Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Grillclockers - För oss som älskar att grilla kött!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Brent:

Någon som har fiffig lösning på belysning när man står ute och grillar i midvintermörkret? Inte sugen på pannlampa utan tänker mig något som kan fästas på antingen grillen eller monteras/stå på ett sidobord då jag lurar på att ev. snickra till något liknande som en @katanaa visade upp i sitt inlägg.

Jag har en 57 cm klotgrill från Weber och vill inte ha sladd så batteridrivet eller på annat vis portabelt är det som gäller.

Blir det ett sidobord ökar ju alternativen men det får gärna vara något som tål att lämnas kvar utomhus och som inte ser alltför idiotiskt ut

Köpte denna för 299:- på BF
Iiglo work light

Grym! Starka magneter så sätter sen på pergolan när jag grillar i mörkret(väldigt ofta…)
Håller länge
Lyser duktigt starkt
Ladda med USB

Visa signatur

5600x | 3080 | 32gb 3600mhz | Samsung 980 PRO | 38" UW 3840x1600 175hz | NR200P

Permalänk
Medlem

Kall/varmrök ?

Visa signatur

Är det här man ska skriva upp vilken dator man använder?
Ballongmoddat hopkok som kyls med vatten och kopplat till ett gäng skärmar med en massa pixlar.
Duger det??

Permalänk
Medlem
Skrivet av smygolf:

Kall/varmrök ?

En varmrök, men man kan köpa till en kallrökenhet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av smygolf:

Om du vill uppnå resultat som från en vedeldad offset smoker då är nog flis som passar bäst.
För att chunks eller trästickor ska börja brinna kvrävs syre o den mängden syre kommer göra arr grillen blir på tok för varm.
Och brinner det inte då kommer det ryka s-tan och det ger inte speciellt god smak alls.
Testa med snake metoden och strö spån/chips över "ormen"

Ska du däremot kallröka då är fin spån Perfekt tillsammans med en form typ Webers för att få ett långsamt pyrande.
Kallröknings set

Vill återkoppla efter ditt tips.
Jag klöv upp lite tunna stickor med björkved, provade på snakemethod, har kört sedan klockan 12 och lyckats hålla grillen på cirka 110-120 grader med en ljuvlig doft kring den.

Känns kanon hittills
Känns som att mina björkstickor inte behöver vara riktigt så tunna som ajg gjorde dom den här gången. Där finns lite att experimentera med framöver.
Tack!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaevel:

Vill återkoppla efter ditt tips.
Jag klöv upp lite tunna stickor med björkved, provade på snakemethod, har kört sedan klockan 12 och lyckats hålla grillen på cirka 110-120 grader med en ljuvlig doft kring den.

Känns kanon hittills
Känns som att mina björkstickor inte behöver vara riktigt så tunna som ajg gjorde dom den här gången. Där finns lite att experimentera med framöver.
Tack!

Se där, hoppas det smakar när det blir klart
Du kommer snabbt hitta en gyllene medelväg på storleken, röken det ger och hur det påverkar smaken.
Och jag råder alltid att börja smått för då kan man inte misslyckas, förstora bitar ligger o ryker för länge innan dom tar fyr.
Det är ett bra recept på att förstöra maten.........

Visa signatur

Är det här man ska skriva upp vilken dator man använder?
Ballongmoddat hopkok som kyls med vatten och kopplat till ett gäng skärmar med en massa pixlar.
Duger det??

Permalänk
Medlem

Vilken skillnad med ett rökskåp, enda nackdelen är att det blir jävligt dyrt med puckar (på denna typ) om man bara röker enskilda saker.
Blir till att planera framöver och fylla skåpet 🙃

Har rökt en rödingfilé (köpt) en hel regnbåge som drillades i helgen, lite räkor och grönsaker samt en fläskfilé.

