Datorägare kan bli skyldiga att betala tv-avgift

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Deterministic
Men det är inte enbart DIG det handlar om. Man betalar per hushåll och inget annat. Avgiften finns till för att ALLA ska få tillgång till TV. Tycker du även att man ska ta bort alla sjukhus också? När man är ung och frisk använder man ju inte dem ändå.

(Kritiken är inte enbart mot dig, utan mot alla som klagar utan att ens tänka efter först. Ungefär som, sök innan du postar).

Men så är det ju inte. Alla har inte tillgång till TV, på grund av att TV-avgiften är så hög.

Jag tycker tanken på en statlig television är ganska bra, som en service till medborgarna - men då ska den vara skattefinansierad så att alla får tillgång till den. Som det är nu stänger den istället ute folk.

Du har emellertid rätt i att de här spekulationerna inte förändrar någonting. Det är snarare det faktum att SVT:s chef uttalar sig på det här viset som väcker folks reaktioner. Dels är det inte hennes bord och dels låter det som ett utslag av klåfingrighet. Ju fler som får tillgång till SVT desto fler blir betalningsskyldiga, och javisst, hon har tänkt i de banorna.

Visa signatur

Är det inte Fingal Olsson som sitter där borta?

Permalänk
Medlem

Aldrig i livet jag kommer betala!

Visa signatur

DFI INFINITY NF Ultra M2, A64 X2 4600+ 65W, 4x1024Gb Kingston 533Mhz, NVidia GeForce 8800Ultra, 200+250Gb SATA Seagate

Permalänk
Medlem

tycker dom kan göra så att dom som vill se tv över internet får väl betala för det.. vi som inte vill ska inte behöva betala för det..idiotiskt med avgift på dator.. räcker väl med tv-avgift den är nog dyr

Visa signatur

ll AMD Ryzen 7 1700X ll GA-AX370-Gaming 5 ll RX480 4GB ll Corsair 32GB DDR4 ll MSI Core Frozr L ll Corsair Carbide Air 540 Cube ll Acer Predator XF240H ll Windows 10 64bit

//pedrosso

Permalänk
Avstängd

Aldrig i livet att jag tänker betala varken tv-avgiften (kollar aldrig på tv och om jag gör det så gör jag ALDRIG det på SVT, lyssnar jag på radio så är det ALDRIG SR!) eller en avgift för min dator för att SVT ska lägga upp något på internet? LOL! Tänk om alla förtag skulle ta betalt för något de la upp! OMFG jävla RETARDS!

Om de inte kan få in tillräckligt med pengar så får de lägga ner kanalerna ffs!

Detta e fanimej det dummaste jag hört någon säga någonting om något!

Permalänk

Nu blev det lite många att svara på så det blir lite kortfattat och eventuellt rörigt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gratzner
...

Om du nu ska kommentera det som jag har skrivit så kunde du ju åtminstone inkluderat ett citat.

Du har kanske råkat titta på någon amerikansk dokumentär någon gång? Där hör man ofta om han inte gjorde si och så, ja då skulle allt rasa samman. Ganska irriterande faktiskt.

Detta är blott första instansen av problemet och det kommer att krävas många fler om en lagändring ska kunna genomföras. Du kommer att ha gott om tid på dig att klaga. Det är faktiskt inte så att de kommer inte att börja jaga folk förens de vet hur lagen ska tolkas. De vet inte ens vilka riktlinjer som bör följas. Du är förmodligen minst ett halvår förtidig med dina utrop.

Om du nu vill titta på amerikansk tv så kanske du skulle skaffa dig en amerikansk tvkanal. Men det har du väl redan gjort med canal+ ?

Faktum kvarstår att de flesta redan betalar för licensen. De kommer inte att påverkas, kvittar hur lagen kommer att tolkas.

Jag tog inte med utbudet därför att inget vet hur många det är som tittar. Jag kan inte se att du se att du kom med någon ny upplysande fakta på den punkten.

Men tack för att du kom med synpunkter på det jag skrivit. Det var intressant läsning med perspektiv från en som är villig att betala för reklam.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aphex
Inget medium är neutralt, alla är mer eller mindre vinklade efter medarbetarnas politiska uppfattningar. Men för att ta ett av de mer flagranta exemplen (i modern tid, svt på 70-talet ska vi inte ens tala om): http://gudmundson.blogspot.com/2006/11/svt-hjrta-kuba.html

Att googla på svt och olika böjningar av neutralitet ger också lite kul läsning, finns andra diskussioner om det här på forumet också.

