Tre skärmar, ett extra PCI-gfx?

Permalänk

Tre skärmar, ett extra PCI-gfx?

Hej

Jag skulle ha nytta av två bildskärmar till min dator. Problemet är att jag redan har min LCD-TV inkopplad på en utgång på grafikkortet.

Om jag skulle köpa ett sånt här PCI-grafikkort, skulle man smidigt kunna konfigurera datorn att köra tre bildskärmar med separata skrivbord? http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=120005

Ni som har erfarenhet av extra PCI-grafikkort, vad finns det för komplikationer som kan uppstå?

Mitt primära (och enda) grafikkort är ett Geforce 7800 GTX om det är till någon hjälp.

Visa signatur

Largo-Sama är din vän.

Permalänk
Medlem

Du kan aldrig få helt separata skrivbord, om du med det menar två olika startmenyer, två uppsättnigar systemikoner, två programlister osv. Det blir alltid ETT skrivbord, men som sträcks ut åt diverse håll. Sätter du i ytterligare ett kort, då får du t.ex vänster skrivbordsdel, mittendelen och höger del, sedan kan du skuffa fönster mm från vänster monitor "genom" mittenmonitorn och till den högra.

Jag har två 7800, och när de inte körs i SLI kan jag hänga på 4 monitorer, och det går fint att ha olika upplösning på alla, blanda 4:3 och widescreen, inga problem alls.

Visa signatur

.

Permalänk

Separata skrivbord var kanske fel ordval. Menar att jag ska ha aktivitetsfältet på skärm, dvs inte utdraget över alla skärmer. Om man maximerar ett fönster på en skärm så maximeras den på den skärmen och inte över alla. Det som kallas dualview i nvidias kontrollpanel.

Jag har tyvärr inte ett SLI-moderkort så det är inget alternativ.

Visa signatur

Largo-Sama är din vän.