Permalänk
Medlem
Skrivet av hejsann:

Så du (var) en av dem med lysande mobil i salongen då tålamodet trutit?

Nepp, borde vara mobilförbud i biosalongerna.

Visa signatur

R7 5800X3D / RX 6950 XT / 32GB Ram / 1TB SSD / X570 Bräda / 850w Nätagg.
32 Tums Skärm 1440p 144hz Curved VA panel.

Permalänk
Medlem
Skrivet av tBiorrith:

Satt en sån tjej några rader framför mig, som hade mobilen framme på hög ljusstyrka typ 30min när jag såg Dune med familjen. På - av -på - av - på - av.
"Ska du använda mobilen kan du gå ut!" skrek jag till slut, sedan var det mörkt.... Lite folkvett kan väl ändå ha liksom? Vi som är där vill se film, vill man inte se filmen kan man gå.

I helgen såg jag Sonic 2 med barnen. En vuxen kvinna (kan ha varit funktionshindrad) skrattade ashögt följt av ett pfffffttt och mer skratt, åt varenda lilla skämt. Störigt, men det kan jag acceptera. Hon var glad och det tänker jag inte förhindra.

Ja man måste ju rätta till vansinne innan det smittar av sig helt, och de var ju bara i första fallet.
Sonic lockar ju alltså...

Permalänk
Medlem

Fy bövelen va less man är på biografer. Länge sen jag såg det som en bättre upplevelse än att sitta hemma i soffan.

Ville jag mot förmodan sitta bland folk som pratar, äter och grejjar med telefonen kan jag lika bra ta med en iPad till Espressohouse och kolla.

Permalänk
Medlem

Tycker det är kul me bio.
Dra me barnen, köpa lite poppisar, sitta och kolla på någon film som dom valt.

här i stan - Karlskoga så är det väldigt lungt på biograferna iaf dom ggr jag gått.
Någon enstaka tagit fram mobilen, men dom gått ut för prata osv.
Så man är glad att man förskonad från folk som inte kan visa respekt för andra när man ser en film.

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk
Medlem

Jag har inte gått på bio so ofta senaste åren men jag hoppas det alltid finns en Bio i ens närhet med senaste filmerna.
Det är något speciellt att gå med nån vän eller familjefigur och ha en mäktig bio att pumpa upp upplevelsen till 11.
Ända som skulle fått mig att aldrig gå på bio igen e om jag hade hus långt från andra så jag kan ha en egen hemmabio och blasta sönder.

Visa signatur

PG279Q | 6XX | X-Fi Titanium HD | RTX 2080 | 5800X3D
G.Skill 3200 CL14 | B450-F | 970 EVO | Seasonic 750W | Fractal R5

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Oliver91:

Nepp, borde vara mobilförbud i biosalongerna.

Det är det väl? Iaf här.

Man riskerar bli utkastad om man sitter och pillar med mobilen.

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Medlem

Det kan vara roligt att gå på bio någon gång men för mig själv som är en riktig filmnörd så vinner min egen setup hemma med hästlängder. OLED 77" plus mitt 7.1.2 ljudsystem. Det är helt enkelt mycket bättre bild och ljud än på bio.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Svantesson666:

Det kan vara roligt att gå på bio någon gång men för mig själv som är en riktig filmnörd så vinner min egen setup hemma med hästlängder. OLED 77" plus mitt 7.1.2 ljudsystem. Det är helt enkelt mycket bättre bild och ljud än på bio.

Framförallt med priserna som det ser ut nu så går du plus på mindre än en månad...

Visa signatur

Krusidullen är stulen

Permalänk
Medlem

Finns bara en biograf jag kan tänka mig se film i och det är i Norge, Colosseum Kino. Hade höga förväntningar att MOS SF biograferna skulle ge samma känsla men nix...

