Permalänk

Hitlers Krigare - SS Sista Strid av Charles Whiting
ISBN: 978-91-85183-51-7

Citat:

Hitlers elitsoldater i Leibstandarte SS skulle utgöra den tyska krigsmaktens spjutspets. Men där stiderna rasade som värst blev också förlusterna som störst. Många gick under när nazisterna på front efter fron tvingades retirera från amerikanska, brittiska och sovjetiska trupper. Och i takt med att SS-soldaterna drog sig längre tillbaka, eskalerade deras grymhet i en allt bittrare kamp.
Hitlers krigare - SS sista strid ger en detaljerad inblick i andra världskrigets blodiga slut. Boken beskriver den mörka baksidan av det som vi oftast får se om de allierades segerkamp och fredshopp.
Hur upplevde de tyska elitsoldaterna det tredje rikets undergång? Och vad drev dem till att slåss allt hårdare ju närmare slutet de kom? Hitlers krigare - SS sista strid ger svar i en fascinerande och fasansfull skildring av de män som var beredda att dö, men inte besegras.

Återigen, intressant bok. Den följer oftast Joachim Peiper och ger en ganska bra bild av honom under krigets sista månader. I och med det handlar boken främst om 1st SS Division Leibstandarte SS Adolf Hitler.

Citat:

Ur boken:
De flesta av Peipers män var nya rekryter, och han insåg att det inte var mycket han kunde göra för att förbereda dem för strid under de få timmar som de hade på sig. I stället hade han beordrat dem att undvika problem så långt som möjligt och demonstrerat ett par elementära yrkesknep, som till exempel att skjuta en vit lysraket mot en fiendestridsvagn och blända skytten innan man själv öppnade eld, eller att döda fientliga infaterister genom att köra över deras grävda värn och ge full gas så att värnen fylldes med giftiga avgaser. "Det är ett sätt att spara ammunition", sa han till dem med den vårdslöa nonchalans för människoliv och lidadande som alla de gamla rävarna hade lärt sig under de där långa, svåra åren i Ryssland.

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

Under europatouren plöjde jag

Sture Dahlström - Den galloperande svensken (omläsning, riktigt bra skit)
Irwine Welsh - If You Liked School You'll Love Work (bra skit)
Anaïs Nin - Delta of Venus (stundtals riktigt obehagligt snusk)
Evelyn Waugh - Brideshead Revisited (riktigt bra skit, serien är bättre, filmen borde inte få visas)
Peter Weiss - Exil, två romaner (bra skit det med)

Visa signatur

Brass knuckles and a 2x4

Permalänk
Medlem

The Game av Neil Strauss.

Finns inte så mycket att säga om den tycker jag, intressant bok.
Den är ingen guide till hur du blir en grym pick-up artist, utan innehåller endast småtips och är en bok om Neils förvandling från vanlig nörd till pick-up artist.
Hur han sugs in i den världen, och tappar allt annat liv, hur Spelet påverkar honom och andra som sugs in med.
Folk säger upp sig från sina jobb, hoppar av skolan och liknande.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127112454

Visa signatur

Det kan inte bli mer än fel.
En renrasig homosapiens, en härförare, en titan - kort och gott: en Göteborgare!
Självmord är en långvarig lösning på ett tillfälligt problem.

Permalänk

Reaper man av Terry pratchett
http://bokia.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0061020621
Är ett stort fan av alla pratchett böcker de är en helt magisk blandning av fantasy, samhällskritik och mycket humor.
Ska börja läsa The illuminatus trilogy av Robert Shea och Robert Anton Wilson.

Visa signatur

Fractal define XL R2, Asus maximus VII hero, core i7 4790K, Corsair Dominator Platinum 16GB, Asus 680 DC2T

Permalänk

"Det hemliga sällskapet" av Claes Hylinger.

Den gör mig nyfiken på "Patafysiken" och får mig verkligen att tänka.

