Forumdelen sponsras av

Koppla samman kabel från fiberdosan och router till en kabel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004

Koppla samman kabel från fiberdosan och router till en kabel?

Lite konstig idé Och fråga kanske men går det att koppla samman kabeln som går från fiberdosan på väggen med kabeln som går från routern, så jag slutar med en kabel som jag kan koppla in i enheten? Finns ju splitters att köpa för att dela en kabel till två, men jag vill göra tvärtom.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2005

Skulle du kunna precisera vad för typ av kabel du menar. Gärna med bild. Rent spontant är svaret annars nej om du men enheten menar routern igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2008

Nej.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av joalin:

Skulle du kunna precisera vad för typ av kabel du menar. Gärna med bild. Rent spontant är svaret annars nej om du men enheten menar routern igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Helt vanliga rj45 kontakter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oskarshamn
Registrerad
Mar 2006
Skrivet av Rammel:

Helt vanliga rj45 kontakter.

klart som korvspad att du måste ha kabel mellan fiberomvandlaren och din router?

fattar inte vad du försöker göra med SK "kabeldelare" riktigt.

försöker ha 2 routrar?

Asus Z97-A, I7 4790K @4.8GHz 1.29V, 24Gb ram, 2x GIGABYTE GTX 970 WindForce 3X OC @ 1511Mhz/7246Mhz.
[Lista] De bästa gratisprogrammen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2011

Jag antar att du har fibern i t.ex. källaren och routern någon annanstans, typ våning 1, och så vill du använda samma kabel att både sända internet till routern och sända lan tillbaka ner i källaren.
Eller så vill du sända både internet och IPTV över samma kabel.

Det går att sända flera separata data strömmar över samma kabel med VLAN.
För att göra detta så behövs en switch som klarar av VLAN i vardera ändan.

Klient: Intel I7 3820 | ASUS P9X79 Pro | 64GB 1600MHz | Corsair HX 850W | Gigabyte 1080TI | HAF 922 | Crucial 525G | Seagate XT 4TB
Server: Intel XEON E5620 x 2| ASUS Z8PE-D18 | 96GB 1333MHz | Corsair AX 1200W | HAF 932 | WD Black 2TB
HTPC: Intel I7 4770T | 16 GB 1600 | FC8 EVO | Gigabyte GA-H87N-WIFI | Samsung 840 250GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av Rouge of Darkness:

klart som korvspad att du måste ha kabel mellan fiberomvandlaren och din router?

fattar inte vad du försöker göra med SK "kabeldelare" riktigt.

försöker ha 2 routrar?

Gissar att du inte läste OP riktigt? Jag vet att routern behöver en kabel till sig från fiberdosan för att få internet (en router måste dock inte ha internet om man inte har internet utan bara ett lan mellan enheter), har inte frågat något om det.

Skulle jag använda två routrar finns det flera alternativ för det, har använda flera router många gånger.

Jag vill få ihop en kabel som går från fiberdosan med kabeln som går från routern, dvs två kablar blir en som sedan kan sättas in i någon enhet som bara har en nätverksingång.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Härnösand
Registrerad
Nov 2006

@Rammel: Det enda jag kan komma på som en eventuell lösning är via vlan. Men det kräver mer utrustning. Är ingen nätverksexpert men spontant så kommer du att behöva ha managed switch i båda ändarna som kan koda trafiken med olika vlan-taggar.
Men ta detta som sagt med en nypa salt. Har aldrig gjort en liknande lösning själv.

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Rammel:

Gissar att du inte läste OP riktigt? Jag vet att routern behöver en kabel till sig från fiberdosan för att få internet (en router måste dock inte ha internet om man inte har internet utan bara ett lan mellan enheter), har inte frågat något om det.

Skulle jag använda två routrar finns det flera alternativ för det, har använda flera router många gånger.

Jag vill få ihop en kabel som går från fiberdosan med kabeln som går från routern, dvs två kablar blir en som sedan kan sättas in i någon enhet som bara har en nätverksingång.

Ja. Du kopplar in både fiber, router och din dator i en switch så kan datorn prata med både fiber och router. Dock tillkommer nu en hel del konfigurering på din dator eftersom den måste prata med två olika nät på samma port. Lösningen blir även beroende på vilket OS du kör eftersom olika OS har olika stöd för detta.

Varför vill du göra så här?