Visa signatur

🟧 Aruba - Certified Edge Professional, ACSP, ACMP & ACDP
🌐 Cisco - CCNA R&S
🧱 Palo Alto Networks - PCNSA

Permalänk
Medlem

Enstaka skräckupplevelser som lysande telefoner eller unga tjejer som skriker för skrikandets skull när nåt skrämmande händer är inget som direkt avskräcker mig. Däremot har jag nog blivit gammal och bekväm, stolarna ger mig träsmak, lösgodiset är inte alltid helt färskt och svindyrt samt att en biljett kostar 150-180kr.

Det ger mig inte längre samma känsla av att se en biopremiär när jag vet att svanskotan värker, det är trångt för benen och jag kan inte sträcka ut. Det som kan väga upp är givetvis om man gör en grej av det och går ut ett kompisgäng, äter, går på bio och avslutar med ett par öl.

Visa signatur

Asus ROG Strix X570-E || AMD Ryzen 9 5900X || 32GB @ 3600Mhz || MSI Radeon 6800 XT "FE" || Corsair AX850W || Fractal Design Define 7 Compact || Noctua NH-D15 Chromax || Samsung 980 Pro 1TB || Samsung 980 Pro 2TB

Permalänk

Har 10min till IMAX men inte går jag för de =/
Börjat acceptera att jag ser film i min takt - när tid och rum passar.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk
Medlem
Skrivet av haikopaiko:

Det är nog rätt schysst om han har den möjligheten.

Med tanke på att bild och ljud i dom flesta biografer inte är så mycket att hänga i granen (personlig åsikt), men att man ändå anser det good enough så behöver det numera inte kosta en förmögenhet att få samma likvärdig bio hemma. Så utrymmet bör väl vara det största hindret för många.

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Avstängd

Jag har slutat gå på bio, trött på folk som pratar, grejar med mobiler.

Biografer kommer finnas kvar länge, men det kommer vara en bransch som alltid kommer behöva fightas för sin överlevnad.

Permalänk
Medlem

Senaste upplevelsen på bio som ännu inte blivit toppad var utan tvekan när första jurassic park (1993) hade premiär. Minns hur man hypade upp inför filmen med besök hos mc-donalds då de hade sina specialmuggar med jurassic-park tema. Ibland har biograferna egna motiv för popkornskålarna osv men får inte riktigt samma känsla längre. Kanske är det nostalgi eller så har man blivit gammal...

Klart biograferna måste gå runt också men hur mycket har man egentligen förlorat på att erbjuda streaming? Finns det inte en samtidig risk att många kommer förlora sina jobb? De behöver locka med mer intressant biokonfektyr, kanske någon mat man kan ha med sig in som enbart säljs på biograferna med rimliga priser? Att förstärka sin policy precis nu när folk är på väg tillbaka från pandemin är nog inte en så smart strategi i min bok. Lägg mer resurser på enkäter, hur folks upplevelser varit och var öppna för förbättringsförslag.

Som flera reda påtalat, se film hemma är bekvämt, enkelt och tidssparande. Biograferna behöver kontra detta på något sätt. NF-bio ligger ju långt före SF med deras modernare salonger och tekniker.

Visa signatur

Ryzen 7 5800x, lg 27gl850, rx 7800 xt

Permalänk
Medlem

Sist jag var på bio var 2018. Har en 70-tum LED TV hemma som ger "tillräckligt bra" känsla, samtidigt som man slipper folk som prasslar med godis, håller på med sina mobiltelefoner, pratar och stör på andra sätt. Plus att man kan pausa när man vill, dela upp en lång film över flera dagar o.s.v.

Folk som går på bio verkar se det som en förlängning av sitt eget vardagsrum snarare än en allmän yta där man måste ta hänsyn till andra människor. Om de införde "tyst avdelning" som SJ kanske det skulle vara mer intressant, men med tanke på hur dyrt det redan är att gå på bio borde det ingå i priset.

