Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jan 2004

Forum i bodyn

Hej.
jag vill att min hemsida ska ha ett forum i sig.
alltså hemsidans header osv
vill att när jag klickar på forum länken so kommer den upp i bodyn.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Apr 2003

Tvivlar på att du får det att fungera när du inte ens kan förklara vad det är du vill som en vettig människa.

Hur kan syltkakor överleva i det vilda utan ögon?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008

Du menar typ integrera ett Phpbb eller SMF forum i din hemsida och dess layout?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jan 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gigabayt
Du menar typ integrera ett Phpbb eller SMF forum i din hemsida och dess layout?

jupp integrera phpbb i min hemsida.
Jag har en header, body, höger spalt, och vänster spalt.
Jag vill då att forumet ska öppnas i bodyn. hur gör jag det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008

Jag själv är nybörjare i sådant här och phpbb är nog inte det första jag skulle börja med om jag vill integrera något till min hemsida.

http://www.riotpix.com/

Detta är mycket simpelt och skulle egentligen vara en bra övning. Tyvärr är detta forum väldigt begränsat men tar samtidigt väldigt lite plats. Gör en kopia utav din sida och försök integrera detta. Kolla runt på demon lite och se ifall det verkar vara något bra.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jan 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gigabayt
Jag själv är nybörjare i sådant här och phpbb är nog inte det första jag skulle börja med om jag vill integrera något till min hemsida.

http://www.riotpix.com/

Detta är mycket simpelt och skulle egentligen vara en bra övning. Tyvärr är detta forum väldigt begränsat men tar samtidigt väldigt lite plats. Gör en kopia utav din sida och försök integrera detta. Kolla runt på demon lite och se ifall det verkar vara något bra.

Har redan byggt upp forumet och har en massa användare så jag vill behålla phpbb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008

Aha.

Anlita någon eller fråga någon kompis med php/html/css kunskaper

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jan 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gigabayt
Aha.

fråga någon kompis med php/html/css kunskaper

Det är det jag gör nu.
har lite php/html/css kunskaper, men uinte nog mycket för att fixa detta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Dec 2008

Om du kör med frames (låter som du gör det, eller?) så lägger du bara till target="namnetpåframen" i <a> taggen (den som gör länken till forumet).

Moderkort: Gigabyte GA-EP45-DS3 CPU: Intel C2Q Q6600 @ 3,61 GHz (1,48 vCore) med ZeroTherm NV120 Prem. GPU: Sapphire Radeon HD6950 1GB Minnen: Kingston HyperX PC6400 2x2GB CL5 HDD: Samsung SpinPoint F1 320GB PSU: Corsair TX650W Chassi: Antec Three Hundred
Citera mig om du vill vara säker på att få svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Jan 2004
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JagHeterFelix
Om du kör med frames (låter som du gör det, eller?) så lägger du bara till target="namnetpåframen" i <a> taggen (den som gör länken till forumet).

jo det är frames. ser ut som följade

<td><a href="http://www.xxxxxxx.se/forum" target="mainContent" onmouseover="MM_swapImage('forum','','images/forum_red_over.png',1);" onmouseout="MM_swapImgRestore()"><img name="forum" src="images/forum.png" width="95" height="72" border="0" id="forum" alt="" /></a></td>

och framen heter <div class="mainContent">
<?php render_page("Muay Thai","Text"); ?>
</div>

men det funkar endå inte.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2003
Citat:

Ursprungligen inskrivet av (ThE)[Snowman]
jo det är frames. ser ut som följade

<td><a href="http://www.xxxxxxx.se/forum" target="mainContent" onmouseover="MM_swapImage('forum','','images/forum_red_over.png',1);" onmouseout="MM_swapImgRestore()"><img name="forum" src="images/forum.png" width="95" height="72" border="0" id="forum" alt="" /></a></td>

och framen heter <div class="mainContent">
<?php render_page("Muay Thai","Text"); ?>
</div>

men det funkar endå inte.

Det där är inte frames.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Dec 2008
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robino_
Det där är inte frames.

Nope, det där är inte frames. Därför funkar det inte när du försöker använda target-attributet. Du måste antingen byta till frames eller lägga in forumet i den där css-boxen, via en stilmall eller direkt i dokumentet. Då blir forumet en hel sida för sig själv där rubrik och meny och allt sånt ingår. Kanske finns nåt annat enklare sätt också men är inte superhaj på CSS.

Moderkort: Gigabyte GA-EP45-DS3 CPU: Intel C2Q Q6600 @ 3,61 GHz (1,48 vCore) med ZeroTherm NV120 Prem. GPU: Sapphire Radeon HD6950 1GB Minnen: Kingston HyperX PC6400 2x2GB CL5 HDD: Samsung SpinPoint F1 320GB PSU: Corsair TX650W Chassi: Antec Three Hundred
Citera mig om du vill vara säker på att få svar.