Är Nvidia Shield lösningen på mitt problem, och isf vilken variant behöver jag?

Permalänk
Medlem

Är Nvidia Shield lösningen på mitt problem, och isf vilken variant behöver jag?

Har en server som jag kör Plex Media Server på för att streama till min TV. TV'n är en Philips Android TV från 2019 som är kopplad till en Onkyo TX-NR575E reciever och det fungerar överlag bra. Jag har dock två saker som jag stör mig grymt mycket på

1.
Plex-appen på TVn klarar inte DTS-ljud. Har en workaround för det genom att köra Kodi med Plex-plugin, men jag tycker inte den fungerar lika bra/enkelt om det finns flera versioner av samma film eller flera ljudspår. Det är dessutom jävligt B att först gå in i Plex-appen och då konstatera att filmen hade DTS och då behöva backa och sedan starta Kodi/Plex. Slött javisst, men saker ska vara smidigt.

2.
Ethernet-kretsen på TVn är bara 100 Mbit och för vissa filmer räcker inte den bandbredden till. Har provat med att köra Wi-Fi vilket i praktiken ger mig kanske 130 Mbit, men tycker det känns svajigt och ibland verkar inte ens det räcka till. Och nej, jag är inte intresserad av att köra lägre kvalité på min media.

Jag funderar nu på om Nvidia Shield 2019 är en lösning på mina problem. Vad jag läst mig till så ska Plex-appen för Shielden klara DTS och den har även Gigabit-Ethernet. Så borde lösa både punkt 1 och 2 ovan.
Kan någon bekräfta att det faktiskt funkar och att min research inte är dålig?

Är det någon som använder Shield som "frontend" till sin TV? Och innebär det att man helt kan lägga bort fjärren till TVn? Idealt skulle jag vilja kunna använda Shielden och att den via HDMI-CEC slår på TV och receiver med rätt input source och att det även går att reglera volym och stänga av TV/receiver den vägen.

Sist men inte minst, om den klarar allt ovan räcker en "vanlig" 2019 eller behöver jag en Pro?

Permalänk
Medlem

Svar: ja
Det bör räcka med en "vanlig" 2019 för ovan use case men den kan göra så mycket att det kan vara lite tråkigt att begränsa sig.
Vill en installera större spel eller liknande så behöver du sannolikt expandera med en minnessticka och vad jag förstått har den inte så många portar, vill kanske inte krångla till det med en hub det första en gör.

Gällande CEC så funkar det utmärkt. Går ex att styra helt med Google home så du behöver knappt kontrollen till shielden heller.. Min har laddat ur, kör deras remote-app..

Visa signatur

🛜🫀: HP ProDesk 400 G3, i5 6500, 8GB DDR4, Intel X520-DA2
🐳🐧: AMD R5 3600 | Google Coral.ai | ASRock X570D4U-2L2T | Silverstone CS381 | 80GB DDR4 | 8 HDD BTRFS RAID1
⌨️🎮: R9 3900X | RTX 2080 LC | Acer XF270HUA | 96GB @ 3200 | Prime B350-plus | Carbide 270R
🎞🎶: LG OLED55C8 | Epson TW3200 | Onkyo TX-NR646 | Infinity Reference 61/51 mk2 | Shield TV V2 | minhembio.com

Permalänk
Medlem

Japp... shielden kommer springa åttor runt tvns egna plex APP!
Även om jag föredrar själv apple TV, så är plex vassare på shielden, så... shoot!

Permalänk
Inaktiv

Det är med en vanlig Shield, den tubformade, jag kör med min gamla TV från 2008. Fungerar fint, dock använder jag inte DTS, inte aktuellt i sovrummet.

Kör till och med en Shield Pro i vardagsrummet med min LG 55B7v. Tanken var att jag skulle använda den i sovrummet men fastnade med den. Och då är det redan en smartTV. Använder den TVn ungefär som en gammal icke-smart där jag använder HDMI-portarna och typ ingen smartfunktionalitet.

Inte lika nöjd med min Shield Pro, behöver startas om ibland efter senaste uppdateringen. Min Shield har varit igång sedan den köptes, ungefär en månad sedan (BF).

Permalänk
Medlem

Tackar för alla svar, då blir det till att köpa en till mackapär då

Det låter som att en "vanlig" Shield skulle räcka för mina behov (har inte planerat att spela på den), men gissar att jag går på en Pro för att hålla alla dörrar öppna. Skiljer ändå inte så mycket i kostnad.

Permalänk
Medlem

Fick hem en Shield Pro idag. Vilken jäkla skillnad mot TVns Android TV! Så mycket snabbare i gränssnittet, Plex-appen funkar strålande med DTS, hittar fler appar och vissa appar som inte funkade förut fungerar nu. Dessutom är fjärren så mycket smidigare än TVns.

Det enda jag inte är nöjd med är att jag inte köpte den tidigare 😂