Glapp hemknapp iPad 3 (Sporadiskt, bevisbörda?)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Maj 2006

Glapp hemknapp iPad 3 (Sporadiskt, bevisbörda?)

Hej!

Tänkte bara höra efter lite vad ni tycker om min situation.

Jag har en iPad 3 vars hemknapp sporadiskt har börjat glappa. Det händer kanske 1-2 ggr per dag att den missar att känna av tryckningar. Ibland missar den bara 1-2 tryck innan den sätter igång och ibland kan det krävas ~20 tryck. Jag har dragit mig lite för att lämpa in iPaden på service då jag inser att det kommer bli svårt att få det här glappet återskapat just inom de 2 min som personalen tittar på plattan.

Så, vad jag gjorde var att varje gång glappet dök upp så tog jag upp min telefon och filmade det. Förhoppningen var att några filmklipp som bevis plus de 7-8 trådar med iPads som besitter liknande problem skulle räcka för att övertyga service-personalen att jag faktiskt talade sanning även om vi inte kunde återskapa det just där på plats. Jag har ju trots allt inget att tjäna på att ljuga. Ipaden är i mycket fint skick utöver det här problemet och det enda som skulle hända är ju att jag får en refurbished (begagnad) iPad som ersättare.

Hur som helst så bestämmer jag mig för att knalla ner till Digital Inn (Apple- certifierad serviceverkstad) och förklara min situation för dem. De säger direkt att vi måste kunna återskapa felet framför dem för att de ska godkänna servicen. Vi testar hemknappen i några minuter men, precis som jag var rädd för, funkade den till synes perfekt. Jag visar 2 filmklipp som tydligt visar hur knappen glappar för mig ibland men säljaren står fast vid vad han säger.

Jag visar massvis med trådar som jag har läst med folk som har liknande problem och fått enheten utbytt direkt över disk men utan resultat. Tillslut säger säljaren åt mig att jag får ringa apple och be dem skapa ett ärende för att jag ska kunna gå vidare med det här.

Jag går ut från butiken och ringer då apple-support och berättar samma sak för dem. Där var de mycket trevliga och killen jag pratade med sa att videobeviset absolut ska räcka till och han uppmanade mig att lämna in den här direkt eftersom min garanti endast gäller till mitten av oktober. Han skapar ett ärende och jag går tillbaka till butiken med ett referensnummer. Samma kille som jag pratade med förut där säger "ja men då tar vi in den på service och tittar på den då. Men om det är ett fel som inte kan återskapas eller täcks av garantin så debiteras du 299kr för det "onödiga" jobbet när du hämtar ut den." Eftersom killen på apple-supporten verkade väldigt godkännande av mitt problem så lämnar jag in iPaden trots butikens försök till att få mig att vända om.

För tillfället är alltså min iPad inne på service hos Digital Inn.

Nu till anledningen att jag skriver här. Med tanke på inställningen och reaktionen från säljaren så förväntar jag mig att de om några dagar kommer återkomma till mig och säga att de inte kunde återskapa felet (på de 2-5min de satt med iPaden) och att jag får komma in och betala serviceavgiften och försvinna.
För mig (som också jobbar i en liknande butik) så hade jag alla gånger tagit tillbaka produkten med den här bevisbördan och gett en ersättare direkt på plats.

Men.. jag är ju inte direkt opartisk i den här frågan så jag tänkte höra vad ni tycker jag bör göra i min situation? Tycker ni butiken gör rätt? Jag stör mig inte super-mycket på glappet av hemknappen som det är just nu utan jag är mer orolig för att den ska lägga av helt när garantin gått ut. Jag länkar till lite liknande problem här nedan samt till ett av videoklippen som jag visade för säljaren. (I trådarna finns det väldigt mycket tips om hur jag ska kunna lösa det här problemet på egen hand. Vissa verkar det funkat för men jag har provat allt utan framgång.)

Två länkar på liknande fel. Finns flera för den som känner för att googla lite.
https://discussions.apple.com/thread/4355885?start=0&tstart=0
https://discussions.apple.com/thread/4355885?start=0&tstart=0

Skulle det vara så att denna fråga inte passar på denna delen av forumet så ber jag om ursäkt på förhand. Det är ju trots allt inte helt säkert ännu att jag kommer nekas en reparation/ersättnings-platta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2013

Det hände samma med min... Lyckligt vis var det bara att göra iOS uppdatering för mig

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Sådana enhet blir mycket jobbiga om minnet blir för fullt, har du 1 gb ledigt på enheten? är en long shot, men har själv upplevt "lagg" och sega reaktioner när minnet blir fult på min Iphone.

AMD R9 280x @1100/1600Mhz | i5 2500k @4Ghz | 120GB intel 330-series SSD | 8GB 1600mhz RAM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Maj 2006

Minns inte exakt hur mycket ledig plats jag hade men nog var det ganska fullt allt. Om jag får tillbaka den utan "ändringar" så ska jag absolut prova rensa upp den lite och se om det hjälper.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jul 2013
Skrivet av Thide:

Men.. jag är ju inte direkt opartisk i den här frågan så jag tänkte höra vad ni tycker jag bör göra i min situation?.

Vänta och se?! Du vet ju inte ens om det är några bekymmer, så vad är vitsen att måla fan på väggen och skriva världens längsta foruminlägg innan du vet?

Skickades från m.sweclockers.com

[ SLI Titans, Nvidia Surround ]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Maj 2006
Skrivet av olog-hai:

Vänta och se?! Du vet ju inte ens om det är några bekymmer, så vad är vitsen att måla fan på väggen och skriva världens längsta foruminlägg innan du vet?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja att jag får vänta och se är ju ganska uppenbart.

Dock var jag lite nyfiken på dels om någon annan kände igen problemet men framför allt hur andra har löst garantiärenden med sporadiska problem som är svåra att återskapa på kommando.