Powercolor HD 4870 PCS 1GB = skit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2003

Powercolor HD 4870 PCS 1GB = skit

Fått mitt andra kort nu efter föra RMA'n. Man måste klocka ner kortet för att det ska fungera korrekt, kolla länken:

http://en.expreview.com/2008/08/23/powercolor-hd-4870-pcs-sta...

Nån som har likadant kort och lyckats lösa det med ny bios eller nått? Temperaturerna är inte ens i närheten av att skapa grafikfel.

Kanske får för lite ström, alltså man skulle kunna ändra detta i bios, men frågan är om det är någon skillnad på volten mellan Powercolor och andra tillverkares bios?

Asus P5E | Q6600 (G0) (1.288v) @ 3.42ghz |2GB 6400 DDR2 | Asus 4870 800/1080 | Corsair 450W | http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=815791
______________________________
Netbook: Asus EEE PC 1000H

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Skåne
Registrerad
Okt 2007

Läste i en annan tråd att man ska ställa in så att minnesfrekvensen så att den alltid är samma oavsett 2D/3D med hjälp av rivatuner, har dock inte kortet själv så kan inte säga om det funkar men i den andra tråden verkar det ha funkat för folk!!!

Vardagsburk: Pentium 3.4Ghz! 2x1gb DDR400, Abit AG8, 2100GB disk.

Foto: Canon EOS 40D + Sigma 18-50 F2.8 Macro + Canon EF 17-85 F4-5,6

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vilda Väsby
Registrerad
Jul 2003

Konstigt! Sitter på PCS 512mb versionen. Aldrig några problem vare sig med värme eller andra problem. Är det bara PCS 1GB som har dom problemen eller??

CM Storm Sniper, Intel I7 930,SSD 80GB X25-M G2, 1 TB WD Caviar Black,Corsair 6gb DDR3 1600Hz, PowerColor 5870 PCS+, Corsair HX650w, AC Freeser 7pro. W7 pro 64-bit. och ett j..a glatt humör!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av thomax
Konstigt! Sitter på PCS 512mb versionen. Aldrig några problem vare sig med värme eller andra problem. Är det bara PCS 1GB som har dom problemen eller??

Troligtvis. Klockade ner till 650/880 o körde FurMark, inga artifacts efter 5 min iaf. Men tempen steg till 110c respektive 120c med en accelero + 2st 120mm fläktar.

Asus P5E | Q6600 (G0) (1.288v) @ 3.42ghz |2GB 6400 DDR2 | Asus 4870 800/1080 | Corsair 450W | http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=815791
______________________________
Netbook: Asus EEE PC 1000H

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sagat
Fått mitt andra kort nu efter föra RMA'n. Man måste klocka ner kortet för att det ska fungera korrekt, kolla länken:

http://en.expreview.com/2008/08/23/powercolor-hd-4870-pcs-sta...

Nån som har likadant kort och lyckats lösa det med ny bios eller nått? Temperaturerna är inte ens i närheten av att skapa grafikfel.

Kanske får för lite ström, alltså man skulle kunna ändra detta i bios, men frågan är om det är någon skillnad på volten mellan Powercolor och andra tillverkares bios?

Wow, skit bakom spakarna så att det smäller om det, provat google? Du ska låsa frekvenserna på GDDR5 till samma så att det inte kan skifta sen så får du montera din Accelero rätt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mölnlycke
Registrerad
Sep 2008

4870 pcs+ 512MB crossfire @ 825/1015, fungerar fint
Ser ut till att beröra 1GB varianten mest

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | KFA2 GTX1080 EXOC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2009

Garanterat 1GB versionen då eftersom även mitt Powercolor 512 PCS funkar prima

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2009

Så ska jag komma som spiken då. Kör med 1GB utan några som helst problem. Klockat det till 800/1005 tom.

Hade du det problemet INNAN du bytte till Accelero med?

Jag har rätt, du har fel och det finns inget som du kan göra åt det. :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hällefors
Registrerad
Mar 2009
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sagat
Troligtvis. Klockade ner till 650/880 o körde FurMark, inga artifacts efter 5 min iaf. Men tempen steg till 110c respektive 120c med en accelero + 2st 120mm fläktar.

650 mhz :S du förlorar rätt så mycket fps av att klocka ner så mycket.

Q8200@ 3ghz - gtx 260@ 676/1178/1386 - corsair 4gb 800mhz - GA DS3L - corsair 550w

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hestra
Registrerad
Aug 2008

Låter som att du monterat din accelero konstigt. ta bort den å gör ett nytt försök. Du ska inte ha dom tempen med den kylaren.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2003

Ska testa montera om den.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Iprenen
Så ska jag komma som spiken då. Kör med 1GB utan några som helst problem. Klockat det till 800/1005 tom.

Hade du det problemet INNAN du bytte till Accelero med?

Jo, men det var värre då med högre temps, men ni kan ju kolla länken högst upp!

