Permalänk
Medlem

Ingen signal trots nytt grafikkort

Hade ett grafikkort som jag bedömde slutade fungera då jag fick gröna och rosa färgade streck/linjer på skärmen. Det stod någon dag senare även bara "No signal" på skärmen när jag startade datorn. En kompis har haft liknande problem där det då var grafikkortet det var fel på. Det grafikkort jag hade då var ett GTX 770.

Efter detta har jag beställt ett nytt grafikkort som är ett RTX 2060 ventus GP edition. När jag kopplat in detta och ska testa det står det även nu "No signal". Jag kopplar både en displayport kabel till en skärm och en HDMI kabel till en annan skärm men ingen får signal. Fläktarna på grafikkortet snurrar och det verkar som grafikkortet fungerar som det ska utöver att ingen signal ges ut. Jag har även testat att koppla in endast HDMI kabel direkt i moderkortet för att komma åt BIOS men jag får samma problem här.

Det tidigare grafikkortet hade 14-pin medans det nya har 6-pim kan detta ha någon påverkan? Mitt nätaggregat har 700 W så detta borde inte vara något problem.

Hoppas någon kan hjälpa till. Vad kan felet bero på?

Permalänk
Medlem

Har du kommit ihåg att koppla in 6 eller 8-pin kabeln från nätagget?

Permalänk
Medlem

Eftersom jag bara kopplade ur det gamla grafikkortet använda jag samma kablar som går från nätaggregatet men använde bara så många som behövs. Så tycker inte det borde ha något med saken att göra. Om det då inte är skillnaden mellan 14-pin och 6-pin.