Diablo II: Resurrected – betatestet är igång!

Permalänk

Tröttnade efter 15 min, grafiken i betan går inte att höja mer än till low, vilket gör att det ser lika illa nu som förr. Allt detta springande i början är ju bara löjligt när man kört D3.
Nä, vissa minnen skall inte upplevas med nya ögon. Då man bara kommer ihåg dom bra bitarna och har förträngt allt dåligt, ungefär som lumpen. Alla (nästan) har bara bra minnen kvar av lumpen efter 20 år. Allt som man hatade just med lumpen när man gjorde den är som bortblåst.
Tur dock att man slapp pröjsa 400 spänn för att inse det...

Permalänk
Medlem

Spelade lite men tröttnade sen. Lite FÖR mycket valmöjligheter och pill jämfört med D3.
Vill inte förstöra mina minnen av D2 som ett toppenspel.

Visa signatur

Ryzen 9 5950X, 32GB 3600MHz CL16, SN850 500GB SN750 2TB, B550 ROG, 3090 24 GB
Har haft dessa GPUer: Tseng ET6000, Matrox M3D, 3DFX Voodoo 1-3, nVidia Riva 128, TNT, TNT2, Geforce 256 SDR+DDR, Geforce 2mx, 3, GT 8600m, GTX460 SLI, GTX580, GTX670 SLI, 1080 ti, 2080 ti, 3090 AMD Radeon 9200, 4850 CF, 6950@70, 6870 CF, 7850 CF, R9 390, R9 Nano, Vega 64, RX 6800 XT
Lista beg. priser GPUer ESD for dummies

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zyie:

Fast om du har spelat Diablo 2 online de senaste 20 åren, så är det extremt sällan man sett några games alls där folk vill pvpa.
Det är vad jag baserade min kommentar på. Finns det någon som gör det? Självklart! Men hur många? Nu lär det ju inte finnas någon som har exakt statistik på det, inte ens Blizzard själva då jag starkt tvivlar på att dom samlar den typen av info från Diablo 2. Enligt min erfarenhet så är det så extremt sällsynt dock, vi snackar långt under 1%, i bästa fall kanske 1 game på 10,000 eller mest troligt långt färre än så, och det är utan att överdriva. Självklart kan andra ha en annan upplevelse, men som jag nämnde så är det klart vanligaste typen av pvp jag någonsin sett, var när folk använde ett fusk för att döda folk och sno deras gear.

Bättre gear = snabbare kills när du magic findar, plus att det hjälper när du dödar übers. Det är främst där du har en fördel av bättre gear, utöver att bara farma bättre gear för skojs skull. Den mest optimala gearen för PvE är inte alls densamma som för PvP. Den gear som är "högt värderad", är ju just gear för PvE content, så vet inte riktigt vad du pratar om här.

När det kommer till kommentaren om bossar, så finns det ett gäng du kan döda off-screen, innan dom ens syns på din skärm. Du behöver inte använda dig av "moat trick" för att döda bossar på det viset. Fortfarande kan du döda alla bossar inom några sekundrar med hyffsad gear och rätt klass, oavsett om bossen kan se dig eller inte, oavsett om dom kan aggra på dig eller inte, så i slutändan har det ingen större betydelse om du kan döda dom utan att dom aggrar på dig, utöver första dagarna du spelar innan du får ihop hyffsad nog gear för att döda dom snabbt.

Känner samma om dina kommentarer. Låter som att du spelat Diablo 2 i ett par veckor när det kom och inte rört spelet sedan dess?
Jag har spelat i tusentals timmar, spelar det fortfarande nån omgång varje år, och har gjort det sedan det kom ut...
Vet inte alls vart du fått för dig att pvp är alls vanligt på något sätt, eller att pvp gear är det som är värt mest?
Du verkar inte veta att alla bossar kan dödas extremt snabbt, så pass att även om dom aggrar på dig, så hinner dom inte ens göra en attack innan dom är döda, utan att behöva optimal gear eller specc för att göra det.

Med dina argument så borde dom kanske bara behålla 4:3 formatet och 800x600 upplösning, för det kanske finns 2 pers som pvpar som fortfarande spelar på en CRT skärm och det är orättvist att dom andra 5 personerna som pvpar sitter på widescreen skärmar?
Kanske några sitter på en riktigt kass internetupkoppling med 500+ms, en kass dator som endast klarar av 25 fps i spelet, och har endast en fungerande arm dom kan använda. Ska dom då tvinga på 4:3 format, 800x600 upplösning, automatisk 500ms lagg inlaggt, cappa framerate till 25 fps och endast stöda ett fåtal inputs per minut för att simulera någon med en fungerande arm, så att det är rättvist i pvp?