Permalänk
Medlem

Tips från coachen, lämna inte en fin Picanha av Wagyu på grillen utan uppsikt…

Lade 1.8kg grymt fin Picanha på grillen och gick in 3-4 minuter.
När jag kom ut stod hela grillen i lågor och termometern i locket hade nog varvat 2 ggr 😲

Är inte mycket kvar av varken lack på sidorna eller emaljen på gallret.

Armar och lugg är duktigt krulliga, men det gick att rädda köttet 👍🏻
Blev en händelserik middagsbjudning och slutresultatet blev uppskattat.

Permalänk
Medlem

Överväger att slå till på en grill efter mycket tjat från omvärlden. Någon som kan tipsa om något vettigt i den lägre prisklassen? Räcker gott med 3 brännare. Stekhäll är ett plus (som standard eller tillbehör).

Sneglade på Napoleon Freestyle 365. Den såg stadig ut, men låg väl lite i överkant vad gäller budget. Kan dock ge med mig om det är bra grejer

Personligen vill jag bara göra smashburgare (men kan ju vara bra om man kan grilla annat också antar jag).

Visa signatur

Grubblare

Permalänk
Medlem
Skrivet av drwlz:

Sneglade på Napoleon Freestyle 365. Den såg stadig ut, men låg väl lite i överkant vad gäller budget. Kan dock ge med mig om det är bra grejer

Vet inte hur den modellen är men Napolean är generellt bra grejer

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Json_81:

Vet inte hur den modellen är men Napolean är generellt bra grejer

Låter bra! Har du koll på vilka andra tillverkare som är lite bättre? En polare menade på att dom flesta grillarna bara är OEM/white label i slutändan och att man många gånger bara betalar för märket.

Visa signatur

Grubblare

Permalänk
Medlem
Skrivet av drwlz:

Låter bra! Har du koll på vilka andra tillverkare som är lite bättre? En polare menade på att dom flesta grillarna bara är OEM/white label i slutändan och att man många gånger bara betalar för märket.

Weber, Broil King.

Billiga märken, typ Netonnet Austin är nog som din polare beskriver (definitivt deras Kamado, den har jag sett som massor av olika märken). Men inte de "stora" tillverkarna.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Förbereder lite egenfiskad regnbåge till imorgon.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Otori:

Förbereder lite egenfiskad regnbåge till imorgon.

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Det där kommer bli mums
Köpte kallröksinsatts som jag trixar lite med.
Ett tips är att kallröka någon timme eller två innan grillning.

Visa signatur

Är det här man ska skriva upp vilken dator man använder?
Ballongmoddat hopkok som kyls med vatten och kopplat till ett gäng skärmar med en massa pixlar.
Duger det??

Permalänk
Medlem

Blev bra, men nästa gång ska jag röka räkorna innan de åker på paellan.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av smygolf:

Det där kommer bli mums
Köpte kallröksinsatts som jag trixar lite med.
Ett tips är att kallröka någon timme eller två innan grillning.

Körde 5h på ca 75C i skåpet. Det blev så sjukt gott, uppskattat av samtliga.
Edit: Tog ut filéerna när de nådde 55C. Fick problem med mataren efter halva tiden så tempen sjönk medan jag rengjorde den.

Har funderat på kallröktillsatsen, lär bli ett köp i närtid.

Permalänk
Medlem

Bah, lämnade grillen några minuter och handtaget på min weber skorstenständare smälte ner i grillen. Hur kan man ens göra det i plast?!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baxtex:

Bah, lämnade grillen några minuter och handtaget på min weber skorstenständare smälte ner i grillen. Hur kan man ens göra det i plast?!
<Uppladdad bildlänk>

Vad för raketkol hade du i den?

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Json_81:

Vad för raketkol hade du i den?

Coops änglamark.

Jag tänder alltid tändaren i själva grillen. Det låg lite kolrester kvar från förra grillningen som lyckades tända till igen antar jag som fick den att smälta. Nåja jag använder alltid svetshandskar ändå så behöver inte handtaget. Blev bara förvånad för det har inte hänt under de två år jag haft den.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Baxtex:

Coops änglamark.

