Permalänk

Hjälp att hitta rätt bärbara dator.

Halli hallå, då var det dags att skaffa en bärbar dator. Ju mer jag kollar desto mer förvirrad blir jag. Därför tänkte jag att ni som har lite mer koll kanske kunde hjälpa mig att hitta rätt.

Tänkte lista vad jag behöver och vill ha:

Behöver:
- Smidig att ta med.
- Fullt Vistakompatibel (med det menar jag mer att det ska gå att köra Vista utan att det upplevs gå långsamt eller krångla).
- Lång livslängd (detta är självklart relativt, speciellt när det gäller datorer).

Det är egentligen de enda två riktiga måste ha. Däremot finns det betydligt mer jag vill ha, och inte vill ha, delar in det i olika behovskriterier där numret representerar hur gärna jag vill ha det 1 - minst, 5 - mest.

Vill ha:
Bra batteritid. - 3
Pekskärm (alltså med penna, vridbar etc, heter kanske notebooks?) - 4
Fingeravtrycksläsare - 1
Wlan - 5
Snabb hårddisk - 2
Webcam - 2
Bluetooth - 3
Snygg design - 4

Slänger även med vad jag inte behöver/vill ha:
- Kunna spela på den (möjligen WoW eller liknande men inget krav).
- Stor hårddisk.
- Förinstallerat OS.

Hoppas det går att tyda vad det är jag vill ha, ska även försöka förklara i text.
Det jag kommer använda datorn till är att titta på film (därför är bra batteritid trevligt) samt redigera och jobba med bilder. Vista kommer användas, vad ni än tycker om det.
I övrigt är tanken då jag har en fullt duglig stationär dator att lätt kunna ta med den bärbara till kompisar och på resor. Att lätt kunna sitta i en soffa eller liknande med datorn i knät är uppskattat, därför tänker jag mig att en notebook skulle vara det jag helst vill ha. Hitills har det dock fallit på batteritiden som verkar vara rätt kass.

Priset får definitivt inte gå över 15000 och ett mer rimligt pris är runt 12000. Även om jag är minst sagt en prestandatok även om det egentligen inte behövs är jag inte beredd att betala orimligt mycket enbart för att ha den senaste tekniken. Dock är jag beredd att betala det extra för en rimlig uppgradering.

Alla förslag uppskattas verkligen! Har hitills varit inne på en Zepto eller HP-notebook men låter er komma med förslag innan jag säger för mycket.
Tack på förhand.

Visa signatur

"The distance between insanity and genius is measured only by success."
-Eliot Carver, Tomorrow Never Dies

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Intel 9700K // EVGA RTX 2080 XC // Corsair LPX 16GB 3200MHz // Samsung 860 EVO 500GB // GIGABYTE Z390M // Corsair RM750X // Noctua NH-U12S // Asus 27" ROG PG278QR // Logitech G Pro // Ducky One 2 TKL

Permalänk

Jo är jäkligt sugen på en sådan, än mer när jag såg priset på Dustbin, tackar! (Fan, utan moms, jaja, fortfarande ok)
Vad jag är orolig för är dock att batteritiden sägs vara väldigt kass, runt timmen vilket inte känns toppen, men annars är det riktigt lockande!
Hur mycket gör det att det är 5400rpm-HDD (är det så man skriver?) och inte 7200?
Dessutom undrar jag om den har fingeravtrycksläsare eller inte? Enligt HP har den det men datorbutiken nämner det inte. Förvirrande!

(Tillägg: Grafikkortet är inte ett riktigt grafikkort om jag förstått det rätt heller? Är detta en väldig nackdel? Vad kan respektive kan jag inte göra?)

Visa signatur

"The distance between insanity and genius is measured only by success."
-Eliot Carver, Tomorrow Never Dies

Permalänk

Kollat in dell ännu? XPS 1330 och XPS 1530 kanske är något för dig?

Annars tror jag att zepto är ett bra alternativ.

Permalänk

Kollat lite innan men det verkade lite dyrt och det verkar det fortfarande när jag nu kollade. Det jag fick där istället för på tx1345 var väl mest ett riktigt grafikkort. Sen vet jag inte hur batteritiden var men om jag inte missat något låter tx1345an mer lockande.
Tack dock, alltid bra att ha lite alternativ! Jo Zepto verkar ha ett mycket gott rykte men vet inte riktigt vilken det skulle vara i så fall och med vilka specifikationer.

Visa signatur

"The distance between insanity and genius is measured only by success."
-Eliot Carver, Tomorrow Never Dies