//Främling

Visa signatur

Nvidia RTX 2080Ti | Intel Core i7 3,7GHz | RAM 32Gb 1333Mhz | Acer Z-321QU 32' 2560x1440@144HZ|

Permalänk
Medlem

Run to the Hills, Biografin om Iron Maiden av Mick Wall.

Just nu läser jag "Kuba på riktigt", med många olika författare.

Permalänk
Medlem

Började läsa Dead Names: The dark history of the necronomicon av "Simon". Verkar va riktigt bra.

Visa signatur

"Say unto thine own heart, I am mine own redeemer"
Don't touch me when I'm crazy of that airplane glue

Permalänk
Medlem

En världsomsegling under havet för ca 10 år sedan. Brukar inte läsa böcker men läste den i skolan och den va faktiskt bra. (:

Visa signatur

CPU: Intel Core i5 750 2,67GHz
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz
GPU: Asus GeForce GTX 970 Strix
SSD: Samsung SSD 830 128GB

Permalänk

Läste klart Stranger in a Strange Land av Robert A. Heinlein igår. Otroligt intressant och tänkvärd. Kan verkligen rekommendera den.
http://en.wikipedia.org/wiki/Stranger_in_a_Strange_Land

Permalänk

Rommels Krig i Afrika - Ökenrävar mot Ökenråttor av Wolf Heckmann
ISBN: 91-974056-2-0

Citat:

Rommels första segrar i Nordafrika närmast förargade den tyska generalstaben. Inte därför att han utan uttryckliga order jagade de försvagade brittiska trupperna ur Cyrenaika. Framgångar ursäktas alltid. Problemen dök upp när fronterna stelnade i den hårda kampen om Tobruk.
Först i denna skildring av fälttågen i Nordafrika, en fascinerande blandning av historieskrivning och reportage, klarlägges de avgörande psykologiska faktorerna. För första gången kommer också båda sidorna till tals i en och samma bok. De som en gång kämpade mot varandra - i flera fall på höga poster - ger sin bild av vad som skedde. Boken skrevs sedan författaren i månader grävt ner sig i brittiska och tyska arkiv, som delvis varit hemliga till dess. Därtill sökte han upp män som stått mot varandra på viktiga poster i avgörande ögonblick.
Boken ger en korrekt och dramatisk skildring av tvekampen mellan Rommels och Montgomerys arméer, hur krigslyckan växlade i öknen medan världen höll andan av spänning.

Intressant bok som gav, för mig, en helt ny syn på Rommel. Stundvis kändes det lite som att författaren ville fördumma honom men överlag tror jag det är en av dom bästa beskrivningarna jag läst om Herr Feldmarschall.

Edit: Lägga till lite mera info sedan man läst ut en till bok idag. Rommels krig i Afrika har blivit utläst under arbetstid och nästa bok har jag läst på fritiden. Skönt jobb man har eller hur?

-----------------------------------

Den Glömde Soldaten av Guy Sajer
ISBN: 978-91-85789-24-5

Citat:

Guy Sajer föddes i Alsace och hade inte ens fyllt sjutton år när han i juli 1942 iklädde sig Wehrmachts uniform. Varför Wehrmacht? Guy Sajer hade en fransk pappa men en tysk mamma och Alsace skrevs vid den tiden Elsass efter att det erövrats av tyskarna.

På grund av sin ungdom togs han inte genast ut i stridstjäns. Han gjorde sin första bekantskap med krigets brutalitet vid ett provianteringsregemente, 19. Kompanie Rollbahn, under den hårda krigsvintern i Ryssland 1942.

Det "riktiga" kriget, det som utkämpades vid fronten, fick han uppleva med division Großdeutschland, en elitdivision som han tillhörde från sommaren 1943. Kursk, Charkiv, Belgorod, Dnjepr... alla dessa platser i Sovjetunionen som är förknippade med fasansfulla strider, fasansfulla umbäranden, alla dessa namn gjorde den sjuttonårige Guy bekantskap med under de mest vidriga omständigheter.