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av giplet:

Ja. Du kopplar in både fiber, router och din dator i en switch så kan datorn prata med både fiber och router. Dock tillkommer nu en hel del konfigurering på din dator eftersom den måste prata med två olika nät på samma port. Lösningen blir även beroende på vilket OS du kör eftersom olika OS har olika stöd för detta.

Varför vill du göra så här?

Anledningen är att jag har en STB som körs på Android, men av någon anledning går den inte bra inkopplad i en router. Varken WiFi eller Ethernet. Kopplar jag den däremot rakt i väggen så fungerar den bra, men då tappar jag funktionen att kunna använda material som ligger på datorn. Och eftersom Android inte kan köra Wi-Fi och ethernet samtidigt utan rootas, så är mitt enda riktiga alternativ den här funderingen jag hade. Har testat 10st olika routrar och konfigurerat dem på alla sett som kan behövas.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Luleå
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Rammel:

Anledningen är att jag har en STB som körs på Android, men av någon anledning går den inte bra inkopplad i en router. Varken WiFi eller Ethernet. Kopplar jag den däremot rakt i väggen så fungerar den bra, men då tappar jag funktionen att kunna använda material som ligger på datorn. Och eftersom Android inte kan köra Wi-Fi och ethernet samtidigt utan rootas, så är mitt enda riktiga alternativ den här funderingen jag hade. Har testat 10st olika routrar och konfigurerat dem på alla sett som kan behövas.

Skickades från m.sweclockers.com

Säg att du fysiskt lyckas koppla som du beskriver kommer det ändå inte funka då din router och din androidpryl inte kan dela samma ip från din ISP.

| i7 920 C0 @ 3,63| GTX 580 + EK CU| CM 690 | EK HF Acetal |Samsung 830 120+TG 120 | AX850 | Asus Rampage 3 Formula|12GB Corsair |
FoldingRig1: i5 2320, 8GB ram, Win7
FoldingRig2: i7 920, 12GB ram, Win7
http://folding.extremeoverclocking.com/user_summary.php?s=&u=530039

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Rammel:

Anledningen är att jag har en STB som körs på Android, men av någon anledning går den inte bra inkopplad i en router. Varken WiFi eller Ethernet. Kopplar jag den däremot rakt i väggen så fungerar den bra, men då tappar jag funktionen att kunna använda material som ligger på datorn. Och eftersom Android inte kan köra Wi-Fi och ethernet samtidigt utan rootas, så är mitt enda riktiga alternativ den här funderingen jag hade. Har testat 10st olika routrar och konfigurerat dem på alla sett som kan behövas.

Skickades från m.sweclockers.com

Du löser förmodligen inte att få den att köra två olika nätverk samtidigt utan att roota heller, så det låter spontant ganska kört.

Vad är det för tjänst som inte fixar att sitta bakom en router? Och vad innebär det att den inte går bra?
Jag har själv kört med Xiaomi's Androidbaserade lilla TV-box utan problem över WiFi. Dumpade den till förmån för en AppleTV på grund av appen som skulle leverera mina TV-kanaler inte funkade alls bra på Android.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av giplet:

Du löser förmodligen inte att få den att köra två olika nätverk samtidigt utan att roota heller, så det låter spontant ganska kört.

Vad är det för tjänst som inte fixar att sitta bakom en router? Och vad innebär det att den inte går bra?
Jag har själv kört med Xiaomi's Androidbaserade lilla TV-box utan problem över WiFi. Dumpade den till förmån för en AppleTV på grund av appen som skulle leverera mina TV-kanaler inte funkade alls bra på Android.

Mer eller mindre alla tjänster som har med boxen (formuler z7+) att göra. Har kollat en del på Xiaomi's box men ganska osugen på att köpa ännu en ny box, och begagnatmarknaden på såna boxar är obefintlig.

Kollade lite på Speedify men med det så ville inte tjänsterna fungera på internet, dessutom så var det begränsat på 5gb i månaden om man inte betalar 90kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2010

Jadu. Finns lösningar som eventuellt kan fungera.

T.ex.så har Asus "routrar"(gateway är mer korrekt term) haft funktioner för att köra STB's i samma nät som övrig data trafik. Ingen aning om de finns kvar eller inte.

Det finns även andra lösningar, men det kan fort bli komplicerat. Samt att de skiljer sig väldigt mycket åt beroende på vad du har för utrustning från isp/fiberleverantör.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Mayth:

Jadu. Finns lösningar som eventuellt kan fungera.