Visa signatur

Ryzen 7 3800X, Asus Prime X370 Pro, 32 GB LPX 3600, Gainward RTX 3060 Ti Ghost, 7 TB SSD + 4 TB HDD

Permalänk
Medlem

Brukar vara okej, men jag tycker dom borde lägga till visningar för endast 18+ så man kan filtera bort mycket av dom yngre som gapar och har sig

Dock är skräckfilm ganska nice när man har massa tonåringar som skriker hela tiden, man blir mer skrämd av dom än filmen man tittar på heh

Permalänk
Medlem
Skrivet av coolerfreak:

Har 10min till IMAX men inte går jag för de =/
Börjat acceptera att jag ser film i min takt - när tid och rum passar.

Jag skulle iofs inte ens gå på den IMAXen om jag fick betalt för det, sämsta bilden jag sett på bio typ nånsin med dess lågupplösta 2K-projjar.

Dom få gånger jag går på bio nuförtiden är om det är en film som är så pass maxxad att det ger nånting att se den på bio. Senast var det The Batman och sen några månader innan Dune, båda på IMAX här i Oslo. Gången innan det var Blade Runner 2049. Med andra ord är det inte ofta alls jag går på bio.

Permalänk
Medlem

Bio kommer säkert finnas "för all framtid" på ett eller annat sätt- tyvärr är det inte den upplevelsen längre då de flesta biograferna inte ligger i framkant vad det gäller upplevelsen/bild/ljud i mitt tycke.

Sista gången jag var på bio satt jag och störde mig på 4 vertikala linjer i bilden och en dålig ljudbild. Tappar känslan för filmen då.

Vet att det finns biografer där man kan käka mat och se på film, det är ju ett festligt upplägg kan jag tycka.

För egen del så stör jag mig på långa mannen framför, prasslande Ann-Catrin med gottepåsen, Hugo med restless legs, förkylde Bernt som skulle stannat hemma etc.

Tiden när filmerna först släpptes på bio fasas ut mer och mer, vilket är bra tycker jag- man behöver inte gå dit att lida för att se senaste filmen.

Gällande att de förbjudit att ta med sig godis så förstår jag inte att det blir sådant liv, man tar inte med egen mat på restaurang. Vet att SF tjänade mest pengar på popcorn back in the days. Låt de tappra krigarna som vill bevara biograferna tjäna lite pengar så de får finnas kvar. Även om jag personligen inte kommer gå dit så är det roligt om de får finnas kvar.

Permalänk
Medlem

Jag försöker gå på mindre biografer vid lite mer lugna tider. Filmstaden Råsunda är en favorit. Har nog aldrig haft problem med folk som pratar eller stör när jag har varit där.

Det värsta jag gjort var nog att gå på Mall of Scandinavias VIP-salong. Trodde det skulle vara riktigt nice men det var ju bara en massa folk som beställde in middag och skit. Jag menar, vem fan vill äta panerad fisk i en biograf? Luktade skit i hela salongen konstant tack vare detta

Visa signatur

Grubblare

Permalänk
Snusfri

Har inte varit på Bio sedan 2001 då jag såg Harry Potter and the Philosopher's Stone.

Även fast jag har möjligheten att gå gratis så föredrar jag att kolla hemma, då jag kan styra allt själv som att gå på muggen, äta och dricka vad jag vill osv.

Har tillräckligt bra bild och ljud (Samsung Q6F 65" QLED, LG SK9Y Soundbar) hemma.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Medlem

Känns som att bio allmänt är på väg ut i Sverige. Känns inte som vi har den biokultur som tex amerikanerna har

Permalänk
Medlem

Trots att jag har en stor TV hemma så tycker jag det är mysigt att gå på bio. Det blir en liten date med sambon etc. Blir en "grej" av det att ta sig dit osv.

Något som stör mig enormt är när folk sitter o pillar på sina mobiler o lyser ut hela salongen. Speciellt unga brudar som inte kan släppa taget om luren. Blir fan lack då. Brukar alltid kasta lite extra popcorn i håret på dem.

Men godis o läsk där är rätt dyrt. Tar alltid med mig eget. Det tar var ett tag sen vi var på bio dock, säkert 3 år sen minst. Senaste jag såg var nog Parasite, sviiinbra på bio.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baxtex:

https://www.svt.se/kultur/filmstaden-forbjuder-medhavt-godis-...

