Permalänk

Tycker synd om dom som sätter sig emot mig (oss) i detta. Det är patetiskt. men tro ni vad ni vill. Jag HAR RÄTT!

Visa signatur

Home, sweet home Sidan för ALLA!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VIGGE_BOSSEN
Tycker synd om dom som sätter sig emot mig (oss) i detta. Det är patetiskt. men tro ni vad ni vill. Jag HAR RÄTT!

Vilket självförtroende man kan ha.

Permalänk
Medlem

vigge_bossen, sätt upp två likadana system förutom att ena har bra grafikkort och andra har dåligt då borde de skilja i fps utan att nåt annat skiljer. Låt sedan båda starta server för en viss bana och ta tid på att tömma magasinet med ett specifikt vapen. Då borde du få tester som visar om tiden för att tömma ett magasin beror på fps eller inte.

Sen för att det ska få vetenskaplig genomslagskraft måste du gör samma sak om och om igen och gärna för olika konfigurationer t.ex. för två system med a64 3000+ prolle två system med 400mhz prolle osv.

Innan dess har du inte mycket att komma med dvs. du har fel trotts ditt enroma sjäälvförtroende.

Visa signatur

In murphy we trust, his law never fails.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten0
Lägg ner bara. Du skjuter exackt lika mycket med olika FPS. Om du inte klarar dig uten 20st eller mer, super haxxor cz 5ki115 så lär dig spela som alla andra. Som inte whinnar för minnsta lilla FPS dropp som inte gör någon skillnad.

EDIT: bra sagt MsPaint.

du kan inte ha spelat cs om du säger att du klarar dig på 20...

Visa signatur

"Happiness is only real when shared"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sebbeharry
du kan inte ha spelat cs om du säger att du klarar dig på 20...

20st tweaks. Jag klarar mig bra utan en enda.

Permalänk
Medlem

Re: Re: Re: CS drar hela CPU!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av VIGGE_BOSSEN
oh shit alltså. Tyst med ditt snack. Om du hade något som helst duktig på Cs hade du vetat att ALLT under 100fps gör att det blir svårare att aima (dvs att siktet dras ihop saktare och skotten då sprids mer). Dessutom kommer skotten ut saktare ju mindre FPS än 100 du har.

Det är DU som ska va tyst!

Om man har det på 60fps så kommer du ändå att vänja dig vid att siktet dras ihop långsammare.
Och ni får ju för fan det att låta som om det är flera sekunders skillnad. Det är på sin höjd 0.2 sekunders skillnad.

Visa signatur

Laptop: Zepto Znote 3215W | Intel C2D T7250 2.0ghz | 2GB ram | Intel X3100 GPU | 120 GB 5400rpm hdd | Intel 4965 AGN | 9-cell batteri
Kamera: Nikon D80 + batterigrepp | Nikkor AF-S DX 18-55mm 3.5-5.6G VR | Nikkor AF-S 70-300/4.5-5.6 G VR IF-ED | Nikkor AF 50mm 1.8D | Nikon SB-600 blixt

Permalänk
Medlem

Nu vet jag inte hur det är med CS. Men i UT99 som jag lirar så känns 20 - 30 fps lite i lägsta laget. Det känns faktiskt lite "slött" och oresponsivt, speciellt när jag upplever UT99 som ett mycket "snabbare" spel än CS. Men allt över 40 är helt OK. Nu är det så att jag sitter med vsync på när jag lirar så den ligger i 60 fps konstant och det funkar hur gött som helst. Så jag ser inte det stora tvånget med 100 fps, för jag tycker att 50 fps duger gott och väl. Men det är givetvis förutsatt att man har en jämn fps som inte hoppar så mycket. Så mitt tips är att man sätter på vsync så kommer allt att funka bättre.

Visa signatur

Jag är inte dum. Jag har bara otur när jag tänker!

Permalänk
Medlem

CS behöver en jämn och hög FPS, spelet uppför sig olika beroende på hur hög FPS du har.

Motorn stödjer 100 FPS, alltså behövs inte mer.

Ögat kan uppfatta långt över 100 FPS utan problem.

