde man glömma.)

Vilken natt det var! Spela DOOM på monokrom skärm utan ljudkort.... WOW! Till slut var jag tvungen att lägga mig. För att inte lämna några spår så tog jag såklart bort alla filer med ett schyst del *.*

Kvällen efter kom min styvpappa hem och sa att det inte hade gått att arbeta då hans dator hade kraschat. Det var då jag lärde mig min första viktiga läxa... Jag hade packat upp Doom i root c:\ för att sedan ta bort alla filer....

Det var första gången av otaliga tillfällen som styvpappas dator plötsligt inte startade en vanlig arbetsmorgon.

För några år sedan berättade jag min historia för honom och att hans missöden med sina laptops har faktiskt lagt grunden till min IT kompetens och välbetalda jobb. Han blev måttligt förvånad men tycket att det var en bra historia, sådär en 25 år senare.

Oops hehe.

Jo var ju lite så man lärde sig. Började själv i Windows 3.11/win 95 eran och det var ett antal gånger man tagit bort fel fil och gjort att datorn inte startar med följande ominstallation av Windows igen...på femtielva disketter!!!
Ja MsDos ja, väldigt glad att den tiden är förbi, inget mer skriva om autoexec.bat, inga mer frustrerande försök att få datorhelvetet att fatta att den ska använda HiMem.sys, eller att få det jäkla Soundblaster kortet att gå igång...var inte lätt att vara gamer på den tiden.

Permalänk
Avstängd

Knäckte kärnan på en äldre amd en thunderbird med ett härligt knäck
Tog loss gammal kylare på socket A med mejsel och slant = kapade banor på moderkortet
Kopplat strömkontakt till floppy åt fel håll för spärren till kontakten var borta = kabelbrand
Smällt till en kopp kaffe så allt rann ner i datorn = massa döda prylar
Kopplat in ett beg moderkort med en lös skruv som satt kvar mellan komponenter = rykte men kortet klarade sig
Tappat en backup disk i golvet = den dog med enda kopian av saker
Tappat mejel vid rengöring av dator = gpu dog

Är nog en massa mer jag inte kommer på men har nog byggt 200 datorer reparerat massor dom senaste 20 åren och ibland händer nått skit så där och är flera saker men är dom första jag tänker på

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem

Enda datorbygge misstaget är väl lathet med vattenkylning som lett till läckage. Att man dödat komponenter med överklockning är ju inget misstag snarare en rolig chansning från min sida. Men koppla fel gör jag ibland på andra byggen. Gjorde en riktigt sur grej ganska nyligen på mitt virtuella flipper. Byggde en rgb flasher brygga och kopplade in hela härligheten i 24 volts aggregatet. Snygg rökeffekt blev det iaf och ett antal timmars jobb i stöpet 😆

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5 5600 <> Asus B550 I <> Corsair LED 2*8GB 3200Mhz <> GeForce 2070 Super <> Acer X34A <> Ducky Shine 4 brown <> Zowie ec2-a <>

Permalänk
Medlem

Missade att korta av ett buntband som sedermera petade rakt in i fläkten på CPU-kylaren.

Ljudet påminde mest om en cykelsmattra.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

MSI MPG B550 Gaming Edge WiFi | Ryzen 7 5800x | MSI RTX 3080 SUPRIM X | be Quiet! Straight Power 11 850W | Corsair 32 GB (2x16) DDR4 Vengeance RGB Pro 3200MHz CL16 | NZXT Kraken Z73 | Fractal Design Meshify 2 XL | Qpad QH-1339 | Asus Xonar Essence STX | Steelseries Apex Pro | Acer 27" Predator XB273UGS QHD IPS 165Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av jOnÄTÄn:

Ändrat 230v-110v brytaren på nätaggregatet i familjedatorn för jag undrade vad den gjorde. Det fick jag reda på rätt snabbt.

Bra att veta att det inte bara var jag som var nyfiken på vad den brytaren gjorde.

Lyckades sätta in ett usb minnet på fel håll i min bärbara (lenovo x220). Den stängde av sig rätt snabbt den med. Men triggade bara spänningsöverskyddet i nätagget. Så efter några panikartade minuter så startade igen. Den fungerar fint än idag. Nackdelen är att usb kontakten blev lite lös efteråt, vilket har gjort att jag har lyckats med den bedriften några mer gånger.