Inte för att jag går på bio ofta men detta är väl ändå dödsstöten?

Ibland undrar man va fn det är för fel på folk, tar dom med egen sprit på krogen också?

Visst, biobiljetter kunde vara lite billigare men att köra in godis i truten under tiden är inte en mänsklig rättighet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maaxan:

Ibland undrar man va fn det är för fel på folk, tar dom med egen sprit på krogen också?

Visst, biobiljetter kunde vara lite billigare men att köra in godis i truten under tiden är inte en mänsklig rättighet.

Fel på folk? Inte nog med att biobiljetterna är dyra i Sverige, SF har monopol, får ut filmerna sent i Sverige, och har allmänt dåliga biografer som de knappt underhåller i jämförelse med andra länder. Dessutom ska de också ta ocker priser för deras godis.
Det är inte fel på oss som hellre går in på ica och köper samma gott o blandat påse för halva priset.

Åk till Polen och gå på en biosalong där så ska du få se på nya fräscha biosalonger. SF och deras monopol är katastrof. Ägs säkert av slöa gubbar som inte vill lägga ett enda öre på att uppgradera salongerna.

Permalänk
Medlem

Biograferna är ju helt vansinniga idag, förr kunde det vara en upplevelse att gå på bio.
Idag måste man ha en mobiltelefon för att kunna få medlemsförmåner, samtidigt som man inte bör ha den med sig. Klokt?
Priserna och momsen bara skenar 90Kr för biljetten och 60Kr för popcorn godis & läsk var väl ok, om än saftigt, men idag om du inte är medlem så är det 225Kr för biljetten och 90kr för popcorn+ läsk och du får inte ha med dig godis från hemmakväll som har större utbud än filmbutikens max 20 sorter.

Bättre sitta hemma och kolla med en pizza som man inte behöver släpa hem om man inte orkar äta upp hela.

Visa signatur

*5600|B350M-A|32GB|A750|GX750W|Core V21|280AIO|1TB+2TB.

AMD Ryzen 5(Zen3) @4891|Asus Prime|Corsair 2x16 RGB PRO 3200C16 @3800C18|Intel Arc LE @2740MHz|Seasonic Focus| Thermaltake mATX kub|Arctic freezer II| NVMe SSD PCIE 3.0x2 Kingston A1000 1500/1000 + 2,5" HDD Toshiba 1TB & Samsung 1TB i RAID 0.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Maaxan:

Ibland undrar man va fn det är för fel på folk, tar dom med egen sprit på krogen också?

Visst, biobiljetter kunde vara lite billigare men att köra in godis i truten under tiden är inte en mänsklig rättighet.

Nu finns det dock ingen godislag som förbjuder intag av medhavt godis, vilket det gör vad gäller alkohol. Man skulle också kunna inbilla sig att en inrättning som kallar sig för Filmstaden har som huvudverksamhet att mot betalning visa film. Tydligen avser man att bli som mackarna där de bemannade tjänar mest pengar på annat än drivmedel. Hela grundproblemet är att de bara framstår som gnidna och jävlas med kunderna, för att de tror att de ska kunna skaka ur dem några extra kronor. Detta i ett läge där många inte gått på bio på kanske 2-3 år och detta är deras "Välkommen tillbaka, kundjävel!". Ett välplacerat kommunikationsmässigt skott rakt i foten. På detta följde under den aktuella dagen hur någon marknadskvinna skulle försöka mildra vad detta innebar och att de inte skulle Stasi-visitera kunderna eller kasta ut dem med huvudet före om de befanns vara kriminella och inneha ej godkänt godis...

Permalänk
Medlem
Skrivet av SuperSverker:

Framförallt med priserna som det ser ut nu så går du plus på mindre än en månad...

