SweClockers läsare i siffror

Permalänk
Medlem

@MrMadMax
@Skyclaw
@tvelander
@Trunk

Jag har över tid, typ 20 år, konstaterat att tjänstemän med endast, eller nästan endast Apple enheter privat och i tjänsten inte lär sig något om IT, de lär sig sin Apple enhet, men inte så mycket annat. Det är en uppfattning jag fått bekräftat otaliga gånger. Dock arbetar de oftast inte inom IT, utan som något annat.

Men...

Det jag skrev var uppenbart "flamebait" och det var inte avsikten, skulle formulerat mig annorlunda, eller lagt till nån smiley, så jag ber om ursäkt. Inte avsikten att vrida tråden mot en anti apple eller pro pc diskussion.

Jag är fortfarande lite förvånad över den höga siffran, 44% iPhone, det kan givetvis ha sina naturliga orsaker, som någon nämnde är Apples Smartwatch en av marknadens tveklöst bästa och det finns säkert folk som fått en Apple lur av jobbet och använder den också privat. Jag har det också, men använder fortfarande min Samsung privat...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Inte det minsta överraskad över att det är så många apple-enheter.

Jobbar som utvecklare och lite beroende på vilket område man arbetar inom så skulle jag vilja säga att en macbook är standarden. På mitt jobb tror jag inte någon utvecklare använder windows. En majoritet använder mac och efter det följer någon form av linuxdist. Det beror lite på hur mycket man orkar "pilla med det". Mac os x är "typ" linux med ett polerat användargränssnitt och tight integrerad hårdvara och riktigt bra byggkvalitet.

Inom webbutvveckling är mac extremt dominant. Där finns lite mer "kreativa" människor, designers, formgivare, fullstack osv också. Form, design och användarupplevelse-intresserade.

Om du besöker en utvecklingskonferens kommer du se att publikmolnet fullkomligt domineras av macbooks...

Vissa här verkar dra paralellen att nörd = hårdvaruintresserad. För många så är utveckling det "djupaste" teknikintresset, när man verkligen gräver sig ner i något. Då är oftast inte windows ens ett alternativ.

Permalänk
Musikälskare

Roligt att se så många Appleanvändare, trodde inte det var så många

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Techs:

Kanske en dum fråga men jag tar risken

Hur fungerar en sådan mätning som nu har gjorts här på SweClockers? Scenario taget ur mitt liv, singelhushåll och ensam hemma :

* stationär PC i vardagsrummet, flera webläsare men Firefox dominerar där SweC har en egen flik igång ( i bakgrunden ).
* bärbar dator på köksbordet, flera webläsare men Firefox dominerar där SweC har en egen flik igång ( i bakgrunden ).
* Android mobil, med webläsaren Opera där SweC har en egen flik igång ( i bakgrunden ).

Om nu alla tre är igång och uppkopplade samtidigt, vilket inte är ovanligt, räknas det då som att tre olika personer sitter med varsin enhet samtidigt?

Jag skulle tro att de räknar antingen antalet besök eller sidvisningar. Om man gör flera besök tätt följande efter varandra så kopplas de ihop i ett besök. Om man inte gör en ny sidvisning från den browsern/fliken på ett par minuter så anses besöket vara över.

Tror inte det spelar så stor roll om man mäter besök eller sidvisningar när man bara tittar på de procentuella siffrorna. Kan dock ha helt fel. Till exempel så kan det vara så att besök via mobilen ofta är kortare, tex att man bara kollar av nyheterna, medans besök med en mobil är med "engagerade" med inläggsskrivande och betydligt fler sidvisningar. Rensa spekulationer här.

Permalänk
Medlem
Skrivet av AnXeZ:

3,78% internet explorer användare... det ska vara 0

Fy på er!

Folk som sitter på jobbet/skolan och surfar ^^

Permalänk
Medlem
Skrivet av THB:

Kikar in ibland på jobbet från mobilen, OnePlus 6T självklart med Firefox.
Firefox som gäller även på alla mina burkar.

Att folk ens använder skräpet Chrome övergår mitt förstånd.

Kommer inte ihåg exakt men för ca 5-8 år sedan var Firefox ren jävla skit.
Kraschade, segt och käkade minne, gick över till Chrome och har aldrig bytt av ren lättja.
Testat Firefox igen ett par gånger men fastnade aldrig, närmast var Opera.

