Permalänk
Medlem

Om ni vill veta vad min poäng är så har jag redan förklarat att jag tycker Klaner/Communitys inte får en ärlig chans att presentera sig innan Geeks Gaming har varit där och presenterat sig. Då dom har fler aktiva på forumet med man själv är en man per Klan/Community och inte har samma förutsättningar. Att folk sitter här och menar på att man har fel osv varför inte vända på det och säga att det är ni som har fel och inte ser det ur en annan synvinkel. Alla har sina åsikter men om åsikterna ska vara kränkande eller rent av elaka mot folk här skriv då inte eller skriv till mig i PM ist så tar vi det där om du har problem med hur jag skriver eller stavar. För mig gör det inget att ni tycker jag skriver som en 3 åring. Det stör inte mig det stör er så är det inte mitt problem

Permalänk
Moderator
Moderator

@Nox11: Tjenare

Jag är en av nissarna bakom Geeks Gaming och tillika forumledare så det är mycket intressant att se saker ifrån ditt perspektiv. Tack för att du skrev tråden!

Vad är Geeks discord och Geeks Gaming?
Geeks Discord är en förlängning av forumen, av communityt på alla Geeks siter (SweClockers, FZ, 99) där medlemmarna fritt kan chatta och lira ngt spel. Redaktionen själva hittas ofta i löpande realtidsdiskussioner vilket många tycker är väldigt givande.

Geeks Gaming är en spelgalen liten grupp moderatorer och entusiaster som hjälper till med förvaltningen av Discord, GG har funnits i cirka 6 år och bjudit på allt ifrån spelkvällar till streams. Det är inte en klan utan ett tjugotal administratörer.

Citat:

"Vad är meningen med att ha forum där man kan leta efter en klan/community eller medlemmar till sin klan/community. När ändå Geeks Gaming tar allt folk till sig. Om det är någon som skriver jag letar efter folk att spela med då är Geeks Gaming där direkt och tar åt sig andra klaner/communitys hinner inte att skriva till dom då har redan Geeks Gaming tagit dom in hos sig. Jag har varit med om det flera gånger när man har skrivit PM till folk här om de har sökt efter folk att spela med då tackar de nej och säger att de redan sitter på Geeks Gamings discord och spelar med andra redan då har det kanppt gått en dag sen han la ut det i forumet."

För några år sedan, innan klanspelsforumet öppnades så var många forumdelar under spelkategorin kaotiskt fyllda med trådar där klaner söker spelare eller spelare söker spelare. Det kom in många klagomål från folk som bara ville diskutera om spel att de kunde få slippa kontakttrådarna. Det fanns också önskemål ifrån klaner att få lägga ut roliga evenemang (icke vinst-drivande) med mera. Därför finns Klanspels delen.

Citat:

"Tycker dom kan lägga ner alla forum som har med klaner/communitys att göra då det inte är någon ide att söka folk här längre."

Det där är svårt att bedöma och något vi får titta på ifrån fler aktiva klaner men Geeks Discord har idag 4k medlemmar. Det betyder inte att dessa 4k endast sitter på Geeks Discord, inget hindrar dem att vara aktiva på flera discord servers? Söker de mer seriösa pracs, clan-wars med mera så är de garanterat på jakt efter andra servers också.

Citat:

"Jag har varit en aktiv medlem här och letat efter folk här eller sökt efter en klan/community men innan man kommer in hit så ser man redan att det finns något som heter Geeks Gaming på forumet. Och Klaner, servrar och evenemang ligger efter Geeks Gaming. Med allt detta så menar jag på vad är meningen att lägga upp en tråd där man letar efter folk eller en klan/community. När redan Geeks Gaming tar upp all plats en då man måste gå in på Geeks Gaming för att komma vidare till Klaner, servrar och evenemang ."