T.ex.så har Asus "routrar"(gateway är mer korrekt term) haft funktioner för att köra STB's i samma nät som övrig data trafik. Ingen aning om de finns kvar eller inte.

Det finns även andra lösningar, men det kan fort bli komplicerat. Samt att de skiljer sig väldigt mycket åt beroende på vad du har för utrustning från isp/fiberleverantör.

Skickades från m.sweclockers.com

Asus boxar har visst stöd för multicast streaming, som är vad tex Telia kör till sina TV-kunder när man använder deras egen box. Mina erfarenheter av Xiaomi's box och de appar som finns till den är att dessa inte använder sig av multicast streaming. Ser inte ut som att TS box är annorlunda på den fronten, så det är nog inte samma problem som Asus-routern löser.

Skrivet av Rammel:

Anledningen är att jag har en STB som körs på Android, men av någon anledning går den inte bra inkopplad i en router. Varken WiFi eller Ethernet. Kopplar jag den däremot rakt i väggen så fungerar den bra, men då tappar jag funktionen att kunna använda material som ligger på datorn. Och eftersom Android inte kan köra Wi-Fi och ethernet samtidigt utan rootas, så är mitt enda riktiga alternativ den här funderingen jag hade. Har testat 10st olika routrar och konfigurerat dem på alla sett som kan behövas.

Skickades från m.sweclockers.com

Mer exakt vad är det för problem du upplever?

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av giplet:

Asus boxar har visst stöd för multicast streaming, som är vad tex Telia kör till sina TV-kunder när man använder deras egen box. Mina erfarenheter av Xiaomi's box och de appar som finns till den är att dessa inte använder sig av multicast streaming. Ser inte ut som att TS box är annorlunda på den fronten, så det är nog inte samma problem som Asus-routern löser.

Mer exakt vad är det för problem du upplever?

Har använt olika Asus, olika tp-link bland annat Archer c7 och just nu har jag en Ubiquiti Amplifi HD. Alla skapar instabilitet, lägg, bufferproblem, hastighetsproblem. Använder Bahnhof och huset ligger i Zitius nät, har hört enligt uppgift att just multicast kan ställa till det i denna box och har varit i kontakt med Bahnhof om detta, men de kör på Single Connection säger de.

Kan tillägga att det fungerar inte helt perfekt när jag kör direkt i väggen, men fungerar bättre än när jag använder router. Har även testat köpa en tp-link usb to gigabit adapter eftersom boxen bara har megabit port, men den gör ingen skillnad mer än att den kan lägga av ibland. Har även bytt alla kablar och minskat avstånd mellan enheterna. Har även fått fiberlinan utbytt som gör till hem till mig.

Ett alternativ jag har är att låta Bahnhof skicka en tekniker, men fungersr allt som det ska så åker jag på kostnaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Rammel:

Har använt olika Asus, olika tp-link bland annat Archer c7 och just nu har jag en Ubiquiti Amplifi HD. Alla skapar instabilitet, lägg, bufferproblem, hastighetsproblem. Använder Bahnhof och huset ligger i Zitius nät, har hört enligt uppgift att just multicast kan ställa till det i denna box och har varit i kontakt med Bahnhof om detta, men de kör på Single Connection säger de.

Kan tillägga att det fungerar inte helt perfekt när jag kör direkt i väggen, men fungerar bättre än när jag använder router. Har även testat köpa en tp-link usb to gigabit adapter eftersom boxen bara har megabit port, men den gör ingen skillnad mer än att den kan lägga av ibland. Har även bytt alla kablar och minskat avstånd mellan enheterna. Har även fått fiberlinan utbytt som gör till hem till mig.

Ett alternativ jag har är att låta Bahnhof skicka en tekniker, men fungersr allt som det ska så åker jag på kostnaden.

Skickades från m.sweclockers.com

Har du en publik IP från Bahnhof? Är det 4k upplösning du försöker använda?

Jag gissar att du har googlat ditt problem, men följande är vad jag fick fram:
Buffering verkar inte vara ett ovanligt problem med denna boxen. Trenden för att fixa det verkar vara att använda WiFi istället för kabel samt att använda Google's DNS, 8.8.8.8 (Hur nu det kan göra skillnad)

Jag är ganska säker på att det inte är Bahnhof som är problemet här utan att det är boxen som är känslig.

