Permalänk
Medlem

XP lr Vista

Hejsan,

För ett antal år sedan (minst 4) så köpte jag en Dell Dimension 8200. Med denna dator medföljde Windows XP Professional OS.

På min nya dator som jag har införskaffat mig så har jag testat Vista Ultimate, men med det Vista verkar det inte som att internet funkar. Så därför skulle jag vilja kolla vad felet är, om det är något fel på moderbordet eller bara någon inställning i Vista.

Genom att testa om det är Vista som spökar vill jag nu installera XP som OS, men problemet när jag stoppar i XP skivan följer...

Jag bootar skivan den läser in moduler som Volymhanteraren, KERNEL osv... Sen när jag ska komma till den delen där man kan deleta partitioner/installera nya så får jag ett felmeddelande.

Det lyder ungefär (kortfattat): Du har för lite diskutrymme eller så är det något fel på din pci.sys...

Då undrar jag, är det möjligt att jag kan ha min gamla XP skiva som fungerande OS på min nya dator eller är skivan är bunden till den datorn jag hade först (Dell Dimension 8200), min pappa hävdar iallafall det. Och då tänkte jag att det kanske var det som utlöste felmeddelandet även om det inte låter som att det har med det att göra...

MVH,
Marcus