Så varför ska jag byta tillbaka?

Permalänk
Medlem
Skrivet av ramlösa:

Kommer inte ihåg exakt men för ca 5-8 år sedan var Firefox ren jävla skit.
Kraschade, segt och käkade minne, gick över till Chrome och har aldrig bytt av ren lättja.
Testat Firefox igen ett par gånger men fastnade aldrig, närmast var Opera.

Så varför ska jag byta tillbaka?

Värnar bättre om din data istället för att ha som mål att sälja den och addons är imo de stora sakerna.
Bättre prestanda är en fin bonus på köpet

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem
Skrivet av kissekotten4:

Folk som sitter på jobbet/skolan och surfar ^^

Inte mer rätt för det!

Visa signatur

3060ti med nån 11600

Windows 11...

Permalänk
Medlem
Skrivet av HazZarD:

wow va har hänt med firefox, varför så få användare? tycker det är en bra läsare..

Åja. Jag använde Firefox men de valde själva att de inte ville ha mig som användare längre när de tog bort native-stöd för tabs on bottom. Sedan efter det har jag förstått att det är deras policy nu att bara bröta på med skit utan att fråga vad folk tycker och då säger jag nej tack. Jag kräver en webbläsare där man som användare har inflytande över funktioner och community och så. Så var det med Firefox i början. Det var verkligen mysigt. Sedan fick de storhetsvansinne och lämnade sina trogna användare i sticket, och sådant kan jag aldrig acceptera.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BergEr:

Värnar bättre om din data istället för att ha som mål att sälja den och addons är imo de stora sakerna.
Bättre prestanda är en fin bonus på köpet

Addons finns till chrome och prestandan tycker jag har varit sämre eller likvärdig på PC,plus vissa knasiga lösningar ibland.
Hur ska Pornhub veta vilken pörr jag gillar om Google inte säljer min information, check mate.

Kanske ska testa igen nån dag.

Permalänk
Medlem

har ni någon total siffra IOS vs Android?

Visa signatur

|ASUS Z170-A||6700K@4.6Ghz||Corsair H50 Scythe GT 1450RPM PnP||16GB Crucial DDR4 2133Mhz@2800Mhz||MSI RTX 3070||Crucial P3 2TB||Corsair HX 1050W||Fractal Design - Define R2 Black Pearl|Citera för svar
Fotoblogg: PlanetStockholm

Permalänk
Medlem
Skrivet av HazZarD:

wow va har hänt med firefox, varför så få användare? tycker det är en bra läsare..

Google.com monopol hände. "Provat Chrome? Den nya, snabba webbläsaren!" eller vad dom nu hade skrivet på sin sida. Så klart får det alla vanliga dödliga datoranvändare att klicka där. Sedan sprider det sig.

Finns ingen direkt anledning att använda Chrome över Firefox idag.

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk
Medlem

Tråkigt att vi Opera-användare inte ens syns med. Kan rekommendera alla vilsna Chrome-användare att Opera är minst sagt lika bra, om inte bättre.. Tar inte en djävulsk mängd RAM och har inbyggd AdBlocker (som så klart är avaktiverad här på SweClockers!) och anti-spårningsfunktion samt en inbyggd VPN som fungerar perfekt. Om inte det är bra nog så finns där en webbläsare för alla gamers, Opera GX som om inte det är övertygelse nog!

Visa signatur

8700K 5GHz | GeForce GTX960 4GB WFOC | Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz | Windows 11

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alling:

Surfplattelaget här! Om ni visste hur många av mina 11 000 inlägg som skrivits på en iPad, många gånger över en taskig mobiluppkoppling på bussen mellan Skene och Göteborg. Lägg därtill alla timmar jag lagt på att få Better SweClockers att lira på iOS och Android medelst proxy och VPN.

Men datorn är nog det jag använder mest för att surfa på SweClockers – vill jag tro iallafall.

Den sista tabellen gäller dock enbart datorer enligt texten.

Ja man måste läsa vanliga texten också för att få ihop siffrorna.
Tittade först på på staplarna och då går det inte ihop sig med 45% iphone vilket är ungefär samma sak som 45% Safari för att sedan läsa 15% safari längre ner.
Men ja det förklaras i texten ;=)

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av osgorth:

Det som förvånar mig (ständigt) är hur folk kan surfa med mobiltelefoner. Helt obegripligt för mig, jag bara skakar på huvudet och känner mig som en gammal gubbe.