Ja, det går att spela med 20 FPS (som är minimum på HL motorn) men det är knappast kul, 50 FPS så är det spelbart men en någerlunda erfaren spelare ser direkt att det hackar. Samma sak gäller iallafall upp till 80 där man senare kan ha problem med att se skillnaden om man inte verkligen har spenderat mycket tid med spelet.

Folk som säger att ögat inte kan uppfatta mer än 24, 36, 58 osv osv FPS har fel.

Folk som inte har spelat CS intensivt och i mängder samt inte har testat på att spela med en högre FPS kan utan problem spela med sin låga FPS då dom inte vet skillnaden. Har du däremot varit där uppe och sedan går ner på låg FPS så kommer det ta ett tag för dig att vänja dig vid det igen.

Sedan är det väldigt induviduellt hur du presterar beroende på din FPS, vissa som t.ex. jag spelar mycket bättre vid hög och stabil FPS än vid låg. Andra presterar bättre med lägre eftersom att dom är vana vid det.

Orden lagg och hack går att använda både när det är datorn som segar ner spelet eller om det är uppkopplingen som gör det. Eftersom att båda orden betyder fördröjning.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VIGGE_BOSSEN
jag vet. jag och en kompis gjorde ett "amatörtest"

hans skit kassa 40-60 fps dator, min kassa 50 fpsare

Och 100fps stabil dator. på samma lina!

Den snabbare sköt ut magget på mycket snabbare tid.

Om man stod mitt emot varann. Började skjuta EXAKT samtidigt. Då vann den på den snabba datorn. (vi sköt i benen pga. kan bli headshot annars)

höll på med en massa sånt. Tex stod på samma ställe. höll in skjutknappen. Laddade om när magget var slut och tog tiden när alla skott var slut. osv. Snabbare dator skjuter snabbare !

Du fattar väl för i helvete själv att skada osv kalkyleras på serversidan, annars skulle folk kunna göra ett hack som gjorde att alla skott du sköt gjorde 100hp skada (höll på att skriva 100 dmg, fast det lät för lite... wowskadad ).

Permalänk
Medlem

Men nu var det ju inte det han ville ha hjälp med. Han undrar inte hur man får 100 FPS, utan han undrar varför han får 20 FPS (vilket inte är spelbart). Lägg av med ert tjafs, SNÄLLA.

Jag är så jävla less på folk som gnäller om att "du inte kan märka någon skillnad över 60 FPS!!!! n00b!!!". Sen när vet ni vad jag märker eller inte? Jag märker ganska stor skillnad på 60 och 100 FPS. Så sluta gnäll nån jävla gång.

Tyvärr har jag ingen lösning på ditt problem.

EDIT: CS-communityn är ganska omogen, det kan jag hålla med om, men Anti-CS-communityn (:p) är ju ännu värre. Det roliga med det här är ju att trådskaparen faktiskt inte tjatar om 100 FPS, men Kapten0 drar ju upp det lik förbannat. Skärp er!

Visa signatur

Intel Core 2 Duo E4500 | Corsair XMS2 4x1024 MB | Gigabyte GA-P35-DS3 | GeCube Radeon HD 3870 | Samsung SP2504C 250 GB | Antec Sonata III | Asus VW222U

Permalänk
Medlem

Bara så att ni vet, mycket med cs är skumt. T ex sa min kompis att om man hade över 120fps så gick siktet ihop snabbare. Det trodde jag inte på men när han visade det stämde detta. Dock så siktade man inte bättre utan man blev bara lurad av att rekylen hade avtagit. Skum motor det där...

Permalänk

Äh, Q3 är lika skum där man kan hoppa som längst när man har 120fps.
De stackarna som sitter med lägre fps kan inte komma till samma ställen.
Det är också sjukt.

Visa signatur

Belysningstekniker låter väl lagom flummigt?
signature your as this use backwards this read to enough dumb were you if

Permalänk
Medlem

Sag vad fan ni vill men ogat kan inte uppfatta mer an x fps, om datorn da har x+ spelar det ingen som helst roll. Den som sager emot ar, som manga andra har konstaterat, dumma i huvudet.