Fruns Nexus 5x bootloopade för några månader sedan. Var utanför garantin och LG vägrade laga den då den var importerad från Japan och dem hade bara reservdelar för den Nord Amerikanska versionen. Tänkte att jag kan laga den själv. Köpte en begagnad Nexus 5x på ebay från USA och helt enkelt flyttade moderkortet från den till fruns mobil. Nackdelen var att jag glömde kolla om den begagnade telefonens mobilnät funkade. Kollade bara att den startade. När jag väl hade bytt moderkortet och startade telefonen så hittade den inte mobilnätet... Så nu har frun en telefon som fungerar ypperligt så länge man inte ska ringa, sms eller använda nätet när man utanför hemmet.

Visa signatur

Dagens ordspråk:
Den som väntar på något gått väntar alltid för länge.

Permalänk
Medlem

För många år sedan så byggde jag en ny dator åt jobbet på kvällen när alla gått hem.
Jag tycke allt flöt på bra men när det var dags för uppstart så startade den inte så jag kontrollera allt och testade igen med samma resultat.
Min dåvarande flickvän som kommit förbi sa då ska man inte slå på strömbrytaren på nätaggregatet och flippade den, jag känd mig väldigt dum.
Till försvar så hade nätaggregaten inte haft strömbrytare på ett tag på den tiden men det nya hade det.

Jag har även sett mycket som när jag hjälpte en polare som inte fick sitt bygge att fungera och jag märkte omgående att han gjort klassikern med en distansskruv i fel hål som kortslöt moderkortet.
Jag köpte även en billig laptop av en bekant en gång som inte fungerade och bytte den för långa skruven som kortslöt minnet och startade upp den direkt, han var lång i ansiktet den gången.

Tabbar med mobiltelefoner tänker jag inte ta upp då jag gjort allt dumt man kan göra t.ex att lägga mobilen på biltaket och sedan köra iväg.

Permalänk
Medlem

Bytte fläkt inuti en stationär fotoblixt en gång med skiten ikopplad och påslagen för att se att fläkten snurrade, lutade mig över så min halskedja hamnade rakt på kretskortet och mycket riktigt fick en sån muskelryckning av stöten att jag hade sönder fläkten jag höll i händerna. Fick köpa en till.

Visa signatur

Bara fanboys kallar folk för fanboy!

Permalänk
Medlem

One time, at band camp...

Visa signatur

Ny dator: Acer Predator Orion 5000 (RTX 3080)
[ I7 3770K @ 4.6Ghz | Asus 980 Ti 6GB | 16GB | Asus P8Z77-V PRO | Samsung 830 128GB | Corsair H100 | Cooler Master HAF X | Corsair AX 850W | Samsung DVD±RW ] [ Sony AF9 65" | Sony WF-1000XM3 | HTC Vive | Huawei P40 Pro | PS4 Pro | PS3 Slim | PS2 chippad | PS Vita | DS Lite | SNES Mini ]

Permalänk
Medlem

Inte jag som ställde till med elände men en släkting monterade ett moderkort utan distanser, vilket såklart resulterade i en kortslutning efter uppstart. Jag gjorde helst sonika så att jag hittade den brända kretsen så jag lödde dit en kabel och förbi det brända istället och satte lite smältlim på punkterna där jag lött för att utesluta framtida kortslutning, rullar på än idag.

Permalänk

@tung_man: haha. lämnade du någon form av garanti på det?

Visa signatur

Dator1: MOBO: asrock x570 taichi razer edition - CPU: Ryzen 5950x - GPU: Asrock 6900 XT Phantom Gaming - RAM: Corsair Vengeance LPX Black 64GB 3600 CL18 - PSU: Corsair RM1000x V3 1000W - Kylning: nzxt kraken x73 360mm AIO - Chassi: lian li pc-o11 XL.

Dator2: Asus bärbar med ryzen 4800h+rtx2060

Permalänk
Medlem

Att jag glömde strömbrytaren på PSUn när jag byggde kompisens dator... klassiker...