Det är nog en åldersgrej. Vi som är uppväxta med tangentbord tycker det går snabbare/smidigare/everything. Dagens kids fick ju en smartphone redan i blöjan, inte konstigt att de föredrar det.

Sen tycker nog de flesta "power users" att touchscreen är allmänt degigt, är man van vid olika kortkommandon så är det bara sjukt frustrerande med alla menyer i android/ios. I takt med att jag använder mera appar på fånen börjar jag definitivt känna mig mer som en filthy casual.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Woaini:

Tänkte precis samma när jag såg att det var så stor andel iPhones. Det förknippar jag inte direkt med teknik-intresserade personer.

Min uppfattning är att Iphone är totalt dominerande som företagstelefon i Sverige och att många skiter i att ha en privat telefon när de ändå får en från jobbet. Jag har exempelvis haft Iphone i många år som jobbtelefon trots att jag hatar den, nu förra veckan fick jag betala en del för att slippa få en XR och istället få en S10 från jobbet, vilket inte på något sätt hade varit mitt förstaval men jag slipper i alla fall en Iphone som bara ligger och suger batteri utan att göra något.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nasso:

Jag skulle tro att de räknar antingen antalet besök eller sidvisningar. Om man gör flera besök tätt följande efter varandra så kopplas de ihop i ett besök. Om man inte gör en ny sidvisning från den browsern/fliken på ett par minuter så anses besöket vara över.

Tror inte det spelar så stor roll om man mäter besök eller sidvisningar när man bara tittar på de procentuella siffrorna. Kan dock ha helt fel. Till exempel så kan det vara så att besök via mobilen ofta är kortare, tex att man bara kollar av nyheterna, medans besök med en mobil är med "engagerade" med inläggsskrivande och betydligt fler sidvisningar. Rensa spekulationer här.

Även om du framför spekulationer så är det bra spekulationer, det kan mycket väl stämma det du skriver.

Visa signatur

Cooler Master ATCS840 | Cooler Master Silent Pro Gold 1200W | Fractal Design Newton R3 1000W
ASUSTeK Z9PE-D8 WS | 2x Intel Xeon E5-2697 v2 | Kingston 128 GB DDR3 ECC | Gigabyte Geforce GTX 1070 Ti
BOINC : asteroids | einstein | enigma | milkyway | seti | universe | TheSkyNet POGS

Permalänk
Medlem

Då är alltså Firefox användarna en väldigt högljudd minoritet på Swec

Visa signatur

i7 4790k | Asus Z97-A | 16GB | Gainward GTX 1070 Phoenix GS
Phanteks Enthoo Evolv ATX TG | EVGA Supernova G2 750W
Samsung 850 PRO 128GB | Samsung 850 EVO 250GB
Seagate Barracuda 4TB | Cryorig H5 Ultimate

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Min uppfattning är att Iphone är totalt dominerande som företagstelefon i Sverige och att många skiter i att ha en privat telefon när de ändå får en från jobbet. Jag har exempelvis haft Iphone i många år som jobbtelefon trots att jag hatar den, nu förra veckan fick jag betala en del för att slippa få en XR och istället få en S10 från jobbet, vilket inte på något sätt hade varit mitt förstaval men jag slipper i alla fall en Iphone som bara ligger och suger batteri utan att göra något.

Ja, Iphone är definitivt standarden vad gäller företagstelefoner. Alla har det på mitt företag trots att jag inte tror det finns en enda Mac, oavsett om det rör sig om produktion, utveckling, HR, eller annat (iaf vad jag sett, har inte varit på alla enheter i alla länder vi verkar i).

Det är lite extra lustigt med tanke på hur många jag hör som klagar på telefonerna, men tror inte det kommer bli någon ändring ändå.

Permalänk
Rekordmedlem

Det verkar vara många som surfar på arbetstid för ingen teknikintresserad väljer frivilligt att använda något av det som toppar statistiken eller IE.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Evil Peter:

Ja, Iphone är definitivt standarden vad gäller företagstelefoner. Alla har det på mitt företag trots att jag inte tror det finns en enda Mac, oavsett om det rör sig om produktion, utveckling, HR, eller annat (iaf vad jag sett, har inte varit på alla enheter i alla länder vi verkar i).