Permalänk
Medlem

tänkte låta bli att skriva först men ok då
till alla er som tjafsar om ögat, läs detta först

http://www.100fps.com/how_many_frames_can_humans_see.htm

Visa signatur

[ Xeon ]

Permalänk
Medlem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: CS drar hela CPU!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten0

oftopic:
Nu får ni fan ta å sluta med det här 100fps snacket. Det är bara töntigt.
Vafan speler det för roll om man har 75fps eller 100?! Jo... igen alls. Spelet ändras inte.
All fps över 32 eller vad det är ska man inte märka någon skillnad på.
ontopic: har du alla drivrutiner installerade?

Varför kommer du med inlägg om spel du uppenbart inte ens provat? I Nyare spel räcker 30 FPS jävligt bra, men CS är totalt ospelbart vid 30 FPS, vid 60 FPS så är spelet spelbart och går att lira för skojjs skull, men för att lira seriöst så måste man ligga på 99FPS, så jävla enkelt är det. (visst du måste inte, men då startar du varje match i underläge PGA att siktet krymper söligare). Jag spelar inte CS själv, och jag gillar inte deras fjortiscommunity, men bara för att jag inte gillar communityn behöver jag inte försöka inbilla mig själv att FPS:en i CS inte spelar någon roll. För det gör det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handa

Jo, jag har spelat med 10 fps o det gick väldigt bra, fick många honor kills... Mitt gamla x300 FTW!

Jaja, men då sätter vi dig framför något proffs i CS och ser hur bra det går, självklart får du inte ha högre än 10 FPS och proffset ska få ha sina 100, jag vet hur slutresultatet kommer att bli.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Graniz
Sag vad fan ni vill men ogat kan inte uppfatta mer an x fps, om datorn da har x+ spelar det ingen som helst roll. Den som sager emot ar, som manga andra har konstaterat, dumma i huvudet.

Du får nog ta och börja lyssna på oss som är dumma i huvudet då, läs t.ex. länken som är postad 2 inlägg längre upp. För du har fel.

Permalänk
Medlem

ONT: jag hra för mig att steam inte gillar xp64, för en polare till mig installerade xp64 och jag tänkte roa mig med lite cs, men det gick inte att installera alls då. men efter att han installerat standard xp så funkar det hur bra som hellst.
så mittt förslag är att avinstallera xp64

Visa signatur

Följer nu: Lost, The o.c, Family guy, American dad, That 70's show, Enturage, The war at home och Joey

Permalänk

Citat:
Ja, för att vara bra på CS krävs det att man ska kunna aima. Dålig fps gör att man ->FÅR DET SVÅRARE ATT AIMA<- men man kan bli lika bra. Men det problemet att skotten kommer ut saktare gör att det blir omöjligt att spela lika bra som på en dator med 100 stabila fps.
___________________________________________________________

Oj, va synd om mig då har bara 15 fps med min p2 400mhz

Permalänk
Medlem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CS drar hela CPU!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
Varför kommer du med inlägg om spel du uppenbart inte ens provat? I Nyare spel räcker 30 FPS jävligt bra, men CS är totalt ospelbart vid 30 FPS, vid 60 FPS så är spelet spelbart och går att lira för skojjs skull, men för att lira seriöst så måste man ligga på 99FPS, så jävla enkelt är det. (visst du måste inte, men då startar du varje match i underläge PGA att siktet krymper söligare). Jag spelar inte CS själv, och jag gillar inte deras fjortiscommunity, men bara för att jag inte gillar communityn behöver jag inte försöka inbilla mig själv att FPS:en i CS inte spelar någon roll. För det gör det.

Jaja, men då sätter vi dig framför något proffs i CS och ser hur bra det går, självklart får du inte ha högre än 10 FPS och proffset ska få ha sina 100, jag vet hur slutresultatet kommer att bli.

Jag har spelat både cs 1.6 och cs:s. Så jag vet.
Å för det andra så cs:s speler jag ibland för skojs skull å då har jag alltid runt 40fps... tro fan jag inte speler sämmre an mina kompisar för det. Sen 1.6 kommer jag inte yttra mig mer om.
Sen fattar jag inte vad det är för jävla generation med ungar som kommit/kommer, ska då fan alltid ha max fps i alla spel. Om de inte får som de vill så klarar de inte enns av att spela som vättigt folk, utan börja klaga på massa annat t.ex. *host* jag har för låg fps *host*, mitt "aim" suger idag.

