Den 29 maj rullade Microsoft ut en ny valfri uppdatering för Windows 11, med beteckningen KB5037853. De som valde att installera uppdateringen gjorde antagligen så för att de lockades av de nyheter som erbjöds, men snacket efteråt har mest kommit att handla om de problem som många användare upplevde med den överraskande uppdateringen.

Användare med ARM-baserade Macbook-datorer med Parallells installerat fick felmeddelande och för flera andra kraschade aktivitetsfältet, skriver Windows Latest. Microsoft själva uppmärksammade också att det inte gått riktigt som det var tänkt.

Du kanske märker att aktivitetsfältet tillfälligt krånglar, inte svarar, försvinner och återkommer automatiskt. – Microsoft på den officiella supportsidan för KB5037853.

Microsoft såg snabbt till att ta tag i problemet och ska nu ha åtgärdat det genom ”Known Issue Rollback” som gör det möjligt att via molnet justera en uppdatering som orsakar problem för användarna.

För att fokusera på det positiva, vad uppdateringen faktiskt ämnade förbättra, listas nio små nyheter och ett gäng buggfixar i den officiella dokumentationen. Det handlar om förbättringar av kontohantering, stöd för ”dra och släpp” i adressfältet i Utforskaren, stöd för att generera QR-koder för webbadresser och molnfiler från Windows delningsfönster, ny funktion som hindrar användaren från att stänga Windows delningsfönster av misstag, bara för att nämna några.