NAS/Server eller moln till kontor

Permalänk
Medlem

NAS/Server eller moln till kontor

Hej allesammans

Behöver lite hjälp. Vi har ett kontor idag där vi (6st) jobbar mot en filserver (gammal mac mini). Vi kan även ansluta till den på distans via vpn när folk jobbar hemma osv. Många av filerna på servern är i storleken 0,5 - 1gb och som det är idag öppnar och sparar vi dessa direkt från servern (iaf när vi är på plats).

Vi behöver uppgradera det här för att få mer utrymme (ca 8tb) och helst snabba upp saker och ting. Jag har tittat lite på att köpa en NAS för att ersätta den filserver vi har nu men börjar även fundera på om det skulle gå att köra helt och hållet på en molnlösning.

Om man ska köpa en NAS, vilken ska man ha?

Skulle det gå att skippa lokal server och köra det här via nån molnlösning med rimlig prestanda?

Tar gärna emot lite tips och råd från er som kan sånt här.

Permalänk
Medlem

Prestandan på en molnlösning kommer bli likande som när ni jobbar hemifrån idag tror jag. Om ni har 100/100Mbit internet.

Alternativet är en synklösning likt dropbox, men 8TB går inte synkas till varje dator. Man behöver använda selektiv synkning och bara synka det man jobbar med för tillfället. Frågan är om det kommer fungera med så stora filer eller om det upplevs segt och omständigt?

Permalänk
Medlem

@cechise behöver alla verkligen kunna komma åt alla 8TB hela tiden?
Jag tänker ni skulle kunna ha aktuella filler i t.ex Google drive max 1TB . Blir ganska dyrt och väldigt mycket data att synka om ni skulle ha mer. En NAS ifrån Synology kan spegla filler ifrån Google drive och så kan ni ha resten av filerna där.