Jag vet att det är ett absurt argument, men ärligt talat, varför begränsa alla med en ultrawide skärm, för att en väldigt liten procent av spelare pvpar ibland? Diablo 2 har aldrig varit en e-sport, kommer aldrig att bli en e-sport, och visst kommer det säkerligen finnas lite fler som pvpar just under alpha/beta/när spelet släpps, många som säkerligen inte ens har spelat diablo 2 som vill testa på det också, men det kommer likt originalet snabbt att dö ut.

Diablo 2 är, och har alltid varit, ett spel med fokus på just PvE, där möjligheten att PvPa finns men ytterst sällan utnyttjas.
Det bör därför vara balanserat för just PvE i fokus.
Det är också så att de blackbars de med en ultrawide skärm kan se på sidorna, är renderad ovanpå spelet.
Det är alltså så att spelet fortfarande renderas i ultrawide, och du kan kasta spells, teleport och annat i det svarta området på skärmen, då barsen är en effekt som ligger ovanpå spelet. Den enda effekt barsen har är alltså att du inte kan se vad som är på skärmen i det lilla området. Vet du vart en boss spawnar, så kan du alltså fortfarande attackera bossen även fast dom är på ytterkanten av skärmen.
Den enda tänkbara effekten detta kan ha, är just i pvp, något som är väldigt ovanligt och inte alls vad spelet är balanserat efter, fokuserat på, eller vad en väldigt stor majoritet av spelarna bryr sig om.
Det är fortfarande väldigt få som har en ultrawide skärm, men misstänker ändå att det är fler personer med ultrawida skärmar som drabbas av detta, än det är folk som pvpar i diablo 2.

Jag tycker nog de mesta utav de du skriver e den största smörja jag har läst.
Skulle inte diablo 2 vara ett pvp orienterat spel ?
Vilken planet är du ifrån om du nu ska ha spelat de i 20 år ?
I princip ALLT har det handla om att finjustera sina föremål för att maxximera sin pvp setup.
Pve har vart grinding för att nå hög lvl och för att finna nya föremål att trada med. Pve i Diablo2 er bara så enkelt. Ingen investerar 100tals timmar för att döda baal 2 sekunder snabbare....
Jag var sj med i sveriges största diablo 2 turnering med prispengar under 2000 talet. 56k modem gjorde att den inte slutade i min favvör då. Långt före den rådande esport genren.
Ultrawide var och är en sjuk fördel pvpmässigt som inte var ett problem under crt tiden
innan 1.05 patchen tror jag de var så förlora man faktiskt exp om man blev pkad*. Men som vanligt när grinolle grinar för blizzard så gjorde de allt så vänligt som möjligt och tog bort detta.
Sj tyckte jag pk var de mest skojjiga i tidig diablo 2.. in i game o röja hela partyt,, skit skoj
De har alltid varit uppe massa pvp games i d2 . Oftast kallas de duels.. Och dessa games ofta e öppna i timmar så dyker de inte upp i listan.

Visa signatur

Amd 5900x phantom 4090 Corsair ddr4 3600. Kingston FURY Renegade 2GB .Lg c2 OLED 42

Permalänk

Det var inte dåligt men heller inte bra, känslan saknades helt enkelt från originalet. Varför vet jag inte. Blir nog avvakta med köp.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dredden100:

Tröttnade efter 15 min, grafiken i betan går inte att höja mer än till low, vilket gör att det ser lika illa nu som förr. Allt detta springande i början är ju bara löjligt när man kört D3.
Nä, vissa minnen skall inte upplevas med nya ögon. Då man bara kommer ihåg dom bra bitarna och har förträngt allt dåligt, ungefär som lumpen. Alla (nästan) har bara bra minnen kvar av lumpen efter 20 år. Allt som man hatade just med lumpen när man gjorde den är som bortblåst.
Tur dock att man slapp pröjsa 400 spänn för att inse det...

Jag har allt på very high så kan du inte ändra är det något annat problem. Det ser inte lika illa ut som förr, pröva tryck F5 för legacy mode :).

