Apple tydliggör spårning i appar

Permalänk
Medlem
Skrivet av walkir:

Du kan alltid kolla med Google och se vilken information de har om dig. Det är en tydlig skillnad mellan enheter som kör iOS respektive Android, där Android samlar in betydlig mer information via exempelvis "location history".

Sedan bör du nog vara betydlig mer orolig för Microsoft och deras insamling än vad Apple gör.

Microsoft gör allt för att öka användandet av Bing via exempelvis Edge och Outlook är redan besudlat av annonser för privatpersoner.

Jovisst och även GDPR ger rättigheter att få veta vilken information företag har om en. Men det jag försökte framföra var hur vet vi att dom inte samlar in mera data om oss? Vilken insyn / vilken kontroll finns det att kolla att det verkligen efterlevs? Det är ju inte direkt så att gemene man kan gå till deras serverhall och kontroller att det faktiskt stämmer. Vem / hur kontrolleras detta?

Microsoft är absolut inte att förglömma, deras Teams app (som man tvingas använda i jobbet), har potential att samla in massor av ansiktsdata som man sedan kan länka till samtalsämne, humör etc. Har nästan aldrig kameran på när jag vi har videomöten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Printscreen:

Såhär mycket spårar apples egna mailklient. Rimliga saker att hålla koll på, right?
https://i.imgur.com/X14zmKI.png

Så, ska vi titta på vad Gmail vill nosa tag på för en mailklient (som tar 306MB disk att installera)
https://i.imgur.com/RlB91lf.png
https://i.imgur.com/UVJzwz2.png
https://i.imgur.com/gvJDhuW.png
https://i.imgur.com/hswUzYP.png

Lite skillnad! Jag har haft apple-telefon länge nu och dom bara växer på en, för det verkar faktiskt som att Apple tar det här med användarintegritet på allvar. Visst, dom gör inte hela sitt levebröd på reklam, utan gör sina pengar på högt prissatt premiumhårdvara, men vafan google, ta det lite lugnt!

Helvete vad snabbt jag ska byta till Apple i höst...

Visa signatur

Intel Core i5 13500 3,5 GHz | Sapphire Radeon RX Vega 56 Pulse 8 GB | Gigabyte B760M Aorus Elite | EVGA Supernova 750 G2
Corsair 32 GB DDR5 5600 MHz CL36 Vengeance | Corsair Carbide Air 540 | Acer XF270HUA | Ducky Shine 3 | Logitech G305

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wifi:

Helvete vad snabbt jag ska byta till Apple i höst...

Google analyserar mail (innehållet) medan du skriver mailet för att rikta annonserna när du laddar om sidan eller gör nästa klick...

För mig är detta bara nästa naturliga steg (att klienten spårar dig maximalt)