Byta ut Telia routern med fungerande IP telefoni

Permalänk

Byta ut Telia routern med fungerande IP telefoni

Hej,
Har idag Telia med Sagemcom f@st 5370e som jag är missnöjd med. Är intresserad av att byta ut den helt och hållet men med fungerande IP telefoni. Vilka routrar stödjer det från Unify eller Asus?

Handlar alltså inte om att brygga till en ny router och behålla telia-routern för ip telefoni.

Tacksam för tips, gärna från folk som gjort exakt detta och så smidigt som möjligt. Jag utgår från att man kan få igång det med vilken router som helst med lite meck men efterfrågar smidighet här, har för mig jag "hört" att de ska funka direkt med vissa routrar.

Visa signatur

Fractal Design Define R5 - SuperNOVA 750 G2 750w - KFA2 GeForce RTX 3080 SG - G.Skill Flare X Black DDR4 3400mhz CL14 - Ryzen 3600 - MSI B450 Tomahawk Max - Samsung 850 Series EVO 500gb - Samsung 970 Evo Plus 1TB - Acer 27" Predator XB271HU

Permalänk
Medlem

Har du funderat på att sätta en switch innan och tagga de vlan som varje tjänst du använder brukar, det är det enklaste sättet då du slipper konfigurera din router för dessa tjänster (digital-tv, telefoni osv.)

Kanske är ett alternativ det också?

Permalänk
Vila i frid
Permalänk
Medlem

Har du en mediaomvandlare/bredbandsswitch vid inkommande idag? Då är det enklast att skaffa en telefoniadapter och koppla in den i grön port istället.

https://www.telia.se/privat/support/info/koppla-in-bredbandst...