Jo, men det är inte nyheterna eller ekonomin som folk klagar över? Att enskilda program skulle vara vinklade kan man kanske inte göra något åt. Många amerikanska filmer är till exempel extremt vinklade. Men vilket fall som helt så är det en en bra synpunkt du kom med. Finns det fler?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av andnewman
...

Mycket bra kritik du kom med Det gillas. Vågar jag försöka försvara det jag skrivit?

Bor hos mina föräldrar för tillfället och de har comhem. De bor ute på landet så alla intänker comhem drar in från oss kommer aldrig nå tillbaka hit i form av det tredje uttaget (som krävs för HD och internet). Att skaffa digital-tv från dem kostar dessutom vansinnigt mycket. Man måste betala två gånger för alla kanaler. En gång för de analoga och en gång för de digitala.

Personligen så ratar jag TV till 99%. Skulle jag titta på någon film/program så blir det på DVD. Skulle jag fastna vid TV:n så varar det inte längre än till första reklamavbrottet. Idealet hade varit en mediadator, en NAS och sen ladda ner det man vill se från internet.

Angående felplacerade mikrofoner. Hur ofta visar betalkanlerna några live-sändningar?

Om nu till exempel TV 3 vill visa dyra såpor så får de väl göra det. Jag kommer inte att titta på dem ändå. Jag håller med om att jag inte vet vad de kostar i inköp, men jag ser inte heller att du ger några siffror på det. Det finns heller inga siffror på hur mycket reklamen drar in så jag ser fortfarande inget som bevisar på att pengarna går till rätt ändamål.

Vi kan väl båda hålla med om att det finns många som tittar på SVT. Om man nu skulle behöva betala separat för den tjänsten, tror du då på allvar att de kommer att kommer att vara en separat tjänst. Nej, det kommer aldrig att inträffa. De kommer att vara en del av ett paket precis som med alla andra kanaler.

Vad ska jag med 26 kanaler till? Eller ens 46? Vet du inte hur mycket bandbredd som slösas på grund av att flera kanaler visar samma program samtidigt. Om kanalerna istället hade samarbetat om bandbredden så hade vi haft mycket högre kvalité på utsändningarna. Hade man dessutom tagit bort hallåor och reklaminslag så hade ännu mer bandbredd frigjorts.

Dessutom, varför ska man betala över 150kr för något som tekniskt sätt ligger långt efter. Redan för 10 år sen borde man börjat med HD-sändningar och då borde det ingått som ett steg i utvecklingen. Inte som någon lyxtjänst.

Det OM som diskuteras så livligt idag har ringa mening. Precis som förra gången man ville ha tv-licens för att en dator kunde innehålla ett tv-kort. De flesta betalar redan för en licens och kommer inte att påverkas.

Jag vet precis vad de flesta studenter klagar över. Spriten är dyr. Hur ofta ser du ett studenthem dekorerat med blommor? Lite vanligare är kanske en dator, en TV, och ett par rejäla högtalare. Men helt ärligt, hur många studenter finns det? Dessutom har de så hög hyra för de är flitiga användare av el, internet och varmvatten.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jerka^
Men så är det ju inte. Alla har inte tillgång till TV, på grund av att TV-avgiften är så hög.

Jag tycker tanken på en statlig television är ganska bra, som en service till medborgarna - men då ska den vara skattefinansierad så att alla får tillgång till den. Som det är nu stänger den istället ute folk.

Du har emellertid rätt i att de här spekulationerna inte förändrar någonting. Det är snarare det faktum att SVT:s chef uttalar sig på det här viset som väcker folks reaktioner. Dels är det inte hennes bord och dels låter det som ett utslag av klåfingrighet. Ju fler som får tillgång till SVT desto fler blir betalningsskyldiga, och javisst, hon har tänkt i de banorna.

Bra synpunkter du kom med. Med alla menas kanske inte de som för tillfället inte har råd. Finns ju de som försatt sig i stora skulder på ett eller annat vis. Med alla menas de med normal inkomst som inte fördärvat sitt liv på något sätt. Har man ont om pengar får man redan begränsa sina begär på något vis.

Jag håller med dig på dina övriga synpunkter. Håller även med om att det är fel att stänga folk ute.