Sedan reträtten! Genom Rumänien, över Karpaterna till Polen. Den sista krigsvintern deltog han i de blodiga striderna vid Danzig innan han, sjuk till utmattningens gräns, togs till fånga av engelsmännen vid Hannover.

Detta är en berättelse från andra världskriget som inte liknar någon annan. Inte bara för att allt är självupplevt. Guy Sajer ger orden kyla, hunger, feber, blod och fruktan nya betydelser. Om de syns överträffa verkligheten är det beroende på att varje liten detalj för Guy Sajer har den största betydelsen. Han har förmågan att levandegöra den vanlige, anonyme soldatens innersta känslor och tankar.

Den okände, glömde soldaten är inte glömd!

Fastän det sista stycket låter 'cheesigt' så stämmer det mycket väl. Till och med jag som inte brukar kunna leva mig in i böcker särskilt bra rycktes stundtals in i historien. Vilka j-vla fasor dom fick utstå!

Citat:

Snutt ur boken:
En annan kväll, när kylan förvärrats dramatiskt, anföll Röda armén igen. Vi bemannade våra ställningar i en temperatur på -43. Redan från början svimmade soldater av kylan. De domnade bort innan de ens haft chansen att skrika. Kylan paralyserade allt. Våra händer och ansikten var täckta av smörjfett. När våra slitna handskar drogs på över denna klistriga massa blev minsta rörelse otymplig. Våra stridsvagnar, vars motorer inte längre startade, svepte över sektorerna framför sig med sina långa rör, som elefanter som fångats i en fälla.
De fiender som förberedde anfall mot oss led på samma sätt och var nästan förfrysna redan innan de hunnit vråla sitt "Ourrah pobieda." Samma martyrskap drabbade båda sidorna som helst skulle vilja skrika på nåd. Metall bröts sönder förvånande lätt. De sovjetiska stridsvagnarna framryckte blint i det bleka ljuset från lysgranaterna, som gav en blå lyster åt helheten. De var oförsiktiga nog att slås ut av de minor som markerade våra skyttegravar 39 meter från frontlinjen, eller av våra Tiger-vagnar, som öppnade eld där de stod. De rödas infanteri hejdades och tvingades retirera i vild oordning med sina stelfrusna händer och fötter, under den eld vi hela tiden höll igång, trots våra plågade händer. Ryssarna hade hoppats att vi skulle vara paralyserade av kylan och oförmögna att försvara oss. Hur gick det för deras egna trupper brydde de sig inte om. De hade instruerats att göra vilka uppoffringar som helst, bara de anföll våra linjer. Men kriget gick inte framåt.

Rekommenderas!

Edit2: Har ni slutat läsa gott folk?

-----------------------------------

När Allt Gick Fel - Viborgs Fall 1944 av Erik Appel
ISBN: 978-951-50-1718-5

Citat:

Historien om Viborgs fall den 20 juli 1944 är en otrolig historia. Allt som bara kunde gå fel gick också fel. Mannerheim hade krävt att staden skulle försvaras "till varje pris". - Viborg föll på tio timmar!

Försvarsledningen hade heller inte beaktat den risk som en snabb rysk erövring av Viborg innebar. En bakdörr hade lämnats helt öppen vid Tienhaara, genom vilken motståndaren - om han förstått eller förmått - kunde ha slunkit in och ruskat om hela försvaret i VKT-linjen.

Den officiella krigshistorien har gärna förbigått "Viborgsaffären" så snabbt och lätt som möjligt. Den var för genant inte bara för 20. Brigaden, utan också för den högsta krigsledningen. Erik Appels bok är den första på svenska som behandlar denna dramatiska dag då inte bara Viborgs utan hela Finlands öde hängde på ett hår.

Intressant bok ur faktaperspektiv, halvtråkig ur läsperspektivet. Stundom väldigt tungrodd text men i slutändan inte så farlig då boken inte var så farligt tjock.

Edit3: Då fortsätter jag fylla på då.