Du menar att trädstrukturen Forum > Spel > Geeks Gaming > Klaner, servrar och evenemang gör att potentiella rekryter går till Geeks discord? Möjligt. Ska diskutera det med redaktionen men tänk också på att Geeks Discord dyker upp i artiklar, fredagspaneler, live streams på framsidan, event diskussioner med uppesittarkvällar, facebook, medlemmar som tipsar andra med mera. Effekten av att det ligger i en viss ordning är inte störst faktor i jämförelse?

Citat:

"Tycker det är lite dåligt att man ska ha för tur på folket när man ändå äger sidan och kan göra vad man vill här ändå. Och detta är kritik till er på Sweclockers och jag tycker att om vi lever i en demokrati så tycker jag att jag har all rätt att yttra mig om just detta. Och låta andra medlemmar här se vad just vad jag tycker om detta och nej det ligger inte i fel forum då det handlar just om detta forumet."

Självklart får du framföra din åsikt, beklagar att du upplever situationen som jobbig såklart!

Visa signatur

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers

Permalänk
Inaktiv

Eloge att GG svarar men det är helt banalt att man tar detta grin på en seriös nivå som denna.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Detta var väl en önskan på forumet för personer i din sits, att hitta personer att spela med. Varför inte bara gå med där?
Forumsdelen heter ju Geeks Gaming, vill du fråga efter spelare till exempelvis pubg så antar jag att du skriver i underforumet "Actionspel och shooters"?

Permalänk
Medlem

@anon131444: Ja okej bara för att jag har en åsikt så är jag ett grin som inte vet bättre en dig då. Jag la upp denna tråd för att jag tycker som jag gör. Att du inte tar mig seriös alls det är inte mitt problem. Så är det ett problem för dig så ber jag om ursäkt ifall du har tagit illa upp eller så god jul på dig

Permalänk
Medlem

@Lan: Jag är glad att du svara på det jag skrivit och tar till mig det du har sagt. Att folk här inte vet mer en vad de läser och skriver idiotiska kommentarer de lägger jag ingen energi på. Utan jag ville bara ta fram frågan om hur jag ser på det och det är många som säkert ser det som jag men ej våga skriva. Men tack för att du svara och tog dig tid du kan stänga tråden nu har mitt budskap iaf kommit fram

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Nox11:

@Pixlchaser: Ja okej bara för att jag har en åsikt så är jag ett grin som inte vet bättre en dig då. Jag la upp denna tråd för att jag tycker som jag gör. Att du inte tar mig seriös alls det är inte mitt problem. Så är det ett problem för dig så ber jag om ursäkt ifall du har tagit illa upp eller så god jul på dig

Ja god jul på dig med! Vet inte riktigt hur jag ska tolka dig men mina frågor är ganska relevanta om det inte framgår för någon annan än bara för dig om vad intentionen med din tråd är. Vi förstår fortfarande inte komplikationen om varför du bara inte kan gå in i Geeks Gamings discord eller community och istället varför du prompt måste ha egen clan (?). Det är den springande punkten, den verkar undgått dig med eftersom du inte svarar.

Du verkar för övrigt lite labil så vettefan om det är så bra att fortsätta skriva till dig.

Permalänk
Medlem

Du låter skön att ta en pilsner med.

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vangen:

Du låter skön att ta en pilsner med.

Då får du nog vänta ca sju år på att han ska bli myndig.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Inaktiv

Kanske skulle kännas bättre om det fanns möjlighet att få klaners trådar bumpade / pinned / you name it, när de söker spelare? Då kan du bara skapa en tråd, och ingen behöver sitta och aktivt leta efter den där enstaka tråden, där det ännu söks spelare. Det skulle även separera det lite från GG, så att det blir lite mer likt en annons. Men men, bara en tanke. Spelar knappt längre, men detta skulle jag nog uppskatta om jag var i sådan sits.

