Permalänk
Medlem

Blir inte tilldelad IP

Har då ett problem när jag ska installera min nya dator. Installationen för Windows 7 går jättebra och har aldrig haft några problem med att bli tilldelad en IP adress från routern.

När jag fick igång datorn så kunde jag varken ansluta till min router eller komma in på internet så jag öppnade "cmd" och skrev ipconfig för att se hur det ligger till. Det visar sig att jag inte har fått en "Anslutningsspecifik DNS-Suffix" och den kan heller inte hitta "Standard-Gateway". IP-Adressen som jag blev tilldelad 169.245.x.x har jag ingen aning om vad det är för någon men jag slog upp den och den var någon Lokal grej.

Håller på att bli galen och trodde det var något skit som kom med Windows 7 så jag blåste datorn och lade in XP igen men det visar sig ha samma problem.

Har aldrig haft problem med att bli tilldelad en IP adress från routern när jag har formaterat datorn förut. Någon som har nån idé?

Permalänk
Vila i frid

Vet du att det är en router? Det kanske bara är ett simpelt modem, isf har du råkat ut för MAC-låsning.

Permalänk
Medlem

Har en relativt ny cisco router. Har inte haft några problem att bli tilldelad en IP adress förut

Permalänk
Medlem

Testa att koppla bort router, och köra direkt till modemet. Vänta 20 minuter för att mac-låset ska släppa. Slå även av mjukvarubrandväggar om du har någon i datorn. Ip-adresser som börjar på 169 betyder som sagt att du inte har någon "skarp" ip-adress. Sitter du bakom router ska du ha en ip-adress som börjar på 192.

Permalänk
Medlem

Har testat att restarta routern men får samma problem. Det kan inte vara att nätverks delen i morderkortet kan ha gått sönder eller någon hårdvara gått sönder?

Min vanliga IP adress börjar på 192 som den ska göra, men jag blir inte tilldelad den utan jag får denna 169 adress.

Permalänk
Medlem

Problemet fixat. Verkade som nätverksdelen i moderkortet var boven. Satte in ett gamalt nätverkskort och det funkade klockrent!

Permalänk
Avstängd

Annars hade du kunna köra cmd.exe->skrivit "ipconfig -release"*enter*->skrivit "ipconfig -renew"*enter*

Visa signatur

GTX 295 | Core i5 750 @ 4.1 GHz | Zalman CNPS-10X Extreme | Antec 900 | Gigabyte GA-P55A-UD5 | Corsair 4 GB 1600 MHz, CL9 | Samsung 2233RZ @ 120 Hz | 3Dmark06 score: 25000p

Permalänk
Medlem

Knappast är det nåt fel på det integrerade nätkortet, du kan ju testa att koppla in nätverkskabeln i det inbyggda och se om det nu skulle funka..

Visa signatur

http://www.speedtest.fi/se/ - hastighetstest för bredband, 3G-internet, WLAN, grafikkort, processor, hårdskiva, allt på svenska!