Svensk grundskola kritiseras för inköp av strålskydd till routrar och surfplattor

Permalänk
Medlem

@Dinkefing: BioInitiative Här finns det studier som visar på en skadlig effekt av icke joniserande strålning.

Visa signatur

Ryzen 5 5600, Geforce 1080

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pantsoff:

@Klappa: BioInitiative Här finns det studier som visar på en skadlig effekt av icke joniserande strålning.

Nej det gör det inte. "Rapporten" är en reklampamflett för en konsultfirma som bland annat pysslar med EMF-skydd m.m.

Henry Lai sade själv att han var villig att kringgå vetenskaplig granskning av en studie (del av ett doktorandarbete här i Sverige, Lund) för att få resultaten publicerade, detta under disputationen!?
Studien handlade om att studera minnesförändring på möss som utsattes för radiofrekvent strålning. Mössen påverkades tydligen, efter man gallrat i både kontrollgruppen och försöksgrupperna, minnesförsöken var visuella minnesstudier och musstammen som användes var en känd stam som vid 12 månaders ålder blir blinda, ingen mus i försöken var yngre än 18 månader...

Det är denna typen av "forskare" som ligger bakom det som publiceras i "rapporten".

Visa signatur

Dator 1. MSI Z370 GAMING PRO CARBON, Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB, Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB, Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance, passivt vattenkyld.

Dator 2. MK MSI X79A-GD45, Intel i7-3820 @ 4,0 GHz, EVGA 980Ti med vattenblock, 16 Gig DDR3, vattenkyld

Specialskärm: ~124 tum 3840 X 1080, 178° FOV (2 x BenQ 1070+)

Permalänk

Tycker det är intressant att man vill skydda sig mot wifi och 5g när solen strålar betydligt mer.

Visa signatur

Every time I see some piece of medical research saying that caffeine is good for you, I high-five myself. Because I'm going to live forever.
~ Linus Torvalds (2010-08-03)

Permalänk
Medlem

Jag tycker framförallt det är intressant att jämföra strålning från olika källor:

Solen:
Effekt: 1300W/m2
Frekvens (peak): 575 000 GHz (grönt ljus)

Router:
Effekt: 0.5W som sprids åt alla håll
Frekvens: 2 till 60 GHz

En timme i solen motsvarar 108 dagar med en router i fickan, och då tar jag inte hänsyn till att det skiljer 10000x i frekvens vilket alla är så rädda för...

Permalänk
Avstängd

”Maria Feychting, professor i epidemiologi vid Karolinska institutet, KI, blev nyligen vice ordförande i kommissionen Icnirp, International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection, som sätter gränsvärden för mobilstrålning och andra elektromagnetiska fält.

Samtidigt finansierar hon delvis sin forskning kring hälsorisker och mobiltelefoni via telekomindustrin, vilket hon öppet redovisar i sin jävsdeklaration till Icnirp. Telia Sonera, Ericsson och Telenor bidrar med 50 procent av kostnaden för den svenska delen av forskningsprojektet Cosmos (med över 50 000 mobilabonnenter), hittills cirka 7 miljoner kronor.”

https://www.nyteknik.se/digitalisering/stralforskare-kringgar...

Permalänk
Medlem

I ett tidigare decennium arbetade jag för ett företag som bland annat sålde enkla, elektroniska skrivmaskiner. Dessa apparater bestod av ett tangentbord med en LCD-display där man kunde se 2-3 rader av texten man hade skrivit. De drevs på 4 x AA-batterier.

En dag fick jag ett samtal från en kvinna som frågar vad för nivå av strålning denna apparat genererade. Jag förklarade lugnt och sansat att den inte avgav någon strålning alls eftersom den drevs på batterier. Hon vill dock veta om det utförts någon strålningsstudie som kunde påvisa att den var säker att använda. Även batterier skapade nämligen "elektrisk ström". Jag frågade snällt varför hon ställde dessa frågor varpå jag fick veta att hon var diagnosticerad elallergiker som hade flyttat till ett hus mitt ute i skogen i Norrland för att hon mådde så dåligt när hon arbetade på kontor i Stockholm. Hon var därför på jakt efter någonting att skriva på eftersom hon inte längre kunde använda dator.

Sverige har en så utbredd konsensusnorm bland makthavarna att vi kollektivt har tillåtit alternativa fakta att få bättre grogrund. I takt med att evidensbaserad forskning och akademiska meriter har trängts undan av identitetspolitikens dogmer har minoritetsgrupper kunnat organisera sig och utöva ett grupptryck på lokala makthavare. "Den som skriker högst får gå först".

