WD MyBook hastighet?

Permalänk
Medlem

WD MyBook hastighet?

Vilken hastighet kan man räkna med om man funderar på att köpa en WD MyBook? Ska göra backup på ca 250 gig.

Permalänk
Medlem

wd gör snabba diskar så den e säkert bra.

Visa signatur

|| Förstärkare Amplifix || Högtalare Canton RC-L || Cambridge Audio Dacmagic || asrock 330||

http://www.minhembio.com/forum/index.php?s=dd15fd8c8426beaecf...

Permalänk

Liten historia om MyBook World edition 500Gb

Tänkte dela med mig om min WD 500 nätverksdisk. Om någon annan har positiva erfarenheter om denna, posta pls!!!

Jag köpte den här för att kunna koppla den till mitt interna nätverk och där kunna använda som backupdisk för mina tre datorer, och när backuper och annat gjorts kunna koppla ur den och flytta den för säker lagring någon annanstans.

Dustin själva levererade snabbt och säkert.

Sen började problemen.

Jag kopplade den till min router och försökte hitta disken. Nej. Enligt instruktionen MÅSTE man installera ”MioNet” som programvara för att kunna se disken. Ok. Jag försöker installera det, men varje gång så faller mitt internet bort, och då kan inte MioNet uppdatera sig själv och då stannar installationen.

Efter felsökning på internet så visar det sig att om man har Sygate Personal Firewall FUNGERAR INTE MioNet och INTE MyBOOK'en. Det var illa, men inte mer än att jag avinstallerade det och hittade någon annan brandvägg. Jag passade på att ta bort Google desktop som inte fick vara installerat.

Efter detta fungerade det faktiskt och jag hittade disken på nätverket. På en av mina datorer. Jag försöker installera på min andra, men där har jag samma problem med att mina IP-adresser tappas vid installation och inget av dom fyra(!) program som MioNet säger att man inte får ha installerat har jag på datorn. Så den får stå så länge.

Nåja. Jag lyckas via Explorern och Total Commander föra över några foldrar till MyBooken. Stänger sedan av den och tar kväll. Nästa dag kommer den inte igång. "Failed to Mount disk" gång på gång. Dag tre dyker disken upp på nätverket med adress 100.100.100.200. Underligt, men den fungerar i alla fall.

Nu skall jag kopiera det som jag behöver. Mycket av det jag har är jobbrelaterat, och inte för utomstående. Samt en hel del privata bilder.

Jag har samlat allt i en folder som jag drar och släpper till MyBook’en. Den börjar kopiera med cirka 2Mb/s vilket inte är dåligt. MEN – då jag som sagt inte vill att någon annan skall se vad jag gör, och MioNet programmet kommunicerar via Internet till sin server så drar jag ur ADSL-telesladden under kopieringen.
Ridå! Då funkar inte disken. Suck suck SUCK! Hur kan man göra ett så undermåligt program? Nu börjar tålamodet tryta och jag vill redan lämna tillbaks produkten.

Så jag börjar om (omstart av datorn dessutom – den hittar inte disken vid omstart av programmet). Den här gången litar jag på att MioNet inte lagrar min information någonstans. Och börjar kopiera 9Gb med ADSL-sladden i. Den kopierar över all data. Men sedan börjar MioNet KOPIERA ALLT EN GÅNG TILL! Varför kan jag bara undra? Och efter ungefär halva kopieringen (några timmar) så stannar kopieringen. Då läser jag att Mybooken är formatterad med FAT32 och den tar inte emot mer än 4Gb under ett kopieringstillfälle. Pust Pes. Ok – då formatterar jag väl om den till NTFS eller konvertererar. NIX! PRODUKTEN KAN INTE FORMATTERAS OM ELLER KONVERTERAS!!!
Så här sitter jag med en extern hårddisk som jag ville ha som backup till mitt nätverk, och så är den, nej programmet som kommer till den, ett av de undermåligaste produkterna som jag någonsin sett!!!

I alla fall så försöker jag plocka fram ett fotografi från den för att se om någonting fastnat, och det tar ÖVER EN MINUT att ta fram ett fotografi på 3200*1600. Ok det är stort, men vadå???

Så – om du/ni vill ha den här av någon anledning så är ni varnade.

Permalänk
Medlem

Det beror på vilket gränssnitt du kommer att använda: eSata/Usb/Firewire.

Visa signatur

| e6600@3GHz 1.25V Ninja Passive | P5W DH Deluxe | 8GB 6400 Dom CL4 | X1800XT vf900 | P180B | 8x3TB Raid5 + DAS 4x8TB Raid5 |

Permalänk

Förresten...

