Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop
Permalänk
Melding Plague

Intel Sonoma

<font style="font-size: 10pt"><b>Intel Sonoma</b></font> <small class="small">onsdag 9 mars av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Herman</a></small><br>
<a href="http://www.tomshardware.se/mobile/20050309/index.html" target="_blank" >Toms Hardware</a> har testat Intels senaste tillskott till den mobila marknaden: Sonoma. Det har varit arbetsnamnet för den nu lanserade mobila plattformen som kommer uppgradera den äldre Carmel-plattformen.
<br />
<br />Rent tekniskt handlar det om stöd för processorer med 533 megahertz systembuss, stöd för DDR2-minnet samt PCI-Express. Kort och gott en helt ny styrkrets med stöd för alla tekniker som Intel introducerade i och med styrkretsarna i915 och i925. Är den nya snabbare än del äldre?
<br />
<br />Artikeln är mycket lång och täcker de flesta områden, de lyckats också klämma in en del historia kring Centrino-plattformen vilket aldrig är fel.
<br />
<br />"<I>Om PCI Express är helt nödvändigt i bärbara datorer är fortfarande oklart. Vad det gäller prestanda så är det lika liten angelägenhet här som det är för stationära system. Anledningen till det är att det fortfarande inte finns en enda 3D-applikation som mätbart tjänar på den extra bandbredd PCIe erbjuder utöver AGP.</I>"
<br />
<br />Läs artikeln hos <a href="http://www.tomshardware.se/mobile/20050309/sonoma_alviso-02.h..." target="_blank" >Toms Hardware</a>.

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Citat:

"Om PCI Express är helt nödvändigt i bärbara datorer är fortfarande oklart. Vad det gäller prestanda så är det lika liten angelägenhet här som det är för stationära system. Anledningen till det är att det fortfarande inte finns en enda 3D-applikation som mätbart tjänar på den extra bandbredd PCIe erbjuder utöver AGP."

Men herregud alltså, PCIe kräver mindre ström än AGP, om det är någon som tycker att mindre strömförbrukning inte är angeläget för laptops, så måste den personen vara väldigt förvirrad!