Den sista punkten du nämner är precis sådan kommentar som jag vill höra. Det är nog en av de bättre kommentarerna. En kommentar som är genomtänkt och träffar mitt i prick. Att folk inte tycker om SVT eller att tv-licensen borde avskaffas hör liksom inte till nyheten. 10 sidor med likande kommentar bidrar inte med någon vettig diskussion.

Nu orkar jag nog inte mer idag. Hoppas jag lyckas hålla mig härifrån imorgon

Permalänk
Avstängd
Permalänk
Medlem

hmmm.
jag säger bara ... stackars alla studenter som måste ha dator men inte har råd med tv licens.

detta är bara ett sätt att kamma in mer pengar från folk. högst odemokratiskt. hela tv licensen i sig själv är en bara skit. det borde redan vara gratis för oss som har så himla höga skatter i sverige.

Visa signatur

i5 3570K, Corsair H100, 16Gig Corsair Vengence, Gigabyte GTX 470, WD Caviar Black

Permalänk
Medlem

Säger som många före mig, aldrig att jag betalar avgift för tvprogram på datorn bara för att SVT bestämmer sig för och lägga ut hela sitt utbud på nätet. Fullkommligt oaceptabelt. Räcker det inte med att vi betalar näst mest skatt i världen ? Tydligen inte,,,skinna hederligt folk, fy fan.

Permalänk

håller med till 100% btw.. vem kollar ens på svt???

Visa signatur

Core 2 Duo E8500@4.5Ghz | Scythe Ninja 2 | Asus p5q-E | Dominator 2X2GB | HIS Radeon HD 4850 512MB | Cooltek 600W | Cooler Master Cosmos 1000 |
WD Raptor 74GB | Samsung TFT 24" | Logitech diNovo Edge + SteelSeries Ikari Laser
macbook pro 15,4" 2,8ghz 4gb ram 500gb 9400m + 9600gt 512m unibody

Permalänk
Medlem

Alla som inte ser program från SVT, och som inte vill betala agift: FINE!

Alla andra som ljuger för sig själv och tror på nån sorts leechar samhälle där nån annan skall betala för dig: Spotta ut tutten, sluta grina och BETALA!!!

Visa signatur

En sann moddare blir aldrig klar.MBY är SWEC SSD Kung!
Har hängt här sedan 2002. Började modda vid P200. Har gröna datafingrar. -Och du undrar hur jag kan veta allt?!?!?

|4700K|HD7970matrix|16Gb|Seasonic x-650|WaterC DDC BIP120+MP-05|

Permalänk

Tack till Deterministic som faktiskt skapade lite vettig debatt i tråden.

Permalänk
Medlem

hahaha!
Det är inte helt korkade på SVT/SR endå...
tv avgiften håller på att spela ut sin roll och det verkar de inse. Om de nu kan trycka upp inkomsten innan skroten så kan de sedan hänvisa till denna när ett fast belopp ska bestämmas.
GL SVT/SR! you´ll need it for this laugh!

Visa signatur

"Jag har funnit det"

Permalänk
Medlem

enda kanalen som är vettig är ju 6:an och ev tv4 sci-fi om combort får tummen ur och "förhandlar" klart nån gång.

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 5700X3D - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Medlem

Skummade igenom första sidan med kommentarer och tänker lägga mig på samma nivå vad gäller substans..
Jag betalar gladeligen min tv-licens vare sig jag tittar på tv eller inte. Jag är övertygad om att någotsånär oberoende media gör gott.
Sen stödjer jag tankesättet rent principiellt.

Permalänk
Medlem

Fattar inte varför tv-licensen inte kan dras på skatten eftersom i princip alla i hela jävla Sverige kollar på tv, och långt ifrån alla betalar tv-licens!

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Medlem

Nu när vi börjar närma oss midnatt räknar jag kallt med att kvaliteten på inläggen (om vi nu kan kalla det för kvalitet i den här tråden) kommer att sjunka drastiskt till de första inläggens stil igen. Hur många håller med eller emot?

Visa signatur

För övrigt anser jag att Sverker Olofsson borde bannlysas, som Cato den Äldre sade.

Permalänk
Medlem

Efter att ha skummat igenom alla 12 sidor av klagomål kan man bara undra varför SVT ens behöver gå ut med detta som om det vore allvarligt. Som jag förstått det kommer du inte ens se speciellt mycket mer på TV-licensen när den räkningen dimper ner. Debatten kommer försvinna fortare än någon tror.

