Permalänk
Medlem

Skillnad på dessa HP modeller?

HP Pavilion 15-cw1008no och HP Notebook 15s-fq1002no - i3, FHD IPS & 256GB SSD

Ska använda datorn för att surfa, skriva. Eventuellt lite streaming och titta på playtv. Och så här i coronatider delta i distansundervisning och kanske någon videokonferans.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Frågan är om pavilion modellen är värd de extra pengarna? Har visserligen studentrabatt men noteboken kanske räcker för mina behov?

Permalänk
Medlem

@Marial: De beror helt på hur avancerade uppgifter du ska göra. Ska du göra något grafiskt tung behöver du pavillion.
Men pavillion klarar även att spela lättare spel om du får lust vilket inte den andra kan göra.

Permalänk
Medlem

Varken eller klarar spel egentligen, Pavilion modellen kan du spela lättare RTS/Turn baserade spel som Civ med. FPS/TPS titlar blir väldigt tungdrivet och inte många titlar når över 15/25 FPS på lägsta grafik i 1080P. Notebook modellen är det bara att glömma spel på.

Man ser även på bilden, notebooken är uppenbarligen plastig och av låg kvalitet, den kommer kännas billig. Medan Pavilion ger lite mer av en premium känsla. Frågan är hur mycket bloatware är inkluderat med tanke på att den är tvåkärnig med.

Varken eller känns som ett bra val. Har du några långsiktiga planer att fortsätta använda laptopen i framtiden eller är det endast för kortvarigt bruk? Är det kortvarigt bruk lägger jag min röst på den billigaste, dvs https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=7ZH11E...

Är det långvarigt bruk med spel exkluderat
https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=7MW58E...

Vill du kunna spela något alls på den, någon dator med GTX1650 i samma prisklass som den dyrare 15-cw1008no

Permalänk
Medlem

@str8forthakill: kommer inte att använda datorn för gaming. Ska använda datorn för att surfa, skriva. Eventuellt lite streaming och titta på playtv. Och så här i coronatider delta i distansundervisning och kanske någon videokonferans. Har du något förslag på en prisvärd dator för dessa uppgifter? Sitter tyvärr med en tight budget på ca 6000.

Permalänk
Medlem

@Marial:
Det mest prisvärda blir nog att använda din studentrabatt beroende på hur stor den är. Gissar att du får mest för pengarna med HP i sådana fall.

Personligen skulle jag valt denna om det är HP som gäller, med rabatten går den under 6000? https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=8BW83E... (ej i lager just nu dock)

Inget onödigt grafikkort och en trevlig IPS panel på 15", fyrkärnig och 8GB ram. Den kommer hålla sig i många år framöver för dina behov. Andrahandsvalet blir den billigaste du funderade på redan.