Permalänk
Medlem
Skrivet av Amour:

Nix. Är på ruta ett nu. Har ditchat folk som velat festa osv, så har knappt vänner i dagsläget. Känner dock inte för att skapa kontakt igen med föredetta vänner.

Största skillnaden de senaste två åren är att jag märkt att jag skapat en socialfobi, antagligen pga jag har kunnat sitta hemma två veckor i sträck utan att gå utanför lägenheten och vara social.

Jag var jätte framför förr i tiden. Nu tycker jag till och med det är jobbigt att hälsa på tex föräldrarnas vänner!

Men cs är dock mitt största intresse, något jag brinner för.

Det där med att våga och orka vara social är något man måste upprätthålla. Jag har själv varit i det läget att jag umgåtts så lite med folk att jag tyckt det blivit jobbigt att inte vara ensam, och det är inte hälsosamt. Det blir ännu svårare när du blir äldre och inte träffar folk i skolan eller fortfarande har kvar de bekantskaperna. Närmar mig 30 och har tappat kontakten med de flesta jag umgicks med förr, och det är mycket svårare att lära känna folk nu, särskilt om man tycker sociala situationer är jobbiga.

Ta vara på ditt intresse, men låt det INTE gå ut över ditt sociala liv. Tycker du redan nu att det är jobbigt att hälsa på bekanta så tycker jag att du ska se till att tvinga dig ut i sociala situationer så du känner dig bekväm med det igen. Du behöver ju inte vara på varje fest och ständigt hänga med polare, det är OK att ha sin egna tid, men relationer till människor kräver arbete för att upprätthållas, och de blir bara svårare och svårare att skapa. Ta vara på det.

Dedikera åtminstone en kväll i veckan till att umgås med folk socialt, och spela järnet på veckorna om du verkligen känner att du vill nå toppen.

Permalänk
Medlem

Nånstans måste man fråga sig om man gör det man gör av rent ohälsosamt beroende.

Jag är 28år och ligger själv på internationell nivå i en sport(ej e-sport) och är det någonting jag lärt mig under lång tid som idrottare så är det att 10.000regeln är trams. Vissa människor har talang(notera: ej bara medfött utan också hur miljön format en under sina formbara år) och kommer att uppnå det andra kämpat hela sina liv för på relativt kort tid. Den här drömmen, inte sällan uppspydd av nån motivationstalare på youtube, om att kunna jobba sig till sitt allra högsta mål är något missförstådd. Inom jobb och utbildning så tror jag att det stämmer bra att hårt arbete lönar sig, betydligt mer så än i sport eller andra moment där det bara är en på 100 000 som lyckas. Detta för att det sällan handlar om att maximera sin förmåga att göra någonting, utan snarare att bara lägga in så mycket tid som möjligt på någonting. Jag har inga tvivel överhuvudtaget på att någon under genomsnittsintelligens skulle kunna klara sig igenom läkarprogrammet med högsta betyg.

Inom prestationsmoment som e-sport, sport, musik osv så handlar det bara om att maximera sin förmåga att göra någonting. Det beror på en hel del faktorer, inte bara hur mycket tid du lägger ner. Människor har en enormt varierande förmåga att lära sig själv göra saker bättre. Därför kommer du hitta folk som är fast på alla "plan" av förmåga, te.x rank i ett spel, och aldrig kommer att ta sig högre upp för att de saknar förmågan att te.x upptäcka och hantera sina svagheter.

Då jag själv varit e-sportare i tonåren på vad jag skulle kunna säga är din ungefärliga nivå, så vet jag att det konceptet med talang även i allra högsta grad gäller e-sport. Vissa människor jag spelat med har varit bra på alla spel, andra har aldrig blivit bra i något spel hur mycket tid de än lagt ner.

Skriver inte detta som ett rakt "Nej, försök inte" utan snarare att klargöra att bara för att du lägger ner enormt mycket tid, betyder inte att du kommer bli bättre och bättre för all framtid. Gör vad du vill, men se till att du är lyckligt när du gör det. Du lägger ner tid som du hade kunnat spendera på andra saker. Socialt liv är oerhört viktigt, särskilt för dina möjligheter att lyckas överlag som människa.

Permalänk
Medlem

Om du har spelat i 11 timmar per dag i 4 år, och har inte nådd ditt mål, så gör du någonting fel.

Om jag förstår det rätt, så försöker du att nå en vis rank i CSGO, för att engång ha möjlighet att prata med semi pro / pro teams.
Hur många spelare ligger på den nivån, kontra antal teams som spelar på högsta nivå?

Du är bara 18 år, finns massor med tid att ändra riktningen...

Visa signatur

Bosna u <3

I7-6700K :-: 16gb DDR4 :-: ASUS 1080TI :-: MSI Gaming Carbon :-: NH-U14S :-: FD R5 :-: Seasonic X 760W

Permalänk
Medlem

Skön blandning av inlägg i denna tråden från idag... Vissa svara som tråden är från idag, och andra har mer koll, och så någon som jämför Battlefield och CS. Mycket begåvat.

Jag skulle vilja veta hur det går får TS @Amour Har du kommit in i Rank S eller FPL? Kanske blev det SPL för dig?

Permalänk
Skrivet av Fantgrenen:

Sorry men jag skulle aldrig satsat på ett spel, vare sig hur bra jag än var. Det är sjukt svårt att bli bland de bästa, och efter spel karriären har man inget att göra. Om du spenderar 11 timmar på spel skulle jag råda dig att kanske spendera typ 2 timmar på skolan iaf.

Skolan som ger dig en framtid, inte spel. Och ifall allt skiter sig med cs så är ju ditt liv förstört. Vem vet vad valve håller på med.

Detta är dock bara min åsikt.

Dock så är det där bara delvis sant, om du lyckas bli top 20 i CS så kan du livnära dig på det efter karriären då man har byggt upp en fanbase och kan antingen leva på streaming eller casta turneringar.