-----------------------------------

Krigets Färger - Ett vittnesmål av Arkadij Babtjenko
ISBN: 978-91-88858-36-8

Citat:

Här slåss alla med alla. Veteranerna, officerarna, fänrikarna. Man super sig djuriskt berusad och går loss på de yngre. Överstarna på majorerna, majorerna på löjtnanterna, de på soldaterna. För där borta, bortom bergen, är det krig, och de har varit där och sett fasan i ögonen, och nu är de likgiltiga för allt.
- Arkadij Babtjenko

I sin prisbelönta debutbok, som jämnförts med Isaak Babels och Ernest Hemingways stora krigsromaner, berättar Arkadij Babtjenko om sin tid som som värnpliktig i ryska armén under Tjetjenienkrigen. EFter en kurs i morse skickas artonåriga pojkar till kriget, där de misshandlas dagligen av veteranerna och traumatiseras för livet i striderna med den tjetjenska gerillan.
Efter fyra år i armén återvänder Babtjenko till Moskva med nedbrutet psyke och tomma ögon. För att bli fri från sina mardrömmar börjar han skriva Krigets färger - en rysk motsvarighet till de amerikanska Vietnam-uppgörelserna. Han arbetar i dag som krigsreporter på regimkritiska Novaja Gazeta och var kollega till Anna Politkovskaja.

Fasorna och lidandet känns igen från "Den glömde soldaten" som jag läste förra veckan. Klart läsvärd.

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

Joe Hill - I en Hjärtformad Ask

Skitbra skräckroman som rekommenderas starkt. Vad vissa inte vet är att Joe Hill är son till självaste Stephen King, och detta är hans debutroman. Så om ni gillar King, läs denna!

Visa signatur

denna signatur är inte vettig, den är inte heller tänkt att ha någon djup filosofisk mening som man kan tro. allt jag vill säga med denna signatur är att jag inte har nånting att skriva.

Permalänk
Medlem

David Weber - By schism rent asunder

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OJJE
Var i Helsingfors för några veckor sedan och besökte Krigsmuséet och där ligger faktiskt den Finska flaggan som vajade på Viborgs slott innan den skars ned av en finsk soldat och en stund senare började ryssarna skjuta granatar mot slottet..

Var hittar du alla dessa böcker med anknytning till Vinterkriget och Fortsättningskriget?

Är medlem i bokklubben Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, jäkligt mycket intressant har dom. Det har blivit en del böcker där via under det gågna året man varit medlem faktiskt, fyllt två hyllor.
Kan fixa en lista på böckerna man skaffat om intresse finns.

Vad hittade du för antikvariat då? Nu blev jag ju snål!

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

Tedags för dystra skälar av Douglas Adams

Visa signatur

(Hackintosh) late 2011: Gigabyte H61M-DS2 | i5 3470T | MSI N210 D512D2 | 8 GB XMS3 | Crucial m4 265 GB | Windows 10

Permalänk

Illa, illa. Börjar bli mindre läst nu. Vi har faktiskt börjat jobba på jobbet och skolan påbörjas denna vecka också.

Stalin ockuperar Litauen 1940 av Ignas Jurkunas Scheynius
ISBN: 978-91-85789-21-4

Citat:

Stalin ockuperar Litauen 1940 beskriver på ett spännande och gripande sätt Litauens tillintetgörelse som fri nation genom den sovjetiska ockupationen sommaren 1940. Boken är en viktig samtida källa för kunskap om Stalins taktik vid ockupationen av Östeuropa från 1939 och framåt.

Författarens unika bakgrund gör att han hade, bättre än de flesta av hans landsmän, möjlighet att bedöma och överblicka de händelser som skildras i boken.