Vi var tidigt ute med elallergiker som organiserade sig på riksplanet. Vi var också det enda landet i världen som ratificerade "uppgivenhetssyndrom" som en erkänd medicinsk diagnos. Så att skolor nu baserar beslut på alternativa fakta anser jag vara ett fullkomligt logiskt steg i samhällsutvecklingen.

Permalänk
Hedersmedlem

Det ironiska är att strålningsskydd är helt kontraproduktivt. Låt oss för ett ögonblick för diskussions skull anta att radiostrålning är skadligt (en åsikt som jag för övrigt inte har) och att det därför är önskvärt att reducera användarnas exponering för radiostrålning.

Strålningsskydd, om de funkar, funkar åt båda hållen. Signalerna från den trådlösa accesspunkten blir försvagade, men även de signaler som de trådlösa accesspunkterna tar emot. Detta leder till att de klienter som ansluter till den trådlösa accesspunkter måste öka sin uteffekt, och därmed strålar mer. Precis som du måste prata högre om den du pratar med hör sämre.

Och eftersom strålning minskar med kvadraten på avståndet så är strålningsnivån från datorerna viktigare eftersom de sitter närmare användarna än accesspunkterna. Om en dator 1 meter borta och en accesspunkt 10 meter bort använder samma effekt för sina sändningar så är strålningen från datorn 100 gånger starkare än den från accesspunkten.

Ett strålningsskydd kring accesspunkterna är alltså direkt kontraproduktivt om man vill minska strålningsexponeringen för de som använder datorerna.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad*

Tagit bort OT-inlägg i förebyggande syfte

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pantsoff:

@Klappa: BioInitiative Här finns det studier som visar på en skadlig effekt av icke joniserande strålning.

Salford är med i gänget och då är förtroendet död i min värld - om jag letar riktigt mycket i gamla diskarkiv så finns det rapporter från den gruppen på slutet av 90-talet när de figurerade i media var 3' år (när det var daga att tigga pengar) där man använde på pixeln lika bilder på skador i råtthjärna för att påvisa två helt olika skeenden (ena vid hög strålning och den andra vid låg nivå) och olika diagram och statistik är också av högst tveksam kvalitet och ofullständigt och svårt att hitta källdata - förmodligen kan man skapa samma diagram med vit brus som inkälla och välja olika vyer till de som stämmer med sin bestämda åsikt med skruvande av olika statiskiska parametrar och filter... - kort sagt det handlar bara om att ragga pengar till sin verksamhet...

Brorsan och jag tittade på bedrövelsen (och därmed konstaterade att minst 1 bild var på pixeln lika mellan två rapporter och 3 år mellan dem) då han just då pluggade på forskning och däribland forskningsetik, statistik och farorna för att man som forskare inte längre är objektiv utan istället försöker desperat jaga 'bevis för sin åsikt' och ignorera det faktorer som talar emot 'åsikten' - det som senare då och då kallas för forskningsfusk när det är så blatant att det är uppenbart även för inte så pålästa människor.

Att använda djur som laboratoriemus är jätte, jättesvårt då de är mycket känsliga för hur de som sköter djuren beter sig - är någon av de som hanterar djuren, tycker att det är obehagligt att gå in i rummet där det 'påstås' vara exponerad av radio-strålningen så kan den oron tas med in i lokalen och det påverkar mera i resultat än den eventuella faktiska påverkan RF-exponeringen och det hela blir en självuppfyllande profetia och man själv är övertygad att man fått substans för sin åsikt att djuren i den exponerade utrymmet mår sämre fast allt handlar om attityden till den som sköter dessa.

- man får snarare ett 'bevis' att attityden hos de som sköter laboratoriemöss förmodligen har större påverkan än eventuell 'mobilstrålningen' - sådana tester måste göras dubbelblint och de som sköter dessa har ingen aning om vad det är för saker som mäts i dessa experiment. man måste också i dessa expriment också ta bort/dölja 'symboler' - dvs. formen av en mobiltelefon eller formen av en antenn då folk bli sjuka bara av att se dessa - inte om dessa används inte eller inte - det finns otaliga fall av folk i hus har blivit kroniskt sjuka när de ser att en 3G-antenn blev synligt och blir 'friska' igen när den försvann igen fast antennen i fråga aldrig har varit inkopplad av olika orsaker - samma sak nu med 5G precis som om det vore helt annan sak än med 3 G. vi kan snarare prata om att man blir sjuk av symboler än av riktig RF-exponering som i de flesta fallen är långt mycket lägre än mobilen man håller i handen...

