Kan man virtualisera vista och..

Permalänk
Medlem

Kan man virtualisera vista och..

Vet att man kan köra windows virtuellt i OSX. Men vilket av programen som finns är bäst?

Eftersom de alltid går så segt att ladda ner med transmission eller annat torrent program som jag testat i OSX så funderar jag på om man kan exempel köra bitcomet eller liknande genom virtuellt vista? eller tror ni detta skulle sega ner ännu mer?

Tänkte även köra detta program "Videora Xbox 360 Converter" för att konvertera videoklipp mm till mp4 format för visning på xbox360. De jag konverterar är minst 720p eller 1080p/i format tror ni de ens är möjligt genom virtuell miljö eller är de bara bootcamp som gäller?

Ang bootcamp, jag har vista32bit installerat genom bootcamp, kan jag använda samma installation för windows för starta upp virtuellt i OSX? eller måste man installera om vista?

Ny mac användare och dessa är lite nya frågor.
För spel och tyngre program kommer jag ändå boota om till vista men för dessa mindre känns lite onödigt att boota om för.

/Northrider,

Permalänk

Nu vet jag inte hur det är med virtualisering under OSX, men jag kör flera Hyper-V maskiner på en Windows 2008 Server, däribland en Vista Ultimate maskin som jag använder som Media Center 'host' till en Xbox360. Den visar allt upptill 1080p video utan problem genom Transcode360.

Visa signatur

[Geek, Dad, Programmer, RC enthusiast, Technology evangelist]

Permalänk
Hedersmedlem

Testa nya µTorrent Mac-betan: http://mac.utorrent.com/
Se till att du har portar öppna ordentligt, annars går det lätt segt!

För filmkonvertering, testa Handbrake om det kan passa. Annars så funkar det nog prima virtualiserat, så länge som det inte använder GPU (CUDA eller liknande, men det är nog inte direkt vanligt ännu).

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk

Re: Kan man virtualisera vista och..

OFT:
Vill bara upplysa dig om att xbox360:n kan visa .avi. Krävs dock en mindre uppdatering.

Permalänk
Medlem

okej, jodå.. men de är mkv filer som jag konverterar till mp4 för att kunna se genom den stationära pc hemma.. tänkte när man är ute och reser med macbooken borde kunna använda tiden lite mer effektiv genom att konverta när man är ute och far så kan man bara sätta sig skönt i soffan och mysa. Vet man kan trancoda mkv filer rakt av men funkar inte så bra för mig därav kör jag med ren konvertering.

Edit: nu har jag laddat ner en test version av Parallels Desktop v4 för att se om de fyller mina behov.. någon som vet om man kan lägga till sin nuvarande vista installation man gjort genom bootcamp till Parallels utan att behöva installera de igen och ha kopior?

Edit2: så där jag fick till så att Parallels kunde använda min bootcamp installation.. men de är nu först jag märker att 2GB ram är lite tur man skall köpa mer sedan då

/Northrider,