Vilken bok läste du senast?

Permalänk
Medlem

Den längsta resan.
En trilogi. På bilden ser ni sista boken i serien.
En umdongsbokserie som jag har läst för dottern och själv tyckte var spännande att ta del av berättelsen.

En scifi bok där en besättning befinner sig på ett skepp vars resa går till en ny planet. Ombord på skeppet finns det många människor som befinner sig i vila vars avsikt är att befolka den nya planet. Tyvärr kommer inte besättningen att få uppleva denna planet då resan planerar att ta ungefär 400 år om jag minns rätt. Så när berättelsen tar vid så har besättningen varit på resan ett längre tag och vi får följa berättelsen utifrån en yngre tjej i besättningen. Hon har aldrig själv upplevt jorden utan allt hon vet om jorden är det som hon har fått berättat ifrån andra.

Jag vill inte berätta så mycket mer om handlingen då jag tycker att spänningen och mystiken då kan bli lite förstörd.

Iaf en mysig bokserie att dela ihop med era barn om ni gillar scifi. Jag skulle gärna vilka läsa lite mer scifi om ni har något tips.

Permalänk

The energy paradox av Dr. Steven R. Gundry 2021.

Ganska intressant om hur kost påverkar oss. Har efter läst boken börjat med att äta lite efter tidsfönster samt monomeals till frukost.

Permalänk
Medlem
Skrivet av vidarvega:

Löparens hjärta av Markus Torgeby: Vilken bok! Enligt ultralöparen Rune Larsson är det den vackraste bok han läst och det instämmer jag med.

Skaffade den engelska versionen och är väl knappt halvvägs igenom. Vet inte om det är avsaknaden av spökförfattare (?) eller om det är just för att det är den engelska versionen men tycker den är ganska dåligt skriven - som att läsa dagboksanteckningar. Kanske tar sig mot slutet?

Permalänk
Medlem

Ska skriva recension på datorn så den är på väg

Nu ska jag börja skriva. Jag ladda upp bilden ifrån telefonen men jag orkar inte skriva så långt på den, det blir lite för pilligt.

En stor bok, över 700 sidor.
Vänligheten av John Ajvide Lindqvist
I berättelsen så får vi följa två kompisgäng, ett killgäng och ett tjejgäng. I killgänget så har en kille förmågan att skåda in i framtiden. Det sker för honom vid okontrollerade tider så det är inget som han själv kan styra. Mer intressant blir det för en tjej i tjejgänget hon kan höra in i framtiden även hon har inte förmågan att kontrollera detta men mer story kommer om detta i boken. Hon är en Sibylla. Nu har jag fått lära mig ett nytt ord och nej det är inte hamburgerrestaurangen som de menar med Sibylla.
Ifrån wikipedia "Sibylla (latin: Sibylla; grekiska: Σίβυλλα) är termen på flera kvinnliga profeter under antiken, bland vilka särskilt den erytreiska åtnjöt högt anseende även under medeltiden"

I boken så de som är Sibylla får endast ett barn, en dotter. Och förmågan att höra in i framtiden går i arv.

Tjej och killgängets story kommer att så småningom vävas ihop. Författaren är duktig på att bygga upp relationer och man får verkligen lära känna karaktärerna i boken. Och det känns faktiskt nästan lite tråkigt när boken tar slut för i och med att boken är så lång så har man fått följa dessa karaktärer under lång tid. Iaf så möts kill- och tjejgänget via spelet pokemon go. Så i boken så fångar författaren upp och tar med saker ifrån vardagen. I mitt tycke kan det ibland bli lite för mycket pokemon snack.

Plötsligt en dag dyker det upp en container vid hamnen som ingen vet vart den kommer ifrån, vem som äger den och vad som finns i den. Här ligger en del i mystiken i boken.

Det jag kan tycka om boken är att mystik och det övernaturliga har tagit lite för lite plats. Mycket av boken handlar främst om relationerna mellan de båda gängen. Medan det mystiska och övernaturliga är lite mer i bakkant under berättelsens gång. Först de sista 100 sidorna tar det lite mer fart.

Jag skulle vilja säga att det är en bra bok den når inte riktigt upp till betyget jag gav hanteringen av odöda som jag tyckte var lite bättre och mer spännande. Jag är dock sugen på att läsa mer ifrån honom för att se vad för berättelse han har att erbjuda.

Slutbetyg av mig blir en 6/10 och det främst baserat för hur intressanta relationerna och karaktärerna är.

Permalänk
Skrivet av Halldin:

Skaffade den engelska versionen och är väl knappt halvvägs igenom. Vet inte om det är avsaknaden av spökförfattare (?) eller om det är just för att det är den engelska versionen men tycker den är ganska dåligt skriven - som att läsa dagboksanteckningar. Kanske tar sig mot slutet?