Det var andra faktorer som heller inte togs upp eller ens övervägdes - kemikalier i telefoner - på den tiden var det mycket i plast och det användes rengöringsmedel, fluss, FR4-kretskort (något som reglerades hårdare senare och dagens smartphone med till största delen glasytor luktar inte alls lika mycket som en Nokia 7110 i början av 2000-talet), och det avges alltid lite av det det över tiden (tänk ny-bils doft eller elektronikdosft på ny resp gamma apparat) och minskar med en negativ exponent över tiden tills det går under vår dofttröskel - men gör det det för mössen, som lever halva sitt liv på att lukta på saker för sin näringsintag ??? och då har man problemet med test-casen ovan att om man hade telefonerna igång på den ena testcellen men inte på den andra så håller de olika temperaturer och därmed avger olika mängd med kemikalier vara en del av det säkert kändes som doft i musnäsor och detta kan i sin tur påverka stressnivåer och därmed allmänhälsan efter en tid.

att testa med djur är inte lätt och god forskning så har man övervägt alla påverkande faktorer utöver det man vill mäta på och risken för falska positiv, och det är långt ifrån att det görs och framförallt om åsikten redan är bestämd innan och det enda man tittar efter är bevis som talar för sin sak och är blind för allt annat.

Permalänk
Medlem

WiFi stängs av, nu kan inte Johan längre kolla instabrudar eller streama pornhub med skol wifi, hurra!

Permalänk
Medlem
Skrivet av filbunke:

Tycker ni skall sluta klanka ner på killen han har faktiskt utsets till årets grundare och årets entreprenör Öst av "Founders Alliance"!

Det är sådana som han som skapar faktiska jobb medans alla andra latmaskar hänger på forum och är allmänt avundsjuka.

Yes. Måste vara avundsjuka och inte bara kritik mot att en person lurats av sin omgivning för monetära orsaker genom att sälja pseudovetenskap. Damn you got us...

Skrivet av Tempel:

Företag, skolor etc kör inte med hemmarouters med wiffi.... tänk om tänk rätt.

Ohh yes det gör dem. Tro mig.. har varit med och inhandlat samt monterat routrar i en rad skolor själv. Allt handlar om att komma så billigt undan som möjligt och när den som är ansvarig för inköp på kommun/skola saknar helt kompetens men ändå anser sig vara nog kompetent för att handla in routrar och accesspunkter så är det inte allt för sällan som de köper in billigt skräp.

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact w/ Dark Tint | Intel i5 12600K | Asus ROG Strix B660-F | 32 GB Corsair DDR5 5600 MHz CL36 | MSI Geforce RTX 3060 TI Ventus 2X OCV1 | 512 GB Samsung Pro 850 SSD + 2TB WD Black SN850 NVME PCI-E 4.0 | Corsair RM750X |

Permalänk
Hedersmedlem

***Uppmaning***

Vänligen håll er till topic, religion, genusdebatt o.l, hör ej hemma här.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem
Skrivet av medbor:

Jag tycker framförallt det är intressant att jämföra strålning från olika källor:

Solen:
Effekt: 1300W/m2
Frekvens (peak): 575 000 GHz (grönt ljus)

Router:
Effekt: 0.5W som sprids åt alla håll
Frekvens: 2 till 60 GHz

En timme i solen motsvarar 108 dagar med en router i fickan, och då tar jag inte hänsyn till att det skiljer 10000x i frekvens vilket alla är så rädda för...

Solljus har ju en bra mängd UV strålning (~10% av den totala ljudmängden som når jorden) vilket hade passat bättre i denna jämförelse då det både har högre frekvens samt faktiskt direkt är skadligt för oss jämfört med synligt ljus.

Visa signatur

i7700K | GTX 1080 | 16GB

Permalänk
Avstängd

Föredrag från 2019 av Olle Johansson om strålning

Permalänk
Medlem
Skrivet av WoXeR123:

Solljus har ju en bra mängd UV strålning (~10% av den totala ljudmängden som når jorden) vilket hade passat bättre i denna jämförelse då det både har högre frekvens samt faktiskt direkt är skadligt för oss jämfört med synligt ljus.