Det är lite extra lustigt med tanke på hur många jag hör som klagar på telefonerna, men tror inte det kommer bli någon ändring ändå.

Jag hade för länge sedan en teori om att det handlar om chefernas preferenser. De ser Iphone som lite lyxiga och vill ha dem, och de hade gärna haft Mac också men det går ofta inte då verksamheten har andra behov, men telefoner ses inte som så viktigt av övriga verksamheten mer än att de ska gå att administrera och så och därför får chefen bestämma. Sedan dess har jag släppt teorin lite dock, det kanske gäller på mindre bolag men i större organisationer har inte cheferna kontroll över sånt enligt min erfarenhet.

Jag är ganska trött på att mitt jobb inte bara låter mig köpa en telefon inom en viss budget så är det bra med det, men nej de ska beställas centralt till en högre kostnad än vad jag som konsument får betala, och man är extremt begränsad i sina valmöjligheter. Jag förstår att man vill att alla ska ha ungefär samma datorer, det underlättar support och så, och att vi får vänta på nya uppdateringar för de måste testas igenom med alla tusentals applikationer som företaget använder, men telefoner är något helt annat.

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av UndaC:

Angående marknadsandelen för iPhone så ligger swecs andel strax under den faktiska andelen som iPhone har generellt i Sverige.

Och vad det gäller mobil vs dator så ligger de allra flesta siter på samma 50/50 split förutsatt att de har en något sånär fungerande mobilsida/är responsiva.

Intressant för mig är också att vi har fler som läser nyheter, artiklar och recensioner i mobilen än vad de gör på datorn.
För mig är det tvärt om: jag läser aldrig sånt på mobilen men är ofta inne i forumet med den tex.

Borde det inte vara tvärt om så att fler läste artiklar via den enhet som är hopplöst jobbig att skriva på ?

Skrivet av Zemlan:

Kört Chrome sedan det kom ut 200X, var nog t.om betan jag tankade hem och körde, och har kört Chrome sedan dess.

Var ett tag jag körde Firefox parallellt också pga Bankgrejer fungerade inte på Chrome när det var nytt. Sen så fort det fungerade har jag enbart kört Chrome och det har fungerat ypperligt alla år jag haft det.

Vad är det som är så skräp med det då menar du?

Chrome är fortfarande totalt hopplös på att hantera flikar, det gäller också IE och Edge, fullständigt opålitliga och stänger och tappar bort flikar lite hur de vill speciellt vid omstarter.
Det finns inte en chans att jag skulle våga lita på att de webbläsarna är stabila ens med bara ett par hundra flikar öppna.
Fireox och Pale Moon är däremot stabiliteten själv och klarar tusentals flikar utan problem.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

"Som ny på jobbet med något förutfattade meningar om datorentusiaster måste det erkännas att undertecknad trodde att andelen Apple-användare skulle vara lägre."

Haha... spot on

Visa signatur

WS: R7 5800X, 32GB, Suprim X 3080, Acer X38P+Acer XB271HU
FS: HPE ML110 Gen10 Xeon Silver, Qnap TS-h973AX ~100TB
NW: Fortigate, Ruckus, Zyxel XS1930HP 10Gb

Permalänk
Medlem
Skrivet av UndaC:

Angående marknadsandelen för iPhone så ligger swecs andel strax under den faktiska andelen som iPhone har generellt i Sverige.

Och vad det gäller mobil vs dator så ligger de allra flesta siter på samma 50/50 split förutsatt att de har en något sånär fungerande mobilsida/är responsiva.

Intressant för mig är också att vi har fler som läser nyheter, artiklar och recensioner i mobilen än vad de gör på datorn.
För mig är det tvärt om: jag läser aldrig sånt på mobilen men är ofta inne i forumet med den tex.

Forumet är jobbigt att hantera, skriva långa texter och förklara saker är jobbigt, råkar du komma åt bakåt-knappen riskerar du att allt försvinner som du har kämpat skriva in.
Nyheter via telefon, Forum på dator Nog vana med mobilanvändande också men... Naej, ska det vara text så behövs tangentbord.

