Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sthlm
Registrerad
Nov 2002

Titta på .avi i datorn

Hej

Spelade in en film med min digitalkamera ifrån ett löparlopp i helgen men nu när jag har kopierat filen till datorn säger windows mediaplayer att det inte är en avi-fil. Har även provat med VLC och MPC. Med qicktime så ser man första "framen" i filmen, men programet kan inte spela upp filen. Några förslag på hur jag kan reparera filen? avi-fix eller dylikt har inte fungerat. Jag skulle bli nöjd om det bara gick att återskapa en liten del av filmen, tacksam för förslag. (om mitt inlägg ligger i fel forumdel ber jag om ursäkt)

MVH Johan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Dec 2007

Det kan vara lättare att hjälpa dig om du uppger kameratyp eftersom där finns olika komprimerings eller filtypsvarianter.
För att kontrollera att filmen fortfarande är felfri så kan du ju titta på den i kameran.

Windows 10 Pro x64 | Zalman HD160XT Plus | Fractal Design 800W | AMD Ryzen 7 1800x | Asus Crosshair VI Hero | Corsair Vengeance LPX 3200MHz 16GB | ASUS Radeon R9 290 4.5GHz | Samsung SSD M.2. 960 Pro. 1TB | Philips Brilliance 40" BDM4065

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sthlm
Registrerad
Nov 2002

Kameran är en canon ixus 75.

Det går inte att titta på filmen i kameran, men borde den inte gå att "göra om" eller återskapa endel utav filmen men något fyndigt program? Jag kan absolut noll om detta och googlar man får man istortsätt bara tips om avi-fix. tacksam för all hjälp jag kan få!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2004

Lägg upp filen nånstans så kan vi testa att rädda/konvertera den.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falun
Registrerad
Okt 2001

Om det inte ens går att titta på filmen i kameran är det nog troligtvis kört.
Men som iXam säger så kan du testa med att lägga upp filen någonstans så vi kan testa lite själva.

/Niclas

Har bytt namn från: nulleman ~ Blogg: http://skorpion.se
MacBook Pro: 15.4' ~ 1.83GHz ~ 1512MB RAM ~ 80GB HDD
Medlem i signaturen blodtörstiga Appleanvändare

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2004

.avi är ett container-format (som .zip ungefär) och säger inte hur själva materialet är kodat (encoded). Att du inte kan spela upp den kan bero på att du saknar rätt avkodare (codec) och/eller på att filen helt enkelt är korrupt. Det borde vara enkelt att ta reda exakt vilken codec kameran använder vid inspelning genom att kolla upp det i manualen. Man kan även studera själva filen för att få reda på codec (har den blivit korrupt kan det bli svårt dock) m.h.a. olika program. Windows media player har i originalutförande ett begränsat antal codecs och bara för att två filer har ändelsen .avi betyder inte det att WMP kan spela den andra för att den kunde spela den ena för de kan, som jag tidigare sa, vara kodade annorlunda.