Datorn krashar när BF3 kört ett tag!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrtälje
Registrerad
Jun 2011

Datorn krashar när BF3 kört ett tag!

Hejsan alihopa!
Jag har ett litet problem när jag spelar Battlefield 3, såhär ligger det till.
Jag hade köpt nya dator delar: MSI Z77A-G43Z77
Intel core i5 3570K 3,4 Ghz
Corsair 8gb DDR31600MHz
MSI GeForce GTX 560-ti 2 Gb
Fractal Desig TEsla 650W

Då jag kände att det var dags att formatera datorn så gjorde jag detta också, jag installerade Bf3 igen och skulle spela lite med min "nya" dator. Men då kom problemet, efter ett litet tag in i spelandet fryser sig hela datorn och jag kan inget göra. Ljudet är kvar men jag kan varken "tabba" ut eller öppna aktivitetshanteraren. Ända sättet att fixa detta är att stänga av datorn på resett knappen.
Jag testade alla olika grafik inställningar för att se om detta var problemet, det visade sig att inställningarna inte hade något med saken att göra.

Så jag bestämmde mig för att kolla runt lite efter folk som haft liknande problem och hittade denna tråd:
http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1058101-datorn-ha...
Jag har testat allt som nämns i tråden men inget har hjälpt.
Jag gjorde också en egen tråd där jag fick tipset att blygsamt öka spänningen i grafikkortet.
Har också ett problem med detta för att det gick inte att göra en blygsam ökning för att grafikkortet redan är för överklockat så det vart en ganska rejäl höjning om det skulle höjas, vilket jag inte ville riskera. (kommer inte ihåg de exakta siffrorna) : /
Har också testat att omformatera datorn flera gånger och ominstallera bf3 flera gånger. Jag har de senaste drivrutinerna för grafikkortet.

Som ni ser har jag haft rätt rejäla problem med mitt BF3 och skulle jätte gärna vilja få köra lite mer nu även när massa expansioner släpps.
Om ni har några tips eller ideer skriv dem gärna i tråden.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ljungsbro
Registrerad
Apr 2004

Om du nu inte kunde göra en blygsam höjning, ex från 1.00V till 1.05V, så gör du väl på fel sätt. I MSI Afterburner kan man iaf justera spänningen till mina 570 i enstaka millivolt (mV). Jag skulle tänka mig att en höjning med 50 mV, alltså från 0.95 till 1.00 eller från 0.975 till 1.025 exempelvis, är tillräckligt för att utesluta problem med för snål spänning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Mar 2004

Har du provat klocka ner kortet? Var det inte en massa problem med 5xx-serien, främst 560Ti där man var tvungen klocka ner för att det inte skulle krasha BF3? Har något luddigt minne av det. Kolla teknik forumet på Battlelog om inte annat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrtälje
Registrerad
Jun 2011

Okej tackar!
Ska testa detta!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrtälje
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av LocSin:

Har du provat klocka ner kortet? Var det inte en massa problem med 5xx-serien, främst 560Ti där man var tvungen klocka ner för att det inte skulle krasha BF3? Har något luddigt minne av det. Kolla teknik forumet på Battlelog om inte annat.

Vet du ungerfär hur mycket jag ska klocka ner? Var en tråd på teknikforumet som sa att man skulle klocka ner från 900Mhz till 800Mhz, kan det stämma?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hell
Registrerad
Apr 2006

På min MSI 580GTX fick jag sänka GPU till 850 mhz i Afterburner för att få det stabilt i spel.

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/xR_III666III_I/
Youtube: http://www.youtube.com/user/IIIRef
Intel Core i7, I7 4770K 8 gig ram, MSI Z87-G45 GAMING ATX, EVGA SC 980gtx, Corsair 750w, Lian Li PC-P80 Armorsuit , ACER XB270HU

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Dec 2010

Hade liknande problem i Crysis2 för mina GTX580. Ökade spänningen från 995 till 1050 i MSI Afterburner.
Har inte läst om du redan har provat detta men:)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Knoxx_minecraft:

Vet du ungerfär hur mycket jag ska klocka ner? Var en tråd på teknikforumet som sa att man skulle klocka ner från 900Mhz till 800Mhz, kan det stämma?

Du behöver nog inte ändra speciellt mycket. Typ sänka med 25 Mhz. Jag har själv haft det där problemet. I standardklock så kraschar det, men om jag sänker klocken med 25 Mhz eller höjer med 25 Mhz från standardklocken så funkar det prima. Jag har två stycken 560 TI 1GB i SLI.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Aug 2006

Edit: såg inte att du hade testat det först...

Kolla in detta, har själv haft det problemet. Köpte ett USB ljudkort för att komma runt problemet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2008

Det har nog med realtekljudkortet att göra. Jag har samma problem numera, efter att jag vart tvungen att installera om datorn.
Du kan börja med att prova inaktivera realtekljudkortet i Enhetshanteraren så borde det sluta hänga sig!

För att komma runt detta så kör jag ljudet via det inbyggda i grafikkortet och fick skaffa en hdmi kabel till skärmen. Sedan har jag kopplat högtalarna till headphones uttaget på skärmen. Så har du en HDMI-kompatibel skärm så är det lätt fixat

Speldator: Gigabyte GTX1080 G1, Asus Prime Z370-P, Intel i7 8700, Corsair 16GB DDR4 3000Mhz, 1TB SSD, Corsair Carbide 400Q, W10
Skärm: Dell S2417DG (1440p, 144hz, G-sync)