The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Breath of the Wild 2)

Permalänk
Medlem
Skrivet av doomas:

Jadå, har spelat ettan, future connected, tvåan och torna vad jag förstått från internet (reddit) så är XC3: Future Redeemed det man vill åt..

... får vi en port av Xenoblade X tro?

X har fortsatt sitt online kvar tror jag (om det inte togs bort samtidigt som eshopen, men testade köra nline kvällen innan just för att se ifall det fortfarande var folk aktiva vilket det var). En X port med liknande qol som ettan fick skulle kanske motivera mig att köra om det, har lite anledningar att göra det redan, men som det är nu så är en del uppdrag med resurser som man behöver googla i princip för att hitta för att progressa, så lite sådär. Bäst exploration och sidequests har dock X.

Permalänk
Medlem

Körde igenom

Vattentemplet och det var tamefan 1000 gånger enklare än motsvarande i BOTW. Bossen var dessutom löjligt enkel, var ju bara att skjuta vatten på han så fort han satte sig på hajen och masha med en polearm, sedan när han springer iväg så är det bara att skjuta en pil så blir han knockad ner på marken så mashar man med vapnet igen. Ingen utmaning alls

Dold text
Permalänk
Medlem

Grabben köpte det till switch igår.
Ser trevligt ut.

Visa signatur

Acer Aspire XC-780 (Pentium G4560/8GB ram/Nvidia GTX 1050 2GB/500GB SSD)
Acer spin 513 Chromebook (ARM Qualcomm processor/4GB ram/64 GB lagring)
Raspberry pi 400
(Retrodatorer av div slag, Atari, Amiga, C64, IBM mm…)

Permalänk
Medlem

"Nya ”The legend of Zelda: Tears of the kingdom” har sålt tio miljoner exemplar på bara tre dagar. Så fort har aldrig ett Zelda-spel nått milstolpen tidigare."

https://www.dn.se/kultur/stort-kopsug-efter-nya-zelda/

Det är ju kul, med tanke på att spelet läckte över en vecka innan lansering

Visa signatur

CPU: I7 7700k @ 4.6GHz - Noctua NH D15S - Asus ROG Strix Z270F Gaming.
GPU: GTX 1080ti - Accelero Xtreme III @2 st 120mm cf-v12hp hydro dynamic.
RAM: 32GB DDR4 3200MHz. HÅRDDISK: 4 st SSD, 2 Mekaniska.
MONITOR:1 Optix MAG274R 27" MONITOR:2 Samsung 2693HM 25,5" MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.

Permalänk
Medlem
Skrivet av SCORPIUS:

"Nya ”The legend of Zelda: Tears of the kingdom” har sålt tio miljoner exemplar på bara tre dagar. Så fort har aldrig ett Zelda-spel nått milstolpen tidigare."

https://www.dn.se/kultur/stort-kopsug-efter-nya-zelda/

Det är ju kul, med tanke på att spelet läckte över en vecka innan lansering

Det gör TotK inte bara till det snabbast säljande Zelda-spelet, utan även det näst bäst säljande Zelda-spelet totalt om man inte räknar med remakes/remasters. BotW leder förstås fortfarande med över 30 miljoner sålda exemplar, och på andra plats ligger Twilight Princess på 9 miljoner.

Räknar man även med remakes/remasters så ligger Ocarina of Time på andra plats med 14 miljoner exemplar (7,6 original / 6,4 3D-remastern), men det är väl inte osannolikt att TotK redan passerat den gränsen vid det här laget.

Permalänk
Medlem

Har nu kört igenom Rito "templet" och det var ännu enklare än Zoras motsvarighet.
Vet inte vad som hände men -blights var betydligt med utmanande i BOTW, här blir man inte ens träffad en enda gång av någonting för de.. attackerar inte lol så man skulle enkelt ta sig igenom dessa med bara 4 hjärtan och ett hjul stamina. Pusslen är i stort sett obefintliga också, man behöver inte tänka något, då man vet i stort sett redan vart man ska. Föredrar nog Zora elefanten i BOTW. "Bossen" var en sådan spaceworm från Elden Ring, precis samma animation för teleporteringen också.
Sluttexten i Zen-gården är typ exakt samma varje gång verkar det som också. Antar att Nintendo inte hade några skribenter/manusförfattare när de gjorde spelet. "templen" är ju trotsallt den primära delen av huvud questen.

Dold text

Vulkantemplet nu.
Det jobbigaste templet.
Återigen ingen utmaning alls någonstans, utan bara som en jobbig labyrint, bossen gjorde ingen skada. De stora exploderande stenarna var inget att bry sig om. bara klätta över.
Enkel och kort "Fight".

Samma copy paste dialog som de två innan efteråt när de talar med sagen.

Dold text
Permalänk
Medlem

Klarat allt relaterat till Main Story och lite annat

Sandbox: 8.5/10
Det enda som lyfter spelet egentligen

Story: 5.5/10
I stort sett obefintlig

Temples: 5/10
En ren nedgradering mot BOTW
Skrattretande "bossar" om man ens kan kalla dem för det. Och obefintliga pussel.
Yiga bossen i Gloomvärlden var betydligt mer underhållande än dessa 4.
Ganondorf fighten var riktigt enkel trots Gloom.

Gameplay loop: 6/10
Redigt mycket grindande

Spelet skulle behöva aningen mer musik, mindre återvunnet copy pasta innehåll i form av cutscenes efter alla tempel mm.

Dold text