Visa signatur

Cpu: R5-3600 | MSI MEG X570 UNIFY | Vega64 RedDevil | Corsair 3200 Mhz 16GB | Phanteks PH-TC14PE | Chassi: R4 Arctic White | Steelseries Apex Pro | Logitech G Pro X Superlight | Steelseries Arctis 7

Permalänk
Konsolpleb 🕹
Skrivet av BrottOchStraff:

har ni någon total siffra IOS vs Android?

I runda tal 45-50 % vardera och sen resten övrigt (gamla Windows Phone-telefoner, Linux-varianter och annat).

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Konsolpleb 🕹
Skrivet av Niivpzi:

Forumet är jobbigt att hantera, skriva långa texter och förklara saker är jobbigt, råkar du komma åt bakåt-knappen riskerar du att allt försvinner som du har kämpat skriva in.
Nyheter via telefon, Forum på dator Nog vana med mobilanvändande också men... Naej, ska det vara text så behövs tangentbord.

Jo att skriva på forumet är en sak. Den stora massan av besökare är ju dock lurkers som inte skriver, de läser bara.
Så min förvåning kvarstår

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Medlem
Skrivet av Elgot:

Ah missade det.
Förvånansvärt få kan man tycka.

Visa signatur

Asus ROG Strix Z370-H Gaming | Intel Core i7-8700K | AMD Radeon RX 6950 XT | Corsair Vengeance LPX 3500 MHz 2x16 GB 16-18-18-38 | Diverse lagring | Fractal Design - Define R5 | Corsair RM1000x

C64 | C64C | NES | Amiga 500 | Mega Drive | Game Gear | SNES | N64 (RGB) | GCN | DS Lite | Xbox 360 | Wii | 3DS XL | Wii U | New 3DS XL | PS4 Pro | Switch

Permalänk
Medlem

Ni skulle redovisat vilka operativsystem, som besökare använder med.

Andelen MacOS , Windows 10 , Windows 7 , Linux, Freebsd, mm

Permalänk
Konsolpleb 🕹
Skrivet av raxxor:

Ni skulle redovisat vilka operativsystem, som besökare använder med.

Andelen MacOS , Windows 10 , Windows 7 , Linux, Freebsd, mm

Ca 70% Windows (varav 88% är på win 10 och 9% på win7, 2% win8.1 och resten utspritt på äldre)
20% macOS
3,5% android
2,7% linux
1% chrome os
Sen nästa efter det är Xbox os på 0,01% så det sjunker ner till helt menlösa tal efter det.

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Medlem
Skrivet av Homdax:

Jag har över tid, typ 20 år, konstaterat att tjänstemän med endast, eller nästan endast Apple enheter privat och i tjänsten inte lär sig något om IT, de lär sig sin Apple enhet, men inte så mycket annat. Det är en uppfattning jag fått bekräftat otaliga gånger. Dock arbetar de oftast inte inom IT, utan som något annat.

Jag har i över 20 års tid jobbat med IT i olika typer av bolag. Jag kan konstatera att de allra flesta tjänstemän (och kollektivare för den delen) är helt ointresserade av hårdvara/mjukvara. Det är ett verktyg, det ska funka och helst inte väga för mycket. Sen finns det såklart en lite minoritet som faktiskt är intresserade och dom brukar ha olika åsikter och smak, sådär som människor i allmänhet funkar.

Dock tycker jag mig de senaste 10 åren sett en liten övervikt mot Apple inom yrkesverksamma inom IT, särskilt konsulter (förutom hardcore Microsoft-tekniker). Utvecklare, projektledare, säkerhetskonsulter, UX-folk etc.

Men, det som slår mig mest är hur förbannat trött jag är på diskussionen. Som att en viss hårdvara eller mjukvara skulle diskvalificera en person från en kunskap eller ett intresse. Typiskt tråkig elitism och dessutom rätt ointressant.

Det enda jag tänker på i sammanhanget är att jag är glad alla dom personerna med Appleprodukter surfar in till Sweclockers och bidrar till annonsintäkter m.m. så att SweC kan fortsätta producera sitt innehåll och hålla oss nöjda och glada.

Visa signatur

SPELA: 13900K - Gaming X Trio 4090
LEVA: OnePlus 10 Pro - MacBook Air M2 13"
PLÅTA: Canon C70, R3, 1DX mkII, BMPCC6K
LYSSNA: KRK Rokit RP8 G4, Beyerdynamic DT 1990 PRO
FLYGA: DJI FPV, Avata