Undvika UAC för specifikt program?

Permalänk
Medlem

Undvika UAC för specifikt program?

Jag har satt ihop en lösning för att kunna överaka temperaturer på min dator genom MSI Afterburner, där programmet MSI Afterburner Remote Server körs parallellt för att serva statistiken via ett API på nätverket, så att jag kan visa den i realtid genom en annan Linux-burk. Ganska smart lösning, kan verkligen rekommendera.

Dock har jag ett smärre problem som blir lite störigt i längden. Jag har både MSI Afterburner och MSI Afterburner Remote Server på autostart. Varje gång jag loggar in så kommer en UAC-prompt upp för MSI Afterburner Remote Server, vilket är lite störigt att behöva klicka ”OK” varje gång vid uppstart.

Jag har försökt att följa diverse råd kring att undvika promptern specifikt för detta program, men det verkar inte riktigt vara möjligt.

En workaround som kan fungera men som tyvärr inte verkar göra det i mitt fall är att via Task Scheduler skapa en funktion som öppnar programmet vid inloggning samt att ge denna process maximal rättighet via kryssrutan ”Run with highest privileges”.

När jag testar att starta om datorn så verkar det inte som att programmet öppnas helt och hållet. Det dyker inte upp i system tray som den ska göra, men när jag sen försöker starta programmet manuellt så klagar den på att det redan finns en process aktiv på den porten i nätverket, så det verkar ändå som att den är delvis uppstartad. Dock fungerar inte själva servern, så något är galet.

Undrar om det är något jag missar i skapandet av tasken i Task Scheduler eller om det finns andra sätt att kringgå UAC för ett specifikt program?

Permalänk
Medlem

Dessa instruktioner fungerade:
https://superuser.com/a/1607854/640150

Skillnaden mot hur jag gjorde det tidigare är att man skapar en genväg som triggar Task Scheduler-funktionen genom autostart-mappen istället för att Task Scheduler själv triggar det på startup.