Visa signatur

Phanteks P500A Vitt | R7 5800X | Gigabyte X570S Aero G | Asus Strix 3080 White edition | 32 GB Kingston 3600MHz | AW3423DW
Beyerdynamic DT880 600 & Beyerdynamic DT770 250 | Sennheiser HD 58X | Tin T2 Pro | Samtliga billiga Koss | Sony MDR-1A & WH-1000XM3 | Grace SDAC + Darkvoice 336 | O2+ODAC | JBL LSR305

Permalänk

Har byggt datorer under en lång tid och har väl varit mer eller mindre felfri på det. Dock frågade en kompis om jag kunde välja komponenter och fixa monteringen åt honom då han kände sig osäker. Självklart svarade jag JA och byggde ihop ett liknande system åt honom som jag hade själv. Men hade enorma problem med att fästa CPU-kylaren på processorn, fast jag två veckor tidigare monterat en precis likadan kylare på mitt moderkort. Skam den som ger sig, det var ju uppenbarligen fel på skruvarna och efter att ha provat att skruva åt skruvarna och svurit åt dem en timme ungefär kommer kompisens flickvän in och frågar om vi testat de andra skruvarna i lådan. Såklart inte svarar jag självsäkert då dessa skruvar bara passar i andra fästet. Ja som ni förstår hade hon rätt och jag hade blandat ihop skruvarna

Visa signatur

"It is ridiculous to say that TV-games is affecting kids. If say for example Pac-Man were affecting kids born in the 80'ies then we would
today have loads of youths running around in a dark room eating pills while they are listening to monotone music."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tonasty4u:

@tung_man: haha. lämnade du någon form av garanti på det?

Nä, jag blev själv förvånad när det fungerade, det är inte alla som har en kabel fastlödd på baksidan av moderkortet som sitter i mestadels smältlim dvs inget man bör bära i direkt. Men man måste ju pröva! Hur går låten.... 10% skill 90% luck.. bla bla

Permalänk
Medlem

Även jag var en klåfingrig jäkel och sabbade en av de nyaste datorerna på högstadiet -95 genom att slå över till 110v medans polaren satt och lekte med den...

Runt 00-talet byggde jag min första dator från grunden och under ett LAN plockade jag ur ett av minnena av någon anledning och stoppade in det igen. När jag slog på datorn började det ryka och lukta bränt och den stängdes av. Till min förvåning hade jag på något sätt lyckats pressa ner RAM-minnet åt fel håll och bränt både sockel och minnet. Moderkortet överlevde dock och man lyckades lura åt sig ett nytt minne på garantin...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Första PC'n: Compaq Presario CDS 520 - 1994

Permalänk
Medlem

Jag och min bror hade datorerna mot varandra på samma bord och jävlades med varandra genom att dra ut sladden på varandras skärmar och så. Det var tjockskärmar på den tiden.
Då hittade han en röd brytare bak på min skärm och slog om den. Det blev svart, sprakade och rök rätt bra. Att slå om skärmen till 110V när man matar 220V är ingen höjdare så här med facit i hand....

Permalänk
Medlem

Även jag lyckades i ung ålder med konststycket att ställa om 220/110-voltsreglaget på PSU:n. Minns att jag höll på att storstäda och hade kopplat loss alla sladdar för att bättre komma åt. Medan jag dammsög bakom datorn upptäckte jag den inbjudande röda knappen, fipplade lite med den några gånger fram och tillbaka och tänkte inte mer på det. Blev förstås fyrverkeri när jag skulle koppla tillbaka allt och fick ha fönstret vidöppet resten av helgen.

Bara förra veckan lyckades jag med en pinsamt klumpig grej med en ordentlig skopa otur. Hade lyckats trassla in foten i mussladden på något skumt sätt att när jag hastigt reste mig upp ur stolen ryckte jag den med sån kraft att USB-kontakten bröts i en 45-gradig vinkel... som i bästa domino-effekt i sin tur knuffade USB-dongeln i porten bredvid med sån kraft att även den bröts i en 45-gradig vinkel...

Situationen blev inte bättre av att jag bara dagar innan bytt till en helt oanvänd Rival efter att min Kana blivit för utsliten, och att dongeln, som var till mitt trådlösa tangentbord, inte går att få tag på separat...

Permalänk
Medlem

Inte jag, men en nära vän till mig.

Vi hade en radio som stod i klassrummet, som sedan drog rätt ner i backen. Kabeln går av, så jag och min kära vän sitter och leker med den. Vi får den briljanta idén att tvinna ihop kablarna.

Dagen efter detta, så går han in i skolans datorsal. Där sitter alla och arbetar med sina Afrika-Projekt på några Pentium II/III-datorer. Alla har såklart jobbat med dessa projekt i flera månader. Han vill givetvis testa våran fina kabel... och poff, hela rummet slocknar.

Kan väl säga som så, att någon autosave-funktion existerade inte på dessa datorer.

