[VARIABLER] Variabelbenämning

Permalänk
Medlem

Varför skulle man behöva veta typen på alla variabler? Det viktigaste är ju att förstår vad koden gör, hur den underliggande implementationen ser ut ska man inte behöva bry sig om. Om man måste veta vad de olika privata medlemmarna i en klass har för typ när man använder den, då har man designat ett dåligt interface.
Och angående ungersk notation, vad händer om man någon gång i framtiden måste ändra typen på en variabel? T ex om man har ett koordinatsystem där man anger positioner i floats, sen kanske man inser att man behöver mer precision med doubles, då måste man ju ändra namnet på varenda variabel i hela systemet.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dazen
Om man måste veta vad de olika privata medlemmarna i en klass har för typ när man använder den, då har man designat ett dåligt interface.

Har du sett något program som någon gång är "färdigt"? Ett program är aldrig färdigt, man bygger på programmet hela tiden. Det hör till ovanligheterna med ett program görs endast av en person.

Risken är ganska stor att man någon gång kommer skriva om eller lägga till i klasser. Dessutom finns det något som heter buggar

Visa signatur

Programmerare med C++ som huvudspråk.