Jag har en WD MyBook World edition 500Gb ethernet connection disk.
Missade att skriva det. Har ingen erfarenhet av USB/Firewire diskarna.

Permalänk
Medlem

Hur stor är skillnaden mellan Ethernet eller USB?

Permalänk
Medlem

Hastigheten via USB sägs vara ungefär 1 GigaByte per minut.

USB verkar vara den överföringsmetoden som strular minst för WD MyBook.

Permalänk
Medlem

Är dfet mycket strul med WD Mybook då?

Permalänk
Medlem

Det verkar ju vara en hel del problem med mybook & att konfigurera den med sitt nätverk. Finns det ingen annan produkt som gör jobbet bättre?

Funderar själv på att köpa en ny laptop och gå över till mer "extern" lagring.

Permalänk
Medlem

min mybook 250 essential tycker jag vibrerar oerhört mycket. måste lägga nåt mjukt under, annars blir bordet som en resonanslåda... men det kanske bara är mitt exemplar.

ska köpa 500 GiB nu. nån som har några tips (som inte vibrerar)?

Visa signatur

smaaland

Permalänk

Fixade MyBook'en

Tänkte skriva in och berätta att jag löste mitt MyBook-problem ovan.(World edition, 500Gb Ethernet-connection)
Vad jag gjorde var att

1. Installera MioNet's programvara så att MyBooken drar igång.
2. Ta reda på MyBooken's IP-adress
3. Gå in via webläsare på den adressen (när MioNet signalerar ok) och logga in på MyBooken's setup-sida
4. Skapa en ny folder på MyBooken' som är shared. Se till att den har samma arbetsgrupp som din dator. tex. MSHOME.
5. Logga ut och avinstallera MioNet
6. (Här startade jag om datorn)
7. Gå till My Computer, add network drive.
8. Min MyBook var installerad som K: så välj det, och i "folder" så väljer du din mapp som du skapade innan. (För mig : MSHOME/Backup) Välj connect at logon
9. färdigt!

Nu när jag startar datorerna (alla tre) så kommer min K: upp som nätverksdisk direkt och det är inga problem att kopiera via favoritprogrammet. MioNet skitprogram behövs inte och hastigheten är ok.

Så ni vet!

Hep

Permalänk
Medlem

någon som vet hur man kan göra för att komma åt disken utanför sitt interna nätverk? skulle vilka komma åt den när/var/hur som helst anyone?

Edit: är just intresserad av WD mybook serien, tänkte på denna disken :

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=332166&view=detailed

Visa signatur

[OG Signatur från tidigt 2000 tal]
| Macbook Pro 17" unibody |
| IRC: milk @ Pienet #mac |
| Bytt nick från Home|Roz till milk^

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anderch
min mybook 250 essential tycker jag vibrerar oerhört mycket. måste lägga nåt mjukt under, annars blir bordet som en resonanslåda... men det kanske bara är mitt exemplar.

ska köpa 500 GiB nu. nån som har några tips (som inte vibrerar)?

Jag har en My Book 500GB Essential, dvs usb varianten, och är supernöjd med köpet. Håller med om att den vibrerar en hel del om man _inte_ använder gummi "plupparna" som följer med. Det kanske inte finns till 250GB versionen, men det är iaf 4 pluppar som fästs på hörnen för att minska vibrationsljud. Då måste hårddisken ligga ner istället för att stå upp (dvs en wd-logga ner och en upp).

Med dem på så låter inte min My Book alls (iaf inget märkbart ljud), har den på dygnet runt och den fungerar klockrent. Om du fick sådana pluppar med din hd så tycker jag verkligen att du ska använda dem, de hjälper rejält.
/Chorce

Visa signatur

[Laptop] HP nc6220
[Speldator] Antec 900 | Gigabyte P35-DS4 | Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3,2GHz | Thermalright Ultra 120 Extreme | Corsair XMS2-6400 2x1GB CL4 | PNY Geforce 8800GTX @ 621/2052 | 2xSamsung SpinPoint 500GB | Corsair 520W

Permalänk
Medlem

Hur går det till om man ska stänga av den då, om man använder den för backup? Är det bara att göra "säker borttagning", stänga av den och dra ut sladden?

Permalänk

Svar...

Home/Roz - om du vill använda den utanför ditt lokala nätverk använder du den medföljande NioNet-programvaran. Skall fungera klockrent enligt uppgift. Själv ville jag just inte det, därav allt strul.

Nooblet - Det skall inte vara några problem att stänga av den. Det enda du behöver tänka på är väl att inte stänga av samtidigt som den kopierar....