Visa signatur

Moderkort:ASUS ROG Strix X670E-F Gaming WIFI | Processor: AMD 7800X3D | CPU-kylare: Lian Li Galahad II LCD 360 | Grafikkort:Asus ROG RTX 4090 Gaming OC White | RAM-Minnen: Kingston 32GB 6000MHz CL36 FURY Beast | SSD: Kingston Fury Renegade 2TB x2 | Nätagg: DeepCool PX1200G 1200W | Display: Samsung C49RG90 120 Hz | Mus: Glorious Gaming Model O Headphones/Speakers: Logitech Pro X/Roccat Syn Max Air| Keyboard:Asus ROG Strix Scope Deluxe TKL NX Red |

Permalänk

@Wolfkin: hehe perfekt ju

Permalänk

Jag minns när brorsan skulle köpa sin första gaming-dator i 14 års åldern.
Det var en gemensam kompis som rekommenderade att han köpte i delar för att kunna få så mycket som möjligt för pengarna. Kompisen hade för övrigt plockat en hel del med datorer och skulle såklart hjälpa till att plocka ihop allt. Delar köptes ifrån olika ställen för att få bästa möjliga pris.
Om jag inte minns helt fel så var det en Celeron 500mhz, Voodoo 3, 64mb ram och Windows Millenium.

När alla delarna hade anlänt så var det dags för montering!
Allt flöt på bra och kompisen jobbade p snabbt och effektivt rutinerad som han var.
När det var dags för start undrade vi lite över två saker:
Till vad ska man använda de små skruvarna med invändiga gängor i toppen?
Varför är moderkortet liksom lite böjt? det gick liksom lite i en båge...

Datorn startade inte... Kompisen blev nervös. Min bror blev nervös.

Efter att ha läst lite i manualen till moderkortet så förstod vi att skruvarna var distanser till moderkortet!
Kompisen skruvade bort och skruvade i distanserna. Jag tror nog att han kände att det var riktigt kört här nu! Den datorn skulle nog aldrig starta...

Men tur för min bror, det var inga problem! Den fungerade fint nu!

Den klockades direkt till 600mhz och UT och Drakan spelades på hög upplösning!

Permalänk
Hjälpsam

Fick en smart mobil via jobbet, var inte nöjd med den, dess kamera vara tex usel, efter några år var det dags att uppgradera, jag lämnar in den gamla varefter chefen utbrister, "du har ju kvar skyddsplasten över linsen!".
Klart att kameran är usel då.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Imme:

Hade precis kommit över en ny Q9450 med E0 stepping som jag skulle montera in i mitt nya Asus rampage extreme. Det var fredag livet var bra och jag hade plockat fram en påse med sura karameller som jag mumsade i mig medan jag meckade. Monterade ner burken, plockade loss kylaren tvättade av gammal kylpasta. Tog av processorn och sträckte mig sedan över bordet för att ny en del. I samma sekund som jag med huvudet lutat över burken sticker den sura karamellen till i mungipan och världens minsta bit av dregel frigörs och droppar PRECIS ner med sin sockriga vätska i CPU-sockeln.

Försökte tvätta noga med läkarsprit på en tandpetare med lite tunt tyg på tog sedan risken och pressade ner min splitter nya Q9450 E0.

Trycker igång burken och SMACK! RIP MODERKORT RIP Q9450

Mår psykiskt dåligt när jag läser dett inlägg hahaha!!!! Q9450!!!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Inaktiv

Första datorn jag skruvade isär vid 12-13 års ålder så valde jag även att skruva isär nätagget för att spara plats. Jag råkade ta i området och fick en stöt som gjorde så ont att jag trodde jag skulle dö. Kunde gått värre men efter detta så läste jag på innan.

Köpte en Mac Mini förra året till farsan. Skulle byta till SSD och skruvade isär allt och gjorde byter. När jag var klar så var datorn stendöd. SSDn funkade inte. Logickortet funkade inte. Osv.

Det visade sig att min fars gamla skrivbordsunderlägg var en gigantisk magnet som man inte ska lägga komponenter på.

Permalänk
Medlem

Skämmigt och skämmigt vet jag inte.
Men när jag köpte en ny dator för ett tag sedan så tänkte jag att jag skulle köpa ett nytt nätagg till min server.
Och köper någon SF model, vilket visar sig att den är alldeles för liten.
Var bara 1 skruv som kunde skruvas dit, och lat som jag är så har jag den liggandes här hemma fortfarande.

