Problem med NEC 3500

Permalänk
Medlem

Problem med NEC 3500

Hej på er!

Jag har letat runt lite på detta forum och på några andra men jag tycker inte att jag fått nog med information och undrar nu om nån av er kanske kan hjälpa.

Jag investerade en dvd brännare för ett tag sen av märket NEC ND-3500AG men nu verkar det som om datorn tror att det är en cd- läsare eller nåt eftersom den inte vill läsa tomma dvd skivor.
Skivor som det redan är skrivet på kan den läsa men inte tomma. Det kommer bara upp nåt konstigt felmeddelande som säger att enheten inte är tillgänglig.
Jag har prövat bygla och koppla den på massor med sätt men inget hjälper, och jag har svårt att tro att den är paj eftersom den är ganska ny.

Är det nån som har någon aning om vad det kan vara för fel?

Permalänk
Medlem

Hmm menar du att du får ett felmeddelande om du klickar på dvd-enheten med en tom skiva i Windows explorer t.ex? Det är isåfall inget att oroa sig över(?), samma sak med min 3520. DVD-skivan är ju tom så där finns ju inget för Windows att läsa av.

Eller syftar du på något annat?

Permalänk
Medlem

Hmm... förlåt om jag var lite otydlig men så här ligger det till.
När jag ska bränna ut någonting med brännaren står det i brännarprogramet att det inte finns någon skiva trots att det sitter i en tom dvd skiva. När jag sedan ändå försöker bränna hänger sig allting och jag blir tvungen att starta om datorn.
Jag har prövat med två olika brännarprogram men samma sak händer.
Jag vet inte om felmeddelandet har med saken att göra men iallafall

Permalänk
Medlem

Ok då missuppfattade jag dig.

Är inte min grej så de enda tips jag kan ge är de gammla vanliga som du säkert redan gjort, kolla enhetshanteraren under system i kontrollpanelen och se så att den inte visar något problem med din NEC. Kanske testa att avaktivera den eller ta bort enheten och lägga till den igen osv. Möjligtvis byta IDE kanal på moderkortet (men det hade du tydligen gjort om du nu kopplat om den).

Kan tyvär inte hjälpa mer, kan ju vara rätt mycket som är fel. Om du har åkt på en nit så kan det ju faktiskt vara så att den är paj (har läst att NECen har pajjat för en del efter väldigt kort tid, gäller förövrigt nog en hel del märken inte bara NEC). Så i det fallet så ska du ju få en ny/reparation på garanti om det nu visar sig vara maskinvaru-fel.

En annan grej kanske är firmwaren om du nu flashat om den till en icke officiel firmware? Isåfall testa att gå tillbaks till en äldre officiel firmware.

Permalänk
Medlem

Jo jag har ju prövat det mesta men inget verkar vilja funka.
Jag har aldrig bytt firmware utan jag har det som följde med brännaren, alltså NECs officiella. Jag kan ju pröva flasha om det till det nyaste och se om det hjälper.
Annars blir det väl reklamation.

Men du ska ha tack för hjälpen iallafall