Virtulabox CPU-användning

Permalänk
Medlem

Virtulabox CPU-användning

Hej!
Jag har ett VM med Windows 7 i Virtualbox på min Debian-server. Jag undrar vad en normal CPU-användning är på en sådan vid idle. Just nu drar den 15-17% CPU. Vid idle så är det bara en webbläsare öppen (på en statisk localhost-sida) + ett par cmd öppna. Kollar man I Windows aktivitetshanteraren drar den bara runt 1-2 %.

Är 15-17 % CPU-användning normalt, eller är det något fel?

Permalänk
Medlem

låter väl ganska normalt kan man tycka.

webläsaren tar ett par procent kanske, cmd 1% på sin höjd när den inte gör något, 2% som du sa användning i vboxens operativsystem + ett par procent overhead på det eller nått i vbox mjukvaran, några bakgrundsprocesser kanske.

många bäckar små.

Permalänk
Rekordmedlem

Tycker virtuella maskiner brukar dra lite resurser om de verkligen inte gör nått aktivt typ "nära 0" på all sätt men det hoppar ju upp direkt det händer nått som "väcker den"

Permalänk
Medlem

Jag gjorde en lite screen shoot på Top:

Såhär mycket drar då tjänsten medans i Windows är helt idle (0-1%). Finns det något man kan tweaka? Kommer inte ihåg hur jag ställde i BIOS med Intels Virtuella grej man kan slå på (kommer inte ihåg vad det heter) och om det kan hjälpa. Just nu körs Linux-servern headless (utan grafikkort) och vill helst inte böka med det om det inte har nån betydelse om det är av eller på.