Om den ena vill ha vill ha blandad ibland poänglös public service och den andra reklamfinansierad snyft/såpa/jänkar-action serier så är det upp till var och en. Om public service hade varit frivilligt hade nog mycket av all skit mot SVT, SR och UR inte ens tagits upp som debatt. Det dröjer ju ett bra tag innan detta blir verkligt dock. Tur att man bara par PC monitor för tillfället.

Visa signatur

Desktop: MSI MPG X570 GAMING PLUS, AMD Ryzen 9 5950X, Be Quiet Dark Rock Pro 4, 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200,
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING, Samsung 970 EVO Plus 500GB
Notebook: Macbook Pro 14" M1 Pro

Permalänk
Medlem

Genome, kanske, om du menar att folk kommer bli halvdeckade av sprit?
-> Bort med alkohol, det är en sak jag gillar med Islam och muslimer. Ingen alkohol! Om det nu är sant... Tyck vad ni vill, men spriten verkar förgöra mer än vad den ger lycka i våra hjärnor.

Vill bara säga att det känns som om Deterministic är en av de mognare i den här diskussionen, thumb up!

/Ex

Permalänk
Moderator
Moderator

angående dravlet om att "ingen tittar på SVT"

MMS årsrapport 2007, SVT1+2 har en tittartidsandel på 31.5%
http://www.mms.se/arsrapp/Årsrapport%202007.pdf

SIFOs senaste radioundersökning, SR har en marknadsandel över 60%
http://www.sifomedia.se/Public/Corporate/Reports/RadioReportR...

Visa signatur
Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brallor
Fattar inte varför tv-licensen inte kan dras på skatten eftersom i princip alla i hela jävla Sverige kollar på tv, och långt ifrån alla betalar tv-licens!

De kanske borde slopa tv-licensen?! Ingen kollar på SVT!
När jag inte bor hemma längre så tänker jag köpa en TV, ingen digitalbox, inte titta på tv utan bara har TVn för Blue-ray / DVD (film alltså)!

Och jag tänker inte betala tv-licens för att lagen säger så!

Permalänk
Medlem

Men LOL! Tur att man inte har en bapparat med en mottagare som tittkälla. Det finns ju bara inte att jag skulle sponsra rödvinsvänstern i deras (s)(v)(taliban)-vurm. Tror inte heller att jag skulle anmäla min dator till Infantiltjänst i Lapphelvetet om det här gick igenom. Röksignaler FTW!

Visa signatur

HP48-GX, Arm-kärnor, i7, Ryzen 9, M2, Z80, 68000, Party tricks

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av twit
angående dravlet om att "ingen tittar på SVT"

MMS årsrapport 2007, SVT1+2 har en tittartidsandel på 31.5%
http://www.mms.se/arsrapp/Årsrapport%202007.pdf

SIFOs senaste radioundersökning, SR har en marknadsandel över 60%
http://www.sifomedia.se/Public/Corporate/Reports/RadioReportR...

Tack för att du tog dig tid att lägga upp senaste MMS-rapporten, jag orkade inte ta fram den. Men det är ingen mening med det, för det är ingen som lyssnar på det örat här inne. Hela Sveriges befolkning är representerade på det här datorforumet för överklockningsentusiaster, som vi ju alla vet. Vi har ett perfekt tvärsnitt här inne ju!

Visa signatur

För övrigt anser jag att Sverker Olofsson borde bannlysas, som Cato den Äldre sade.

Permalänk
Medlem

Gullegull! 31,5% drägg eller kulturlosers tittar på (s)(v)(taliban). Dom kan väl betala skiten själva och inte tvinga oss som inte har TV-apparater att betala deras terapi/bidragsjobb. Eländet ska inte betalas med licens, och inte med skatten heller, den är hög nog.

Visa signatur

HP48-GX, Arm-kärnor, i7, Ryzen 9, M2, Z80, 68000, Party tricks

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mulfuß
Gullegull! 31,5% drägg eller kulturlosers tittar på (s)(v)(taliban). Dom kan väl betala skiten själva och inte tvinga oss som inte har TV-apparater att betala deras terapi/bidragsjobb. Eländet ska inte betalas med licens, och inte med skatten heller, den är hög nog.

Att svt har 31,5% tittarandel innebär inte att de övriga 68,5% aldrig har tittat en minut på svt någon gång under den tid de haft TV men även om det skulle vara så spelar det ingen roll eftersom man ska betala licens om man har TV.mottagare. Orättvist mot dem som inte tittar på svt? Ja men tills man har detta system så bör man rätta sig efter det.