Absolut, men det var därför jag skrev vart peaken ligger. Det finns extremt många anledningar till varför wifi inte är jämförbart, det blev tydligt nog kände jag bara...

Permalänk
Medlem
Skrivet av justabit:

Vad är då värre enligt dig?

Tycker sånt här är absolut skit för det förstör möjligheten för många elever att i framtiden kunna skilja på vad som är verkligt och hittepå. Att skolan ens är mottaglig gör det sannolikare att mer hittepå letar sig in i skolan.

Tyvärr får jag inte besvara din fråga.

hmm hur var det nu, jag blir så förvirrad: The truth will set you free.
eller var det The truth will ban/kick/block you

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.

Permalänk
Medlem
Skrivet av aragon:

Tyvärr får jag inte besvara din fråga.

hmm hur var det nu, jag blir så förvirrad: The truth will set you free.
eller var det The truth will ban/kick/block you

Självklart finns det många bra och dåliga saker att spendera pengar på och att leta efter sämre saker än detta är ganska poänglöst även om det går, och jag tvekar på att svaret har med tråden att göra... skapa en tråd i en annan forumdel om du vill fortsätta denna diskussion

Permalänk
Medlem

Jag är sen till tråden och har inte läst alla kommentarer, så detta kanske redan tagits upp, men det skulle inte förvåna mig om den där Jeremias Andersson är tjenis med någon på Strålskyddstiftelsen, och därför ser detta som ett smidigt sätt att slussa offentliga medel till sin polares verksamhet.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Hjälpsam

Funderat vad som irriterar mest, det är nog dumheten.
Folk verkar inte skämmas över att visa sig hur korkade som helst.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 1700 | Saphire RX 5700 Pulse XT (Silent Mode) | 64 GB Kingston ECC | https://valid.x86.fr/z2ljhr | Stockkylaren | Bitfenix Whisper M 750W.
AMD Ryzen 9 5900X | AMD RX 5700 | 64 GB Micron ECC | https://valid.x86.fr/5krwxf
HTPC | https://valid.x86.fr/uuzli0 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ratatosk:

Funderat vad som irriterar mest, det är nog dumheten.
Folk verkar inte skämmas över att visa sig hur korkade som helst.

Bildning, vad är det? Nuförtiden räcker det med att säga sin åsikt, och om någon kritiserar den lägger man armarna i kors, hänvisar till "yttrandefriheten" och säger att alla får minsann tycka vad de vill etc.

Problemet är väl att folk inte ser skillnaden mellan att tycka att det är för varmt i rummet och att "tycka" att det är 35C i rummet när termometern tydligt visar 22.6C.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sprakx:

Föredrag från 2019 av Olle Johansson om strålning
https://www.youtube.com/watch?v=5qIYddAsIho

Olle Johansson dyker även upp i reklam kring Zorb, om man på allvar hänvisar till denna karl är man en del av problemet...och då menar jag inte elektromagnetiska fält.

Thunderf00t debunkar Zorb

Visa signatur

Dator 1. MSI Z370 GAMING PRO CARBON, Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB, Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 Ti 11GB, Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15 Vengeance, passivt vattenkyld.

Dator 2. MK MSI X79A-GD45, Intel i7-3820 @ 4,0 GHz, EVGA 980Ti med vattenblock, 16 Gig DDR3, vattenkyld

Specialskärm: ~124 tum 3840 X 1080, 178° FOV (2 x BenQ 1070+)

Permalänk
Medlem
Skrivet av serdyllon:

Jag frågade snällt varför hon ställde dessa frågor varpå jag fick veta att hon var diagnosticerad elallergiker som hade flyttat till ett hus mitt ute i skogen i Norrland för att hon mådde så dåligt när hon arbetade på kontor i Stockholm. Hon var därför på jakt efter någonting att skriva på eftersom hon inte längre kunde använda dator.

Jag har sett och hört tillräckligt för att tro att elallergi existerar. Men alla som kallar sig "elöverkänsliga" är inte det egentligen, utan har blandat ihop olika företeelser. Strålskyddstiftelsen och Elöverkänsligas Riksförbund har inte gjort saken bättre utan tvärtom.

Det finns inget som tyder på att fält eller vågor skulle alstra (äkta) elöverkänslighet, utan jag tror att de snarare är en trigger för besvär orsakade av en underliggande sjukdom. En stor del av de äkta elöverkänsliga har fått diagnosen fibromyalgi - som är en sjukdom där smärtnerverna triggar för lätt, och det ska finnas rön som pekar på att elöverkänslighett skulle kunna vara en variant av den sjukdomen.