Visa signatur

Ryzen 5800X, Asus ROG Strix B550-E Gaming, Asus ROG Strix 3080 Ti OC, G.Skill Trident Z Neo DDR4 32 GB RAM@3600 MHz cl16, LG 34GN850 + Acer Predator XB271HU

Permalänk
Medlem

Jag och fästmön spelade igenom act 1, och vi hade jättekul. Det håller verkligen ännu med denna makeover.

Visa signatur

Intel i9-12900K | Asus STRIX Z690-I | 32 GB DDR5-6400 CL30 | AMD Radeon RX 7900 XTX | WD Black SN850 1 TB
Asus ROG Loki SFX-L 750W | SSUPD Meshlicious | Arctic Cooling Freezer II 280 | Alienware AW3423DWF

Permalänk
Sötast
Skrivet av Herr Kantarell:

Spelade lite men tröttnade sen. Lite FÖR mycket valmöjligheter och pill jämfört med D3.
Vill inte förstöra mina minnen av D2 som ett toppenspel.

What, vilka?

Du har typ 3 skills som mest på de flesta builds.

Lägger du inte alla statpoints exakt "rätt" så blir din build sämre än snittet.
För mig känns det ironiskt nog som att D3 har betydligt mer val än D2.

Kolla skillträdet på ex barbar... finns egentligen knappt inget att välja.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Spawnbadboy:

Ingen ultrawide inget köp. Stängde av direkt

Ja det var lite underligt då det kändes som något mellan 21:9 och 16:9, aldrig sett något liknande. Dock skrev någon att det skulle vara normal UW när man kör SP vid release.

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem

Fantastiskt kul att få återuppleva D2! Var väldigt skeptiskt innan men nu blir det ett solklart köp.

Visa signatur

5800X3D @Kombo Strike 3 / 32GB DR RAM @3800MHz,CL16 / 3090 Turbo @1695MHz,0.750V

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dredden100:

vilket gör att det ser lika illa nu som förr.

Snälla nån!

Testa att trycka på 'G' (default keybind) så ser du hur det såg ut FÖRR. Om du tycker att remastern ser ut som det gjorde för 20 år sen, så är det nåt seriöst fel med synen. Skulle rekommendera en synundersökning omedelbart.

Visa signatur

🖥️ Intel i5-12400F • 32GB DDR4 • Geforce RTX 3060
🎧 HyperX Cloud Flight ⌨️ HyperX Alloy Elite 🖱️ HyperX Pulsefire Raid

Permalänk
Medlem

Så roligt vare med det.

Visa signatur

"Nobody smart would play fair"

Permalänk
Medlem
Skrivet av MeSaber:

Välj beta under game version

Visa signatur

Main>> Lancool II Mesh | B550 Aorus Elite V2 | 5800X | NH-D15 | 2x16GB @ 3800c16 | RTX 3060 Ti | 2TB SSD | Corsair RM850x
HIDs>> Y27q-20 + 2x G27q-20 1440p | Model O @ QcK+ | ROG Claymore | Arctis Pro Wireless | Audioengine A5+ Misc>> Pixel 7a
HTPC>> Antec Fusion Remote | i5-6600K | GTX 1050 Ti | 8GB | 240GB SSD + NAS | Sony STR-DN860 | Samsung UE60KS7005
Server/NAS>> MS G8 @ TrueNAS SCALE | E3-1260L | 16GB | 4x3TB Z1 + 240GB SSD  pfSense>> KingNovy J4125 | 6x i225-V B3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nihilas:

finns videor där de kör 5 teleport genom en hel act.

Var hittar du dessa videos?

Även bottarna har en max range på sin Teleport och det är 2 skärmars radie från din Character. Du kan simulera denna radie genom att öppna char/inv-screen (vänster/höger) under teleportering och flytta musen över den öppnade skärmen för att kasta teleport längre bort. Visuellt: https://www.twitch.tv/videos/214510109

Skrivet av Nihilas:

man kan stå på vissa ställen för diablo och duriel så de inte kan slå dig.

Var då?

Duriel kan man stå bakom stenväggen(exit) men då kan du inte kasta spells in mot Duriel så det har ingen större funktion än att du är först till exit om du har nån annan som dödar Duriel medans.

Diablo kan du stå på andra sidan lavan, då kan Diablo inte slå dig men han kan fortfarande kasta spells. Du kan även locka han till entrén till Chaos för Diablo tar sig inte ut ur carporten.

Visa signatur

"Nobody smart would play fair"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wikai:

Välj beta under game version

Tackar!

Fyndigt av Blizzard att inte redan markera det då!! Nötter!!