Permalänk
Medlem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CS drar hela CPU!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten0
Jag har spelat både cs 1.6 och cs:s. Så jag vet.
Å för det andra så cs:s speler jag ibland för skojs skull å då har jag alltid runt 40fps... tro fan jag inte speler sämmre an mina kompisar för det. Sen 1.6 kommer jag inte yttra mig mer om.
Sen fattar jag inte vad det är för jävla generation med ungar som kommit/kommer, ska då fan alltid ha max fps i alla spel. Om de inte får som de vill så klarar de inte enns av att spela som vättigt folk, utan börja klaga på massa annat t.ex. *host* jag har för låg fps *host*, mitt "aim" suger idag.

Som sagt, det finns spelare som köper ett spel, sätter sig och spelar med kompisar och har bara kul, jag för de spelarna så spelar FPS ingen roll från den punkt att spelet flyter hyffsat bra, vilket det gör runt 40 FPS i cs, vid 60 FPS och med Vsync på så flyter det perfekt, men fortfarande så känns inte spelet lika snabbt, inte minst på siktet. Jag är inte en av dom som du säger ska ha maxFPS i alla spel utan jag kör typ 20-25 FPS i WC3 och det flyter jävligt bra måste jag säga.

Permalänk
Medlem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CS drar hela CPU!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
Jaja, men då sätter vi dig framför något proffs i CS och ser hur bra det går, självklart får du inte ha högre än 10 FPS och proffset ska få ha sina 100, jag vet hur slutresultatet kommer att bli.

Nåt fel i hjärnan? Läs vad han skrev igen och sen kan du kommentera... Sen att du börjar snacka om proffs i CS fick mig att skratta ännu mer.

Permalänk
Medlem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CS drar hela CPU!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handa
Nåt fel i hjärnan? Läs vad han skrev igen och sen kan du kommentera... Sen att du börjar snacka om proffs i CS fick mig att skratta ännu mer.

Vet du om att det finns folk som tjänar pengar på CS?
Fel i hjärnan vet jag inte, har inte fått några anmärkningar hos doktorn iallafall.

Permalänk
Medlem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CS drar hela CPU!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
Vet du om att det finns folk som tjänar pengar på CS?
Fel i hjärnan vet jag inte, har inte fått några anmärkningar hos doktorn iallafall.

Ja, jag är medveten om att det finns folk som tjänar pengar på CS, men när du började snacka om proffs bara för jag sa att jag hade spelat WoW med 10 fps o fått många honor kills, då började jag skratta.

Permalänk
Medlem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CS drar hela CPU!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handa
Ja, jag är medveten om att det finns folk som tjänar pengar på CS, men när du började snacka om proffs bara för jag sa att jag hade spelat WoW med 10 fps o fått många honor kills, då började jag skratta.

Oj jävlar! sorry! jag trodde du snackade om CS och körde nån form av modd där man får rankade kills i stil med "godlike". Fast det var iofs ditt fel ändå, säger man inte ens vilket spel man spelar så tar man förgivet att du spelar det som tråden handlar om.

Permalänk
Medlem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CS drar hela CPU!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten0
Jag har spelat både cs 1.6 och cs:s. Så jag vet.
Å för det andra så cs:s speler jag ibland för skojs skull å då har jag alltid runt 40fps... tro fan jag inte speler sämmre an mina kompisar för det. Sen 1.6 kommer jag inte yttra mig mer om.
Sen fattar jag inte vad det är för jävla generation med ungar som kommit/kommer, ska då fan alltid ha max fps i alla spel. Om de inte får som de vill så klarar de inte enns av att spela som vättigt folk, utan börja klaga på massa annat t.ex. *host* jag har för låg fps *host*, mitt "aim" suger idag.

Du borde nog tänka lite på att CS:S och CS 1.6 inte är gjorda på samma motor, förhoppningsvis har dom fixat alla såna där problem som finns i CS 1.6 och därför kanske det inte spelar nån större roll på CS:S. Jag har bara spelat CS:S ett par gånger så jag vet inte om FPSen spelar in lika mycket där som i 1.6.