Man ska därför inte förringa eller förlöjliga elöverkänsliga, men man kan absolut ifrågasätta om någon verkligen har det eller upplever något annat.

Skrivet av serdyllon:

Vi var tidigt ute med elallergiker som organiserade sig på riksplanet.

På 80-talet när datorer kom ut på kontoren så fick folk besvär av att använda tjock-bildskärmar. Det spekulerades hej vilt i vad det kunde bero på, och föregångaren till Elöverkänsligas Riksförbund grundades då ur denna rörelse. Det kom t.om en TCO-märkning på CRT-skärmar med gränsvärden på magnetfält.

Orsaken visade sig dock senare inte ha med magnetfält att göra. PC-bildskärmarna från USA hade en frekvens på 60 Hz men kontorsbelysningen hade europeiska 50 Hz -- och det blev interferens-flimmer som gav användarna trötta ögon och huvudvärk. Besvären var på riktigt, men orsaken var fel!

Skrivet av serdyllon:

Sverige har en så utbredd konsensusnorm bland makthavarna att vi kollektivt har tillåtit alternativa fakta att få bättre grogrund. I takt med att evidensbaserad forskning och akademiska meriter har trängts undan av identitetspolitikens dogmer har minoritetsgrupper kunnat organisera sig och utöva ett grupptryck på lokala makthavare.

Nja, jag tycker att du överdriver. Självklart är det politikernas vardag att de uppvaktas av olika slags intressegrupper. Olika slags grupper av engagerade medborgare behövs för att demokratin ska fungera.

Jag tycker snarare att det har varit för lite pondus i politiken, och för lite applicering av försiktighetsprincipen.
Det har varit för lite kritiskt tänkande, och den teknokratiska utvecklingen har fått tåga på nästan ohejdad.
Inom just den här frågan är det för mycket polarisering, med galningar på ena sidan som tror blint på att all elektronik är farlig, och de som tror blint på att radiovågor är ofarliga. Det är svårt att vara någonstans emellan dessa, öppen för ny teknik och nya rön men kritiskt tänkande, för vardera sida vill gärna placera en på den andra sidan och sätta etikett på en.

Visa signatur

För övrigt anser jag att tobak ska förbjudas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sprakx:

Föredrag från 2019 av Olle Johansson om strålning
https://www.youtube.com/watch?v=5qIYddAsIho

Utsedd till årets förvillare 2004.

Visa signatur

9900K | Gigabyte Z390 Auros Pro Wifi | 32 GB Corsair V LPX 3200 | 1TB Evo Plus 2TB 660P | 3090 Asus Tuf Oc | Acer XB271HU

Permalänk
Medlem
Skrivet av Findecanor:

Jag har sett och hört tillräckligt för att tro att elallergi existerar. Men alla som kallar sig "elöverkänsliga" är inte det egentligen, utan har blandat ihop olika företeelser. Strålskyddstiftelsen och Elöverkänsligas Riksförbund har inte gjort saken bättre utan tvärtom.

Det finns inget som tyder på att fält eller vågor skulle alstra (äkta) elöverkänslighet, utan jag tror att de snarare är en trigger för besvär orsakade av en underliggande sjukdom. En stor del av de äkta elöverkänsliga har fått diagnosen fibromyalgi - som är en sjukdom där smärtnerverna triggar för lätt, och det ska finnas rön som pekar på att elöverkänslighett skulle kunna vara en variant av den sjukdomen.

Man ska därför inte förringa eller förlöjliga elöverkänsliga, men man kan absolut ifrågasätta om någon verkligen har det eller upplever något annat.

På 80-talet när datorer kom ut på kontoren så fick folk besvär av att använda tjock-bildskärmar. Det spekulerades hej vilt i vad det kunde bero på, och föregångaren till Elöverkänsligas Riksförbund grundades då ur denna rörelse. Det kom t.om en TCO-märkning på CRT-skärmar med gränsvärden på magnetfält.

Orsaken visade sig dock senare inte ha med magnetfält att göra. PC-bildskärmarna från USA hade en frekvens på 60 Hz men kontorsbelysningen hade europeiska 50 Hz -- och det blev interferens-flimmer som gav användarna trötta ögon och huvudvärk. Besvären var på riktigt, men orsaken var fel!