Ett tips är att använda Benify och köpa biobiljetter för 99:- Värdet på presentkortet kan då bli runt 180:- beroende på vilken film man ser.

https://www.benifydealsprivat.se/

Däremot är jag mer tveksam till bio nu om personalen ska börja rota igenom väskor i jakt på medhavt godis och läsk. Jag vill inte känns mig som en brottsling bara för att jag ofta har en flaska vatten i ryggsäcken i reserv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fatmajk:

Fel på folk? Inte nog med att biobiljetterna är dyra i Sverige, SF har monopol, får ut filmerna sent i Sverige, och har allmänt dåliga biografer som de knappt underhåller i jämförelse med andra länder. Dessutom ska de också ta ocker priser för deras godis.
Det är inte fel på oss som hellre går in på ica och köper samma gott o blandat påse för halva priset.

Åk till Polen och gå på en biosalong där så ska du få se på nya fräscha biosalonger. SF och deras monopol är katastrof. Ägs säkert av slöa gubbar som inte vill lägga ett enda öre på att uppgradera salongerna.

Fortfarande inte en mänsklig rättighet. Bara att gilla läget. Jag menar, är det den enda anledningen till att folk går på bio, för att käka godis? Man får ju den uppfattningen nu när folk minnsan ska bojkotta bio.

P.S. Om jag var krog ägare tex. och gäster kom med egen sprit och mat hade dom givetvis inte blivit insläppta.

Bättre att helt enkelt sitta hemma och uggla, internet shoppa och allmänt gnälla över att allt är så dyrt samtidigt som man bidrar till slavlöner för att näringsidkaren i huvudtaget ska få skiten att gå runt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lothair:

Sen jag byggde ett eget hemmabio rum har vi inte gått på bio en enda gång senaste 2 åren. Saknar det inte för 5 öre ärligt talat. Massor med folk som pratar och förstör filmen med allt snack och prassel. Osköna stolar etc etc. Hemma har vi recliners nu. Vi och våra bekanta ser all film i bio rummet nuförtiden. Så jag saknar inte bio ute.

Vi har med "bio" hemma, i vardagsrummet... en 65" oled för TV/serier och vissa drama filmer... sen en 4k projje på en 100" motorduk , högkontrastduk vid action/thrillers, sci fi etc... sitter ca 3m ifrån, blir möe bättre upplevelse än på bio, kör bd/uhbd skivor, och ibland stream från itunes, disney+ netflix etc... som har väldigt bra kvalite nu för tiden...
Ibland händer d vi går på bio, med sonen, för att inte han ska bli spoilad i tex marvelfilmer, men som du säger, så många irritationsmoment det blir... och kan inte hämta snacks, dricka när man vill...
Visst, projjen kostade nästan 30 papp, men är faen nästintill lika bra bild som oleden, förutom lite sämre svärta, och inte lönt att köra HDR i ett vrum, ska helst vara i en biogrotta då...

Nä... Film är bäst på bio... bio är bäst hemma!

Permalänk
Medlem
Skrivet av ztenlund:

Nu finns det dock ingen godislag som förbjuder intag av medhavt godis, vilket det gör vad gäller alkohol. Man skulle också kunna inbilla sig att en inrättning som kallar sig för Filmstaden har som huvudverksamhet att mot betalning visa film. Tydligen avser man att bli som mackarna där de bemannade tjänar mest pengar på annat än drivmedel. Hela grundproblemet är att de bara framstår som gnidna och jävlas med kunderna, för att de tror att de ska kunna skaka ur dem några extra kronor. Detta i ett läge där många inte gått på bio på kanske 2-3 år och detta är deras "Välkommen tillbaka, kundjävel!". Ett välplacerat kommunikationsmässigt skott rakt i foten. På detta följde under den aktuella dagen hur någon marknadskvinna skulle försöka mildra vad detta innebar och att de inte skulle Stasi-visitera kunderna eller kasta ut dem med huvudet före om de befanns vara kriminella och inneha ej godkänt godis...

Tror inte det handlar om mer än att intäkterna gått ner och dom måste få det att gå runt.