Visa signatur

Bärbara [ Nada ]
Jobbets [HP Elitebook]
Stationära [ kaputt ]
Övrigt [LG OLED65C2] [PS5] [Xbox One X] [Xbox One Series X]

Permalänk

Jag håller med de flesta här att det inte vore rätt att lägga en avgift för att man har internet och kan välja att kolla på deras tv via internet.

Däremot måste jag undra vad alla som klagar på svt tänker. Personligen tittar jag mer eller mindre aldrig på tv då jag laddar ner de serier/filmer jag vill se, men de flesta här säger att de tycker att svt är kasst och till för pensionärer. Jag skulle vilja påstå att svt gör hyffsat vettiga program om man jämför med andra kanaler (utav vilka tv4 är bland de bättre), men smaken är ju som röven...klöven.

Sen det med att reklamen "köper" de dyra programen folk vill titta på... Svt producerar ganska mkt själv vilket jag tror är dyrare, bara spekulationer dock.

Sen är det några som , om jag förstått dem rätt, tycker att svt också har reklam vilket de inte har, iaf så vitt jag vet.

Sista tanken nu då... lite sent skulle nog sovit. Vissa klagar på att materialet i svt är vinklat, allt är vinklat det går inte att producera ngt utan att man råkar få med sina egna uppfattningar i det. Vad gäller svt så tror jag inte deras program/inslag är mer vinklade än andras. Däremot är det ett faktum att det är runt 70% av sveriges journalister som är socialister eller röstar på det "vänstra blocket". Källa kommer imorgon pallar inte leta nu.

edit. Det var 70% på "vänster blocket" även om dessa uppgifter är lite "out of date" så tror jag inte de förändrats så mkt.

Källa:http://www.jmg.gu.se/pdf/jmgdata/journalist2000.pdf

Sov sött vakna torrt

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andervaeld
Tack till Deterministic som faktiskt skapade lite vettig debatt i tråden.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Olegh
Skummade igenom första sidan med kommentarer och tänker lägga mig på samma nivå vad gäller substans..
Jag betalar gladeligen min tv-licens vare sig jag tittar på tv eller inte. Jag är övertygad om att någotsånär oberoende media gör gott.
Sen stödjer jag tankesättet rent principiellt.

Då kan du väl betala 2000 kronor till mig också varje år om du så gärna bealar för saker som du inte har någon nytta för.:P

nej enligt mig så har svt spela ut sin roll. Så jäkla sjuk avgift och SVT behövs inte längre.

Visa signatur

HD5770 1GB| Phenom 2 x2 555 3.2ghz BE@ x3 3.6Ghz| 2x2048ddr3 corsair xms3 1600mhz | Corsair HX520w | HP w2207| Antec 180b

Permalänk

Vilket skämt...

Visa signatur

The Source is strong I can feel IT!

Permalänk

FY FAN! Mår illa när jag hör det här. Det värsta är ju att det t.o.m. på Swec finns folk som går på skitsnacket och propagandan om att (S)(V)T är oberoende. SVT har aldrig varit oberoende utan är en direkt supporter till sossarna och övriga vänstern. Att stödja dem med pengar är precis samma sak som att gå fram till Mona Sahlin på gatan och ge henne 2000 spänn. Precis samma resultat. Uppmanar alla som är trötta på den här kvasidemokratin att VÄGRA betala den här tv-avgiften om den går igenom. Och ni som redan gör det säg upp den omedelbart i ren protest över att nåt sånt här ens kan komma till idestadiet. Folk måste börja säga ifrån annars blir det bara värre och värre.

//Dragonball

Permalänk
Medlem

Vem här lyssnar på SR? Och vem tittar på skräp som Melodifestivalen som kostar miljoner? Och URs skitprogram. Nej tack! Det vill jag inte betala för bara för att jag har dator och internetabonnemang.

MrRunaway

Visa signatur

Citera mig - annars kan svar utebli i trådar jag inte själv skapat.

Permalänk
Medlem

Jag tycker det vore bättre att skattefinansiera SVT eftersom så många fuskar med TV-licensen. SVT har det överlägset bästa programutbudet i Sverige, och man slipper reklam i nästan alla program (förutom produktplacering och reklam vid större idrottsevenemang osv)! Och om SVT skattefinansierades skulle det förmodligen innebära mer pengar = ännu bättre utbud.