Visa signatur

"Nobody smart would play fair"

Permalänk
Medlem

Riktigt bra remaster av Blizzard dock en massa buggar hoppas det hinner fixa det mesta innan release. Är taggad på att få börja kötta!!!

Diablo 3 får de gärna radera från battle.net appen vilken SKIT!

Visa signatur

7800X3D - 4090 FE

Permalänk
Medlem

Jag testade det och det var inte riktigt min typ av spel. Jag gullar dock 3an, det är väl för att det är moderniserat kanske.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600X | ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC | Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) / 3200MHz | MSI B450 TOMAHAWK - ATX / B450 | Fractal Design Define C - Svart | Corsair RM750X V2 750W 80+ Gold | Noctua NH-D15 |

Permalänk
Medlem

Började spela vid 2000 igår kväll, stängde av 0630 nu i morse! Givet köp 🥰 Har inte stött på någon bugg ännu, förutom lite internet lagg på servrarna.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D
Asus TUF 4080
HyperX 32GB DDR5 6000MHz
WD SN850 1TB
Alienware 34" QD-OLED

Permalänk
Medlem

För de som inte vill köpa spelet men vill testa BETA'n änndå.
(Och inte Twitch/Drop grej)

https://prnt.sc/1qdmi4r

Visa signatur

www.TWITCH.tv/WOLFBANE/
🗄️Corsair Carbide Air 540 🔲Ryzen 7 7800X3D 🏬Gigabyte X670 Gaming X AX 💾 M2 2TB Samsung 980 Pro 🎞️G.Skill Z5 Neo 64GB, 6000MHz, CL30🔌FD R2 1000W 📺GTX 1080 🖱️Mionix Naos 8200 ⌨️Ducky Shine 4 🎧Sennheiser 595 🎤EV RE20 🎤Shure SM7B 🎤AT 2035 🎤Blue Yeti 📹Logitech c922 c920, c910 +mer

Permalänk
Medlem

Jag tycker att det är välgjort, men för mig blir krocken 20 år gamla minnen.

Varenda gång det kommer en remake är jag lika taggad, men på nått sätt så söker iaf jag att återfå den där gamla känslan man hade när man väl spelade spelet en gång i tiden…. men det går inte att återfå. Det är väl en mix av flera saker, allt från att man glömt till att spelen och ens eget spelare evolverat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Allexz:

What, vilka?

Du har typ 3 skills som mest på de flesta builds.

Lägger du inte alla statpoints exakt "rätt" så blir din build sämre än snittet.
För mig känns det ironiskt nog som att D3 har betydligt mer val än D2.

Kolla skillträdet på ex barbar... finns egentligen knappt inget att välja.

Låter som du aldrig spelat diablo 2, tråkigt då har du missat något, finns massor olika saker att testa och kombinera på alla gubbar. D3 är inte ens i närheten av valmöjligheter.

Bara igår tex så hade jag efter MÅNGA år lärt mig att static field fungerar annorlunda i normal och nm än i hell...och det gör den faktiskt. bossar blir en rätt enkel match med det, duriel hade inte mycket att säga till om :). angående barbaren finns det många skill och även kombinera dessa på olika sätt med rätt gear. bo barb, frenzy barb, ww barb, cry barb mfl, eller så kan man hitta sin egen kombo beroende på hur man vill spela.

Jag har spelet diablo 2 rätt ofta än idag, det blir ett par veckor efter varje ladder reset till bottarna tar över allt. Jag tycker det ser välgjort ut och det är kul att se vad den där gröna pixeln egentligen skulle föreställa
Gillar folk som tycker det är för mycket valmöjligheter, ska inte det vara en bra sak?

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Sötast
Skrivet av Aka_The_Barf:

Låter som du aldrig spelat diablo 2, tråkigt då har du missat något, finns massor olika saker att testa och kombinera på alla gubbar. D3 är inte ens i närheten av valmöjligheter.

Bara igår tex så hade jag efter MÅNGA år lärt mig att static field fungerar annorlunda i normal och nm än i hell...och det gör den faktiskt. bossar blir en rätt enkel match med det, duriel hade inte mycket att säga till om :). angående barbaren finns det många skill och även kombinera dessa på olika sätt med rätt gear. bo barb, frenzy barb, ww barb, cry barb mfl, eller så kan man hitta sin egen kombo beroende på hur man vill spela.

Jag har spelet diablo 2 rätt ofta än idag, det blir ett par veckor efter varje ladder reset till bottarna tar över allt. Jag tycker det ser välgjort ut och det är kul att se vad den där gröna pixeln egentligen skulle föreställa
Gillar folk som tycker det är för mycket valmöjligheter, ska inte det vara en bra sak?