Nja, jag tycker att du överdriver. Självklart är det politikernas vardag att de uppvaktas av olika slags intressegrupper. Olika slags grupper av engagerade medborgare behövs för att demokratin ska fungera.

Jag tycker snarare att det har varit för lite pondus i politiken, och för lite applicering av försiktighetsprincipen.
Det har varit för lite kritiskt tänkande, och den teknokratiska utvecklingen har fått tåga på nästan ohejdad.
Inom just den här frågan är det för mycket polarisering, med galningar på ena sidan som tror blint på att all elektronik är farlig, och de som tror blint på att radiovågor är ofarliga. Det är svårt att vara någonstans emellan dessa, öppen för ny teknik och nya rön men kritiskt tänkande, för vardera sida vill gärna placera en på den andra sidan och sätta etikett på en.

Spontant låter det som att du är ganska vettig och lyssnar på bevis, något som kan göra att man ändrar uppfattning över tid, en extremt bra egenskap!

Min känsla angående el-allergi är precis som du säger om bildskärmar på 80-talet, bara en felaktig diagnos.

Att konstant utsättas för starka magnetfält (tänk magnetröntgen) eller riktig joniserande strålning är såklart något annat, men jag tror de allra flesta symptomen för el-allergi är rent psykiska (tänk placebo/hypokondri). Alldeles för diffusa och omätbara symptom och många av de mätbara kan kopplas till stress och andra psykiska besvär

Permalänk
Medlem
Skrivet av Traumklang:

Men man måste ju ochså ta hänsyn till att det rör sig om vanliga människor där ochså. Och vi alla kan ju ha fel med saker och ting.
Dock är det skrämmande att folk som jobbar med att lära ut kunskaper till barn inte vet vad källkritik är.

Om du för ett ögonblick tror att lärare fattar beslut om sånt här har du ingen aning om hur skolor funkar.
Det här är ett rektorsbeslut. Av någon märklig anledning som förmodligen (spekulation) har med kompisskap att göra.

Permalänk
Medlem

Löjligt, man utsätter sig för bra mycket värre "strålning" om man går ut i solen?

Visa signatur

AMD 5600x

Permalänk
Medlem

Jesus, strålskyddsföreningen verkar vara folk som sprider skrämselpropaganda...

tydligen får de ont i halsen, hjärtklappningar m.m när de är nära basstationer...
https://www.youtube.com/watch?v=R4SXu7t1oOg&feature=emb_logo

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Sprakx:

Föredrag från 2019 av Olle Johansson om strålning
https://www.youtube.com/watch?v=5qIYddAsIho

Ett spännande föredrag som faktiskt säger att "routerskärmen" inte fungerar för att hålla folk friska.
Han säger att all förekomst av strålningen är ungefär lika skadlig oavsett nivå och det innebär ju att den måste elimineras och det går ju inte att göra med en skärm som tillåter wifi att fungera, jag förstår som sagt inte heller hur en skärm som inte skärmar fungerar.
Han pladdrar på med en del annat också tex om påverkan på "carbon footprint" och ozonlagret.
Men ännu färre bevis finns nog på påverkan av det globala klimatet

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jearom:

Löjligt, man utsätter sig för bra mycket värre "strålning" om man går ut i solen?

Visst, men det är inte ett argument som håller för en närmre granskning. Det är ju inte så att det blir mindre farligt för dig att lägga dig i solariet hemma om du är ute och får i dig mer farlig strålning från solen innan.

(Det här betyder INTE att jag på något vis tror att min accesspunkt strålar ens i närheten av en nivå som kan orsaka skada, men om jag var av den åsikten skulle ovanstående argument givetvis även gälla den strålningen)

Visa signatur

Lian Li TU150 Silver # ASUS ROG Crosshair VIII Impact [AMD Ryzen 3700X|G.Skill Trident Z Neo 3600MHz CL16 (2x16GB)|Samsung 970 EVO plus (500GB)|Intel 660p (2TB)|MSI RTX 2070 Super Ventus OC 8GB] + Seasonic FOCUS SGX 650W #

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Jag är sen till tråden och har inte läst alla kommentarer, så detta kanske redan tagits upp, men det skulle inte förvåna mig om den där Jeremias Andersson är tjenis med någon på Strålskyddstiftelsen, och därför ser detta som ett smidigt sätt att slussa offentliga medel till sin polares verksamhet.

Var min första tanke, men hottade inte något direkt.

Å andra sidan så kan dom ju ha gemenskapen på krogen eller golfbanan, eller något ditåt...

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!