Köpa mat online och få det hemkört till dörren, Corona tider

Permalänk
Medlem

Köpa mat online och få det hemkört till dörren, Corona tider

Som det låter, varför i tjottahejti kan ingen matvarubutik i Sverige erbjuda online shopping av mat för de som vill storhandla hemifrån? Just för singel hushåll finns idag inga alternativ? Jag verkligen hatar att behöva åka till butiken och stå i kö för att handla mat. Jag vill få det hemkört! Om man inte handlar över 600-800 får man ingen hemkörning. Bor man i en liten stad på ca 50000-70000 invånare får man ingen hemkörning oavsett hur mycket man handlar för, oavsett om det är ICA, Willys, City Gross, Lidl, Netto osv, inte en enda dj***a matvaruaffär erbjuder något av detta, dock endast i stora äckliga städer. Jag kan tänka mig att betala mellan 50-69 eller 100 kr bara för att få maten hemkört. Jag vill inte ha färdiga matvarukassor utan jag vill fylla en kasse med det jag behöver oftast under 600 kr i veckan. Varför ligger Sverige efter? Utomlands fungerar detta utmärkt. Varför fungerar inte detta i de svenska matvarubutikerna? Varför går allt så sakta/trögt i just Sverige när det kommer till matvaruaffärer? varför är servicen så dålig? Mycket varför. Jag har väntat på en sådan här tjänst i flera år men aldrig dyker den upp. Varför kan inte matvaruaffärerna testa för att se hur bra eller dåligt det fungerar i små städer? Varför är de fega?

Felstavat
Permalänk
Moderator
Forumledare

@dl380g7: Jag flyttade tråden hit där den passar lite bättre än i ”grafikkort”

Har du kollat på mathem eller mat.se? Jag bor mitt ute i ingenstans och båda har utkörning till mig.

Värt att notera är att willys/Ica/coop (m.fl?) har så du kan köpa online och sen hämta i skåp utanför butiken. Jag vet att Willys har det så.

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Medlem

Bor i en stad som har mellan 30 - 40 000 invånare. Kommunen har 60-70. Bor en bit utanför stadskärnan. Ica kör hem för 99kr.

Permalänk
Medlem

Oj sorry tack för att du flyttade tråden är lite trött. Jag vill inte äns gå i närheten av en butik eller centrum. Jag vill få det hemkört till min dörr och kan tänka mig att betala för det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hax1:

Bor i en stad som har mellan 30 - 40 000 invånare. Kommunen har 60-70. Bor en bit utanför stadskärnan. Ica kör hem för 99kr.

Vilken stad är det?

Permalänk
Avstängd

Är det inte lättare att säga var du bor? Hur ska någon ha något förslag på lösning annars?

Finns massor med alternativ för att få varor hemkörda här i min ÄCKLIGA stad

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Medlem

Problemet är väl att för få är beredda att betala för det just där du bor, eller i alla fall räknar butikerna så.

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte X570 Aorus Master | CPU: AMD Ryzen R9 5900X | CPU-kylare: Noctua NH-D15 chromax.black | RAM: Corsair Vengeance LPX 64 GB (4x16) DDR4-3600 CL18 | GPU: Gigabyte RTX 4080 Eagle OC | SSD: 2 x Samsung 970 EVO Plus 1 TB NVMe + Kingston A400 480 GB + Samsung QVO860 1 TB | PSU: EVGA SuperNOVA G2 1000 W Gold | Chassi: Lian Li O11 Dynamic XL | Skärm: BenQ PD3200U @ 3840x2160 + ASUS ROG Strix XG32VQ @ 2560x1440 | Tangentbord: Corsair K68 RGB Cherry MX Red | Mus: Logitech MX Master 2S