Got me there for sure.

Jag spelat D2, men det var när det var nytt och tror att jag som bäst klarat det på hell kanske.
Minns i princip inget av det.

Jag håller med helt, valmöjlighet är bra. Men på samma gång kan jag förstå vad menar.

Jag är inte en arpg spelare men har vänner som vill att jag skall hoppa in med dem ibland.
T.ex path of exile blev ett fett nej för mig. Jag är inte riktigt intresserad, gör det mest för vännernas skull och då man såg skillträdet så blev det ett stort internt 'fuck'. Men helt klart. Om jag hade varit genuint intresserad av speltypen så the more the merrier.

Variation är självklart guld!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aka_The_Barf:

Gillar folk som tycker det är för mycket valmöjligheter, ska inte det vara en bra sak?

Jag tror det är viktigt att det finns en balans. Det är aldrig kul när man har FÖR mycket att välja mellan, men det är heller inte kul när man har extremt lite heller. Sen beror det väl på personen också, vissa älskar ju att min/maxa i t ex PoE, medans andra bara vill köra på utan att tänka för mycket. Tror även att ju äldre man blir(i alla fall för egen del), ju mindre tid vill man spendera på att behöva forska i vad som fungerar bäst och bara kötta på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Allexz:

Got me there for sure.

Jag spelat D2, men det var när det var nytt och tror att jag som bäst klarat det på hell kanske.
Minns i princip inget av det.

Jag håller med helt, valmöjlighet är bra. Men på samma gång kan jag förstå vad menar.

Jag är inte en arpg spelare men har vänner som vill att jag skall hoppa in med dem ibland.
T.ex path of exile blev ett fett nej för mig. Jag är inte riktigt intresserad, gör det mest för vännernas skull och då man såg skillträdet så blev det ett stort internt 'fuck'. Men helt klart. Om jag hade varit genuint intresserad av speltypen så the more the merrier.

Variation är självklart guld!

Ja men gillar man inte spel typen så blir det såklart inte bra. jag gillar inte quake tex för att jag inte gillar läskiga spel där saker" flyger på mig i ansiktet" men jag vet endå att det är ett toppen spel.
Jag har klarat det på hell med alla klasser många gånger och även dödat alla ubers flertalet gånger, ubers är nog den ultimata utmaningen med diablo 2. jag kan även förstå att för att bli bra på det så måste man sätta sig in lite och tex forska på vad bra runord för ens klass är fast då är det säkert inte rätt spel om man tycker sådant är jobbigt och tråkigt.

Skrivet av Bankai:

Jag tror det är viktigt att det finns en balans. Det är aldrig kul när man har FÖR mycket att välja mellan, men det är heller inte kul när man har extremt lite heller. Sen beror det väl på personen också, vissa älskar ju att min/maxa i t ex PoE, medans andra bara vill köra på utan att tänka för mycket. Tror även att ju äldre man blir(i alla fall för egen del), ju mindre tid vill man spendera på att behöva forska i vad som fungerar bäst och bara kötta på.

Säkert därför jag gillar diablo, jag vet vilka runord jag behöver och jag behöver inte lära mig så mycket nytt helt enkelt. sen gillar jag att experimentera med olika klasser och göra egendomliga builds som en tesladin eller en pala summoner, fast det kräver att man är lite insatt.
att bara hacka sig igenom normal kan man göra nästan oavsett hur man sätter sina skillpoints, vill man däremot bli bra och klara spelet i hell kräver det lite planering.
PoE var lite katastrof tycker jag med deras skill tree bord där man kunde sitta och leta väldigt länge tills man hittade det man ville ha, men annorlunda är det helt klart.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem

Så då blev man lvl 30 solo.

Körde först firesorc sedan respecca blizz vid lvl 24 för att känna på. Och nu såklart en pt i frozen orb för att se hur den ser ut.

Får se om man orka spamma countess för att upgradera runor för att göra en insight staff.
problemet är bara att det krävs ral p amethyst + amn för att gambla 4os på staffen vilket rollar 1-4. Och P amethyst tar ju år att cuba upp från chipped/flaweds.

Nåväl kanske blir en ny gubbe istället.

Permalänk
Keeper of the Bamse
Skrivet av SleeZy:

Får se om man orka spamma countess för att upgradera runor för att göra en insight staff.
problemet är bara att det krävs ral p amethyst + amn för att gambla 4os på staffen vilket rollar 1-4. Och P amethyst tar ju år att cuba upp från chipped/flaweds.

