Permalänk
Medlem

True wireless vid sömn

Jag försöker hitta några true wireless som lämpar sig för min vana att lyssna på poddar medan jag somnar men det har visat sig oväntat svårt (annat än diverse pannbandsliknande alster för saken som inte lockar). Kort sagt vill jag hitta några lurar som helst inte ens har följande, eller där man i vart måste kunna stänga av det: inga blinkande lampor annat än möjligtvis precis vid koppling till telefon, inga talmedelanden om batteristatus, att kopplingen tappats, att Google assistant ofrivilligt aktiverats etc. Med andra ord - inget ljus, och inget ljud annat än de poddar jag själv valt att sätta på.

Ytterligare bonusar är om de inte behöver vara igång samtidigt båda två, om de är någorlunda nätta och om de inte har fysiska knappar (helst inte ens touch-knappar) man kan råka komma åt samt duglig batteritid och gärna ett etui för laddning.

Eftersom syftet bara är att lyssna på poddar för att somna är mikrofon, ljudkvalitet och andra saker som man normalt sett bryr sig om irrelevanta. Däremot kan de gärna få vara billiga eftersom jag förutsätter att de slits ut eller ramlar under sängen och råkar dammsugas upp etc med inte allt för långa mellanrum.

Trodde detta skulle vara lätt då min önskemålslista främst går ut på att välja bort funktioner men börjar misstänka att jag råkar ha väldigt nischade önskemål. Finns det något därute som jag missar?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Jag har kollat efter liknande men inte hittat något perfekt. Gillar podd på kvällen men somnar ofta ifrån. Det jag gör nu, i väntan på bättre lösning, är att köra podden på en gammal mobil under kuddarna med lagom volym och så ställer jag in appen att pausa podden efter 30 minuter eller så, beroende på hur trött jag känner mig.

Permalänk
Medlem

Du kan inte köra högtalare pga att det stör någon annan i sängen eller?

Permalänk
Medlem

Yes, min sambo skulle nog inte gilla några av de hittills föreslagna lösningarna då redan de blinkande lamporna var illa nog...

Får väl helt enkelt hålla fast vid mina trådade lurar och se om det kommer intressanta alternativ i framtiden.

Tack för input!

Permalänk
Avstängd

Jaybird Vista klarar det mesta av dina krav förutom priset skulle jag gissa.

Går att stänga av knapparna vad jag vet och notifications om batteri och liknande ska gå att ändra till att det endast är toner och inte röst.

Oavsett är det ju inte skönt att rulla runt och råka lägga sig med huvet på sidan där den sitter i örat Men det gäller väl alla.

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk

https://cdon.se/hemelektronik/earpods-i12-tws-tradlosa-blueto...

Jag kör dessa. De är fruktansvärda, men funkar hur bra som helst till att somna med!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Herr K:

Yes, min sambo skulle nog inte gilla några av de hittills föreslagna lösningarna då redan de blinkande lamporna var illa nog...

Får väl helt enkelt hålla fast vid mina trådade lurar och se om det kommer intressanta alternativ i framtiden.

Tack för input!

Min sambo lyssnar oxå poddar på nätterna och jag stördes av ett blått blinkande ljus så jag tog hennes svarta nagellack och målade dioderna. Ett varv var tillräckligt för att jag inte skulle störas men ändå nog genomskinligt för att kunna se att de är på om man aktivt tittar. Gissar på att två varv hade gett total blackout.

Visa signatur

Lurkar - läser mycket skriver lite. Vill du få min uppmärksamhet är det citat eller pm som gäller.
Jag anser att AIO-kylare har en plats i världen men det är INTE i fullstora ATX-system.

Permalänk
Medlem

Tack för fortsatta tips! Och nagellack var ju ett genialiskt förslag i all sin enkelhet!

Permalänk
Inaktiv

@Herr K:
Kuddhögtalare?
(enligt produktsidan så: "ljudet isoleras så bra att den som ligger på kudden hör ljudet bra medan den som ligger bredvid inte blir störd" kan kanske vara värt att chansa, då priset är 79:-? )

Permalänk
Medlem

Ingen aning om kvalitén eller om det ens är "legit" men https://boomband.co/ dök upp i mitt flöde idag.
Blir ju onekligen mer bekvämt än att sova med något i öronen

Permalänk
Medlem

Det där BoomBand såg inte helt fel ut

Annars kanske ett par AfterShokz kan vara något?

Bone conductive hörlurar. Dvs. behöver inte sitta inne i örat, så slipper man vakna med onda öron.

Aftershokz 849 kr

Visa signatur

Moderkort:ASUS ROG Strix X670E-F Gaming WIFI | Processor: AMD 7800X3D | CPU-kylare: Lian Li Galahad II LCD 360 | Grafikkort:Asus ROG RTX 4090 Gaming OC White | RAM-Minnen: Kingston 32GB 6000MHz CL36 FURY Beast | SSD: Kingston Fury Renegade 2TB x2 | Nätagg: DeepCool PX1200G 1200W | Display: Samsung C49RG90 120 Hz | Mus: Glorious Gaming Model O Headphones/Speakers: Logitech Pro X/Roccat Syn Max Air| Keyboard:Asus ROG Strix Scope Deluxe TKL NX Red |

Permalänk
Medlem

För mig låter det som att du beskriver AirPods. De verkar passa in på alla dina krav. Övervägt sådana?

Första generations AirPods går att hitta på Blocket för 500-700 kr. Plockade själv upp ett par idag för 600 kr avsedda för samma ändamål.

Visa signatur

XPS 15 9529 | i7-12700H | RTX 3050 Ti | 32 GB DDR4 | SK Hynix 1 TB | Dell U2719DC
"Computers are like bicycles for our minds."

Permalänk
Medlem

Återigen tack för alla svar! F.k. för er andra som letar efter samma sak slog jag till på ett par Jays m-Seven och är nöjd med dem utifrån mina krav så här långt.

Nog inte värt det för deras ordinarie pris, då kan man lika gärna lägga till några hundralappar till och få något riktigt bra. Men för de som har tillgång till Benify finns de just nu tillgängliga för nästan halva priset vilket är något av ett fynd. Jag har förstått att mikrofonen för samtal inte är mycket att ha men är imponerad av resten.