Någon som kan namnge "Connectorn" ?

Permalänk
Medlem

Någon som kan namnge "Connectorn" ?

Hittat denna som är 2xRCA på ena sidan och vad som borde vara vad man kopplar in i videokamera eller liknande, men någon som vet vad connectorn heter/kallas? BILD

Permalänk
Medlem

Jag tycker det ser ut att kunna vara "USB Mini AB"
Kan finnas på gamla digitalkameror eller videokameror för att ladda batteri och överföra filer.

Permalänk
Medlem

vad är det för kamera?

tänkte först säga firewire men när jag googlade en bild så såg jag att detta inte stämde...

usb AB som tidigare ser mer korrect ut.

men kan även vara en av kameratillverkaren egendesignad kontakt.

Permalänk
Medlem

Svårt att säga säkert utan mer bilder men på "usb-sidan" ser det väldigt mycket ut som kontaktdon jag hade till min olympus E-510, snabb googling på "olympus rca" ger detta resultat.

Tror oddsen att hitta ett exakt namn på connector är låg då den antagligen inte säljs löst på vanliga ställen, kanske du kan hitta något någonstans på något kameraforum om du av någon anledning behöver få tag i kontaktdonen specifikt.

Permalänk
Medlem

Jaha det är RCA i andra änden? Trodde det var fler kablar ihopbuntade. Nja då är det nog någon specialkontakt.

Permalänk
Medlem

Tycker kontaktdonet ser väldigt proprietärt ut. Visst, manteln må få det att påminna om USB Mini, men ta en flukt på stiftorienteringen...

Då den har RCA-kontakter i andra ändan är det alldeles säkert en bildöverföringskabel för en kamera eller nåt sånt. Smidigare med ett miniatyrkontaktdon på kameran än ett par stora RCA-blaffor.

Permalänk
Medlem

Ser precis ut som den sladd jag hade till min gamla (sent 90-tal, tidigt 00-tal) Nikon (tror jag det var) digitalkamera. Den användes för att visa bilderna i kameran på en TV.