Du kommer "få skit" för stavandet osv, så är det bara. Folk tycker att det är jobbigt, och kommer då gnälla. Precis som att du kan anstränga dig lite extra för att fixa till det, så kan de avstå. Själv kan jag nog hålla med om att man kan avstå från att läsa, om det nu är så horribelt. Dock diggar jag också kritiken en aning.. Vettetusan, men du kan ju göra som mig, och se det som en chans att förbättra kunskaperna istället.
Du kommer däremot inte få så mycket tillbaka, om du inte tydliggör när folk uppenbarligen har väldigt svårt för att klura ut vad du vill förmedla. Be the bigger man yu low

( Jag kan läsa utan större problem. Kanske för att jag skrev likadant för ett par år sedan. Börjar dock förstå varför folk tycker att det är jobbigt )

Permalänk
Medlem

Lite mycket personangrepp i den här tråden tycker jag. Han blir kallad labil, omyndiga m.m. om man måste avsluta sin poäng med ett personangrepp, ja då var din poäng inte särskilt stark.

Det är väl tydligt att han ifrågasätter varför den här forumdelen fortfarande finns kvar när den i praktiken (enligt TS) har ersatts av GG. En valid fråga tycker jag.

Och han ville inte att något skulle stängas. Han ville höra våra åsikter om ämnet. Men p.g.a. att han inte kan styckeindela så blev det pajkastning istället. Lovar att jag kan hitta fel i samtliga medlemmars svenska skrivspråk!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Processor: Motorola 68000 | Klockfrekvens: 7,09 Mhz (PAL) | Minne: 256 kB ROM / 512 kB RAM | Bussbredd: 24 bit | Joystick: Tac2 | Operativsystem: Amiga OS 1.3

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nox11:

@Vimsig: Ja läs vad jag skrev så förstår du exakt vad jag menar med att det inte är rättvist

Din text är halvt oläslig på grund av kass formatering och i vissa fall kass grammatik. Något du inleder med redan i rubriken.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nox11:

Sen ni som skriver att man skriver konstigt och fel med mera. Var så god försätt ju mer ni skriver och kommentera det ju roligare för mig blir det. Ni ska vara glada att ni själva inte har det det kan jag lova er

Vad är det för "det" som åsyftas i den fetade delen?

Permalänk
Medlem

tl;dr är väl att Geeks Gaming får väldigt mycket uppmärksamhet då redaktionen skriver artiklar om GG som hamnar på framsidan, forum-moderatorer som är med i GG och att dom har en egen forumsdel vilket gör det svårare för andra klaner att konkurrera.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av talonmas:

Lite mycket personangrepp i den här tråden tycker jag. Han blir kallad labil, omyndiga m.m. om man måste avsluta sin poäng med ett personangrepp, ja då var din poäng inte särskilt stark.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tycker inte min tolkning är en underdrift direkt. Han har skapat en offentlig tråd med ett syfte som ingen vet varför. Därefter saknas all intresse att lämna en konkret förklaring så man kan begripa sig på vad det är som händer. Som respons till den relevanta kritik man lämnat, så möts man med en leende gubbe med tomteluva i ett sammanhang där ett frikostigt leende inte riktigt är svaret på frågan.

Men jag bryr mig inte alls. Det är ju bara det att det är frustrerande. Att alltså inte få svar på sina frågor...

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon131444:

Ja god jul på dig med! Vet inte riktigt hur jag ska tolka dig men mina frågor är ganska relevanta om det inte framgår för någon annan än bara för dig om vad intentionen med din tråd är. Vi förstår fortfarande inte komplikationen om varför du bara inte kan gå in i Geeks Gamings discord eller community och istället varför du prompt måste ha egen clan (?). Det är den springande punkten, den verkar undgått dig med eftersom du inte svarar.

Du verkar för övrigt lite labil så vettefan om det är så bra att fortsätta skriva till dig.

