Går inte att boota från skiva med AHCI på (Installation av SSD)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2007

Går inte att boota från skiva med AHCI på (Installation av SSD)

Hej har precis köpt en Intel 320 120GB SSD men lyckas inte installera windows på den.

Såhär har jag gjort

Satt SSD:en i sata port 0
Sen in i bios och satt på AHCI

När jag sen försöker boota från skivan så står det "Loading operating system" och sen efter ett tag "disk boot failure"

Mitt system är följande Gigabyte P55-UD3R, Intel 750, 4GB DDR3, GTX 460 och Corsair 650W.

Så vad jag ska försöka nu? Behöver man några speciella AHCI drivrutiner?

Tacksam för svar.

Corsair 650D | Asus P8Z77-V | Intel Core i7 2700k@4.4GHz | Corsair H80 | Corsair Vengence 8GB 1866Mhz | Asus GTX 670 | Intel SSD 320 120GB | Western Digital Caviar Green 1TB | Corsair AX 750 W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Om det är Windows 7 du försöker installera så nej då behövs inga speciella drivrutiner.
Är det däremot XP du av någon anledning försöker installera så blir det genast krångligare.

Din DVDläsare är den Sata eller IDE ?

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av TiasE:

Om det är Windows 7 du försöker installera så nej då behövs inga speciella drivrutiner.
Är det däremot XP du av någon anledning försöker installera så blir det genast krångligare.

Din DVDläsare är den Sata eller IDE ?

Det är Windows 7, den är SATA.
Sitter också på senaste BIOS skall tilläggas.

Corsair 650D | Asus P8Z77-V | Intel Core i7 2700k@4.4GHz | Corsair H80 | Corsair Vengence 8GB 1866Mhz | Asus GTX 670 | Intel SSD 320 120GB | Western Digital Caviar Green 1TB | Corsair AX 750 W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2008

Jag hade liknande problem och fick helt enkelt byta port, så fungerade det sen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av 888122:

Jag hade liknande problem och fick helt enkelt byta port, så fungerade det sen.

Testat alla 6 SATA portar nu utan resultatat, provade också att installera under IDE som gick perfa för att sen sätta på AHCI men fick blåskärm under boot.

Corsair 650D | Asus P8Z77-V | Intel Core i7 2700k@4.4GHz | Corsair H80 | Corsair Vengence 8GB 1866Mhz | Asus GTX 670 | Intel SSD 320 120GB | Western Digital Caviar Green 1TB | Corsair AX 750 W |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Feb 2005
Skrivet av Kraut396:

Testat alla 6 SATA portar nu utan resultatat, provade också att installera under IDE som gick perfa för att sen sätta på AHCI men fick blåskärm under boot.

Så får du in i registret och ändra, annars fungerar det. (Sök)
Man kan visst behöva drivrutiner under installation i Windows 7.

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 2700X ] [ Asus 1080 ROG Strix ] [ Asus Crosshair VI Hero]
[ 16GB G.Skill FlareX CL14 3400Mhz DDR4 ] [ Samsung 960 EVO 500GB + Samsung 850 Pro 256GB ] [ Logitech G933 ] [ Corsair H115i ] [ Win10 x64 Pro ] 3dMark 19.263p CPU-Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2007

Bör man endast ha SSDn inkopplad när man installerar Windows?

Corsair 650D | Asus P8Z77-V | Intel Core i7 2700k@4.4GHz | Corsair H80 | Corsair Vengence 8GB 1866Mhz | Asus GTX 670 | Intel SSD 320 120GB | Western Digital Caviar Green 1TB | Corsair AX 750 W |