Apple har bjudit in pressen till ett event med titeln ”Let Loose” som hålls 7 maj i Cupertino. Enligt Joe Rossignol på Macrumors kommer Apple även hålla ett flera dagar långt uppföljningsevent i London för journalister inbjudna från runt om i Europa, så företaget ser ut att räkna med stort intresse för de nya produkter det kommer visa upp.

Eventinbjudan består som vanligt av en specialdesignad Apple-logga, och den gör det extremt tydligt att nya Ipad-modeller står till buds. Enligt rykten handlar det om Ipad Pro, och Bloomberg påstår nu att Apple kan välja att göra något nytt: Istället för att placera M3-kretsen från nuvarande generation Mac-datorer i nya Ipad Pro kan företaget introducera den nya M4-kretsen som senare väntas hamna även i Macbook Air, Mac Mini och ytterligare modeller.

Bloombergs Mark Gurman tror att Apple kommer vinkla nya Ipad Pro som företagets första AI-drivna produkt, och att alla kommande produkter från företaget också kommer marknadsföras som AI-kapabla. Genom att släppa M4 redan nu kan företaget trumma upp intresset för sina nya AI-modeller som körs direkt på enheten inför utvecklarkonferensen WWDC i juni.

Förutom Ipad Pro kommer Apple enligt tidigare rykten släppa en ny Ipad Air-modell och nya tillbehör, bland annat en ny modell av pennan Pencil som dessutom har tagit plats i eventinbjudan. Den kan enligt Bloomberg få haptisk återkoppling.