Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Installera Apache till OpenBSD

Permalänk
Medlem

Installera Apache till OpenBSD

Nyinstallerat 3.9. Det mesta funkar kanon (känner mig rätt stolt faktiskt för allt flöt på som en dans ) så nu är det till att börja med Apache, php, MySQL, och Samba, och sen är det klart.

Det sägs ju att Apache kommer chrootat och klart och i version 1.3 nånting till OpenBSD, men det följer ju inte med OpenBSD när man installerar utan man måste plocka hem det manuellt efteråt.

Så hur vet man vilken version som är "rätt" för OpenBSD....jag antar att det även finns nyare 2.x och kanske flera olika 1.x, så vilken är den "riktiga" Apache, den som är helt säkrad och den som "hör ihop" med OpenBSD 3.9? Och hamnar alla Apache, whatever, i chrooten, om man tankar ett färdigt Apache-paket?

Vad ska jag skriva när jag kör pkg_add, är det bara "pkg_add apache" så får jag den enda Apache som passar, eller måste jag ange exakt version och allting?
Hur funkar det egentligen?

Mycket tacksam, vore så jäkla ballt om jag kunde få detta att funka
OpenBSD känns jäkligt nice än så länge

Visa signatur

CCNA sedan juni 2006

Permalänk
Medlem

Vad jag minns när jag körde 3.8 så var Apache redan installerat från början, bara att aktivera så det kördes eller någonting, tror nästan det gjorde det från början. Aja det ska vara installerat från start vad jag minns. Om du valt "rätt" paket iaf.

Permalänk
Medlem

Apache. 1.3 följer med OpenBSD, du behöver alltså inte lägga in det via paketsystemet. Testa att köra "httpd" så ser du att det finns där från början, och fungerar.

När det gäller PHP, MySQL och Samba. Se bara till att installera med hjälp av OpenBSDs paket så kommer allt fungera utmärkt, läs instruktionerna som skrivs ut när du installerar bara. Akta dig för tutorials och howtos där dom kompilerar från källkod direkt från diverse projekt. Använd Ports & Packages, inget annat. Iaf inte som nybörjare.

Är det något du inte förstår, läs i OpenBSDs FAQ på http://openbsd.org/faq/

Permalänk
Medlem

Jo det kanske är där redan....körde en find och det fanns ju lite Apache-filer här och var.
Undrar hur man får igång det bara

apachectl start/stop kanske funkar som i FreeBSD?
Och sen vill man ju ha det igång vid boot också....kika om jag ser nåt i rc.conf.local eller vad den hette.

EDIT: Jodå apachectl funkade, får kika hur man får igång det vid boot dock.

Men nu kvarstår ju frågan i tråden, fast översatt till php och MySQL och Samba istället. När jag kör pkg_add, vad ska jag skriva efter?
pkg_add MySQL, eller "pkg_add MySQL_v_5.bla.bla" osv osv?

EDIT2: Testar slänga in httpd_flags="" i rc.conf.local
Funkade

Visa signatur

CCNA sedan juni 2006

Permalänk
Hedersmedlem

Oops, skickade visst inte in mitt svar förut.

1.3.29 finns som sagt med i bassystemet, och är fullproppat med patchar (senast jag kollade var patchen på ungefär 20 000 rader), mest säkerhetspatchar.

httpd fungerar för att starta också.

Visa signatur

Vim
Kinesis Classic Contoured (svart), Svorak (A5)
Medlem i signaturgruppen Vimzealoter.

Permalänk
Medlem

Jo, det verkar funka finfint, men vad gör det när jag får världens ovanligaste fel vid en enkel paketinstallation av Samba

Visa signatur

CCNA sedan juni 2006