Ja om du tycker att jag är labil osv. Så börja jag undra om du inte är det jag har inte hoppat på dig om något men du avvänder personangrepp som jag tycker är helt onödigt. Om du vill komma fram till något konkret med det du skriver börja då bete dig som en vuxen person. En att du är på en 5 årings nivå. Annars kan jag inte ta dig på en seriös nivå.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Terrell:

tl;dr är väl att Geeks Gaming får väldigt mycket uppmärksamhet då redaktionen skriver artiklar om GG som hamnar på framsidan, forum-moderatorer som är med i GG och att dom har en egen forumsdel vilket gör det svårare för andra klaner att konkurrera.

Precis vad jag menar lite med det jag skrev. Vi andra som är inne och letar folk får inte samma möjlighet att göra det som Geeks Gaming.

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Nox11:

Precis vad jag menar lite med det jag skrev. Vi andra som är inne och letar folk får inte samma möjlighet att göra det som Geeks Gaming.

Så det du vill är att Sweclockers ska sluta prata om/nämna sin egna spelgrupp? Inte särskilt troligt, som du nog förstår själv. Varför skulle de göra det?

Letar du efter folk så är det väl som sagt bara att gå in på Discord:en själv och börja leta, eller skapa en egen Discord och gör reklam för den. Att bara klaga över andra kommer nog inte leda till mycket.

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nox11:

Sen ni som skriver att man skriver konstigt och fel med mera. Var så god försätt ju mer ni skriver och kommentera det ju roligare för mig blir det. Ni ska vara glada att ni själva inte har det det kan jag lova er

?! det = dyslexi

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nox11:

Då dom har fler aktiva på forumet med man själv är en man per Klan/Community och inte har samma förutsättningar.

Tänker man ett steg längre ser man att det skulle vara svårt att lösa ditt problem. Känns ju inte direkt rättvist att e.g. säga att de inte får säga "hej vi finns" innan någon annan gjort det, eller banna alla utom en som använder GG

Du får helt enkelt hänga på SweC mer

Visa signatur

Redbox: Asrock B650 Lightning ATX, 7800x3D -20CCO, XFX 6950XT, 2x32GB Corsair Vengence 6400 CL32, WD SN770 2TB, Corsair RMe 1000, Lian Li Lancool 216, Peerless Assassin 120 SE
Purpbox: Z87-Pro, I5 4670K@4.2, Sapphire 290 TRI-X, 2x8GB Crucial Tactical@stock, Deep Silence 1
Samsung Evo 250+500GB + QVO 1TB, 2x1TB 7200RPM backup/lagring
Det var bättre förr: E5300 2600MHz -> 3640MHz, Celeron 300A -> 450MHz

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunder:

Så det du vill är att Sweclockers ska sluta prata om/nämna sin egna spelgrupp? Inte särskilt troligt, som du nog förstår själv. Varför skulle de göra det?

Letar du efter folk så är det väl som sagt bara att gå in på Discord:en själv och börja leta, eller skapa en egen Discord och gör reklam för den. Att bara klaga över andra kommer nog inte leda till mycket.

Jag la upp en seriös fråga om hur jag jag tycker det är. Du har inte blivit drabbad så då tycker jag att du ska vara tyst istället för att lägga dig i saker som du själv inte har varit med om. Om jag nu tycker att det är ett problem. Jag vill att de ska ändra på systemet inte lägga ner något på Sweclockers utan förbättra det. Så vad är det du vill få fram ?.

Permalänk
Medlem
Skrivet av e1m1:

Tänker man ett steg längre ser man att det skulle vara svårt att lösa ditt problem. Känns ju inte direkt rättvist att e.g. säga att de inte får säga "hej vi finns" innan någon annan gjort det, eller banna alla utom en som använder GG

Du får helt enkelt hänga på SweC mer

Nä men som jag har sagt innan så har vi medlemmar inte en chans att få in någon om de är på varenda en. De får visst presentera sig men om de nu säger till oss medlemmar att man som lag/community bara får hålla sig till en tråd per klan/community. Medans de själva har flera trådar uppe då blir det inte lätt alls. Sen får man heller inte länka info om sin Klan/community till en medlem som har skrivit en tråd att han/hon söker folk att spela med. Då säger admin att man bara få länka sån info i sin egen tråd det har hänt mig flera gånger. Medans de själva kan göra hur de vill. Nu är det inte alla admins som gör så men det finns visa som gör så eller säger till en.