Annars brukar jag vara väldigt noga med att kolla upp delar och vad som passar bäst samt dubbelkolla innan jag startar datorn.

Permalänk
Medlem

När första moderkortet med 24-pin från moderkortet kom kopplade jag in min gamla 20-pin. Moderkort dött!

Monterat fläktar till en AIO i push/push (båda fläktarna in mot kylflänsen alltså).
Kom på rätt fort vad jag gjort dock

Permalänk
Redaktion
Praktikant ✨

Tappade en Athlon 64 X2 4400+ i golvet. När jag skulle plocka upp den lyckades jag snubbla och trampa på den istället. Kan garva åt det idag men just då kändes det lagom kul att stampa sönder 5 500 kronor.

Permalänk
Medlem

Skulle montera en AMD Barton 2500+ och slant med skruvmejseln rakt ner på moderkortet och tog med mig några små komponenter

Visa signatur

╔ Corsair 32GB DDR4 CL15 3000Mhz VENGEANCE RGB ■
╠ ASUS-ROG-MAXIMUS-X-HERO ■ ASUS-ROG-STRIX-RTX2070-OC ■ i7 8700K
╠ DeepCool Captain 280EX RGB ■ 2x Samsung 970 EVO 500GB■
╠ Deepcool NEW ARK 90 Electro Limited Edition NR58 ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ Samsung SE790C 34" Ultrawide 3440x1440@75Hz

Permalänk

Haha, bra tråd detta. Fått ett par rejäla skratt!

Har själv gjort en del mindre smarta saker.

fick inte lös skruvarna från distanserna på vattenblocket på mitt nuvarande grafikkort, så jag fick skruva lös alla skruvar med distanserna och ta med tång och mejsel för att få lös det från kortet sen.. Slant och körde tången över några banor på kortet.. trodde jag.. men var vid en närmare titt inge banor just där. Aldrig varit så kallsvettig som då med tanke på vad ett grafikkort kostar idag!

Hade en AIO som jag skulle sända tillbaka, hade packat den fint i original förpackning och satt den på golvet. råkade kliva på radiatorn och böjde anslutningarna mellan slangar och radiator. Den vela dom nog inte ha tillbaka...

monterade lös kylarna på RAM och målade dom Guldiga och märkte att jag itne hade någon värmeledande tejp att ersätta den gamla så tröck dit det och tyckte att det höll bra..
när vi sitter och spelar hör jag en rejäl duns och kan inte lokalisera det, har även för mig att dom i teamspeak hörde ljudet. Visade sig att värmespridaren lossnad och landat på grafikkortet som saknade backplate. Ingen skada skedd dock.

Kört handen i fläkten på baksidan och röck till så handen blev som en del av ett flipperspel och rörde CPU kylarens fläktar, fläkten i taket och kylflänsarna på moderkortet på mindre än 1 sekund.

Skruvat ihop allt och lagt en väldans energi på att få alla kablar PERFEKTA och inser när jag stänger sidopanelen att jag glömt att dra fram strömkabeln till vattenpumpen...

glömt att jag bytte plats på en anslutning på grafikkortet, drar igång loopen och dränker nätagg, ssd och en del av moderkortet i vatten.

glömt IO-plåten på en kompis dator och insåg det när allt var klart.
På samma dator så monterade jag dit IO-plåten men fick itne moderkortet rätt på plats märkte jag när jag kopplat i Nätverkskabeln och den bara gled ut utan att "låsa" fast. försökte böja till lilla haken i porten men det blev bara sämre, fick den iaf att inte glida ur och så vitt jag vet sitter den så dåligt än idag, vågar inte säga nåt för jag orkade itne skruva isär den än en gång.

felsökt en dator och ominstallerat den ett gäng gånger för att det inte fanns någon bild på andra skärmen.. då insåg jag att jag glömt att byta ingång på skärmen.. den var på DVI och skärmen var på HDMI.. var för övrigt på samma dator som med IO-plåten.

Tappat en skruv baki mobo och chassi utan att veta om det och hitta den när jag bytte mobo. ingen skada skedd iof.

Visa signatur

Idag använder jag min dator till Ingenting men den har

Ryzen 3700x b550 Gigabyte Aorus PRO, corsair 3600, b AOC 24"@144hz
Ryzen 2600x,Asus x470,Gigabyte 1080 Ti aorus
16 Gb vengeance @3000Mhz 1.37volt, Custom loop
|triple monitor|AOC24" AOC 24"@144hz, Dell Ultrasharp 24"