Den generationen som kommer är folk som vill ha ut så mycket som möjligt av sitt spel, varför sitta och nöta med 50 fps när man kan köra i mer. Man vill få spelet att se bra ut och flyta på ordentligt, om då mer FPS fixar det så är det ju klart att man vill ha det.

Och fortfarande, i CS 1.6, så spelar FPSen en väldigt stor roll, eftersom att du har ett handikapp gentemot de som sitter på stadiga 100 fps om du själv har lägre. Men tar man inte spelet på allvar och vill ha större chans och vinna utan bara spelar för skoj skull, ja då kan man lika gärna spela på sina 70 fps om man vill det.

Permalänk
Medlem

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CS drar hela CPU!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
Oj jävlar! sorry! jag trodde du snackade om CS och körde nån form av modd där man får rankade kills i stil med "godlike". Fast det var iofs ditt fel ändå, säger man inte ens vilket spel man spelar så tar man förgivet att du spelar det som tråden handlar om.

Om du läser vad han jag citerade först skrev, så skulle det inte blivit något missförstånd, alltså hade du fel.

Permalänk
Medlem

onTopic: Låter som om det är xp64 det är fel på.

offTopic:
Så om jag har förståt det rätt. Om man inte har 100fps (konstant) så drar siktet ihop sig långsamare? Händer det inget mer, typ att man rör sig snabbare, hoppar högre eller liknande?

Enda anledningen att jag sitter med just 125fps i Q3 (finns fler magiska tal tex 333) är att man rör sig snabbare och därmed kan hoppa lite, lite högre vilket gör en rätt stor skillnad.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av outcast
Men nu var det ju inte det han ville ha hjälp med. Han undrar inte hur man får 100 FPS, utan han undrar varför han får 20 FPS (vilket inte är spelbart). Lägg av med ert tjafs, SNÄLLA.

Jag är så jävla less på folk som gnäller om att "du inte kan märka någon skillnad över 60 FPS!!!! n00b!!!". Sen när vet ni vad jag märker eller inte? Jag märker ganska stor skillnad på 60 och 100 FPS. Så sluta gnäll nån jävla gång.

Tyvärr har jag ingen lösning på ditt problem.

EDIT: CS-communityn är ganska omogen, det kan jag hålla med om, men Anti-CS-communityn (:p) är ju ännu värre. Det roliga med det här är ju att trådskaparen faktiskt inte tjatar om 100 FPS, men Kapten0 drar ju upp det lik förbannat. Skärp er!

word..

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Äh, Q3 är lika skum där man kan hoppa som längst när man har 120fps.
De stackarna som sitter med lägre fps kan inte komma till samma ställen.
Det är också sjukt.

Nja Enemy Territory som bygger på Q3 motorn gör man superhopp om man klarar 333fps. Det blir som om man har en raketmotor uppkörd i baken. Har hänt ibland att min CPU blir belastad av nåt program i windows och sänkt min fps från 125 till ungefär 30-50fps. Blir enorm skillnad och allt rycker och jag tycker det i princip att det blir ospelbart. Så fps kan ha väldigt stor betydelse.

Visa signatur

Sys:Intel Q9450@3,2 Ghz, Nividia GTX260 (192), 4Gb Ram DDR2, 750Gb SATA2 Samsung F1 HDD, X-Fi Fatality Ljudkort, Corsair 750w HX.

Permalänk
Medlem

känns lite som om folk använder korrupt logik här, förvisso kan det vara så att folk med bättre prestanda på datorn gör bättre ifrån sig i spel men att det är fps som styr har jag svårt att tro. Jag misstänker att man ser hög fps->bra resultat (hoppar högre skjuter snabbare osv.) låg fps->dåligt resultat och därmed säger att resultatet beror på fpsn. I mina öron verkar det vettigare att bra hårdvara->snabba beräkningar->bra resultat, dålig hårdvara->långsamma beräkningar->dåligt resultat så att resultat i själva verket beror på hur bra hårdvara man har. FPS är sen en indikator på hur bra hårdvara man har men inte den styrande faktorn.

Förvisso är väl detta mer ett språkligt påpekande än ett inlägg i debatten men ändå.

Visa signatur

In murphy we trust, his law never fails.