Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Säga upp svenskt medborgarskap?

Permalänk
Avstängd

Det är klart att om man någon gång byter identitet och verkligen systematiskt byter namn och medborgarskap titt som tätt så är det inte omöjligt att registren tappar spårbarheten i ett enskilt land, så när man ansöker om medborgarskap på nytt så gör man det som en helt ny person. Men frågan är om det är möjligt att göra detta utan att i något steg antagit en ny identitet på falska grunder. Och ska man göra det kan man väl lika gärna gör det i ett och samma land?

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Medlem

Titt som tätt kan man inte byta medborgarskap. De flesta länder fodrar att man bott i landet i minst 3 -5 år och behärskar landets språk. Så särskilt många byten lär man inte hinna med under sin livstid. Och de flesta länder kollar bakgrunden hos personen som ansöker om medborgarskap. Beskattningen är inte beroende av medborgarskap. Arbetar du i ett land så betalar du skatt till det landet även om du inte är medborgare, Samma sak med fastighhetskatt, den betalar du till det land där fastigheten finns. I vssa fall kan du råka ut för dubbel beskattning , d.v.s. betala skatt till landet där du bor och till det vars medborgare du är eller du arbetar i.

Visa signatur

Fagerja