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk

Lauri Törni - Yrke: Soldat av J. Michael Cleverley
ISBN: 978-91-85789-22-1

Citat:

Andra världskriget kom till Finland den 30 november 1939 då Stalins Röda Armé genomförde ett massivt överfall på Sovjetunionens lilla granne i väst. Kriget kom att kasta in den unge Lauri Törni i en tid och tillvaro där hans förmåga som soldat snabbt observerades av så väl vän som fiende. Under de kommande trettiofem åren skulle han bli en legend bland de soldater som kom att strida i århundradets krig. I sitt hemland Finland stred han från nationens första till sista slag mot Sovjetunionen och belönades med det finska Mannerheimkorset. Han blev en effektiv och skoningslös - ibland till synes våghalsig på gränsen till dåraktig - ledare i ett av de bästa elitkompanierna i den finska armén. En armé som kom att uppfattas som en av de bästa under andra världskriget.

Under kalla krigets första år blev Lauri Törni en flykting, en politisk fånge, en förrymd, en landsflykting och en illegal invandrare. Han kom till slut att hamna i den amerikanska armén under namnet Larry Thorne, och beviljades medborgarskap i USA genom ett kongressbeslut. Thorne blev en av de första medlemmarna av amerikanska Special Forces och en legend inom Gröna Baskrarna.

Denna bok är en kort glimt av konflikterna under mitten av 1900-talet, i all sin glans och ohygglighet, upplevd genom Lauri Törnis märkliga liv. Det var ett århundrade då världen många perioder var i ett verkligt tillstånd av globalt krig. Det blev också ett århundrade vars offer blev så många i antal att många nationer inte ens lät räkna dem.

Historien om Lauri Törni eller Larry Thorne är en resa tillsammans med en sannerligen fantastisk man genom några av de värsta dagarna under mitten av 1900-talet.

Här snackar vi om en riktig karlakarl!

Karriär och medaljer:
Finska armén

3 september 1938 - Menig
1 mars 1939 - Undersergeant
9 maj 1940 - Fänrik
5 mars 1942 - Löjtnant
27 augusti 1944 - Kapten
6 oktober 1950 - Struken ur officersrullan. Degraderad.

26 Juli 1940 - Frihetsmedaljen I-klass
24 augusti 1940 - Frihetsmedaljen II-klass
9 oktober 1941 - Frihetskorset III-klass
23 maj 1942 - Frihetskorset IV-klass
9 juli 1944 - Mannerheimkorset
Vinterkrigets minnesmedalj
1. Divisionens minneskors
Gränsjägarkorset
Försvarsmaktens bronsmedalj

Amerikanska armén
28 januari 1954 - Private
20 december 1954 - Private First Class
28 april 1955 - Korpral
17 november 1955 - Sergeant
9 januari 1957 - Löjtnant
30 november 1960 - Kapten
16 december 1965 - Major

The Legion of Merit
The Distinguished Flying Cross
The Purple Heart (x2)
The Bronze Star
The Army Commendation Medal

Waffen-SS
18 maj 1941 - Untersturmführer
15 april 1945 - Haupsturmführer

11 december 1943 - Järnkorset 2-klass

Bussig kille.
Mera läsning om Lauri finns här!
Finns tydligen en drös med filmer om honom på Youtube också.
John Waynes rollfigur i The Green Berets är baserad på Larry Thorne.

Lång post blev det.

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

Har precis läst igenom Do Androids Dream of Electric Sheep en gång till.

Permalänk
Medlem

Svinalängorna av Alakoski, eller vad hon heter. Halvbra socialrealistisk skildring av finska invandrare på det brunorangea sjuttiotalet. Självklart sups det som fan, och tjejen som boken handlar om hittar olika sätt att klara av vardagen. Ger den 2-2.5 av 5 i betyg. Helt okej bok, fast lite... plan och slutet hade en del att önska.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Läste ut King Rat av China Miéville i dag. Helt OK men hans senare böcker är klart bättre.

La precis en beställning på dessa:

en hel del av dem från denna tråd. Återkommer med klagomål om jag blir besviken

//j

(edit: stavfel)

Visa signatur

Senast redigerad av jezper, 3010-01-01 klockan 25:02

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av OJJE
Du skall besöka Krigsmuséet i Helsingfors! Där har dem Lauri Törnis alla medaljer och tillhörligtheter utställda, såg dokumentären om honom för ett tag sedan också. Vilket liv han har levt...