Jo lite dagbok är det nog. Men jag gillade känslan i dessa anteckningar och jag gillar att springa spelar väl in.

Visa signatur

vegavidar

Permalänk

Nina Simone's gum av Warren Ellis. Episk bok tycker jag.

Visa signatur

vegavidar

Permalänk
Avstängd

Billy Connolly - Made In Scotland My Grand Adventures in a Wee Country
Helt OK semesterläsning

Visa signatur

7800x3d, 64GB 6000cl30, Gigabyte X670 Gaming X AX (F9d) 12TB m.2/nvme, 8TB SSD, WD 2x12TB 5400rpm, XFX 7900xt, SoundBlasterX AE-5+, HP X34", Fractal Design Define 7, Corsair HX750, Topping MX3s, Ino Audio piMx, Dan Clark Audio Aeon 2 closed..
LG B1 65", Topping e70, Topping pa5 II plus, Guru Audio Junior+ (primärt) / Canton GLE 90, Nintendo Switch OLED, Pico 4 VR

Permalänk
Medlem

Allen Carr, The Easy Way to Stop Drinking

för ett år sen cirka... det gick väl så där...

Visa signatur

🖥 i9-13900K | RTX 4090 | Asus ROG Strix Z790-F GAMING | G.Skill 32GB | Seasonic 850W | Acer Predator X34S

Permalänk
Medlem

The Dreaming Void av Peter F. Hamilton. Första boken av tre i Void-trilogin. Riktigt bra som vanligt från honom. Helt klart en av favoritförfattarna inom Sci-Fi. Har precis börjat med andra boken i trilogin (The Temporal Void).

Permalänk
Medlem

"Spindeln" av Keppler spännande om man har följt serien...Halvvägs in i den
Före det den senaste av Dag Öhrlund om polisen Ewert Truut "Där korparna skriker"...alltid rolig & bra...Bra serie böcker om man vill ha ett läsmaraton...

Visa signatur

AMD_PERAs Dator Galleri
Jag har försöker att hitta bra delar billigt: AMD, ASUS, MSI, Fractal Design, Corsair, Zalman, Noctua, Kingston, Seasonic, WesternDigital, Sapphire mfl.
Skitbra -sa Bill, Brakskit -sa Bull...
Det blir nog bra när det blir färdigt...Nu slipper jag intel, när RYZEN har kommit...

Permalänk
Medlem

Råttkungen av Pascal engman, ska ta mig an Änkorna nu av samma författare.

Visa signatur

if young metro don't trust you

Permalänk
Medlem

Senaste lästa boken är No Plan B av Lee Child, Andrew Child.

Permalänk

Under jord av Don DeLillo. Storslagen roman som verkligen rekommenderas.

Visa signatur

Hail Kings. The new Kings. Stronger than all.

Permalänk

Katten som räddade böcker av författaren Sosuke Natsukawa. Trevlig läsning, rekommenderas

Visa signatur

vegavidar

Permalänk
Medlem

Blev nyss klar med sista boken i Void trilogin av Peter F. Hamilton. Som vanligt riktigt bra böcker från honom.

Nu har jag börjat att läsa The Tower of the Swallow (The Witcher).

Permalänk
Medlem

Det var nog instruktionsboken till min nya TV.

Permalänk

Har just läst färdigt Gruppen av Sigge Eklund. Tyckte nog i överlag att den var bra men aldrig 100% bränner till så mycket som jag väntat men den lyckas bygga upp spänningen typ hela tiden men i långsam tak och då och då bränner det till.

Det handlar väldigt kortfattat om en ”vanlig” tjej som kommer till Spanien för att jobba i arkivet på ett museum och får syn på en grupp unga vackra rika människor som hon blir smått besatt i och nästlar sig i vänskapskretsen men begår stöld på museet för att kunna hålla jämna steg med deras kostsamma livsstil så det är något av ett dubbelliv med hemligheter som inte får komma fram.

Om någon annan läst denna bok har jag följande funderingar:

Visst är Vera huvudpersonen Hannas riktiga namn och ”den hon var hemma i Sverige” medan ”personen” Hanna blev en nystart i Spanien?

Och vad tusan menas med slutet slutet att Samuel kom till ön direkt han fick veta att hon köpt huset åt honom? Var allt förlåtet då eller ska det berätta något om hans person, på samma sätt som att han ger efter ganska fort för sin pappa när pengarna slutar komma och väljer att börja jobba för honom i Berlin som han tidigare vägrar?