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Nox11:

Jag la upp en seriös fråga om hur jag jag tycker det är. Du har inte blivit drabbad så då tycker jag att du ska vara tyst istället för att lägga dig i saker som du själv inte har varit med om. Om jag nu tycker att det är ett problem. Jag vill att de ska ändra på systemet inte lägga ner något på Sweclockers utan förbättra det. Så vad är det du vill få fram ?.

Vad poängen med tråden är. Du får gärna hålla dig sansad när du skriver också så blir det lättare att ta det som skrivs seriöst.

Folk ger exempel på lösningar, som du sen ignorerar. Det verkar som att du egentligen inte vill ha en lösning.

Vad är det för fel på den Discord som finns, varför funkar inte det folket att spela med?
Varför skapar du inte en egen Discord och bjuder in folk dit?

I din tråd från förra året så fick du flera exempel på andra spelgrupper än GG (de nämndes inte ens i tråden, inte i nån av dina andra trådar heller för övrigt).

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunder:

Vad poängen med tråden är. Du får gärna hålla dig sansad när du skriver också så blir det lättare att ta det som skrivs seriöst.

Folk ger exempel på lösningar, som du sen ignorerar. Det verkar som att du egentligen inte vill ha en lösning.

Vad är det för fel på den Discord som finns, varför funkar inte det folket att spela med?
Varför skapar du inte en egen Discord och bjuder in folk dit?

I din tråd från förra året så fick du flera exempel på andra spelgrupper än GG (de nämndes inte ens i tråden, inte i nån av dina andra trådar heller för övrigt).

Jag ignorera såna som skriver personliga på hopp och liknade. Och vad menar du med att hålla dig sansad jag har redan tagit upp vad jag tycker är ett problem men du fortsätter med saker som inte har men denna tråden att göra. Börja länka gamla saker osv. Jag ignorera inte vad folk säger och ger för lösningar men vad jag ser så ser jag inga bra lösningar. Men det kanske du gör eller vad ser du?. det är inget som är fel med någon discord eller så du tro att jag ser ner på Geeks Gaming för att dom existera. Nä de får göra hur dom vill dom är bra osv men det är inte det som är frågan. Frågan är vad som kan göras bättre för oss andra.

Permalänk
Keeper of Traditions
Skrivet av Nox11:

Jag ignorera såna som skriver personliga på hopp och liknade. Och vad menar du med att hålla dig sansad jag har redan tagit upp vad jag tycker är ett problem men du fortsätter med saker som inte har men denna tråden att göra. Börja länka gamla saker osv. Jag ignorera inte vad folk säger och ger för lösningar men vad jag ser så ser jag inga bra lösningar. Men det kanske du gör eller vad ser du?. det är inget som är fel med någon discord eller så du tro att jag ser ner på Geeks Gaming för att dom existera. Nä de får göra hur dom vill dom är bra osv men det är inte det som är frågan. Frågan är vad som kan göras bättre för oss andra.

"Hålla dig sansad" så som i att inte be folk som svarar i tråden att hålla tyst, till exempel. Självklart ska personangrepp inte användas, men du faller nästan själv dit.

Vad mer kan man göra än att länka "gamla saker" när du själv inte ger några exempel? När du citerat inlägg här i tråden så har du bemött allt förutom just exemplen som gavs i inläggen.

Något som skulle kunna göras bättre är kanske att ha ett klistrat inlägg längst upp i forumavdelningen där man listar olika grupper och klaner, och vilka spel de riktar sig mot. Då får alla en likadan utgångspunkt, även om GG självklart kommer fortsätta nämnas i SweC:s eget material (av naturliga skäl).

