Permalänk
Medlem

Kompakt gamingdator ca 15k

Hej, dags för ny dator och jag behöver tips och hjälp. Jag har tänkt mig runt ca 15k och är inne på att köpa en mindre dator som är lätt att frakta runt. Jag behöver ingen värstingdator men det är ju roligare med högre upplösning. Jag spelar lite olika spel men mest sc2 och dota2. Jag vill inte att den överhettas eller väsnas för mycket och har ingen erfarenhet av små chassin. Möjlighet att använda två eller fler skärmar, blåtand och ssd är önskvärt.

Har hittat en jag är sugen på, lite över budget men lika bra att lägga lite mer och ha den längre.
https://www.komplett.se/product/11274/datorer/komplett-pc/komplett-gamer-compact/komplett-gamer-compact-i140?offerId=KOMPLETT-312-11274#

Tacksam för den hjälp jag kan få

Permalänk
Medlem

Denna är mera kompakt, har bättre grafik, men lite sämre processor:
https://www.dustinhome.se/product/5011092320/trident-3-arctic
MSI Trident 3 review:
https://www.techradar.com/reviews/msi-trident-3

Visa signatur

Nerd is the new Cool

Permalänk
Medlem

Diggar FD Nano S för mITX. Här är ett exempel med en låst 8700. Snudd på värstingdator dock - overkill för sc2 och DotA.

Permalänk
Medlem

Tack för snabba svar, mycket uppskattat. Haft mycket att göra och inte hunnit svara. Jag är sugen på att bygga något själv, annars såg tridenten riktigt häftig ut. Är det stor skillnad på 1080 och 1060 grafikkort? Har inte jättekrav på grafik, just nu är mitt grafikkort trasigt sen ett halvår tillbaka. Börjar dock tröttna på att inte kunna spela lite mer krävande spel alls. Spelade en del Total war warhammer med förut.

Har modifierat listan lite, hade uppskattat lite feedback på om det skulle fungera eller bättre alternativ. Har kollat runt lite mer och gillar nzxt chassin skarpt. Hittade ett med fönster. Bytte kylaren till en jag tyckte var snygg och samma med ramminnen. Kan jag sätta in nätagg med lägre effekt med annat grafikkort? Kanske något snyggare grafikkort med?

Permalänk
Medlem

Det är väldigt stor skillnad mellan 1060 6GB och 1080. Nästan dubbelt så bra prestanda i ett 1080. Med det sagt så pallar 1060 6GB i stort sett allt i 1080p (i dagsläget)

Det du har plockat ihop ska funka förutom kylaren som är för stor för chassit. Kraken x62 är 280mm och chassit stödjer max 240mm. Dessutom onödigt med en så bra kylare till en icke överklockad CPU.

Eftersom utseende verkar vara lite prio har jag svårt att föreslå komponenter men tänka bara på att du lägger mycket pengar på saker som inte påverkar prestandan. Kanske struntar du i hur datorn ser ut om ett år.

Ang nätagg så skulle även 500w fungera men jag föredrar personligen alltid att ha lite svängrum. Klickade mest i ett Seasonic 750w eftersom det är ganska standard. Lite dyrare än de andra märkena men det beror på att det enligt mig och många andra entusiaster är det bästa märket på marknaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Glasyr: Billigare chassi, minnen, kylare och nätagg:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11753923/

Alternativt grafikkort:
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Visa signatur

Nerd is the new Cool

Permalänk
Medlem

@n0rman: aha okej ja det är kanske lika bra att sätta in ett som håller längre.

okej, tack ja det missade jag.

Nä jag förstår det. Det är väldigt bra att ha en grund att börja på så jag vet lite vad jag ska sätta i, jag får modifiera lite efter vilka jag tycker om.

Aha jo det är väl lika bra att ta ett bättre nätagg med så kan jag uppgradera andra delar osv längre fram om det behövs.

stort tack.

@CyberNerd: tack, ska jämföra och se lite