Jajjamen! Krigsmuséet är på #TODO-listan.

Marschen till Märkäjärvi av Ragnar Naess
ISBN: 91-975894-9-7

Citat:

Finlands sak är vår!

Över 12000 man anmälde sig som frivilliga till Svenska Frivilligkåren, SFK 1939-1940. En av dem var Ragnar Naess som vid tidpunkten var på rymmen från ett fängelsestraff. Han var veteran från det finska inbördeskriget 1918 och enrollerade sig på nytt för att bistå de finska soldaterna i deras kamp mot det väldiga Sovjetunionen. Efter krigsslutet den 13 mars 1940 återvände Naess till fängelset för att avtjäna återstoden av sitt straff. Med en hyrd skrivmaskin började han att författa sina minnen och erfarenheter från första gruppens jägarkompani. Minnen som ännu var färska blev till sist en hel bok. Den första upplagan av boken som kom 1940 ansågs vara för frispåkig varpå förläggaren drog in samtliga exemplar utom ett. Nu 66 år senare publiceras den ocensurerade versionen för första gången. Följ de svenska frivilligas fotspår i marschen till Märkäjärvi.

Första boken som behandlar SFK för min del, annorlunda upplevelse. Trevlig läsning oavsett.

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem

Sagan om drakens återkomst, del 12 "Svarta Tornet".
Helt underbart med spänning och slutet var totalt makalöst.

Permalänk

Enders game

Visa signatur

assrock!! hehe

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VHS
Har precis läst igenom Do Androids Dream of Electric Sheep en gång till.

Där är faktiskt en bok där jag tycker filmen är bättre. Även om det finns en del saker i boken som inte finns med i filmen tycker jag den är bättre.

För er som inte vet vad vi pratar om så är det filmen "Bladerunner" som är baserad på denna boken.

Själv har jag just börjat läsa om cyberpunktriologin som William Gibson skrev på 80-talet. Filmerna Strangedays och Matrix har snott det mesta ur dessa böcker.

Visa signatur

"Om man arbetar tillräckligt länge med att förbättra ett föremål går det sönder. "

Hjälp oss göra världen lite snällare! www.upphittat.nu

Permalänk
Medlem

Läste precis ut "The God Delusion" av Richard Dawkins. Riktigt bra, rekommenderas starkt!

Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska läsa nu dock, har nästan för mycket att välja mellan.

Permalänk

Fångad av Hakkorset av Bruno Manz
ISBN: 978-91-85873-10-4

Citat:

Fångad av hakkorset är en uppriktig och utlämnande självbiografisk berättelse om Bruno Manz uppväxt i Nazityskland och om striderna på Nordkalotten under andra världskriget.
Redan som elvaåring gick Bruno Manz med i Hitler-Jugend där nazistisk propaganda effektivt fostrade barnen in i Hitlerdyrkan, antisemitism och tron på den ariska rasens överlägsenhet. Trots att han stötte på kritiska röster stod Manz fast vid sin övertygelse och när kriget bröt ut anmälde han sig frivilligt och tjänstgjorde hängivet i Wehrmacht.
Men efter kriget tvingades Manz rannsaka sitt förflutna. Han fann inga försonande omständigheter. Vid fronten hade Manz blundat för nazismens fasansfulla brott mot mänskligheten. Han skrev självbiografin för att historien måste berättas och för att alla i hans generation som levde i Tyskland medan förintelsen pågick måste fråga sig följande:

Var befann du dig?
Vad visste du?
Vad gjorde du eller vad gjorde du inte?
Vad har du att säga?

Fångad av hakkorset är en av de mest angelägna och välskrivna tyska skildringarna av andra världsskriget någonsin.

Man fick verkligen intrycket av hur lätt propanganda kan funktionera i boken. Iofs, får man tuta samma information i barn i åratal så fastnar väl nåt. Fascinerande också att läsa om hur lite frontsoldaterna, på Nordkalotten, visste om hur resten av kriget gick. Inte mycket information sökte sig till dom norra breddgraderna. Bra bok för den som undrar hur ett "helt" (det fanns ju faktiskt tyska motståndsrörelser också) folk kan följa en man så blint.