Jag tänder alltid tändaren i själva grillen. Det låg lite kolrester kvar från förra grillningen som lyckades tända till igen antar jag som fick den att smälta. Nåja jag använder alltid svetshandskar ändå så behöver inte handtaget. Blev bara förvånad för det har inte hänt under de två år jag haft den.

Ja, sånt kol brukar kunna bli tokigt varmt.
Kan rekommendera looftlighter till kol, skorstenarna är bättre till briketter.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Json_81:

Ja, sånt kol brukar kunna bli tokigt varmt.
Kan rekommendera looftlighter till kol, skorstenarna är bättre till briketter.

Det var faktiskt briketter. 🤓

Men ja, värt att tänka på.

Permalänk
Medlem

Blev lite fläskkarré på grillen i stugan i helgen. Riktigt bra fart på kolen så fick bra färg men fortfarande lite rosa och saftigt inuti…

Permalänk
Medlem

Min favorit att grilla är fläskkarre, brukar köra Caj P allround marinad till men vore kul att prova något nytt. Vad kör ni för marinader/rubs eller annat till fläskkarre?

Permalänk
Medlem
Skrivet av IsaaKeN:

Min favorit att grilla är fläskkarre, brukar köra Caj P allround marinad till men vore kul att prova något nytt. Vad kör ni för marinader/rubs eller annat till fläskkarre?

Jag gör oftast pulled pork med karre.
Kör bara peppar o salt, men när den är klar sprinklar jag egenhändig bbq sås som oftast är baserad på vitvinsvinäger.
Nackdelen är att det kan ta +10h för en större bit.

Visa signatur

Är det här man ska skriva upp vilken dator man använder?
Ballongmoddat hopkok som kyls med vatten och kopplat till ett gäng skärmar med en massa pixlar.
Duger det??

Permalänk
Medlem

Tjena Grillclockers! Vilket fantastiskt trådnamn!
Jag ska skaffa en pelletsrök men har svårt att hitta något konkret kring vad man ska tänka på.. Jag sökte i tråden men hittade inget.

Jag vill ha en kvalitativ pelletsrök som räcker till familjen och någon mer, alltså inget mega :). Priset är viktigt att hålla nere.
Kvalitén måste vara ok.. Gjorde misstaget att köpa en Landmann kolgrill som slängdes andra säsongen för inköp av en Weber :|.

Jag har så klart tittat på de billigare modellerna från Traeger eller Weber men är det någon som erfarenhet om t.ex. hur man tänker kring storlek, eventuella problem etc..?

Tack!

Permalänk
Medlem
Skrivet av EricG:

Tjena Grillclockers! Vilket fantastiskt trådnamn!
Jag ska skaffa en pelletsrök men har svårt att hitta något konkret kring vad man ska tänka på.. Jag sökte i tråden men hittade inget.

Jag vill ha en kvalitativ pelletsrök som räcker till familjen och någon mer, alltså inget mega :). Priset är viktigt att hålla nere.
Kvalitén måste vara ok.. Gjorde misstaget att köpa en Landmann kolgrill som slängdes andra säsongen för inköp av en Weber :|.

Jag har så klart tittat på de billigare modellerna från Traeger eller Weber men är det någon som erfarenhet om t.ex. hur man tänker kring storlek, eventuella problem etc..?

Tack!

Jag hade kikat mer på Traeger än Weber, men mest för att de hållt på länge och det är nytt för Weber.
Utöver villhöver, har du behov av en pellets?
Man får röka rätt rejält mycket för att det ska vara lönt.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av EricG:

Tjena Grillclockers! Vilket fantastiskt trådnamn!
Jag ska skaffa en pelletsrök men har svårt att hitta något konkret kring vad man ska tänka på.. Jag sökte i tråden men hittade inget.