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av giplet:

Har du en publik IP från Bahnhof? Är det 4k upplösning du försöker använda?

Jag gissar att du har googlat ditt problem, men följande är vad jag fick fram:
Buffering verkar inte vara ett ovanligt problem med denna boxen. Trenden för att fixa det verkar vara att använda WiFi istället för kabel samt att använda Google's DNS, 8.8.8.8 (Hur nu det kan göra skillnad)

Jag är ganska säker på att det inte är Bahnhof som är problemet här utan att det är boxen som är känslig.

Har inte publik IP, spelar ingen roll om jag kör 720p eller 4k, som jag nämnde i tidigare inlägg så spelar inte typen av anslutning någon roll, har testat flera olika DNS utan någon framgång. Har även fabriksåterställt boxen ett antal gånger och testat beta firmware. En stor nackdel med att köra wifi är att den enbart går på 2.4ghz.

Har varit i kontakt med folk som levererar olika tjänster, som har kunder med Bahnhof som har liknande problem, samtidigt som många med Bahnhof inte har problem. Min gissning är därmed att det är något med ägaren av nätet (Zitius i mitt fall) som är en bov, googlar man lite snabbt så får man upp en del klagomål av folk som har fått sämre internet sedan nätet togs över av Zitius. Om det bara har att göra med att antalet abonnenter har ökat eller om Zitius helt enkelt är dåliga vet jag inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007
Skrivet av Rammel:

Har inte publik IP, spelar ingen roll om jag kör 720p eller 4k, som jag nämnde i tidigare inlägg så spelar inte typen av anslutning någon roll, har testat flera olika DNS utan någon framgång. Har även fabriksåterställt boxen ett antal gånger och testat beta firmware. En stor nackdel med att köra wifi är att den enbart går på 2.4ghz.

Har varit i kontakt med folk som levererar olika tjänster, som har kunder med Bahnhof som har liknande problem, samtidigt som många med Bahnhof inte har problem. Min gissning är därmed att det är något med ägaren av nätet (Zitius i mitt fall) som är en bov, googlar man lite snabbt så får man upp en del klagomål av folk som har fått sämre internet sedan nätet togs över av Zitius. Om det bara har att göra med att antalet abonnenter har ökat eller om Zitius helt enkelt är dåliga vet jag inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Men om du har problem med 720p så talar det mot att det skulle bero på att nätet har blivit sämre. Så mycket sämre kan det helt enkelt inte ha blivit att det inte orkar med 720p.

Jag har förstått att boxen bara har 2,4GHz, och de flesta får lägre hastighet med WiFi än med kabel när de testar. Ändå verkar det funka bättre.

Anledningen till att jag frågar om publikt IP är att NAT på NAT inte alltid funkar bra. Jag tycker att du ska be Bahnhof om en publik IP. Det är ingen fördel för dig att inte ha publikt IP och det är gratis att byta, så varför inte prova om det hjälper?

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2004
Skrivet av giplet:

Men om du har problem med 720p så talar det mot att det skulle bero på att nätet har blivit sämre. Så mycket sämre kan det helt enkelt inte ha blivit att det inte orkar med 720p.

Jag har förstått att boxen bara har 2,4GHz, och de flesta får lägre hastighet med WiFi än med kabel när de testar. Ändå verkar det funka bättre.

Anledningen till att jag frågar om publikt IP är att NAT på NAT inte alltid funkar bra. Jag tycker att du ska be Bahnhof om en publik IP. Det är ingen fördel för dig att inte ha publikt IP och det är gratis att byta, så varför inte prova om det hjälper?

Har försökt byta till publik IP förut får bara svar

"Du har abonnemang på Quadracom Ovriga, men denna ip ska inte kunna förekomma där. Därför kan vi inte aktivera din enhet.

Testa att starta om din dator och eventuell bredbandsdelare/router och försök igen.

Får du samma fel igen så kontakta Bahnhof Kundtjänst på 010-510 00 00."

Testade även nu med samma felmeddelande trots flera omstarter, gissar att jag får testa ringa och se om de kan hjälpa mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Edit: Pratat med Bahnhof och mitt nät har tydligen bara Publik IP.

Trädvy Permalänk
Moderator
Registrerad
Aug 2007

Vill du att jag ska prova någon app på min Xiaomi här bakom min router för att se om det blir samma problem?

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!