Nästa bok: Ärans Vinter. Gissa vad den handlar om...

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk

Starship troopers Av Robert A. Heinlein

Kanske 10 000 ggr bättre än filmen

Väldigt interresant bok, särskilt bokens syn på moral som jag håller med om i vissa fall under vissa omständigheter.

citerar engelska wikipedia då svenska wiki är ett skämt.

"Through Rico's eyes, Heinlein examines moral and philosophical aspects of suffrage, civic virtue, the necessities of war and capital punishment, and the nature of juvenile delinquency."

haha kolla beskrivingen på wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Stj%C3%A4rnsoldaten

"Boken handlar om den unge filippinske soldaten Juan "Johnny" Rico"

Filipinske soldaten? haha han kommer ju från staden Buenos Aires som ligger i Argentina jävla troll som vare framme.

Visa signatur

assrock!! hehe

Permalänk
Medlem

lyssnade klart på "The Red storm rising" av tom clancy här om dagen och gillade den.
mycke spännande, gillar hela världs krigs senariot.
Det jag saknade var lite mer ingående om just sovetiska trupper, lite förmycke fokus på amrekanska ubåts,fartyg och allmän personal.

Visa signatur

"I wrap my raskal two times, because i like it to be joyless and without sensation. Its a way to punishing supermodels."

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zwelegacy
Starship troopers Av Robert A. Heinlein

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ragganof
lyssnade klart på "The Red storm rising" av tom clancy här om dagen och gillade den.
mycke spännande, gillar hela världs krigs senariot.

Utmärkta böcker bägge två.
Ragganof, om du gillade Red Storm Rising skall du spana in ryan-verse också. Nu är det inte särskilt mycket krigande i dom, eller nåja, men inte på samma skala som i Röd Storm.

Då var den där då:

Ärans Vinter av Claes-Göran Isacson
ISBN: 978-91-1-301644-3

Citat:

Ärans vinter är historien om det lilla Finlands tappra strid mot den sovjetiska jätten 1939-1940. I fyrtio graders kyla och meterdjup snö lyckades finländarna binda stora sovjetiska förband. De vitklädda finska skidåkarna med sina kulsprutepistoler bröt igenom kompakta sovjetiska truppkolonner och förintade många av dem. Segrarna vid Raate, Suomussalmi, Tolvajärvi och Lemetti har gått till krigshistorien. Hur kunde ett litet land stå emot välrdens då största krigsmakt under 105 dagar?

Ärans vinter är berättelsen om ett okuvligt folks kamp för sin överlevnad.

Inte särskilt mycket nytt för min del men ändå hittar man alltid en eller annan detalj som gått förbi en tidigare.

Dags att bestämma sig för nästa bok då. Hmm...

Visa signatur

That's just my opinion, I could be wrong...
> C2Q Q6700 > 8GB PC6400 > Gigabyte 965P-DQ6 > HD4870X2 & HD4650
> Lian Li PC-201B > Corsair HX620 > 10.46TB > HP LP3065 & 2x HP LP2065

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tobbe Nukem
Utmärkta böcker bägge två.
Ragganof, om du gillade Red Storm Rising skall du spana in ryan-verse också. Nu är det inte särskilt mycket krigande i dom, eller nåja, men inte på samma skala som i Röd Storm.

jajjemensan, har införskaffat mig hela den serien. började på på Patriot Games för nån dag sen. men blir nog uppehålla i den då jag nyss fått tag i nya halliton boken som jag genast ska ge mig in i.

Visa signatur

"I wrap my raskal two times, because i like it to be joyless and without sensation. Its a way to punishing supermodels."

Permalänk
Medlem

Flyga drake

Kan starkt rekomendera den. Läser typ aldrig böcker, men den fastnade jag i.

Visa signatur

Deck me out