Ah, nu fattar jag hur folk som inte kan något om bilar känner sig när vi bilnördar kommer igång.

Visa signatur

i7 10770K, NH-D15. 16GB corsair. RTX 3080. 3TB nvme. Samsung G9. Fractal Torrent Compact. Corsair RM850.
Logitech G pro wireless mouse. Logitech TKL915 wireless. Logitech Pro X Wireless.
Macbook pro M1 (16GB, 512GB). HP Reverb G2.
www.bamseclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Printscreen:

Ah, nu fattar jag hur folk som inte kan något om bilar känner sig när vi bilnördar kommer igång.

Hehe, mjo precis så är det.

Permalänk
Medlem

Några fler än mig som upplevde att intro-filmen konstant stuttrade? Plus att det var ganska kraftigt komprimerat, det var påtvingade SDH subtitles, skärmsläckaren hindrades inte från att gå igång och att dom verkar ha använt typ nearest neighbor för att skala upp till fullskärm.

I övrigt så kändes det preciiis som gamla D2 men med betydligt finare grafik. Inget att klaga på!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Printscreen:

Ah, nu fattar jag hur folk som inte kan något om bilar känner sig när vi bilnördar kommer igång.

Stavar kan ha automods (+1 - +3 till frozen orb tex) varav en vit stav som man kan köpa i act1/2 eller hitta på backen kan sen rullas med cube recept för att få 4 sockets för att göra ett runord som bildar så gott som fasta mods + det som redan fanns av automods på staven.

Runord(runewords) funkar bara på vita/grå items.

Runordet i fråga är 'insight' som består av RalTirTalSol, i den ordningen (fyra runor) vilket ger extrem mana regeneration. Vilket man i vanliga fall gör i en polearm som är ett vapen till merc(medhjälpare som köpes i act2) så denne får mer skada + ger mana regen till omgivningen.

Gamble här syftar till rullningen på staven som kan få antingen 1 - 4 sockets varav 1-3 är bortkastat och itemet får dumpas/säljas. Fyra sockets eller inget.

P amethyst syftar på Perfect Amethyst vilket är högsta graden på just detta Gem. Flawless är högsta graden som släpps i spelet och sista Perfect måste man cuba sig till. 3 st flawless blir ett perfect gem. Ordningen är Chipped-Flawed-Normal-Flawless-Perfect.

Flawless börjar droppa runt act4/5 så act2 får du kanske Nomal gems. Du behöver då 3 normal gems för flawless och ytterligare 6 normal för att cuba 3 flawless till ett Perfect Gem.

Då cubar man sen specifik runa+specifik Perfect gem+jewel+stav(vit/grå) för att försöka få en 4 socket stav som du sedan som sagt gör runordet i.

Countess är en miniboss i act1 som släpper ovanligt många runor av de sämre slaget (max Ort) upp till 3 st per gång du dödar bossen. Du behöver då 9 Ort för 3 Thul för 1 Amn.

Cube syftar till act2 quest där du får just en kub du kan transmutera olika items.

Visa signatur

"Nobody smart would play fair"

Permalänk
Medlem

Har köpt spelet men gissar att jag inte kommer att spela det så länge. För mig är det ändå värt det, de flesta spel spelar jag inte mer än 2-4 veckor i alla fall. Vore kul om de la till någon end game content men tvivlar på det.

Permalänk
Medlem

Såg att det gick ladda ner och testa spelet gratis igår, så jag testade det till xbox faktiskt. Lirade en timme, var väl sådär kul. Musiken var det mest bekanta och ljudeffekterna. Jag hade faktiskt lite svårt att känna igen mig i stan. Man kan växla grafiken även på xbox, och när jag växlade till gamla grafiken så kände jag igen mig mycket mer.

Jag dog en gång också, jädrar vad omodernt det kändes att behöva springa hela vägen tillbaka för att hämta sina vapen och saker. En annan sak som lär vara frustrerande är hur litet inventory är. För redan från start är det lite jobbigt litet och då har jag inte någon kub eller charms än som fyller upp inventoryt än mer.

Jag lär nog inte betala 400kr för detta spel, det känns lite omodernt men det är iaf kul att få testa och återuppleva gamla minnen.

Kan tillägga att introfilmen i spelet för mig balla ur totalt, ljudet var inte i synk med bilden så det var lite trist.