Borttappat lösenord till phpMyAdmin,byta?

Permalänk
Medlem

Borttappat lösenord till phpMyAdmin,byta?

Jag är helt novis på detta men problemet är följande:
Jag har en Synology Nas där jag laddat ner phpMyAdmin och Mariadb för att kunna köra en databas för mina mediafiler till ett x antal Kodispelare. Nu har jag glömt bort inlogg till phpMyAdmin och då står det att jag ska återställa detta i Mariadb. Vilket alternativ i Mariadb ska jag välja för att återställa och kommer det hända något med mina databas-filer när jag ändrar inlogg?
Mvh

Permalänk

Sannolikt har du använt databasserverns eget root-lösenord i phpMyAdmin, så om du inte har fler separata konton med dessa rättigheter behöver du byta detta lösenord i själva MariaDB.
Har inte en susning hur det funkar i Synology, men här har du en beskrivning på hur man kan göra i Ubuntu, så kan du se om du kan anpassa den till din miljö:
https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-reset...

Denna metod förändrar användartabellen, inte övrigt innehåll i dina databaser.

Permalänk
Medlem

I varje kodispelares advancedsettings.xml (eller vad den heter, tar från minne) så borde du ha lösenord och användarnamn i klartext för login till databasen.

Visa signatur

Citera så hittar jag tillbaks och kan ge svar.

Permalänk
Medlem

Inlogg till databasen hittar jag i .XML filen med det är väl inlogg till just den databasen, inte till själva programmet phpMyAdmin?

Permalänk
Medlem

phpMyAdmin ansluter till databasen med databasens login uppgifter. Programmet i sig är nog inte lösenordsskyddat alls.

Permalänk
Medlem

Som flera andra svarat så har phpMyAdmin inga egna användare utan loggar in med de användare som finns i MySQL/MariaDB, alltså får du samma rättigheter som den användaren du loggar in med har i databasen. En snabb googling gav detta, https://amigotechnotes.wordpress.com/2016/06/20/change-defaul...
Kanske fortfarande funkar för att återställa lösenord.

Permalänk
Medlem

Tack för alla svar! Det var inte svårare än att gå in i MariaDB och återställa login och byta lösenord.