Jag vill ha en kvalitativ pelletsrök som räcker till familjen och någon mer, alltså inget mega :). Priset är viktigt att hålla nere.
Kvalitén måste vara ok.. Gjorde misstaget att köpa en Landmann kolgrill som slängdes andra säsongen för inköp av en Weber :|.

Jag har så klart tittat på de billigare modellerna från Traeger eller Weber men är det någon som erfarenhet om t.ex. hur man tänker kring storlek, eventuella problem etc..?

Tack!

Nu kan jag bara tala för mig själv...
Efter att ha kört med en Traeger i 1 år så gick jag över till "riktig" offset smoker.
Mer/bättre smak, pellets smakar lite same same oberoende av råvara.
Det är lättare att styra, justera och roligare att experimentera.

Fördel med pellets är att man kan starta den o allt sköter sig själv.
Offset är långt svårare där men fullt hanterbar upp till 10h.
Traegern används mest till kortare kok då den blir varm i ett naffs.

På en Traeger ska du helst använda översta hyllan för jämnast värme.
Det kan begränsa hur stora bitar du kan köra.

Lycka till

Visa signatur

Är det här man ska skriva upp vilken dator man använder?
Ballongmoddat hopkok som kyls med vatten och kopplat till ett gäng skärmar med en massa pixlar.
Duger det??

Permalänk
Medlem

Hej på er!

Har lite panik då jag ska köra en lång-rök till ikväll och hittar inget bra svar på tidsåtgång. Hur lång tid tar en rostbiff på 1.5kg att nå ~61C innetemp vid 110C röktemp? Sökt som en tok, men får massa olika svar. Kör på en kamado.

Har i övrigt tänkt en blandning av quebracho- och ek/björk-kol med rökträ whiskey och hickory. Köttet ska rubbas i en Stubbs hickory bourbon (en bbq-sås, blir lat-variant). Första gången jag testar att göra en så stor köttbit, så tips mottages tacksamt!

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Medlem
Skrivet av scienta:

Hej på er!

Har lite panik då jag ska köra en lång-rök till ikväll och hittar inget bra svar på tidsåtgång. Hur lång tid tar en rostbiff på 1.5kg att nå ~61C innetemp vid 110C röktemp? Sökt som en tok, men får massa olika svar. Kör på en kamado.

Köttbitar är olika så omöjligt att ge ett exakt svar.
Skulle gissa på 1,5-2 timmar.

Ta lite marginal och lägg in den i slaktarpapper eller folie, vira ett par kökshanddukar runt och lägg den i en kylväska så håller den värmen flera timmar
Plocka den vid 58 istället om du gör så.

Alternativt om du vill servera från grillen och du märker att det går för långsamt är det inga problem att dra upp till 150 grader eller så för att skynda på mot slutet.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Json_81:

Köttbitar är olika så omöjligt att ge ett exakt svar.
Skulle gissa på 1,5-2 timmar.

Ta lite marginal och lägg in den i slaktarpapper eller folie, vira ett par kökshanddukar runt och lägg den i en kylväska så håller den värmen flera timmar
Plocka den vid 58 istället om du gör så.

Alternativt om du vill servera från grillen och du märker att det går för långsamt är det inga problem att dra upp till 150 grader eller så för att skynda på mot slutet.

Exakt svar är naturligtvis omöjligt, men det är skillnad på 1,5-2h som du nämner och 4-8h som jag läst på vissa andra sidor. Men då utgår jag från 2h till en början, så får det bli finjustering mot slutet! Tack!

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Medlem
Skrivet av scienta:

Exakt svar är naturligtvis omöjligt, men det är skillnad på 1,5-2h som du nämner och 4-8h som jag läst på vissa andra sidor. Men då utgår jag från 2h till en början, så får det bli finjustering mot slutet! Tack!

4-8 timmar måste vara större bitar. Eller så försöker de göra pulled beef av den

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."