Asus P5E | Q6600 (G0) (1.288v) @ 3.42ghz |2GB 6400 DDR2 | Asus 4870 800/1080 | Corsair 450W | http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=815791
______________________________
Netbook: Asus EEE PC 1000H

Trädvy Permalänk
Chefredaktör
Jacob Hugosson
Plats
Gävle
Registrerad
Okt 2007
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Wow, skit bakom spakarna så att det smäller om det, provat google? Du ska låsa frekvenserna på GDDR5 till samma så att det inte kan skifta sen så får du montera din Accelero rätt.

För att göra det enkelt för dig själv, gör som Fire_Ice skrev

Skellefteå med omnejd – missa inte SweClockers Meet & Geek den 9 november! Kontaktas enklast via PM, nyhetstips skickas helst genom SweClockers kontaktformulär. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2003

heh nja ni har nog tyvärr fel där. Monterat om den och nästan identiska temperaturer. När minnena visar 80C så är flänsarna knappt ljumna, ska testa annat bios.

edit: jag har hållt på ett tag o vet för det mesta vad jag gör:)

Asus P5E | Q6600 (G0) (1.288v) @ 3.42ghz |2GB 6400 DDR2 | Asus 4870 800/1080 | Corsair 450W | http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=815791
______________________________
Netbook: Asus EEE PC 1000H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jul 2007

Har ett likadant kort själv, fick det i förrgår. Har spelat crysis kört crysisbencharna samt massa andra spel (GRID, HL: EP2 COD4 mm). Har inte märkt av något problem alls. Tempsen ligger på max 75 vid spel. Kör Windows XP Pro SP2. När har dina problem uppstått? Direkt eller efter ett tag?'

Mvh

Workstation: MSI P55 CD53 :: i7 860 2.83GHz :: 2x2GB 1600MHz :: 8600GT :: Intel 80GB X25-M G2 + 3,5TB :: X-Fi XtremeGamer :: Antec 550W Modular :: Fractal Design Define R2 ::
Bärbar: Intel Macbook 13,3" ::
HTPC: Fusion Black :: 4400+ :: 2x1GB :: 500GB :: X-Fi XtremeMusic :: Win 7 :: XBMC Mediastream ::

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2007

Om kylaren är rätt monterad så får man inte så höga temperaturer, det finns mig veterligen inga kort som utvecklar avsevärt mer värme än de som blir "rätt"? Har du kollat i grafikkortets bios vad det får för volt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åtvidaberg
Registrerad
Jul 2007

Har en precis likadan och jag har inga som helst problem.

CITERA FÖR SVAR

Ah, MX Blues, the power of nuclear bombs at your fingertips!

i5 7600k@5ghz / Gigabyte Z270K3 / 16gb DDR4@3200mhz
Gigabyte 1060GTX G1 ROCK 6G / NZXT HALE90 750 / NZXT H2 White

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På Kumla
Registrerad
Maj 2005

Kör 512Mb versionen och mitt lider av VPU Recovery, har läst mig till att det är något fel med VRM. Blir nog en RMA.

Någon dator med tillhörande skärm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
söderhamn
Registrerad
Jan 2009

har samma kort räcker med att du höjer minnesklocken lite med rivatuner för att flimret ska försvinna

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På Kumla
Registrerad
Maj 2005
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wato
har samma kort räcker med att du höjer minnesklocken lite med rivatuner för att flimret ska försvinna

Flimmer?

Någon dator med tillhörande skärm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2003

Varit fel från start. Inget flimmer, gröna matrix streck vid uppstart. Fick upp tempen till 135c med original kylningen och underklockat kort innan jag avslutade Furmark

Åter igen: http://en.expreview.com/2008/08/23/...sues-check.html

Asus P5E | Q6600 (G0) (1.288v) @ 3.42ghz |2GB 6400 DDR2 | Asus 4870 800/1080 | Corsair 450W | http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=815791
______________________________
Netbook: Asus EEE PC 1000H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storfors
Registrerad
Maj 2005

Hmm hade detta kortet själv.. Flimmrade väldigt mycket för mig redan första dagen jag satte in kortet men klockade ner minnet från 925mhz till 900 och då uphörde flimret.. Satte på min accelero på kortet och tempsen var finfina

Dock kan VRM ha gått åt skogen då för kortet gav upp nån vecka efter bytet till acceleron.. Finns ju ingen vrm-temp att se på kortet vad jag vet.. hmm

| i7 2600K @ 4.8Ghz | Thermalright HR-02 Macho | ASRock Z68 Extreme4 GEN 3 | Corsair F3 120GB SSD | Gigabyte HD6970 2GB | 8GB G.Skill 1600Mhz Ripjaws Gaming | OCZ Stealth X Stream 600w | Win 7 Ultimate | Fractal Design Define R3 | BenQ 22" LED HD
Att göra: Gejma hårdare!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Maj 2004

använder du kylpasta? vilken isåfall och hur mycket/lite?