Dold text

Jag kan nog ge denna en stark 3/5 men tror inte den är för alla heller men jag tyckte den hade något även om In i Labyrinten av Eklund var bättre i mitt tycke.

Permalänk
Medlem

Det fallna imperiet: Ryssland och väst under Vladimir Putin av Martin Kragh.

Oerhört intressant och välskriven bok. En bok som alla bör läsa för att skapa bättre förståelse kring det som sker i vårt närområde.

Permalänk
Medlem

Ask Iwata - med/av Nintendos tidigare VD Satoru Iwata.

Litterärt kanske inte det bästa jag läst men definitivt intressant på många andra sätt.

https://www.goodreads.com/en/book/show/54736620

Permalänk
Medlem

Hamlet - Shakespeare och kommer aldrig läsa en bok igen så man alltid kan låta lite fanzy när någon frågar...

Permalänk
Medlem

Bilbo – En hobbits äventyr

Var la en si så där 15 år sedan.

Visa signatur

www.fckdrm.com - DRM år 2024? Ha pyttsan.

Permalänk
Medlem

Vinden genom nyckelhålet av Stephen King. Fristående bok till serien Det mörka tornet.

Permalänk
Medlem

The Lady of the Lake (The Witcher) av Andrzej Sapkowski.

Precis som dom andra Witcher böckerna så var den trevlig läsning. Jag gillar verkligen Witcher universet. Just nu håller jag på att läsa sista boken i serien, Season of Storms, så när jag är klar med den så har jag läst alla böckerna i serien.

Permalänk

Dune 2

Permalänk
Medlem

Senaste jag läste ut var nog Light bringer i Red rising serien
*edit* tog bort bild, den var gigantisk.

Just nu så läser jag We are Legion (we are Bob).

Permalänk
Hedersmedlem

Boken var intressant om man vill ta del av hur grunden för det moderna Sverige tog form, men språket var i delar lite "gammalmodigt" (boken är dock inte så gammal då den skrevs för ca 20 år sedan).

Boken tar sin början med en nulägesbeskrivning av läget i Norden och omkringliggande områden under slutet av medeltiden med Kalmarunionen och Hansans konflikter för att sedan glida in mot Gustav I.

Visa signatur

🖥️ 13600K • RTX 4080 • 32GB DDR5 • 2TB NVMe • LG C3 OLED 42"
💾 4790K • 16GB DDR3 • 14TB HDD • Plex ❤️
💻 MacBook Air M1
🎮 Xbox Series X

Permalänk
Medlem

Det passade bra i tiden att läsa "The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy" av John Mearsheimer och Stephen M. Walt.

Permalänk
Medlem

Kul att det finns en sån här tråd och bra att den återupplivats.

Senaste bok jag läste igenom måste nog vara Metro 2033 hösten 2019 medans jag flyttade och inte fått med min stationära dator. Riktigt skön avkoppling efter lång arbetsdag och sedan flyttande att kunna läsa 1-2 timmar innan man somnade.

Har en hel del påbörjade böcker jag kommit av mig med, inklusive Metro 2034, men den jag försöker läsa just nu är faktiskt Metro 2033 igen. Senast i fredags har jag fått hem två böcker till och det blir några böcker per år. Men rätt dåligt med att faktiskt sätta mig ner och läsa bara. Brukar fastna rätt fort och då läses de igenom i en rasande takt men för mycket distraktioner.

Visa signatur

Huvuddator: 7800X3D, 2x16GB G.Skill Flare X5 6000MHz CL30, Asus B650E-F, KFA2 RTX 4090 SG, 6TB NVMe/SATA SSD, 42" LG OLED C3 Evo
Spellaptop: Asus ROG Strix G15, 6800H, 16GB, RTX 3070Ti, 1TB NVMe
Övrigt: Dell XPS 13 modell 9310, Apple Macbook Air M1 8GB samt Samsung Galaxy S7 FE, Steam Deck
Dammsamlare: PS5, Switch och Xbox One X
Folda för Sweclockers! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1348460-faq-kom-igang-...

Permalänk
Medlem

Har kört igenom Steven Brust's böcker de senaste månaden och läste just klart he paths of the dead, började på The Lord of Castle Black nu.

Visa signatur

Intel® Core™ i5-12600K | Noctua NH-U14S | Corsair 32GB DDR5 5600MHz CL36 | MSI Z690 Pro | Gigabyte RTX 4070 Super Aorus Master | Adata XPG Gamix S50 Lite | Fractal Design Define R7 White | 5 x Noctua NF-A14 PWM | Corsair RM750x | Dell S3222dgm | Win 11 |

Permalänk
Medlem

Läser dessa nu