Visa signatur

|| Intel 8700K || Asus RTX 4070 TI Super TUF || Samsung 750 EVO 500GB & Kingston A2000 1TB & Samsung 960 EVO 250GB || Corsair RM 850x || Antec P183 || Asus G-Sync RoG Swift PG279Q || Dell XPS 15 || Thinkpad X220

The Force is like Duct Tape, it has a light side, a dark side, and holds the universe together.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dunder:

"Hålla dig sansad" så som i att inte be folk som svarar i tråden att hålla tyst, till exempel. Självklart ska personangrepp inte användas, men du faller nästan själv dit.

Vad mer kan man göra än att länka "gamla saker" när du själv inte ger några exempel? När du citerat inlägg här i tråden så har du bemött allt förutom just exemplen som gavs i inläggen.

Något som skulle kunna göras bättre är kanske att ha ett klistrat inlägg längst upp i forumavdelningen där man listar olika grupper och klaner, och vilka spel de riktar sig mot. Då får alla en likadan utgångspunkt, även om GG självklart kommer fortsätta nämnas i SweC:s eget material (av naturliga skäl).

Klart att man faller ditt själv när person angreppen kommer om och om igen. Jag kommer be folk som ej har någon kunskap om här att vara tysta. Hälften av folket som har svarat i tråden har inte en aning om vad de prata om eller har någon erfarenhet över huvud taget. Jag citera inte mina gamla inlägg och dom har ej med detta att göra. Jag tog upp denna frågan av egna skäl inte för att någon annan bad mig göra det. Jag har get flera exempel om du hade kollat noga så hade du sätt dom.

Permalänk
Medlem

Fråga. Finns det ett problem? Vad är problemet samt vad vill trådskaparen?

Visa signatur

Phanteks Evolv mITX, i7 8700K, ASUS GeForce RTX 4070 12GB DUAL, Corsair DDR4 3200mhz 16GB, M.2 Samsung 970 EVO 500GB, Samsung EVO 860 SSD, OCZ ARC 100 SSD, WD Black 1TB, Gigabyte Aorus Pro WiFi Z390 mIXT. Audient ID14, Dynaudio LYD48. LG45GR95QE

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ragnvlad:

Fråga. Finns det ett problem? Vad är problemet samt vad vill trådskaparen?

Problem ja. Problemet kan du läsa här om du går back i tråden. Vad jag vill ? Ja att det ska vara lika för alla som söker efter folk samma regler ska gälla alla.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nox11:

Problem ja. Problemet kan du läsa här om du går back i tråden. Vad jag vill ? Ja att det ska vara lika för alla som söker efter folk samma regler ska gälla alla.

Vilka regler är annorlunda för geeksgaming jämfört med dig?
Eftersom geeksgaming har en fast länk till Sweclockers, så är det rätt självklart att dom gör reklam för sin "egen discord", när folk vill hitta andra att spela med.
Att dom är fler som kan rekommendera den för att dom är stora, är liksom bara en produkt av att dom är just stora på denna hemsida.
Menar du att dom max får ha 1 person som kan rekommendera GG, för att det blir orättvist mot dig annars?
Eller menar du att dom inte ska få rekommendera sin egen discord alls, på sin egen hemsida?

Visa signatur

Citera för svar!
ASUS X570-E, AMD 5950X, RTX4080 Super, 32gb B-die

Permalänk

uppenbarligen finns det ju några som förstår vad han vill ha fram, och när det är 10 st som skriver "ingen förstår va du menar, grammar, bla bla bla" så förstår jag att han blir upprörd och inte kan hålla sig till ämnet. Trots allt väldigt få andra som gör...

Han var ju rätt tydlig med att han bad om folks åsikter ändå, vilket han också förstärkt flera gånger.
Om ni nu är så lärda, så kom med era åsikter om hur de är att rekrytera folk till er klan eller GG eller vad det nu kan va istället för att skriva trams