Uppgradera förr eller senare?

Permalänk
Medlem

Uppgradera förr eller senare?

Tjena!

Fråga: Bör jag vänta tills DX10-korten kommer senare i höst eller investera i ett 7900GT right here, right now? Jag kommer att vilja lägga ungefär 3000 kr (plus minus 500 spänn) på kortet.
Jag är intresserad av att ha ett förhållandevis tyst grafikkort, mitt nuvarande grafikkort har en ATI Silencer 5 på uppskattningsvis 9-10V (använder Zalman Fanmate). Det kortet är vad som låter mest i min burk, så mycket ljudligare än så vill jag inte att kortet ska vara.
Nästa fråga blir hur mitt nätaggregat skulle klara av ett DX10-kort. Har någon hittat några uppgifter om vad man bör ha för kräm på 12V-linan minimum?

Min nuvarande konfiguration är Abit KN8-Ultra, Athlon 64 "Venice" 3000+ @2,5 GHz, Corsair TWINX2048-3200C2, PC Radeon X850XT och ett Tagan EasyCon 430W.

Permalänk
Medlem

Här är en tråd om liknande, om DX10 kort och ifall man ska uppgradera eller ej http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Här frågar trådskaparen exakt samma sak som din första fråga, i sitt andra inlägg
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

En som frågar samma sak som din första fråga, fast mer kortfattat
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=5...

Orkade inte leta upp mer än dom, men det räckte att söka på "7900 DX10" så hittade jag många trådar direkt.

Sedan för din andra fråga...jag tror inte någon vet exakt vad ett grafikkort för DX10 kommer dra i ström, men de kommer förmodligen dra upp mot som 2 kort i crossfire, alltså upp mot 35+ ampere på 12V+ linan, då det sägs att dessa kort komemr dra upp mot eller till och med över 300W,.

Permalänk
Medlem

Tack för svaret!